STOJKOVIĆU, ČUVAJ SE Većina fudbalera Velsa potpuni čudaci: Ubica poznatih, kokošar, konobar, slikar
Foto: Dado Đilas

Oni prete Srbiji

STOJKOVIĆU, ČUVAJ SE Većina fudbalera Velsa potpuni čudaci: Ubica poznatih, kokošar, konobar, slikar

Fudbal -

Kraljev rođak, ubica poznatih, slikar, bivši konobar samo su neki od igrača iz Kardifa koji 12. novembra dočekuju „orlove“ u kvalifikacijama za SP

Fudbalska reprezentacija Velsa sastavljena je od nekoliko izuzetnih pojedinaca poput Bejla, Remzija i Alena, ali glavna snaga tima je kolektiv.Interesantno je da svaki od velških fudbalera ima zanimljive biografije, čudne životne priče, neverovatne hobije koji ih izdvajaju od ostalih. I selektor Kris Kolman je neobičan lik. Dok je bio trener Sosijedada, zakasnio je na konferenciju, a to je pokušao da opravda lažući da mu je veš-mašina poplavila stan. Novinari su ga provalili i saznali da je veče pre toga bančio po kafanama, što je na kraju priznao i izvinio se.A da su Velšani specifična ekipa, pokazalo je i nedavno Evropsko prvenstvo, s kojeg ih je izbacio Portugal u polufinalu. Pored Islanđana, bili su najbradatija ekipa na šampionatu. Koliko su posebni, vidi se i po tome kako se fotografišu pred početak utakmice. Umesto standardne formacije šest igrača u donjem i petorica u gornjem redu, Velšani menjaju standard. Tako su se pred meč protiv Gruzije slikali tako što su u gornjem redu bila trojica, a u donjem osmorica, dok je protiv Austrijanaca raspored bio četvorica gore, a sedmorica dole.

UBICA POZNATIH

Aron Remzi (Arsenal, 25)• Paralelno je trenirao ragbi i fudbal do 17 godine. Mediji sa Ostrva od 2011. zovu ga „ubica poznatih“ jer, kad god bi postigao gol za Arsenal, neko od javnih ličnosti bi umro. Poznati su primeri smrti Osame bin Ladena, Stiva Džobsa, Muamera Gadafija, Vitni Hjuston, Pola Vokera, Robina Vilijamsa, Dejvida Bouvija i najnoviji glumca Alana Rikmana.

KRALJEV ROĐAKHal Robson-Kanu (VBA, 27)• Detinjstvo je proveo u viktorijatu Bakingemske palate jer mu je deda bio sveštenik kraljevske porodice. Poznavao je princezu Dajanu i prinčeve Vilijama i Harija. Upoznao je pevača Mika Džegera jer je njegov deda krstio ćerku frontmena Rolingstonsa.

KOKOŠARDžo Alen (Stouk, 26)• Pored engleskog, tečno govori i velški jezik. Pažnju javnosti privukao je podizanjem farme za zbrinjavanje napuštenih koka i petlova. Održava je uz pomoć supruge Lejsi i sina Alfija. Ambasador je akcija gluvih Velsa jer je njegov brat Hari kao dečak izgubio sluh.

BIVŠI KONOBAREšli Vilijams (Everton, 32)• Kada je imao 16 godina, otpustili su ga iz Vest Bromvič Albiona kao netalentovanog. Da bi prehranio porodicu, obavljao je razne poslove. Ponosan je što je radio na benzinskoj pumpi i bio konobar. SLIKAROvejn fon Vilijams (Invernes, 29)• Rezervni golman Velsa je umetnička duša. Talentovani gitarista i slikar. Omiljena tehnika mu je ulje na platnu, a svoje radove redovno izlaže po galerijama u Velikoj Britaniji. Dve slike su mu prodate za po 450 funti, a on je novac poklonio organizaciji mladih slikarskih talenata Velsa.

AKADEMACNil Tejlor (Svonsi, 27)• Iskusni fudbaler s ponosom ističe svoje indijsko poreklo jer mu je majka Šibani rođena u Kalkuti. Dobitnik je prestižne nagrade za azijskog fudbalera godine za 2015. Kaže da mu je odrastanje bilo teško zbog boje kože i da je zato najbolji lek obrazovanje i diploma, što je spojio sa uspešnom fudbalskom karijerom.

Aleksandar Radonić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track