BLOG UŽIVO, VIDEO: Mega poražena od Krke posle drame
Foto: KK Mega Leks/ Ivica Veselinov

NAJNOVIJE INFORMACIJE IZ SVETA SPORTA

BLOG UŽIVO, VIDEO: Mega poražena od Krke posle drame

Fudbal -

Sve o sportskim dešavanjima na jednom mestu, najnovije informacije, rezultati, najave predstojećih događaja.

BEOGRAD - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu.

23:07 - Mega poražena od Krke posle drameKošarkaši Mega Leksa poraženi su na svom terenu od Krke u meču osmog kola 95:96.Nakon prvog kvartala delovalo je da će Krka lako dobiti srpskog predstavnika, ali su to sjajnom drugom četvrtinom Milojevićevi puleni demantovali. Postigli su 33 poena u drugom kvartalu te su na poluvreme otišli sa šest poena prednosti. Vratila se Krka u meč u trećoj deonici, pred poslednju četvrtinu su uspeli i da vrate prednost u svoju korist.U poslednjoj deonici je bilo veoma neizvesno. Najpre je sjajni Luković goste odveo na +5, da bi mu Mušidi u narednom napadu odgovorio trojkom.Nakon toga je Čebular promašio dva bacanja, u narednom napadu Novak je izgubio loptu, Kaba je poslao Rojca na liniju penala.Ovaj je pogodio prvo bacanje, drugo je omašio ali je do ofanzivnog skoka došao Marko Luković, Novak faulira ponovo Rojca, koji je ponovo bio polovičan sa linije penala i tako doneo Krki plus četiri.Delovalo je da je gotovo, ali supertalentovani Nemac Kostja Mušidi nije mislio tako, pogodio je još jednu trojku i doveo Megu na samo -1. Krka je zatražila tajm-aut, nakon toga uspeli su da zadrže loptu do isteka vremena i tako ostvaer treći uzastopni trijumf u regionalnom takmičenju.

23:00 - Napoli i Lacio igrali nerešeno 1:1Fudbaleri Napolija i Lacija igrali su večeras nerešeno 1:1, u 12. kolu italijanske Serije A.Napoli je vodio od 52. minuta golom Mareka Hamšika, a u 54. izjednačio Balde Keita.Lacio je četvrti na tabeli sa 22 boda, jednim više od petoplasiranog Napolija.Srpski fudbaleri Sergej Milinković-Savić i Dušan Basta su igrali celu utakmicu za Lacio, Filip Djordjević je ušao u drugom poluvremenu, dok je Nikola Maksimović sedeo na klupi Napolija.

21:05 - Budućnost zadržala maksimalan učinakKošarkaši Budućnosti zadržali su maksimalan učinak posle osam kola Jadranske lige, pošto su danas pobedili Cibonu sa 95:79.Budućnost ima skor 8/0 i prva je na tabeli. Crvena zvezda ima pobedu i utakmicu manje. Cibona je doživela tek drugi poraz.Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Šon Džejms sa 29 poena, dok je Markus Vilijams postigao 13. Cibonu je predvodio Ante Žižić sa 28.

20:33 - Alaves pobedio, Krstičić igrao četiri minuta, Katai na klupiFudbaleri Alavesa pobedili su danas Osasunu kao gosti sa 1:0, u 11. kolu Primere.Strelac je bio Kristijan Santos u 77. minutu iz penala.Srpski fudbaler Nenad Krstičić ušao je u igru u nadoknadi vremena i igrao je samo četiri minuta, dok je Aleksandar Katai bio na klupi. Aleksandar Pantić nije bio u sastavu zbog povrede.Alaves je pobedom izbio na 12. mesto na tabeli španskog prvenstva sa 13 bodova, dok je Osasuna pretposlednja sa sedam.

19:55 - Ljajić odličan na Mihajlovićevom jubilejuFudbaleri Torina ubedljivo su na svom terenu pobedili Kaljari sa 5:1 u Seriji A, uz još jednu odličnu partiju i gol Adema Ljajića.Ljajić je ponovo pogodio sa ivice kaznenog prostora u 11. minutu, a u strelce su se upisali još Andrea Beloti u 2. i 59, Marko Benasi u 38. i Danijele Baseli u 51. na asistenciju bivšeg fudbalera Partizana.Jedini pogodak za goste je delo Federika Melkijorija u finišu prvog poluvremena.Trener Torina Siniša Mihajlović večeras je proslavio svoj 200. meč kao trener u Seriji A, dok je Ljajić (igrao do 70. minuta) upisao peti gol u poslednjih pet utakmica.Torino se ovim trijumfom priključio gornjem domu tabele, na 7. mesto sa 16 bodova.

18:17 - Atletiko Madrid poražen u San SebastijanuFudbaleri Atletiko Madrida izgubili su danas sa 2:0 u gostima od Real Sosijedada i tako ugrozili treće mesto u Primeri.Ekipa iz San Sebastijana golovima iz penala, a strelci su bili Karlos Vela u 54. i Vilijan Žoze u 75. minutu.Atletiko je treći sa 21 bodom, ali će Sevilja i Viljareal imati priliku da ga prestignu posle svojih utakmica 11. kola španskog prvenstva.Real Sosijedad je šesti sa 19 bodova.

18:02 - Raoniću pokidan butni mišićKanadski teniser Miloš Raonić rekao je danas da je predao meč Endiju Mareju jer mu je pokidan butni mišić."Jutros sam imao problema sa budjenjem i bilo mi je teško da ustanem iz kreveta. Uradio sam neke testove, ali i magnetnu rezonancu. Našli su da mi je pokidan desni butni mišić. Nažalost, nisam bio u stanju da igram protiv Endija", rekao je Raonić u Parizu.Raonić se povukao sat vremena pred duel, a Marej se bez borbe plasirao u finale turnira u Parizu i zbog toga će od ponedeljka biti prvi teniser sveta na ATP listi.Marej će u finalu igrati protiv Amerikanca Džona Iznera, koji je uz 18 aseva sa 2:0 u setovima pobedio Marina Čilića.Hrvat je dan ranije eliminisao Novaka Djokovića u četvrtfinalu, pa će srpski teniser posle 122 nedelje na vrhu liste prepustiti prvo mesto Mareju.

17:12 - Nemanji Mladenoviću operisano rame, očekuje ga tromesečni oporavakRukometašu skopskog Metalurga Nemanji Mladenoviću je uspešno operisano rame, a očekuje se da će pauzirati tri meseca, objavio je danas makedonski vicešampion. Mladenović je imao "dislokaciju ključne kosti levog ramena" i operacija je obavljena juče u jednoj skopskoj privatnoj bolnici."Operacija je prošla u najboljem redu i ja se dobro osećam. Na žalost, čeka me tromesečna pauza, ali se nadam da ću uspeti maksimalno ;da skratim rok i da spreman dočekam izazove u drugom delu sezone", rekao je Mladenović za klupski sajt. Srpski rukometaš se povredio na treningu Metalurga. Taj klub očekuje da će se Mladenović priključiti timu u drugoj polovini sezone.

15:59 - Na 60. Balkanskom krosu u Ćupriji najbolji atletičari iz TurskeTurski atletičari bili su najbolji na danas održanom 60. Balkanskom krosu u Ćupriji, na kom je učestvovalo više od 200 takmičara iz 13 zemalja.U trci seniora na 10 kilometara prvo mesto je zauzeo Ramazan Ozdemir iz Turske. Najbolja seniorka bila je Ankuta Bobosel iz Rumunije, dok je Amela Terzić zauzela je šesto mesto.Prvo mesto medju mladjim seniorima zauzeo je Karabulak Suat iz Turske, dok je najbolja mladja seniorka bila Demir Fatma, takodje iz Turske.Najbolji junior bio je Barbaros Ramazan, a juniorka Uskun Gilnaz, oboje iz Turske, dok je Elzan Bibić je zauzeo peto mesto.Ekipno turski atletičari ostvarili su najbolje rezultate.Juniorke su trčale četiri kilometara, juniori i mladje seniorke šest kolimetara, mladji seniori i seniorke osam kilometara, dok su seniori trčali 10 kilometara.Učestvovali su takmičari iz Turske, Madjarske, Crne Gore, Bugarske, Jermenije, Hrvatske, Makedonije, Bosne i Hercegovine, Srbije.Ćuprija je bila domaćin Balkanskog krosa i 1984. godine.Kros je održan pod pokroviteljstvom Ministarstva sporta, opštine Ćuprija, Sportskog saveza Srbije i Atletskog saveza Srbije.

15:12 - Granada i dalje bez pobede, remi protiv DeportivaFudbaleri Granade ni u 11. kolu španske Primere nisu uspeli da ostvare prvu pobedu u sezoni, pošto su danas na svom terenu igrali nerešeno 1:1 s Deportivom iz Lakorunje.Domaća ekipa je u većem delu utakmice bila bolji rival, ali je Deportivo prvi stigao do gola.Gosti iz Lakorunje su poveli u 64. minutu pogotkom Florina Andonea posle dobrog ;solo-prodora, da bi Granada u 81. minutu izjednačila golom Davida Barala koji nakon velike gužve u šesnaestercu Deporitva iz trećeg pokušaja savladao Pžemislava Titonja.Granada zauzima poslednje, 20. mesto sa četiri boda, dok je Deportivo 16. sa 10.

14:25 - Marselinjo i Zola preuzimaju InterNekadašnji trener Viljareala Marselinjo i proslavljeni italijanski reprezentativac Djanfranko Zola najverovatnije biće tandem na klupi Intera, preneo je danas Skaj Sport.Zola bi, kako je navedno, trebalo da pomaže Marselinju u stručnom štabu "neroazura", čime bi se napravio kompromis dve zaraćene strane u upravi kluba.Kineska Suning grupa, koja je većinski vlasnik Intera, zalagala se za stručnjaka iz inostranstva, dok su Italijani iz uprave želeli domaćeg.Marselinjo bi trebalo da potpiše ugovor do 2019. godine i nasledi Franka de Bura posle očajnih rezultata.Marselinjo je letos napustio Viljareal usled nezadovoljstva zbog loše odrađenog prelaznog roka, a interesantno je da je slične primedbe imao i de Bur u Interu.

11:32 - Živković: Imam osećaj da ću dati gol NorvežanimaMladi fudbalski reprezentativac Srbije Andrija Živković izjavio je danas da sa nestrpljenjem isčekuje utakmicu sa Norveškom u baražu i poručio da će ekipa uraditi sve da izbori plasman na šampionat Evrope 2017. godine."Iskreno, jedva čekam da zakoračim na stadion Partizana sa kojeg imam samo lepe uspomene. Sigurno ću biti veoma uzbuđen. Mislim da smo zaslužili da tribine budu popunjene i mogu da obećam da ćemo pružiti sve od sebe da ostvarimo pozitivan rezultat. Ogromna je želja svih momaka u ovoj selekciji da se nađemo na završnom turniru", rekao je Živković, a prenosi sajt FŠ.On je dodao da Srbija pred prvi duel sa Norvežanima ima samo jedan cilj, a to je pobeda."Imamo kvalitet, po rejtingu svakako zaslužujemo da se nađemo na Evropskom prvenstvu. Učešće na još jednom velikom takmičenju za ovu generaciju je ogroman motiv, zato sam uveren i da će pristup biti maksimalan u obe utakmice".Fudbaler lisabonske Benfike dodaje da ne sme da se potceni Norveška, koju predvodi Martin Edegard iz Real Madrida."To je selekcija koja zahteva maksimalan pristu, bukvalno u svakom minutu ovog dvomeča. Veoma cenim njihovu reprezentaciju i mislim da imaju jako dobre igrač. Pre svih Martina Edegarda koji će ipak biti u sastavu, a za koga se najavljivalo da će biti priključen A selekciji".Na činjenicu da još nije postigao gol u selekciji do 21 godine za koju je odigrao sedam mečeva, Živković kaže: "Ne bih da obećavam, ali imam osećaj da će se to promeniti u jednom od predstojeća dva duela sa Norvežanima", zaključio je Živković.Prva utakmica između Srbije i Norveške igra se narednog petka od 18 sati na stadionu Partizana, dok je revanš četiri dana kasnije u Dramenu.

11:00 - Đoković: Nisam zabrinut, Marej zaslužio prvo mestoSrpski teniser Novak Djoković izjavio je da je Endi Marej zaslužio da postane svetski broj jedan, kao i da nije zabrinut zbog svojih igara.Mareju se, posle poraza Djokovića od Marina Čilića u četvrtfinalu Mastersa u Parizu, ukazala šansa da prvi put u karijeri postane najbolji teniser sveta, za šta mu je potreban današnji trijumf protiv Miloša Raonića."Ukoliko Marej dođe na prvo mesto to će biti zasluženo. Način na koji je napredovao u poslednjih godinu dana je neverovatan. Jako cenim sve što je postigao. U potpunosti je zaslužio da se nađe u ovom poziciji", rekao je Đoković, a prenosi sajt ATP.Djoković, koji je 122 nedelje zaredom na teniskom vrhu, ističe da normalno da dođe do promena."Na kraju krajeva, sve je ovo sport. Ne možeš da očekuješ da uvek pobeđuješ. Nisam zabrinut zbog svoje budućnosti", poručio je Djoković.

10:11 - Murinjo stavlja osmoricu na transfer listuMenadžer Mančester Junajteda Žoze Murinjo spremio je "čistku" za januar jer želi da se odrekne čak osmorice fudbalera, prenosi britanski Telegraf.Portugalac će na transfer listu staviti gotovo ceo jedan dobar tim, pošto ne računa na defanzivce Markosa Roha, Matea Darmijana i Fila Džonsa, veziste Bastijana Švajštajgera, Morgana Šnajderlina i Majkla Kerika, kao i bočne napadače Memfisa Depaja i Ešlija Janga.To znači da će Junajted u narednom prelaznom roku ponovo krenuti u ozbiljnu rekonstrukciju igračkog kadra i verovatno nova velika ulaganja.Murinjo nije na najbolji način započeo sezonu u Junajtedu, tek je 8. na tabeli u Premijer ligi, a poslednjih pet mečeva u šampionatu i Ligi Evrope ne zna za pobedu.

09:17 - Bjelica i Simonović: Bićemo spremni za PartizanNajiskusniji košarkaši Crvene zvezde Milko Bjelica i Marko Simonović izjavili su da ekipa mora da izvuče pouke posle poraza od Baskonije (70:63) u Evroligi, kao i da će biti spremna za prvi duel sa Partizanom ove sezone u ponedeljak."Baskonija je bila odlična u odbrani, dobro su branili situacije dva na dva i sve to materijalizovali u napadu. Borili smo se, nismo ni imali sreće, ali moramo da se okrenemo narednim mečevima. Nadam se da smo izvukli pouke", rekao je Bjelica novinarima posle meča.Bjelica ističe da crveno-beli moraju da se što pre oporave jer se večiti derbi igra već za dva dana."Partizan je čvrst protivnik, sa dosta kvalitetnih pojedinaca. Nalazimo se u jakom ritmu, posle derbija imamo tri vezana gostovanja, ali imamo visoke ciljeve i moramo da ih napadnemo. Nadam se da ćemo uspešno prebroditi taj period", poručio je krilni centar.Njegov saigrač Marko Simonović smatra da je loš početak Zvezde odlučio pobednika u KOMBANK areni."Nedostajala nam je energija da se u potpunosti vratimo posle početnog vođstva Baskonije. Nekakoliko važnih šuteva smo promašili, polaganja... Sveli smo Baskoniju na 70 poena, iako postiže mnogo više, kao što je Realu dala 90", rekao je Simonović, pa se osvrnuo na predstojeći meč sa Partizanom."Ne dovodi se u pitanje da ćemo biti spremni za derbi. Imamo vremena da se spremimo i odigramo prema očekivanjima", zaključio je Simonović.Utakmica ABA lige između Crvene zvezde i Partizana igra se u ponedeljak od 21 sat u hali Aleksandar Nikolić.

08:01 - Fudbaleri Reala učestvovali u kart trkama i dobili skupocena vozilaFudbaleri Real Madrida vozili su danas go-kart automobile, ali su se posle trke kućama vratili sa skupocenim vozilima.Najbolji na stazi bio je kapiten Reala Serhio Ramos, koji je kući odvezao audi S8 plus, čija se vrednost procenjuje na 160.000 evra. Audi promoviše kart trke.Španski list Marka preno je da je Audi svoj model Q7 stavio na raspolaganje svim fudbalerima Reala, ali da oni koji odluče da zadrže vozila po završetku sezone, uz 30 odsto popusta, mogu da biraju svoje modele.Marka je navela da najbolji igrač Reala Kristijano Ronaldo i trener Zinedin Zidan mogu da izaberu bilo koji model automobila i da ne moraju da ih kupe na kraju sezone. Ronaldo, koji je bio medju nekolicinom igrača koji nisu danas učestvovali u trci, izabrao je audi RS 6 Performans, koji košta oko 145.000 evra. Zidan je izabrao sličan model. Fudbaleri Barselone su dobili svoja vozila od Audija prošle nedelje u sličnom takmičenju.

08:00 - VESTI KOJE SU OBELEŽILE PRETHODNI DAN MOŽETE PROČITATI OVDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track