MITROVIĆ OTKRIO ENGLESKIM NOVINARIMA: Ćale misli da bih bio krimos!
Foto: Profimedia

Iskreno

MITROVIĆ OTKRIO ENGLESKIM NOVINARIMA: Ćale misli da bih bio krimos!

Fudbal -

Srpski reprezentativac Aleksandar Mitrović potpuno je zaludeo navijače Njukasla, koji ga i pored činjenice da je ove sezone više na klupi za rezerve nego na terenu bukvalno obožavaju.

Centarfor "orlova" ih je kupio odnosom prema klubu, borbenošću, a pre svega strašu zbog čega i on sam kaže da bi voleo celu karijeru da igra na Sent Džejms parku. Isto tako, Mitrović istupi u javnosti su sve, samo ne uštogljeni, pa ga pored navijaća obožavaju i novinari, jer retko kad koristi floskule i uvek priča iskreno i iz srca, kao na primer onda kada kaže da mu je otac pričao kako će biti kriminalac.

- Ne znam šta bih radio da nisam fudbaler. Siguran sam da bi to bilo nešto što ima veze s adrenalinom, recimo neki boks ili tome slično. Otac mi govori da bih bio kriminalac ili kikbokser. Oduvek sam imao mnogo energije i mogu samo da zamislim koliko je teško bilo mojim roditeljima sa mnom - rekao je Mitrović i dodao:

- Nisam normalan na terenu, ali sam van njega porodičan čovek. Čak i kad s bratom igram fudbal na kompjuteru želim da ga prebijem ako izgubum, jer uvek želim da pobedim. Uradio bih sve da do toga dođem. Takav sam od trenutka kad sam počeo da igram fudbal.

Njukasl već dugo nije u vrhu engleskog fudbala, ali javnost u Britaniji se oduljevljava činjenicom da jedan momak iz Srbije s toliko strasti navija za ovaj klub.

- Znam da deca širom sveta obično zavole Mančester ili Barselonu, ali ja sam zavoleo Njukasl i to kad je u kvalifikacijama za Ligu šampiona igrao protiv mog Partizana. Navijači su pokazali strast, neki poseban odnos s igračima, što se meni svidelo. Roditelji su mi kupovali majice ovog kluba i mnogo sam voleo da ih nosim. Biti u Njukaslu je zaista sjajano i ne bih imao ništa protiv da ovde ostanem celu karijeru. Srećan sam, porodici je lepo, sin Luka uživa i postaje pravi Džordijevac - rekao je Mitrović.

Mitrović je engleskim novinarima objasnio i zašto fudbaleri iz Srbije imaju tako borbeni odnos prema igri.

- U mnogim velikim klubovima u Engleskoj postoji pritisak da se pobeđuje u svakoj utakmici, a ovde ne. Dovoljno je da dajete maksimum, borite se i navijači to umeju da prepoznaju, a mi Srbi smo baš takvi. Srbija je mala zemlja i ukoliko nešto želimo moramo da se borimo. To je deo naše istorije i našeg menataliteta. Mi jesmo mali, ali smo jaki i mislim da navijači Njukasla to poštuju - rekao je Mitrović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track