(VIDEO) MIROSLAV KLOSE OTIŠAO U PENZIJU: Najbolji nemački strelac svih vremena završio karijeru
Foto: Profimedia

Oprostio se od fudbala

(VIDEO) MIROSLAV KLOSE OTIŠAO U PENZIJU: Najbolji nemački strelac svih vremena završio karijeru

Fudbal -

Najbolji strelac u istoriji fudbalske reprezentacije Nemačke Miroslav Klose saopštio je da je završio karijeru i da će raditi u stručnom štabu selektora Joakima Leva.

Klose je na kraju sezone, po isteku ugovora napustio Lacio, a prethodnih meseci mediji su spekulisali da će otići u jedan od američkh klubova, ili bivši klub Kajzerslautern.

On je umesto toga, po savetu selektora Leva, odlučio da pohađa školu za trenere, i radiće u reprezentaciji Nemačke.

Klose je odigrao 137 utakmica za reprezentaciju i postigao 71 gol i najbolji je strelac državnog tima. Takođe, tridesetosmogodišnji Klose je i najbolji strelac svetskih prvenstava sa 16 golova.

On je sa Nemačkom osvojio Svetsko prvenstvo 2014. godine u Brazilu, jednom je igrao u finalu (2002) i osvojio je dva treća mesta (2006 i 2010).

"Imao sam mnogo uspeha sa državnim timom. To je bilo sjajno i nezaboravno. Zbog toga sam srećan što sam se vratio u Savez. Zahvalan sam Jogiju Levu i Hansiju Fliku što su mi ponudli ovu priliku", rekao je Klose.

Klose je karijeru počeo u Homburgu 1998. godine, a igrao je još za Kajzerslautern, Verder, Bajern i Lacio. Najviše uspeha imao je sa Bajernom, sa kojim je osvojio dve titule i dva Kupa.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track