PROVERAVA SE POSLOVANJE CRVENO-BELIH: UEFA četvrti dan zaredom pregleda Zvezdine papire
Foto: Kurir Sport

Evrolicenca na proveri

PROVERAVA SE POSLOVANJE CRVENO-BELIH: UEFA četvrti dan zaredom pregleda Zvezdine papire

Fudbal -

Evropska kuća fudbala (UEFA) već četvrti dan pregledaju finansijsko stanje u Crvenoj zvezdi.

UEFA na stadionu "Rajko Mitić" proverava dokumentaciju kako bi crveno-beli mogli da obezbede licencu za evropska takmičenja za narednu sezonu.

Iako je poseta ljudi iz Evropske kuće fudbala uobičajena, neobično je što ta kontrola traje već četiri dana.

Najpre je došao jedan predstavnik UEFA, a zatim je angažovana jedna od najvećih revizorskih kompanija na svetu.

Crvenoj zvezdi je pre dve sezone zabranjen nastup u Evropi zbog propusta u dokumentaciji i kršenju finansijskog fer-pleja.

"Predstavnici finansijskog sektora UEFA u saradnji sa međunarodnom revizorskom kućom došli su u ponedeljak u najavljenu kontrolu finansijskog poslovanja FK Crvena zvezda, vezano za finansijski fer plej i dobijanje licence za evropska takmičenja. Lično sam prezadovoljan onim što smo uradili na planu finansijske stabilizacije FK Crvena zvezda u poslednje 2.5 godine i načinom na koji smo sve to prezentovali predstavnicima UEFA. Svu traženu dokumentaciju smo stavili na uvid ovlašćenim revizorima i predstavnicima UEFA, obavili smo razgovore sa njima i čekamo zvanične izveštaje i ocenu njihove kontrole. Iako bih se suzdržao od konačnih ocena, mogu da poručim armiji zvezdinih navijača da nemaju razloga za brigu, da je FK Crvena zvezda domaćinskim i odgovornim poslovanjem u velikoj meri stabilizovala svoju finansijsku situaciju i da je klub na putu konačnog ozdravljenja, što će nadam se zvanično potvrditi i izveštaj nadležnih organa UEFA", rekao je generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track