Ilija Babalj pred Marakanom

Stiže Zvezdin Ibrahimović

Ilija Babalj pred Marakanom

Fudbal -
Robert Prosinečki: Treba mi takav napadač kao što je on, ostalo je da čelnici kluba završe još neke formalnosti

Ilija potpisuje.

Trener Crvene zvezde Robert Prosinečki potvrdio je za Kurir da je prelazak mladog centarfora Ilije Babalja iz Melburna praktično završen. Isto tako, Robi je istakao da je nerealno da crveno-bele ovog leta pojača Nenad Milijaš, koji je bio želja određenih ljudi u upravi kluba.

Novi Zvezdin dugajlija Ilija Babalj (koji ima 20 godina i visok je 194 cm) dolazi na Marakanu za nešto manje od 400.000 evra, a sa crveno-belima će potpisati četvorogodišnji ugovor. Kako Kurir saznaje, mladi Babalj, inače rođen u Sarajevu, imaće u Crvenoj zvezdi ulogu koju je pre nekoliko sezona imao Zlatan Ibrahimović u Barseloni. Visok i robustan napadač trebalo bi da ojača igru, a time bi i krilne pozicije crveno-belih dobile još više prostora.

- Meni je bitno da dečko hoće da dođe u Crvenu zvezdu. Kako su mi juče rekli u upravi, ostalo je još da se obave formalnosti. Video sam ga, raspitao sam se o njemu i znam da je to igrač kakav mi treba - rekao je Robert Prosinečki, a potom dodao:

- Ostalo ćemo polako. Bitno je samo da ostane osovina Tošić-Lazović-Evandro-Borha. Zna uprava šta mi je potrebno. Jedan dobar vezni igrač bi mi dobro došao.Poslednjih nedelja spekuliše se o povratku Nenada Milijaša u Crvenu zvezdu.

- Sa Milijašom je ista situacija kao i s Ninkovićem. Nije realno! Ista priča je i s Lukovićem iz Zenita. Takvi igrači bi nam dobro došli, ali mnogo koštaju. Nema Crvena zvezda novac za njih - zaključio je Prosinečki.

Robi: Milijašev dolazak nije realan, mnogo košta
Robi: Milijašev dolazak nije realan, mnogo košta

Lukić ponovo predsednikIzborna komisija fudbalskog kluba Crvena zvezda utvrdila je sinoć rezultate trodnevnog glasanja za predsednika i 100 članova Skupštine, po kojima će Vladan Lukić nastaviti da obavlja vodeću funkciju u tom klubu.

Lukić je izabran za predsednika u maju 2009. godine, a sada je dobio novi petogodišnji mandat.

On je bio jedini kandidat za prvog čoveka na ovim izborima, a kako agencija Beta nezvanično saznaje, za njega je glasalo 75 odsto od oko 4.000 članova koji su izašli na izbore. Ostali listići su nevažeći.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track