(VIDEO) DEJO, GENIJE: Beč se klanjao Savićeviću
Foto: Dragan Kadić

Kakav doček

(VIDEO) DEJO, GENIJE: Beč se klanjao Savićeviću

Fudbal -

Navijači Rapida nisu zaboravili velikog fudbalera, koji je proteklog vikenda bio gost na derbi utakmici s Austrijom.

Proslavljeni fudbaler Crvene zvezde i Milana Dejan Savićević ovacijama je dočekan na stadionu Alijanc u Beču, gde je bio specijalni gost svog nekadašnjeg kluba Rapida!Lepo sećanjeViše od 25.000 ljudi, većinom navijača Rapida, nekoliko minuta je skandiralo ime Dejana Savićevića (50), a popularni Genije im je zahvaljivao naklonom.Videlo se da su Austrijanci dobro zapamtili fudbalske veštine Savićevića, koji je dve godine više nego uspešno igrao za Rapid, od 1999. do 2001, upisavši 44 utakmice i 18 golova u zeleno-belom dresu.- Dejaaan Savićević, Dejan Savićević!!! Dejan, Dejan, oooooooo - orilo se stadionom Rapida u Beču uoči derbi meča austrijskog prvenstva, protiv gradskog rivala Austrije.

Predsednik FS Crne Gore došao je u Beč na poziv čelnika Rapida, a posle dirljivog susreta sa navijačima davao je izjave na italijanskom jeziku. Dejan Savićević dobio je na poklon dres Rapida sa brojem 10, na kome je bio ispisan njegov nadimak Genije, koji su mu dali italijanski novinari dok je igrao za Milan.

Posebne emocije- Novi stadion je prelep, ja sam igrao na starom, Prateru, za koji me vežu posebne emocije. Stvarno lep doček, drago mi je što me nisu zaboravili - rekao je Dejan Savićević.Na žalost navijača Rapida, Dejan Savićević nije doneo sreću svom nekadašnjem timu, pošto su zeleno-beli poraženi kod kuće od velikog rivala bečke Austrije sa 2:0.

Poslednji klubU BEČ ZBOG NATO BOMBIPosle odlaska iz Milana na kraju sezone 1997/1998, Dejan Savićević nije imao klub. Vratio se u Crvenu zvezdu januara 1999, kada je imao 33 godine, i odigrao tri utakmice, uključujući i večiti derbi s Partizanom bez golova. Prvenstvo je prekinuto zbog NATO bombardovanja, a Savićević je tog leta prešao u Rapid uz Beča. Fudbalsku karijeru okončao je kada je 2002. izabran za člana selektorske komisije, nakon ostavke dotadašnjeg selektora Jugoslavije Milovana Đorića.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track