(VIDEO) HEROJ LISICA: Slomio ruku pa onda njom spasao Lester i srušio rekord Lige šampiona
Foto: AP

Nije hteo da odustane

(VIDEO) HEROJ LISICA: Slomio ruku pa onda njom spasao Lester i srušio rekord Lige šampiona

Fudbal -

Kasper Šmajhel (29) od početka prošle sezone brani u životnoj formi za Lester, što dokazuje u Premijer ligi, gde je u tom razdoblju gol obranio na 17 utakmica, po čemu su od njega uspešniji samo De Hea (19) i Čeh (20).

Danac na golu prvaka Engleske, koji je u senzacionalnoj šampionskoj kampanji branio na svih 38 utakmica, briljira i na do sada nepoznatom terenu, u Ligi šampiona, gde je u sve četiri ovosezonske utakmice mrežu sačuvao netaknutom i pri tome imao dosta zapaženih obrana. Nakon što je i u četvrtom kolu grupne faze, na gostovanju kod Kopenhagena (0:0) sačuvao mrežu, Lester je postao prvi klub koji je prve četiri utakmice grupne faze završio bez primljenog gola.

U prva tri kola "lisice" su bez primljenog gola pobedile Klub Briž (3:0), Porto (1:0) i Kopenhagen (1:0), a zatim im je golman u glavnom gradu njegove Danske novom čistom mrežom oborio rekord Lige šampiona, jer do Šmajhela i Lestera, nijedan klub debitant prve četiri utakmice nije odigrao bez primljenog gola.

Ali, način na koji je Šmajhel dosegao ovaj rekord, zaslužuje posebne pohvale, jer je u posldednjem minutu utakmice, napadač domaćih imao je sjajnu priliku, ali njegov dobar udarac glavom, iz blizine sjajnim bacanjem iz ugla vadi golman gostiju tako što je odbranio desnom rukom.

Ističemo ruku kojom je Šmajhel sačuvao gol, a njegovom klubu bod koji ga je doveo na prag nokaut faze LŠ, jer se nakon utakmice ispostavilo da je Lesterov golman još u prvom poluvremenu slomio upravo desnu ruku i tako teško povređen ne samo branio do kraja, nego i odbranio težak udarac.

Zbog povrede ga sada neće biti na golu barem mesec i po, pa će propustiti utakmice protiv VBA, Wotforda i Midlsbroa, kao i Briža u Ligi šampiona, a neće braniti ni gol Danske u kvalifikacijama za SP protiv Kazahstana.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track