Najnovije vesti

Baloteli: Ubio bih onog ko mi baci bananu
Foto: REUTERS

Dosta mu vređanja

Baloteli: Ubio bih onog ko mi baci bananu

Fudbal
Reprezentativac Italije zapretio je da će napustiti EP ako me budu vređali zbog boje kože

BEOGRAD - Napadač fudbalske reprezentacije Italije i engleskog Mančester sitija Mario Baloteli rekao je da će napustiti predstojeće Evropsko prvenstvo u Poljskoj i Ukrajini ako ga navijači budu vređali na rasnoj osnovi, preneli su danas svetski mediji.

On je dodao da bi "ubio" onoga koji bi mu na ulici dobacio bananu.

"Videćemo šta će se desiti na Evropskom prvenstvu... Ako dođe do rasizma odmah ću napustiti teren i vratiti se kući", rekao je Baloteli za časopis Frans fudbal.

"Da mi neko dobaci bananu na ulici završio bih u zatvoru, pošto bih ga ubio", dodao je tamnoputi fudbaler. Baloteli je kazao da se nada da će Evropsko prvenstvo proći bez problema.

"Živimo u 2012. godini i takve stvari su neprihvatljive. Rasizam jednostavno ne mogu da podnesem. Videćemo šta će biti, a nadam se da neće biti problema", istakao je italijanski napadač poreklom iz Gane.

Dok je igrao za Inter iz Milana, Baloteli je često bio meta navijača u Italiji zbog svoje boje kože. Kako je rekao, jednom se u Rimu umalo potukao sa osobama koje su ga vređale dok je sedeo u kafiću. "Bila su tu dva ili tri momka koji su me vređali. Srećom po njih, brzo je došla policija pošto sam bio spreman da ih zaista "uništim", rekao je Baloteli.

On je dodao da ne misli za sebe da je pobunjenik."Ja mislim da sam genije, ali ne i pobunjenik. Imam svoj život, svoj svet i radim ono što želim, bez da ikome dosađujem. Talenat koji mi je dao bog je fantastičan, ali mi je i teško jer se stalno suočavam sa ljudima koji me osuđuju", kazao je Baloteli.

Reprezentacija Italije učestvovaće na Evropskom prvenstvu u grupi C sa Španijom, Hrvatskom i Republikom Irskom, a utakmice će igrati u Poljskoj.

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...