Francuzi pobedili Srbiju 2:0
Foto: REUTERS

Prijateljski, al za malo

Francuzi pobedili Srbiju 2:0

Fudbal -
Posle prvog poluvremena u kome su se branili od uraganskih napada "trikolora", fudbaleri Srbije su u nastavku uspeli da koliko toliko uspostave terensku ravnotežu

REMS - Moglo je i gore. Fudbalska reprezentacija Srbije izgubila je u prijateljskoj utakmici u Remsu od domaće selekcije Francuske sa 2:0 (2:0). Strelci su bili Riberi u 11. i Maluda u 16. minutu.

Posle prvog poluvremena u kome su se branili od uraganskih napada "trikolora", fudbaleri Srbije su u nastavku uspeli da koliko toliko uspostave terenrsku ravnotežu. Ipak osim nekoliko udaradaca iz daljine nisu supeli da ozbiljnije ugroze gol francuskog golmana Lorisa.

Domaćini su bolje igrali sve vreme, posebno u prvom poluvremenu kada su kontrolisali meč i napravili nekoliko odličnih prilika za gol. Vodećem golu Francuza prethodio je dobar prodor Riberija po levoj strani, kada je prošao Pavla Ninkova, dodao do Gael Klišija koji je centrirao, a golman "orlova" Željko Brkić izbio je loptu do igrača Bajerna koji je volej udarcem postigao pogodak.

Francuzi su drugi pogodak postigli posle preciznog i jakog šuta Malude sa oko 25 metara, kada je lopta završila u desni gornji ugao Brkićevog gola. Najopasniji po gol Srbije u prvom poluvremenu bio je napadač Real Madrida Karim Benzema.

On je u 15. minutu posle duplog pasa sa Samirom Nasrijem izašao sam ispred Brkića, ali mu je srpski golman "ušao" u šut i odbranio. Benzema je odličnu priliku imao i u 39. minutu kada je posle kombinovanja sa Riberijem šutirao petom iz blizine, ali je Brkić odličnom reakcijom sprečio treći pogodak.

Reprezentativci Srbije su u drugom poluvremenu imali nekoliko prilika za pogodak, ali je šutove Ivanovića i Dušana Tadića iz daljine zaustavio Igo Loris.

Selektor Srbije Siniša Mihajlović ostavio je samo kapitena Ivanovića u prvoj postavi, u odnosu na prethodni prijateljski meč, u kojem su "orlovi" prošle subote izgubili od Španije sa 2:0.

Srbija narednu prijateljsku utakmicu igra 5. juna u Stokholmu protiv domaćina Švedske

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track