BLOG UŽIVO, VIDEO: Makabi lako do pobede protiv Fenerbahčea
Foto: Beta

NAJNOVIJE INFORMACIJE IZ SVETA SPORTA

BLOG UŽIVO, VIDEO: Makabi lako do pobede protiv Fenerbahčea

Fudbal -

Sve o sportskim dešavanjima na jednom mestu, najnovije informacije, rezultati, najave predstojećih događaja.

BEOGRAD - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu.

23:09 - Armani pobedio BaskonijuKošarkaši Armanija iz Milana pobedili su večeras na svom parketu Baskoniju sa 88:76 (27:17, 22:18, 23:21, 16:20) u sedmom kolu Evrolige.Armani je do pobede predvodio Rakim Sanders sa 19 poena i tri skoka, dok je Riki Hikman postigao 13. Srpski košarkaš Milan Mačvan za 18 minuta postigao je šest poena, uz četiri skoka i jednu asistenciju, dok je Miroslav Raduljica postigao pet, uz tri uhvaćene lopte.U ekipi Baskonije istakao se Šejn Larkin sa 21 poenom i devet asistencija, dok je Johanes Vojtman postigao 16.Armaniju je ovo bila četvrta pobeda u Evroligi, a u četvrtak će gostovati Crvenoj zvezdi. S druge strane, Baskonija je upisala treći poraz.

22:50 - Kosovska Mitrovica i Radnički iz Kragujevca u četvrtfinalu KupaOdbojkaši Kosovske Mitrovice i Radničkog iz Kragujevca plasirali su se u četvrtfinale 52. Kupa Srbije 2016/2017. U utakmicama osmine finala, Kosovska Mitrovica je pobedila Niš sa 3:2 (25:23, 20:25, 21:25, 25:22, 16:14), dok je Radnički iz Kragujevca u gostima slavio protiv Pirota sa 3:0 (25:18, 27:25, 25:14).Sutra (sreda, 16. novembar) će se odigrati tri meča: Futog – Spartak (Ljig), Borac (Starčevo) – Vojvodina NS Seme (Novi Sad) i Mladi radnik (Požarevac) – Ribnica (Kraljevo). U četvrtak, 17. novembra u Zrenjaninu će igrati Klek Srbijašume – Partizan od 18,00 časova, uz direktan prenos na RTS 2.Plasman u četvrtfinale 52. Kupa Srbije do sada su izborili Crvena Zvezda, Novi Pazar, Kosovska Mitrovica i Radnički iz Kragujevca.U osmini finala Kupa Srbije igra se jedna utakmica, a pobednici će izboriti plasman u četvrtfinale.

22:19 - Makabi lako do pobede protiv FenerbahčeaKošarkaši Makabija pobedili su večeras u Tel Avivu Fenerbahče sa 87:77 (15:17, 28:22, 23:21, 21:17) u sedmom kolu Evrolige.Makabi je do pobede predvodio Soni Vims sa 22 poena, pet skokova i četiri asistencije, dok je Jogev Ohajon dodao 19, uz šest asistencija i dve uhvaćene lopte.U ekipi Željka Obradovića istakao se Ekpe Judo sa 17 poena i osam skokova, koliko je imao i Jan Veseli, ali uz poen manje. Nikola Kalinić je za 23 minuta na parketu postigao osam poena, a uz to je imao dva skoka i jednu asistenciju.Makabiju je ovo bila treća pobeda, a uz to ima i četiri poraza, dok Fener ima skor od 4/3.

21:33 - Rumenige: Male zemlje bi trebalo da igraju predkvalifikacijePredsednik Bajerna iz Minhena Karl Hajnc Rumenige ponovo je danas rasplamsao raspravu o ulozi "malih" fudbalskih nacija rekavši da bi selekcije poput San Marina, Kosava i Gibraltara trebalo da igraju predkvalifikacije."Sada igramo protiv San Marina, Kosova, Gibraltara... Ja se pitam zašto nema kvalifikacija za te male zemlje", rekao je Rumenige za nemački Bild.On je predložio da bi te zemlje trebalo da prodju kroz predkvalifikacije pre nego što udju u glavne kvalifikacije za Evropsko ili Svetsko prvenstvo.Rumenige se, takodje, polažio i na sistem "jedna zemlja-jedan glas" u sistemima Fifa i Uefa, rekavši da glasovi manjih zemalja nose istu težinu kao i jedna fudbalska vele sila kakva je Nemačka.Te dve teme redovne su u nemačkim medijima.Nemačka je u petak pobedila je u petak San Marino sa 8:0, a posle utakmice je najmanje reči bilo o samom meču.Napadač Bajerna Tomas Miler je, naime, posle utakmice rekao da su fudbaleri San Marina dali sve od sebe, ali svetski šampion ne bi trebalo da gubi vreme s takvim protivnicima.Na tu izjavu reagovao je portparol Olimpijskog komiteta San Marina Alen Gasperoni i u pismu naveo 10 razloga zbog kojih treba da se igraju takve utakmice.Gasperoni je naveo da su deca San Marina imala priliku da gledaju svetske šampione u akciji i istakao da fudbal pripada svima koji vole tu igru, a pismo je završio tako što je "bocnuo" nemačke turiste."Utakmica je poslužila da se podsetim kako ćeš ispod svih tih najlepših Adidas trenirki koje nosiš uvek ostati onaj tip koj sandale nosi preko belih čarapa", naveo je Gasperoni.Sa Milerom se nije složio kapiten Bajerna Filip Lam."Mislim da je za njih to bila utakmica godine. Oni se tome raduju, a to je fudbal - radost", rekao je Lam.

20:25 - Eksplozija broja stranih fudbalera u Nemačkoj zbog priliva izbeglicaDolazak stotina hiljada migranata u Nemačku doveo je do drastičnog povećanja broja regrutovanih stranih fudbalera, saopštio je danas Fudbalski savez Nemačke (DFB), koji je pokrenuo inicijative za igrače i za klubove.Prošle godine kada je Nemačka primila oko 890.000 izbeglica, DFB je izdao 42.000 dozvola strancima, mnogi od kojih su izbeglice, dok je takvih dozvola 2012. godine bilo izdato 10.000.U Nemačkoj ima 6,5 miliona stranih državljana s dozvolama za igranje, u 26.000 klubova.Da bi podstakao integraciju novih igrača, Savez je izdao brošuru u kojoj se izbeglicama savetuje da nauče nemački, a klubovima da pomognu izbeglicama koji su ponekad traumatizovani onim što su doživeli u svojim zemljama.Nemica kosovskog porekla Liara Aluši, koja igra u Pari Sen Žermenu, je na naslovnoj strani ove brošure.Brošura je predstavljena nemačkoj kancelarki Angeli Merkel na samitu o integraciji održanom u ponedeljak u Berlinu.Rodjena na Kosovu, Aluši je stigla u Nemačku kada je imala četiri godine. Ona kaže da joj je fudbal pomogao da se integriše."Bili smo stranci (u Nemačkoj) i nekad su nas odbacivali. Fudbal mi je omogućio da steknem prijatelje i dao mi je samopouzdanje", rekla je ona.Fudbalski savez Nemačke takodje je pokrenuo program koji treba da ohrabruje klubove da regrutuju izbeglice. Gotovo 3.000 klubova učestvuje u tom programu.Efekat se oseća sve do prve lige gde su igrači Bakeri Džata (18) i Usman Maneh (19) u klubovima Hamburgu i Verder.Obojica su stigla u Nemačku 2014. i 2015. iz Gambije, i dobila status izbeglice.; "Fudbal mi je omogućio da naučim jezik, da se upoznam s Nemcima i da izbegnem dosadu sedenja kod kuće", rekao je Bakeri Džata koji je stigao u Nemaču 2015. godine.

20:05 - Efes pobedio Uniks u IstanbuluKošarkaši Efesa pobedili su večeras u Istanbulu Uniks iz Kazanja sa 104:99 (24:26, 25:28, 32:20, 23:25) u prvoj utakmici sedmog kola Evrolige.Efes je do treće pobede u Evroligi predvodio Toma Ertel sa 24 poena, osam asistencija i jednim skokom, dok je Dešon Tomas postigao 20 poena.U ekipi Uniksa istakao se Artjom Parahovski sa 20 poena i 10 skokova, dok je Kit Lengford bio najefikasniji sa 25 poena, a uz to je imao i devet asistencija.U prvom poluvremenu utakmica je bila "otvorena", Efes je imao blagi zaostatak, da bi početkom treće deonice preokrenuo i postepeno počeo da uvećava prednost. Uniks je u finišu meča uspeo da se približi, ali ruski tim nije imao snage za preokret pa je pretrpeo peti poraz u Evroligi.Efes posle sedam utakmica ima tri pobede, dok je Uniks ostao na dve.

19:47 - Prva utakmica Rusije u Groznom, slavila protiv RumunijeFudbalska reprezentacija Rusije pobedila je danas u Groznom selekciju Rumunije sa 1:0 u prijateljskoj utakmici.Jedini gol na meču postigao je Mogamed Oudoev u 93. minutu.Pobeda Rusije stigla je samo tri dana nakon što je nacionalnu selekciju kritikovao predsednik Vladimir Putin, rekavši da odavno nije video lepu igru reprezentacije.Rusija je u prethodnih 10 utakmica upisala samo jednu pobedu.Današnji meč u Groznom prva je utakmica koju je Rusija odigrala u Čečeniji, pošto je Uefa ranije zabranila takmičarske utakmice u toj republici iz bezbednosnih razloga.

18:27 - Hosu traži od predsednika saveza da podnese ostavkuTrostruka olimpijska šampionka, plivačica Katinka Hosu pozvala je danas predsednika Plivačkog saveza Madjarske da podnese ostavku jer se, izmedju ostalog, loši uslovi za trening nisu popravili.Hosu se i ranije sukobljavala s predstavnicima saveza, a danas je na svojoj fejsbuk stranici napisala da je Tamaš Gjarfaš "najopasniji faktor u madjarskom plivanju"."Ja sam živi primer da postoji život posle Plivačkog saveza Madjarske. U stvari, to zaista postoji", napisala je Hosu.Hosu, koja je na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru osvojila tri zlatne i jednu srebrnu medalju, napisala je i da joj je Gjarfaš 2008. godine savetovao da prekine s plivanjem. Ona je, takodje, kritikovala savez da neopravdano preuzima zasluge za uspehe madjarskih plivača.Budimpešta će 2017. godine biti domaćin Svetskog prvenstva u plivanju.

18:03 - Džerard zvanično napustio LA GalaksiFudbalski klub Los Andjeles Galaksi saopštio je danas da legendarni fudbaler Stiven Džerard naredne sezone neće nastupati u MLS ligi, pošto mu je istekao ugovor s klubom.Džerard je rekao da će tek razmotriti koji će mu biti naredni korak."Radujem se što ću u narednom periodu, u kom ću razmisliti šta ću da radim sledeće, biti s mojom porodicom", rekao je Džerard za klupski sajt.Džerard je nastupao 18 meseci za LA Galaksi po dolasku iz Liverpula, a za to vreme odigrao je 34 utakmice, postigao pet golova i upisao 14 asistencija."Kada sam napustio Liverpul došao sam u Los Andjeles kako bi pomogao klubu ;da osvoji drugi trofej u MLS-u. Razočaran sam što nismo uspeli u ostvarenju tog cilja, ali kada pogledam nazad na vreme provedeno u klubu izuzetno sam ponosom na ono što smo postigli. Za nekoga koji je prethodno celu karijeru proveo u Liverpulu, igranje za LA Galaksi bilo je neverovatno iskustvo. Srećan sam što ova liga i ovaj sjajn klub nastavljaju da rastu", rekao je Džerard.On se zahvalio svima u klubu na ukazanoj prilici i podršci, a posebno je istekao navijače.Ovaj 36-godišnji fudbaler sredine terene je od 1998. do 2015. godine nastupao za Liverpul i za to vreme je odigrao 710 utakmica za "crvene" i postigao 186 golova. Za reprezentaciju Engleske nastupio je 114 puta na kojiam je postigao 21 gol.

17:48 - Kina bez pobede i sa Lipijem na klupiFudbalska reprezentacija Kine odigrala je danas bez golova s Katarom u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2018. godine i gotovo sigurno neće izboriti plasman u Rusiju.Kini nije pomoglo ni to što je na klupi bio Marčelo Lipi, doveden prošlog meseca kako bi spasio kvalifikacije.Fudbaleri Kine su bili bolji na terenu, bili su u nekoliko navarata blizu golu, ali nisu uspeli da pogode mrežu Katara.Kina iz pet utakmica ima samo dva boda u Grupi A, u trećoj rundi azijskih kvalifikacija, pa plasman na šampionat sveta, prvi od 2002, izgleda veoma daleko.Prvi u grupi je Iran sa 11 bodova, Južna Koreja ima bod manje, a Uzbekistan je na trećem mestu sa devet bodova. Sirija je sakupila pet, a Katar četiri boda.

16:04 - Babunski u januaru napušta Zvezdu?Makedonski fudbaler David Babunski napustiće Crvenu zvezdu već u januaru jer nije zadovoljan minutažom, prenosi lokalni portal Ekipa. Kako se navodi, mladić koji je prošao čuvenu Barseloninu školu fudbala, u nemilosti je trenera Miodraga Božovića, posebno posle nekoliko izjava srpskim medijima, ali i zbog loše finansijske situacije u klubu. Babunski je, podseća portal, ranije bio na "skeneru" zagrebačkog Dinama, a trenutno su za njega zainteresovani klubovi iz Austrije i Mađarske.

15:24 - Kerik: Junajted ima šanse da osvoji tituluFudbaler Mančester junajteda Majkl Kerik ocenio je da njegova ekipa ima šanse da osvoji titulu u Premijer ligi ove sezone, uprkos lošijem startu u prvenstvu. Tokom letnjeg prelaznog roka na Old Traford su došli Pol Pogba i Zlatan Ibrahimović, ali je ekipa posle 11 kola šesta na tabeli sa osam bodova zaostatka za Liverpulom. "Želimo da se borimo za vrh tabele. Imali smo uspone i padove, ali nismo se odrekli borbe za trofeje. Još je rano za to, imamo suviše kvalitetan tim i suviše dobru ekipu da bismo se odrekli bilo čega. Naše nastupe nisu pratili rezultati, znamo da to može da se promeni. Još nije ni Božić, ima još da se igra i verujemo da, kada dođemo do kraja, kada se sve i računa, da ćemo biti u vrhu", rekao je Kerik. Mančester junajted će u subotu na Old Trafordu igrati protiv Arsenala. "Arsenal ima nekolicinu zaista dobrih fudbalera. Kada se uklope oni su vrlo opasni, a na početku sezone su pokazali koliko zaista mogu da budu opasni. Mislim da i mi možemo da budemo opasni, verovatno još nismo ubacili u najveću u brzinu, što je na neki način i dobro, pošto znamo da će mnogo toga doći. Moramo da se držimo blizu vodećih i imaćemo šta da pokažemo kada dostignemo vrhunac forme", rekao je Kerik.

15:01 - Vil Kin pauzira godinu danaFudbaler Hal sitija Vil Kin odsustvovaće sa terena godinu dana zbog povrede ligamenata kolena, saopštio je danas engleski klub. Kin se povredio 6. novembra tokom utakmice protiv Sautemptona (2:1) i danas će biti podvrgnut operaciji. On je 30. avgusta iz Mančester junajteda prešao u Hal, za koji je odigrao šest utakmica. "Veliki je udarac izgubiti fudbalera Vilovog kvaliteta i potencijala na tako dug period. Siguran sam da će uz mnogo odlučnosti i uz pravi način razmišljanja proći kroz predstojeći period", rekao je trener Hala Majk Felan. Kin (23) je prošao omladinsku školu Mančester junajteda, a za prvi tim debitovao je 2011. godine i odigrao dve utakmice. Posle toga igrao je na pozajmicama u Viganu, Kvins Park Rendžersu, Šefild Venzdeju i Prestonu. Od 2009. godine nastupao je za mlade selekcije Engleske. Posle 11 kola u Premijer ligi Hal se nalazi u zoni ispadanja, zauzima 18. mesto na tabeli sa 10 bodova i ima bod manje od Vest Hema, koji nije u opasnoj zoni.

14:35 - Vlasnik FK Los Anđeles želi da dovede RunijaVlasnik američkog fudbalskog kluba Los Anđeles Tom Pen rekao je danas da 2018. godine namerava da dovede kapitena Mančester junajteda i reprezentacije Engleske Vejna Runija. Prethodnih nedelja mediji su spekulisali da će Runi napustiti Old Traford pošto je izgubio mesto u timu kod trenera Žozea Morinja. Runijev ugovor sa Junajtedom ističe 2019. godine. Kapiten Engleske je ovog leta odbio ponudu Pekinga da predje u kinesku Super ligu. Fudbalski klub Los Andjeles će za dve godine debitovati u MLS ligi i uprkos Runijevoj nameri da ostane u Junajtedu, Pen je rekao da je tridesetjednogodišnji napadač prva želja uprave kluba. "Vejn Runi je primer kakvog igrača želimo da dovedemo u Los Andjeles. On je jedno od 10 imena koje tražimo, ali trenutno smo daleko od dovodjenja bilo koga. Do prve utakmice u MLS ligi imamo još 18 meseci i videćemo da li su fudbaleri Runijevog statusa i reputacije zainteresovani. Želimo da budemo ravnopravni sa konkurencijom pa je važno da privučemo igrače koji su svetski poznati", rekao je Pen. Runi neće večeras igrati za Englesku u prijateljskoj utakmici protiv Španije zbog lakše povrede kolena. Njega će pregledati lekari Junajteda pre nego što donesu odluku da li će u nedelju moći da igra protiv Arsenala na Old Trafordu.14:22 - Bah: Brojni svetski lideri su podržali odluku o učešću Rusije na OIPredsednik Međunarodnog olimpijskog komiteta (MOK) Tomas Bah rekao je da su brojni svetski lideri podržali njegovu odluku da ne suspenduje sve ruske sportiste sa Olimpijskih igara u Rio de Žaneiru. "Oni su priznali da nismo doneli političku odluku već odluku u interesu sporta i poštovanja prema čistim sportistima i zaštiti čistih sportista širom sveta. To priznanje od brojnih političkih lidera predstavlja potvrdu naše odluke i veliko ohrabrenje za sve nas", rekao je Bah na generalnoj skupštini Udruženja nacionalnih olimpijskih komiteta u Dohi. Svetska antidoping agencija (WADA) je pre Igara u Riju pozvala MOK da suspenduje sve ruske sportiste iz takmičenja, posle izveštaja Ričarda Meklarena o navodnom sistemskom dopingu koji je navodno prikrivala i finansirala ruska država.MOK to nije prihvatio, već je dozvolio međunarodnim sportskim federacijama da odluče u kojim sportovima će se ruski reprezentativci takmičiti u Riju. Poslednji Meklarenov izveštaj biće objavljen u decembru i u njemu će biti obuhvaćeni navodi o dopingu ruskih takmičara i mogućoj manipulaciji uzorcima na Zimskim olimpijskim igrama u Sočiju 2014. godine. Takođe i dve komisije MOK proveravaju te navode, koji bi mogli da dovedu do kazne za Rusiju za ZOI u Pjongčangu 2018. godine.

13:50 - Glogovac: Mega će tražiti šansu za pobedu u StrazburuKošarkaš Mega Leksa Stefan Glogovac rekao je da je Strazbur jedna od najjačih ekipa u Grupi D u Ligi šampiona, ali da će njegova ekipa u predstojećoj utakmici tražiti šansu za pobedu. "Strazbur je jedna od najjačih ekipa u našoj grupi i biće veoma teško igrati na njihovom terenu, ali ćemo potražiti svoju šansu za trijumf. Uz dobru timsku odbranu i zalaganje na terenu, verujem da možemo da odigramo dobar meč, a ako nam se ukaže šansa za pobedu, nadam se da ćemo je iskoristiti", rekao je Glogovac. Košarkaši Mege igraju u sredu od 20.30 u Francuskoj protiv Strazbura, utakmicu petog kola Grupe D u Ligi šampiona. To će biti druga utakmica Glogovca ove sezone, pošto se oporavio od povrede zadobijene na pripremama. On je prošlog petka igrao protiv Igokee (87:84) i za 10 minuta postigao je osam poena. "Odlično sam se osećao na svom debiju u dresu Mege, pre svega zato što smo ostvarili veoma važnu pobedu protiv jake ekipe u gostima. Funkcionisali smo kao tim, igrali jaku odbranu, što je i recept za predstojeće mečeve", rekao je Glogovac. Trener Mege Dejan Milojević u sutrašnjoj utakmici neće moći da računa na povredjene Radosava Spasojevića, Ognjena Čarapića i Marka Tejića. "Očekuje nas jako teška utakmica. Strazbur je jedna od najboljih ekipa u našoj grupi koja je dugo godina igrala Evroligu. U usponu smo forme, želimo da odigramo najbolje što možemo i da vidimo gde smo u odnosu na najbolje evropske ekipe", rekao je Milojević. U Grupi D Mega ima pobedu i tri poraza, a Strazbur ima skor od po dve pobede i poraza.

13:25 - Mršić suspendovan na jednu utakmicuTrener košarkaša Cedevite Veljko Mršić suspendovan je na jednu utakmicu zbog neprimerenog ponašanja prema sudijama tokom utakmice devetog kola Jadranske lige protiv Partizana. Cedevita je u subotu u Beogradu pobedila Partizan sa 97:87, a Mršić je isključen u drugoj četvrtini posle druge tehničke greške. Kako se navodi, Mršić je suspendovan zbog neprimerenog ponašanja prema sudijama, pa neće predvoditi ekipu u utakmici 10. kola Jadranske lige, u gradskom derbiju protiv Cibone. Takođe, zbog izjava trenera i komentarisanja sudjenja posle utakmice, Cedevita je novčano kažnjena, ali nije naveden iznos.

13:03 - Izborna skupština KSS zakazana za 15. decembarIzborna Skupština Košarkaškog saveza Srbije (KSS) održaće se u četvrtak 15. decembra, saopšteno je na sajtu Saveza. Kako se navodi, mesto i termin održavanja Skupštine biće naknadno objavljeni. Na osnovu zaključaka šeste sednice Skupštine KSS održane 29. oktobra, a povodom ostavke predsednika Dragana Djilasa, Upravni odbor je imenovao Izbornu komisiju za sprovodjenje procedure kandidovanja i izbora za predsednika KSS. Kandidature za predsednika KSS dostavljaju se Izbornoj komisiji KSS najkasnije do četvrtka, 8. decembra do 12.00 časova. Kako se navodi, da bi kandidatura bila važeća, potrebno je da kandidat dostavi najmanje sedam formulara-listića podrške delegata Skupštine KSS. Jedan delegat može dati podršku jednom kandidatu.

12:46 - Bibić: Želim medalju na Evropskom prvenstvu u krosuReprezentativac Srbije u atletici Elzan Bibić rekao je da će tokom tronedeljnih priprema u Ulcinju pokušati da podigne nivo forme kako bi na Evropskom prvenstvu u krosu konkurisao za visok plasman u juniorskoj konkurenciji."Ovo je veoma važna faza priprema, a već pet dana radimo u Ulcinju. Iako nisam osvojio medalju na kros prvenstvu Balkana u Ćupriji, gde staza nije bila po mom ukusu, daću sve od sebe da na šampionatu Evrope budem medju kandidatima za medalje", rekao je Bibić. Evropsko prvenstvo u krosu održaće se 11. decembra u italijanskom gradu Kia. Bibić je pre četiri meseca u Tbilisiju postao prvak Evrope na 3.000 metara u uzrastu mladjih juniora. On je prošle godine na kros prvenstvu Evrope u francuskom Jeru zauzeo je 28. mesto kod juniora, a bio je najbrži od atletičara rodjenih 1999. godine. "Imao sam uspešnu godinu, ali pokušaću da je krunišem na najbolji način. Možda sam malo više trčao i nešto manje odmarao u poslednje vreme, ali zadovoljan sam ovim delom sezone. Jedino mislim da sam na krosu Balkana mogao više", ocenio je mladi Novopazarac. Trener Rifat Zilkić rekao je da od Bibića u krosu očekuje plasman medju deset najboljih juniora u Evropi. "Pokušaćemo da bude bolji nego prošle godine, stariji je i iskusniji. Krosevi su interesantni i dramatični, mnogo zavisi od podloge i konfiguracije. Bilo bi odlično da bude u deset najboljih, ali to ne znači da bih bio zadovoljan takvim plasmanom", naveo je Zilkić. Osim Bibića, u Ulcinju se pripremaju i Amela Terzić, Teodora Simović, Haris Ajdarević i Adem Zilkić. "Amela Terzić sprema se za Evropsko prvenstvo u dvorani (od 3. do 5. marta u Beogradu) i preskočiće evropski kros. S druge strane, Bibić je mlad i potrebno mu je da stiče iskustvo, kao nekada Amela, Olivera Jevtić ili ranije Dragan Zdravković", rekao je Zilkić.

12:25 - Kljajić: Napravili smo pomak, ali nećemo da se zanosimo rezultatimaGolman fudbalera Partizana Filip Kljajić rekao je da je ekipa napravila pomak u odnosu na početak sezone, ali da se neće zanositi dobrim rezultatima i dodao da će se truditi da opravda ukazanu šansu. "Napravili smo pomak u odnosu na početak sezone, pravili smo loše rezultate možda pod utiskom ispadanja iz Evrope. Bez obzira na, to mi kao igrači Partizana ne bismo smeli da dozvolimo da se Partizan nadje na poziciji na kojoj je bio na početku prvenstva. Sada sve ide kako treba i moramo da nastavimo istim ritmom uz mnogo prostora za napredovanje. Od 11 takmičarskih mečeva dobili smo 10, to je ohrabrujuće, ali nema mesta niti euforiji niti ishitrenim izjavama, idemo kolo po kolo", rekao je Kljajić. On je posle odlaska Bojana Šaranova dobio šansu u prvom timu. "Dobio sam šansu, a na meni je da je opravdam. Za golmana su najvažnije utakmice, ništa drugo ne može da te spremi za 'jedinicu' kao što može kontinuitet igara. Najbitnije od svega je psihička stabilnost i koncentracija", rekao je on i dodao da mu je najteža utakmica bila protiv Atletik Bilbaa u Ligi Evropa, a najlepša protiv AZ Alkmara u Holandiji. Kljajić je naveo da je za golmana najvažnije da bude psihički stabilan, pošto iz toga dolazi koncentracija i mirnoća. "Možda je od svih na terenu naš posao najnezahvalniji. Golman i ne treba da bude najbolji pojedinac ekipe, ali treba da bude neko na koga ekipa može da se osloni", dodao je 26-godišnji čuvar mreže. Kljajić je naveo i da mu je mnogo značio poziv u A reprezentaciju, pošto je privilegija igrati u državnom timu. On je dodao da se golmani poštuju, jer "jedino golmani mogu da razumeju jedni druge, niko više" i naveo da ta pozicija u timu nosi veliku odgovornost. "Tim gubi, tim pobedjuje. Naravno da ćete kriviti odbranu i golmana u slučaju poraza, ali mi koji smo na tim pozicijama smo navikli da se nosimo sa tom odgovornošću. Iskreno, retko ko će da pomene golmana ako ekipa pobedi", rekao je Kljajić.

12:00 - FS Kipra kažnjava klubove zbog nameštanja utakmicaFudbalski savez Kipra saopštio je da će oštro kazniti klubove osumnjičene za nameštanje utakmica, nakon što je Evropska fudbalska unija (Uefa) označila kiparski šampionat kao jednog od najozbiljnijih prekršilaca pravila. Počasni predsednik kiparskog saveza i potpredsednik Uefe Marios Lefkaritis rekao je Asošiejted presu da je bio "posramljen i šokiran" kada mu je iz Uefe rečeno o obimu problema. On je dodao da Uefa sumnja da je od septembra namešteno šest prvenstvenih utakmica i jedan meč u Kupu. Lefkaritis je rekao da je od 2011. godine Fudbalski savez Kipra dobio dokumenta o sumnji na nameštanje 75 utakmica. Fudbalski savez Kipra saopštio je da bi klubovi mogli biti kažneni velikim novčanim kaznama, oduzimanjem bodova, izbacivanjem iz lige, kao i suspenzijom.11:37 - Nesta: Italija nema dovoljno kvalitetnih igračaJedan od najboljih italijanskih fudbalera svih vremena Alesandro Nesta rekao je danas da državni tim nema kvalitet da se suprotstavi svetskom prvaku Nemačkoj ili nekim drugim reprezentacijama. Nesta, koji je sa Italijom osvojio Svetsko prvenstvo 2006. godine, požalio se na standard igrača koji igraju za državni tim.Italija je ovog leta, pod vođstvom selektora Antonija Kontea, takmičenje na Evropskom prvenstvu u Francuskoj završila u četvrtfinalu, porazom od Nemačke posle penala. Mediji i navijači su uprkos tome hvalili igru državnog tima, koji je na putu do četvrtfinala pobedio favorite Belgiju i Španiju. "Italija je igrala veoma dobro na Evropskom prvenstvu, s obzirom na igrače. Imali su sjajnog trenera Antonija Kontea. Međutim, nisu mogli da postignu više od toga, pošto u današnje vreme nema dovoljno kvalitetnih igrača u Italiji koji bi mogli da se suprotstave Nemačkoj ili drugim ekipama", rekao je Nesta. Posle odlaska Kontea, po završetku Evropskog prvenstva, reprezentaciju Italije preuzeo je Đampjero Ventura. On je na debiju poražen od Francuske u prijateljskoj utakmici, ali je nanizao četiri utakmice bez poraza u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2018. godine. U Grupi G Italija je pobedila Lihtenštajn, Makedoniju i Izrael, a odigrala je nerešeno sa Španijom sa kojom deli prvo mesto na tabeli sa po 10 bodova.11:20 - Džerard opet na Ostrvu, Njukasl i Seltik poslali ponude?Legendarni kapiten Liverpula Stiven Džerard završio je misiju u LA Galaksiju i vratiće na Ostrvo, ali ne na Enfild, nego u Njukasl ili Seltik, prenosi većina britanskih medija. Kako se navodi, uprkos želji navijača Džerard teško da može da se izbori za mesto u timu kod Jirgena Klopa, pa razmatra ponude koje je dobio od dvojice bivših menadžera Liverpula - Rafe Beniteza iz Njukasla i Brendana Rodžersa iz Seltika. Džerard je ponikao na Enfildu, proveo u klubu skoro 20 godina, odigrao 710 utakmica, postigao 186 golova i stekao status legende, bez obzira na to što nije uspeo da osvoji Premijer ligu. Ali, zato jeste Ligu šampiona, UEFA kup, Superkup Evrope, tri Liga kupa, dva FA kupa i jedan Komjuniti šild. Za Englesku je odigrao 114 utakmica i postigao 21 gol.

11:04 - Mančester domaćin Svetskog prvenstva u tekvondou 2019.Svetsko prvenstvo u tekvondou biće održano 2019. godine u Mančesteru, preneli su britanski mediji. U sklopu trogodišnjeg paketa, London i Mančester 2017. i 2018. godine biće domaćini dva svetska Gran prija. Direktor Tekvondo saveza Velike Britanije Stiv Flin rekao je da će ta takmičenja pomoći popularizaciju tekvonda u zemlji.Mančester je u takmičenju za domaćina Svetskog prvenstva pobedio Hjuston. U britanskom timu, izmedju ostalih, biće i dvostruka olimpijska šampionka iz Rija Džejd Džons.10:38 - Ramos se vratio treninzima sa ekipomFudbaler Real Madrida Serhio Ramos vratio se treninzima sa ekipom, pošto se oporavio od povrede kolena i mogao bi da bude u konkurenciji za gradski derbi protiv Atletika. Ramos je poslednji put igrao 27. septembra u remiju protiv Borusije iz Dortmunda (2:2) u Ligi šampiona. Kako je preneo Omnisport, Ramos se oporavio, juče je trenirao sa ekipom i biće spreman za subotnju utakmicu protiv Atletika na "Visente Kalderonu", od 20.45. Fudbaler Reala Pepe ima problema sa tetivom i trenira odvojeno od ekipe, a odvojeno treniraju i Karim Benzema i Kasemiro. Real u gradski derbi ulazi kao prvoplasirana ekpa sa 27 bodova i jedina je neporažena u ligi ove sezone. Atletiko je četvrti sa šest bodova manje.

10:11 - Rouz: Zašto mi ne sviraju faulove?Plejmejker Njujork Niksa Derik Rouz frustriran je zbog sudijskog kriterijuma prilikom duela sa protivnicima. Rouz je postigao 21 poen u porazu od Toronta (118:107), šutirao je 10 od 20 iz igre, ali je imao svega dva slobodna bacanja. "Zabrinut sam što ne sviraju faulove na meni. Kažu da se "zabijam" u ljude. Takva je liga, ako ih udarim, to je jer sam bio tu pre njih, a njihove ruke nisu podignute. Mislim da ako ima kontakta da je to faul", rekao je Rouz. U Torontu je u jednom napadu bukvalno zakucan za parket. "Sudije mi kažu da nisu videli. Trojica su tu, nije mi jasno kako nijedan od njih nije video kako udaram o parket. Ne znam kako to nije faul?", zaključio je Rouz.09:50 - Pooštrene mere bezbednosti za Ukrajina - SrbijaOrganizatori meča Ukrajina - Srbija saopštili su da će za prijateljsku utakmicu dve selekcije biti pooštrene mere bezbednosti. Domaćin je zvanično objavio informaciju da će red održavati 950 policajaca, 100 vojnih specijalaca iz nacionalne garde i veliki broj redara. To je deo standardne procedure na mečevima u Ukrajini otkako su u toj zemlji počeli etnički sukobi. Kapacitet stadiona je 40.200 mesta, a do pre dva dana prodato je preko 20.000 ulaznica. Cena najeftinijih ulaznica iznosi dva evra. Prijateljski susret Ukrajine i Srbije na programu je od 20 časova na stadionu Metalista.

09:24 - Morezmo zbog trudnoće nije više selektor FrancuskeNekadašnja prva teniserka sveta Ameli Morezmo podnela je ostavku na funkciju selektorke Fed kup reprezentacije Francuske zbog trudnoće. Morezmo je neočekivanu informaciju objavila dan pošto je Francuska u finalu Fed kupa poražena sa 3:2 od Češke. Ona je rekla da zbog trudnoće i porođaja u aprilu neće biti u mogućnosti da predvodi reprezentaciju u narednoj godini. Morezmo je dodala da do ponedeljka nije rekla teniserkama da je trudna kako bi one bile 100 odsto koncentrisane na finale. Ameli Morezmo se prvi put porodila u avgustu prošle godine kada je rodila sina. Ona je funkciju selektora Francuske obavljala od 2013. godine, a istovremeno je i od 2014. do maja ove godine bila trener Britanca Endija Marija.09:10 - Revanš meč baraža mladih selekcija Norveške i SrbijeMlada fudbalska reprezentacija Srbije večeras će u gostima sa Norveškom igrati revanš meč baraža za plasman na Evropsko prvenstvo u Poljskoj. U prvoj utakmici u Beogradu "orlići" su pobedili sa 2:0. Selektor mlade reprezentacije Srbije Tomislav Sivić izjavio je da se njegova ekipa neće opustiti u revanš meču baraža u Norveškoj i smatra da će jedan gol biti dovoljan za plasman na Evropsko prvenstvo u Poljskoj. Srpski fudbaleri otputovali su u Norvešku sa odličnim rezultatom iz Beograda i pobede od 2:0, što su omogućili pogodak kapitena Uroša Đurđevića i autogol Kristofera Haralsajda. "Zadovoljan sam što smo došli tri dana pre utakmice kako bismo se prilagodili na ovdašnju klimu. Evidentna je razlika u odnosu na Beograd, dosta je hladnije i igraćemo na drugačijoj podlozi. Tenzija je velika, motivisani smo jer je pred nama veoma značajna utakmica", rekao je Sivić. On je dodao da je Sergej Milinković-Savić imao stomačne probleme, ali da će biti u sastavu, kao i da ga raduje povratak Marka Grujića od povrede. Revanš utakmica baraža između Norveške i Srbije igra se večeras od 19 sati u Dramenu.

08:45 - Marjanović solidan u pobedi DetroitaKošarkaši Detroita savladali su rano jutros Oklahomu 104:88, zabeležili šesti trijumf ove sezone u NBA ligi, a srpski centar Boban Marjanović meč je završio sa po četiri poena i skoka i dve blokade. Marjanović je konačno dobio "prostor", odigrao je 12 minuta, pogodio dva od šest šuteva, uhvatio četiri lopte, sve u odbrani i zabeležio dva faula. U ostalim mečevima LA Kipersi su zabeležili sedmi uzastopni trijumf, protiv Bruklina 127:95, dok je San Antonio bio bolji od Majamija 94:90. Rezultati: Indijana - Orlando 88:69, Detroit - Oklahoma 104:88, Njujork - Dalas 93:77, Hjuston - Filadelfija 115:88, Nju Orleans - Boston 106:105, San Antonio - Majami 94:90, Juta - Memfis 96:102, LA Klipersi - Bruklin 127:95.

08:20 Imobile o Borusiji: Bilo je problema u timu, to nije bio Dortmund koji sam ja znaoItalijnaski fudbaler Čiro Imobile izjavio je da se nije snašao u Borusiji, jer je bilo problema u ekipi. Italijan je 2014. stigao u Borusiju kao jedan od najboljih strelaca u Seriji A, a kod Jirgena Klopa bio je rezerva. "Mislim da moja sezona nije bila loša. Bilo je problema u svlačionici, to nije bio Dortmund koji sam ja poznavao. Žao mi je što je sve tako završilo jer znam da sam mogao još bolje. Laži su da mi se nije sviđao život tamo", rekao je Imobile. On je u međuvremenu bio na pozajmici u Sevilji i Torinu, a ove sezone igra za Lacio za koji je dao devet golova na 11 mečeva.08:00 - VESTI KOJE SU OBELEŽILE PRETHODNI DAN MOŽETE PROČITATI OVDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track