(KURIR TV) SIVIĆ POSLE PLASMANA NA EP: Ovi igrači su rođeni šampioni. To im je u krvi!
Foto: Fonet

"Orlići" će igrati u Poljskoj

(KURIR TV) SIVIĆ POSLE PLASMANA NA EP: Ovi igrači su rođeni šampioni. To im je u krvi!

Fudbal -

Selektor mlade fudbalske reprezentacije Srbije Tomislav Sivić rekao je da je njegova ekipa ostvarila veliki uspeh plasmanom na Evropsko prvenstvo prvenstveno zbog mnogih problema koji su je pratili tokom kvalifikacija, a svoje igrače nazvao je "rodjenim šampionima".

Mlada fudbalska reprezentacija Srbije plasirala se sinoć na Evropsko prvenstvo u Poljskoj 2017. godine pošto je u baražu ukupnim rezultatom od 2:1 pobedila Norvešku. Prošlog petka Srbija je u Beogradu pobedila sa 2:0, a sinoć je u Dramenu izgubila sa 0:1.

"Uspeh je veći ako se zna da smo se tokom celih kvalifikacija borili sa sobom, problemom koji nas je stalno pratio. Mnogo igrača nije igralo u klubovima, nisu imali kontinuitet. Sve to smo morali da anuliramo u dresu reprezentacije, da budemo pravi kada je najvažnije. Momci su dali 100 odsto, jednostavno to im je u krvi. Oni su velika budućnost našeg fudbala", rekao je Sivić za sajt Fudbalskog saveza Srbije.

Sivić je dodao da se posle osvajanja svetskog i evropskog prvenstva od ekipe očekivao kontinuitet i da je teret bio veći, pošto je ekipa učestvovala na prošlom Evropskom prvenstvu u Češkoj.

Govoreći o jučerašnjoj utakmici, Sivić je rekao da se plasman na Evropsko prvenstvo nijednog trenutka nije dovodio u pitanje i da je njegova ekipa izbacila dobar sastav, koji je dao sedam, osam igrača za A reprezentaciju Norveške.

"Od starta smo bili bolji rival, stvarali prilike, kontrolisali igru. Nismo dali gol iz situacija kada je lopta već bila vidjena u mreži, ali priveli smo meč kraju i bili sigurni u prolaz. Taktički je sve delovalo dobro, videlo se samopouzdanje u ekipi, jak karakter. Sve ono što čini pobednike, a to ovi momci jesu. Rodjeni šampioni", naveo je Sivić.

Žreb grupa za Evropsko prvenstvo održaće se 1. decembra u Krakovu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track