BLOG UŽIVO, VIDEO: Inter se kockao, ali pobedio Fiorentinu
Foto: AP

NAJNOVIJE INFORMACIJE IZ SVETA SPORTA

BLOG UŽIVO, VIDEO: Inter se kockao, ali pobedio Fiorentinu

Fudbal -

Sve o sportskim dešavanjima na jednom mestu, najnovije informacije, rezultati, najave predstojećih događaja.

BEOGRAD - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu.

23:04 - Inter se kockao, ali pobedio FiorentinuFudbaleri Intera pobedili su večeras u Milanu ekipu Fiorentine sa 4:2 u poslednjoj utakmici 14. kola Serije A.Inter je upisao šestu pobedu od početka šampionata i sada je osmi na tabeli sa 21 bodom, dok je Fiorentina deveta sa bodom manje, ali i utakmicom manje.Inter je odlično počeo utakmicu, pa je posle samo 19 minuta igre imao prednost od 3:0.Marcelo Brozović je počeo seriju golom sa oko 15 metara u trećem minutu. Samo šest minuta kasnije Antonio Kandreva je povećao na 2:0, a gol Fiorentine pogodio je i Mauro Ikardi u 19. minutu.Fiorentina je u 37. minutu smanjila rezultat pogotkom Nikole Kalinića, ali je u sudijskoj nadoknadi vremena ostala bez Gonsala Rodrigesa koji je zaradio direktni crveni karton nakon starta nad Ikardijem.Iako sa igračem manje, Fiorentina je igrala hrabro u nastavku utakmice, pa je u 62. minutu smanjila zaostatak na 3:2. Gol je postigao Josip Iličić posle kontranapada. Ekipa iz Firence nakon tog gola imala je nekoliko prilika da izjednači i unese dodatnu neizvesnost, ali nije uspela u tome.Pobedu Intera, koji je slabije odigrao drugo poluvreme, potvrdio je Ikardi u 91. minutu svojim 12. golom u Seriji A.Inter u narednom kolu gostuje Napoliju, dok Fiorentina dočekuje Palermo.

22:45 - Las Palmas slavio protiv BilbaaFudbaleri Las Palmasa pobedili su večeras na svom terenu Atletik Bilbao sa 3:1 u poslednjoj utakmici 13. kola španske Primere.Las Palmas je, posle pete pobede u šampionatu, deseti na tabeli sa 19 bodova, dok je Bilbao na osmom mestu sa bodom više.Kevin Prins Boateng je doveo Las Palmas u vodjstvo u 40. minutu. Mišel Masedo je ubacio loptu u kazneni prostor s desne strane, a Boateng je uklizao i sa nekoliko metara je poslao u mrežu Atletik Bilbaa. Na 2:0 povisio je Momo u 50. minutu posle dobrog kontranapada.Aric Aduriz je u 74. minutu zaradio drugi žuti, odnosno crveni karton, ali je Atletik četiri minuta kasnije i pored igrača manje na terenu uspeo da smanji rezultat. Gol Las Palmasa pogodio je Raul Garsija iz jedanaesterca.Ipak, Las Palmas je pobedu potvrdio u 91. minutu, a strelac je bio Honatan Viera.Las Palmas u narednom kolu gostuje Alavesu, dok Bilbao dočekuje Eibar.

22:16 . Dejvis kup lista: Argentina prva, Srbija na osmom mestuTeniska reprezentacija Argentine nalazi se, posle osvajanja titule u Dejvis kupu, na prvom mestu danas objavljene rang-liste najboljih reprezentacija sveta.Argentina je u finalu Dejvis kupa pobedila Hrvatsku u Zagrebu sa 3:2 i tako stigla do svoje prve titule u tom takmičenju. Taj trijumf je Argentini doneo i prvo mesto na Dejvis kup listi sa 31.817,50 bodova.Argentina je na vrhu Dejvis kup liste zamenila Veliku Britaniju, dok je Hrvatska napredovala za dva mesta i sada je na trećem mestu.Dejvis kup reprezentacija Srbije je na osmom mestu sa 7.500 bodova.​​​​​​Dejvis kup rang-lista: 1. Argentina 31.817,50 bodova 2. Velika Britanija 25.408,76 3. Hrvatska 15.702,50 4. Francuska 15.550,00 5. Švajcarska 13.700,00 6. Češka 12.812,50 7. Belgija 11.073,75 8. Srbija 7.500,00 9. Australija 7.093,75 10. Italija 6.852,50.

21:44 - Selektor Brazila: Dajte nam Nemačku, Španiju, ItalijuSelektor fudbalske reprezentacije Brazila Tite izazvao je danas na megdan najbolje evropske ekipe, uključujući i svetske šampione, selekciju Nemačke.Brazil je predjvodjen novim selektorom "rasturio" južnoameričke kvalifikacije za Svetsko prvenstvo - Tite je bio na klupi na šest utakmica i svih šest je dobio.Ta selekcija je vrlo blizu plasmana na šampionat sveta, odnosno put u Rusiju može da overi već u naredne dve utakmice, protiv Urugvaja i Paragvaja, koje su na programu u martu sledeće godine.Brazil neće igrati na Kupu konfederacija 2017. godine, tako da će morati na nekom drugom mestu da se zagreva za Mundijal u Rusiji. A selektor Tite već ima plan."S obzirom da nećemo igrati na Kupu konfederacija naći ćemo neki drugi način da osetimo vrelinu, adrenalin... Hajde da igramo protiv Italije u gostima, protiv Španije, Nemačke, Portugala u gostima", rekao je Tite u intervjuu za Asošiejted pres.On je, takodje, pomenuo i Englesku i igranje na Vembliju, koji je nazvao "hramom fudbala".Tite je, svakako, zainteresovan za meč protiv Nemačke, koja je ponizila Brazil na prošlom Svetskom prvenstvu pobedivši ga sa 7:1 u Belo Horizonteu."Prvi korak je prijateljska utakmica protiv njih, gde god oni žele u Nemačkoj", rekao je Tite.Reprezentacija Brazila je od kad je preuzeo Tite postala manje zavisna od zvezde Barselone Nejmara."Ako Brazil zavisi samo od Nejmara, onda će biti problema. Za Brazil, ne za Nejmara. Brazilu je potrebna individualna kreativnost Nejmara, Filipea Kutinja, Daglasa Koste... Ali, potreban mu je i timska kreativnost na šta ljudi ponekad ne obraćaju pažnju", rekao je Tite.Aktuelni predsednik i dvojica bivših predsednika Fudbalskog saveza Brazila su optuženi za korupciju, a Tite veruje da svi koji su odgovorni moraju i da plate za to. Odbio je da više govori na tu temu, ali AP podseća da je prošle godine potpisao peticiju kojom se tražila ostavka predsednika Saveza Marka Pola del Nera.Tite će u narednih nekoliko dana biti na putu. Prvo će gledati "el klasiko", duel Barselone i Real Madrida, a potom će takodje gledati brazilske fudbalere koji igraju za Pari Sen Žermen.Kako je rekao, njegova glavna inspiracija je trener Bajerna iz Minhena Karlo Ančeloti, koji mu je omogućio da posmatra njegov rad dok je bio na klupi Reala 2014. godine."Ančelotijevi timovi su izbalansirani. Divim se njegovom radu", rekao je Tite.Selektor Brazila je na kraju rekao da ne razmišlja dalje od Svetskog prvenstva 2018. godine, ali je istakao da će narednih 19 meseci biti uzbudljivo."Iskreno, meni se san ostvario. Sve što dodje posle Brazila, neće biti veće", rekao je Tite.

21:17 - Remi Napolija i SasuolaFudbaleri Napolija i Sasuola odigrali su večeras nerešeno 1:1, u utakmici 14. kola italijanske Serije A.Napoli je poveo sjajnim golom Lorenca Insinjea sa oko 25 metara u 42. minutu i tu prednost je čuvao sve do 82. minuta kada je izjednačenje i bod Sasuolu doneo Gregoar Defrel. Ekipa Napolija je ovim remijem propustila priliku da se približi timovima na vrhu tabele, sedma je na tabeli sa 25 bodova. Sasuolo je, na drugoj strani, prekinuo niz od četiri uzastopna poraza i sada je na 16. mestu sa 14 bodova.U narednom kolu Napoli dočekuje Inter, a Sasuolo na svom terenu igra protiv Empolija.

19:22 - FA pokrenuo novi postupak protiv MurinjaTrener fudbalera Mančester junajteda Žoze Murinjo suočava se s novom kaznom, pošto ga je Fudbalski savez Engleske (FA) danas optužio za nedolično ponašanje na utakmici protiv Vest Hema.Fudbaleri Junajteda i Vest Hema odigrali su juče 1:1 u 13. kolu Premijer lige, a Murinja je zbog šutiranja flašica s vodom i oštrog protesta sudija poslao na tribine već u prvom poluvremenu.Portugalac ima pravo da odgovori na optužbe do 1. decembra.Murinjo je prošlog meseca kažnjen jer je na utakmici protiv Barnlija vredjao sudiju Marka Klatenburga. On je za taj incident bio kažnjen s jednom utakmicom suspenzije i novčanom kaznom od 8.000 funti.Bivši trener Čelsija, Intera i Real Madrida je, takodje, kažnjen sa 50.000 funti zbog komentara na račun sudije Entonija Tejlora pred derbi s Liverpulom na Enfildu 17. oktobra.

18:01 - Kutinjo pauzira pet do šest nedelja zbog povredeFudbaler Liverpula Filipe Kutinjo pauziraće pet do šest nedelja zbog povrede skočnog zgloba, preneli su danas britanski mediji.Kako je preneo Dejli mejl, posle lekarskih pregleda ustanovljeno je da povreda nije toliko ozbiljna koliko se mislilo i brazilski fudbaler neće morati na operaciju.Kutinjo se povredio u subotu tokom utakmice sa Sanderlendom (2:0), posle sudara s protivničkim igračem Didijeom Ndongom.On je ove sezone postigao šest golova za Liverpul.Kutinjo će propustiti prvenstvene utakmice protiv Bornmuta, Vest Hema, Midlsbroa, Evertona, Stouka, Mančester sitija i Sanderlenda, a u Liverpulu se nadaju da će biti spreman za derbi s Mančester junajtedom 15. januara na Old Trafordu.Posle 13 utakmica u Premijer ligi, Liverpul je drugi na tabeli sa 30 bodova, koliko ima i trećeplasirani Mančester siti, a prvi je Čelsi sa bodom više.

17:22 - Trener koji je zlostavljao fudbalere završio u bolniciFudbalski trener Beri Benel koga su u poslednje dve nedelje pojedini fudbaleri optužili da ih je seksualno zlostavljao, primljen je u bolnicu, saopšteno je danas. Benel, koji je svojevremeno u nekoliko klubova radio kao trener omladinskih ekipa i osuđen u tri odvojena slučaja za zlostavljanje maloletnika, primljen je u bolnicu u petak. Policija je danas saopštila da je šezdesetdvogodišnji muškarac primljen u bolnicu kako bi dobio lekarsku negu. Benel je i dalje u bolnici. On je 1995, 1998. i 2015. godine osuđen za zlostavljanje. U poslednje dve nedelje nekolicina bivših fudbalera dali su izjave u policiji i javno optužili Benela da ih je zlostavljao.

16:59 - Hamilton: Nisam uradio ništa nepoštenoVozač Mercedesa Luis Hamilton odbacio je danas navode da se služio "prljavim trikovima" u poslednjoj trci ovogodišnjeg šampionata Formule 1 u Abu Dabiju, u pokušajima da osvoji šampionsku titulu.Hamilton je juče pobedio u Abu Dabiju, ali nije uspeo da odbrani titulu, koju je osvojio njegov klupski kolega Niko Rozberg sa pet bodova prednosti u generalnom plasmanu.Hamiltonu je za titulu trebala pobeda, ali i da se Rozberg ne plasira na podijum. On je vodio od početka do kraja trke, a Rozberg je u većem delu trke bio na drugom mestu. Britanac je u završnici trke usporio, kako bi omogućio ostalim vozačima da preteknu Rozberga, ali mu to nije uspelo jer je nemački vozač osvojio drugo mesto koje mu je donelo prvu titulu u karijeri u Formuli 1. ; "Nisam uradio ništa opasno, mislim da nisam uradio ništa nepošteno. Borili smo se za titulu. Vodio sam, kontrolisao sam trku", rekao je Hamilton, preneo je Bi-Bi-Si (BBC).Hamiltonu su u nekoliko navrata iz boksa naredili da ubrza, ali trostruki svetski prvak nije poslušao naredbe. U Mercedesu tvrde da su to učinili samo zato jer je postojao rizik da Hamilton izgubi trku, a ne zbog toga što su Rozberga napadali Maks Verstapen iz Red Bula i vozač Ferarija Sebastijan Fetel.Posle tih naredjenja Hamilton je rekao ljudima u boksu:"Pustite nas da se trkamo. Gubim titulu i trenutno me nije briga da li ću pobediti u trci ili ne".Fetel je u poslednjem krugu prišao do zadnjeg krila Rozbergovog bolida, ali nije uspeo da ga obidje. Četvorostruki svetski prvak je putem radija rekao svom boksu da je to bila nezgodna situacija, uz Luisove prljave trikove.Direktor Mercedesa Toto Volf rekao je da nije odlučio da li će pokrenuti postupak protiv Hamiltona za nepoštovanje timskih naredbi."Moram da formiram mišljenje, što još nisam učinio. Podrivanje strukture (ekipe) u javnosti znači da se stavljaš ispred tima. Anarhija ne funkcioniše u svakoj kompaniji, ali jedan deo mene govori da je to uradio samo zato što je to bila njegova jedina šansa da osvoji titulu i možda ne možete da zahtevate od vozača, koji je neosporno najbolji tamo, da radi nešto što nije u skladu sa njegovim instinktima. Radi se o tome kako ćemo takve stvari rešavati u budućnosti, pošto je ovo bio presedan", rekao je Volf.Čelnik Mercedesa legendarni Niki Lauda rekao je da misli da neće biti postupka protiv Hamiltona."Ne možemo ništa da uradimo. Takav je njegov stav i to moramo da prihvatimo. To je važno. Luis je vozio svoju trku, pokušao je na svoj način da osvoji titulu, ali Fetel je bio opasnost, mogli smo da izgubimo. Ne mislim da će biti opomenut pošto smo osvojili prva dva mesta i ispunili smo cilj. Ne možemo ništa da uradimo", rekao je Lauda.

16:30 - Napoli hoće DefrelaFudbalski klub Napoli zainteresovan je za napadača Gregoara Defrela, zbog čega je navodno već kontaktirao Sasuolo, preneli su italijanski mediji.Ipak, predsednik Sasuola Đorđo Skvinci nije raspoložen da proda prvog napadača.Napoliju je potreban napadač posle povrede Arkadijuša Milika, a zainteresovan je još za Simonea Zazu iz Vest Hema, Leonarda Pavoletija iz Đenoe, kao i srpskog fudbalera Aleksandra Mitrovića iz Njukasla. Pored Napolija, za 25-godišnjeg francuskog napadača zainteresovana je i Roma, koja traži zamenu za Mohameda Salaha. Egipćanin će u januaru biti odsutan nekoliko nedelja zbog Kupa afričkih nacija.

15:43 - Poketino: Sisoko nije opravdao očekivanjaTrener Totenhema Mauricio Poketino rekao je danas da fudbaler Musa Sisoko nije opravdao očekivanja, posle dolaska iz Njukasla u londonski klub za 30 miliona funti."U fudbalu nije sve u novcu. Na treningu moraš da pokažeš da si bolji od saigrača i da zaslužuješ mesto u timu", rekao je Poketino, preneo je Bi-Bi-Si (BBC).Sisoko je poslednjeg dana letnjeg prelaznog roka za 30 miliona funti iz Njukasla prešao u Totenhem. On je potpisao petogodišnji ugovor sa Totenhemom, koji je u trci za taj transfer bio uspešniji od Evertona. Do sada je odigrao 10 utakmica za londonski tim, od kojih pet kao prvotimac, a u subotu u derbiju protiv Čelsija nije bio ni na klupi.On je krajem oktobra suspendovan na tri utakmice zbog toga što je tokom meča laktom udario igrača Bornmuta Harija Artera."Ako dovedeš igrača i ne dobiješ ono što si očekivao, a ako neko drugi zaslužuje da bude u timu, zbog čega da mu pružiš šansu? Zato što smo platili i moramo da ga stavimo da igra? Naravno, on mora naporno da radi i da pokaže da zaslužuje mesto u timu", rekao je Poketino.

15:24 - Kros: Nikada ne bih igrao za BarselonuFudbaler Real Madrida Toni Kros rekao je da nikada ne bi igrao za Barselonu i dodao da bi po isteku ugovora mogao da završi karijeru na Sanjtago Bernabeu. Fudbalske legende Ronaldo, Luis Figo i Luis Enrike igrali su i za Real i za Barselonu, ali Kros je naveo da ni ne razmišlja o prelasku na Kamp Nou. On je prošlog meseca produžio ugovor sa Realom do 2022. godine, pa će tako u klubu ostati do svoje 32. godine. Nemački fudbaler nagovestio je da bi po isteku ugovora mogao da završi karijeru. "Ne predviđam odlazak u Barselonu. Postoje odredjeni transferi koji se jednostavno ne rade. To ima veze sa poštovanjem tradicije i navijača. Napuniću 32 godine kada mi istekne ugovor, a ne očekujem da ću igrati sa 38 ili 39 godina. Igrač je sa 32 godine već dao svoje najbolje godine fudbalu, a i po pitanju fizičke pripeme čini mi se da je to dobro doba za prestanak igračke karijere", rekao je Kros za Kiker. On je dodao da sada ne želi da razmišlja o prestanku karijere ili o tome šta će se dogoditi do 2022. godine. "Real Madrid je moj klub. U poslednje dve i po godine sam sazreo u sportskom smislu i lično. Od prvog dana sam dobio pozitivne reakcije od saigrača, navijača i trenera", dodao je Kros.

14:43 - Džudisti Zvezde proslavili titulu, najavljuju borbu za Ligu šampionaDžudisti Crvene zvezde proslavili su titulu u Superligi Srbije i najavili borbu za trofej u Ligi šampiona Evrope. "Sada se već tradicionalno okupljamo kako bismo proslavili uspehe naših takmičara, naše Zvezde. Utisci su fantastični jer je trofej u Superligi kruna sezone. Uveren sam da ćemo se i posle Lige šampiona ponovo okupiti da proslavimo", rekao je kapiten Bojan Došen na proslavi u Zvezdinim prostorijama. Džudisti Zvezde dominirali su tokom čitave Superlige, a u finale su ušli bez izgubljenog meča. U finalu su, takodje ubedljvo, bili bolji od Partizana.Predsednik Skupštine džudo kluba Crvena zvezda Ivan Bošnjak kazao je da je uspeh čekan više od 15 godina. "Titula je praktično kruna svega što smo radili u prethodnom periodu. Ovo je ujedno i kruna sazrevanja našeg mladog tima. Od ovih momaka i devojaka imamo velika očekivanja u narednom periodu", kazao je Bošnjak. On je čestitao svim protivnicima sa kojima se Zvezda borila u Superligi, a posebno "večitom" rivalu Partizanu. Predsednik Upravnog odbora džudo kluba Crvena zvezda Stojan Vujko rekao je da očekuje da se nastavi ono što je radjeno tokom godine."Očekujemo mnogo posetilaca, a od Zvezde da nastavi ono što je radila cele godine, da osvoji titulu. Naravno svi zajedno smo uz naše momke da ih bodrimo do trona", rekao je Vujko. Crvena zvezda će biti domaćin Lige šampiona, 17. decembra u beogradskoj hali "Aleksandar Nikolić".

14:02 - Baka trenira sa Seviljom, moguć povratak?Fudbaler Milana Karlos Baka trenirao je danas sa svojim bivšim klubom Seviljom i tako podgrejao glasine oko povratka u Andaluziju.Baka je zbog povrede u subotu propustio utakmicu između Milana i Empolija, ali je, umesto da gleda svoj tim, otputovao u Sevilju da posmatra duel sa Valensijom na Sančez Pishuanu.Kako prenosi "MilanNews", Baka je dobio dva slobodna dana od trenera Vićenca Montele, ali je danas odradio trening sa nekadašnjim saigracima.Dolazak kolumbijskog golgetera u Sevilju izazvao je veliku pompu, dok Baka ne vidi ništa čudno u tome i ističe da želi samo da se vidi sa starim prijateljima.Lokalni mediji pišu da je sportski direktor Sevilje Monći prati situaciju oko Karlosa Bake, koji nije u najboljim odnosima sa čelnicima kluba i spekuliše se o njegovom odlasku u januaru.Ovaj 30-godišnji fudbaler, koji se u potpunosti afirmisao u dresu Sevilje, ove sezone je postigao šest golova u Seriji A na 13 mečeva.

12:39 - Džikić: Savanović je izazov za svakog našeg igračaTrener košarkaša Partizana Aleksandar Džikić, pred duel sa Dinamo Sasarijem u 7. kolu FIBA Lige šampiona, podsetio je da se njegov tim nalazi u najjačoj grupi i da očekuje još jedan težak meč."Grupa u kojoj igramo je najkvalitetnija, nema lakih protivnika, niti timova bez tradicije i iskustva iz drugih evropskih takmičenja. Samim tim, nema mesta za podcenjivanje ili razmisljanje o lakšim i težim rivalima. Imamo šansu da pokažemo da smo naučili lekciju posle jednog kiksa. Protivnik ima vrlo atletski talentovanu spoljnu liniju i iskusan centarski par Savanović - Lideka, izazov za svakog našeg igrača", rekao je Džikić za klupski sajt.Iskusni plejmejker Branislav Ratkovica dodaje da italijanski predstavnik ima veliko iskustvo i da zna kako se igraju utakmice u Evropi."Košarkaši Sasarija su iskusni i atletski veoma nadareni. Protiv njih moramo da odigramo maksimalno skoncentrisano i borbeno od početka do kraja meča", zakljucio je Ratkovica.Utakmica između Partizana i Dinamo Sasarija igra se sutra od 20.30 sati u dvorani Aleksandar Nikolić.

12:13 - Grizman: Atletiko i Real imaju paktFudbaler Atletiko Madrida Antoan Grizman rekao je da postoji pakt sa gradskim rivalom Realom da dva kluba ne uzimaju igrače jedan drugom. "Tačno je da volim da osvajam trofeje, ali ne mogu da predjem u Real. Ne zbog rivalstva koje postoji medju dva kluba, već zbog pakta koji su sklopili", rekao je Grizman. Grizman je kazao da se odlično oseća u Atletiku i da mu nije cilj da što pre ode iz tog kluba. On je naveo da mu se svidja Pari Sen Žermen, za koji je rekao da je zanimljiv klub, ali da ne želi da igra u prvenstvu Francuske, već u španskoj Primeri ili engleskoj Premijer ligi. Grizman je postao jedan od najboljih fudbalera sveta od kako je 2014. prešao iz Real Sosijedada u Atletiko.

11:23 - Crvena zvezda dočekuje Mladost u četvrtakFudbaleri Crvene zvezde i lučanske Mladosti utakmicu 18. kola Superlige Srbije, na stadionu Rajko Mitić, odigraće u četvrtak od 18 sati. Preostalih sedam mečeva vanrednog kola domaćeg šampionata na programu su dan ranije. Ekipa Miodraga Božovića na svom terenu igraće posle mesec dana i uspešno okončane "turneje" od tri vezana gostovanja u Čačku, Kruševcu i Gornjem Milanovcu, gde su minulog vikenda napravili veliki preokret u finišu i savladali Metalac 2:1 golovima Petra Orlandića u 88. i mladog Luke Adžića u 89. minutu. Ulaznice za duel Zvezde i Mladosti koštaju 200 dinara za severnu, 300 za istočnu i 400 za zapadnu tribinu.

10:55 - Azar: Arsenal? Samo su nam Siti i Liverpul konkurenti...Fudbaler Čelsija Eden Azar smatra da su samo Liverpul i Mančester Siti rivali njegovom timu na putu ka tituli Premijer lige. Odlični Belgijanac je na taj način odbacio da bi gradski rivali Arsenal i Totenhem, ali i Mančester Junajted, mogli da se uključe u trku za šampionski naslov. "Siti i Liverpul su dobri timovi, a ukoliko želimo titulu moramo da budemo ispred njih. Sledeće kolo igramo protiv Sitija, snažnog protivnika i želimo da nastavimo sa pobedama. Puni smo samopouzdanja", rekao je Azar britanskim novinarima posle trijumfa nad Totenhemom (2:1). Upravo je Arsenal, kojeg Azar ne vidi u trci, poslednji savladao Čelsi 3:0, ali su dva meseca kasnije "plavci" zabeležili svih sedam pobeda u engleskom prvenstvu. "Pre dva meseca nismo bili spremni, ali sada znamo šta treba da radimo. Dajemo sve od sebe u svakom meču", poručio je Azar. Fudbaleri Čelsija posle 13 kola nalaze se na vrhu Premijer lige sa 31 bodom, jednim više od Liverpula i Mančester Sitija, tri od Arsenala i sedam od Totenhema.

09:29 - Dalas nastavio da beleži dobre rezultateKošarkaši Dalasa zabeležili su 10. pobedu u NBA ligi, pošto su u noći između nedelje i ponedeljka savladali Nju Orleans sa 91:81. Harison Barns je predvodio Dalas sa 23 poena, a sledio ga je Vesli Metjuz sa 21. Najefikasniji u Nju Orleansu bio je Entoni Dejvis sa 36. Los Andjeles Klipersi su poraženi tek treći put u sezoni, pošto su izgubili sa 91:70 od Indijane, uz odličnu timsku igru pobedničke ekipe. Najefikasniji su bili Glen Robinson i Majls Tarner sa po 17 poena, Al Džeferson je postigao 16, Rodni Stakli 12, a Tadeus Jang 11. Kliperse je sa 16 predvodio Blejk Grifin. Hjuston je kao gost pobedio Portland sa 130:114, uz 38 poena i 10 asistencija Džejmsa Hardena, dok su Los Andjeles Lejkersi na svom terenu savladali Atlantu sa 109:94. Milvoki je u gostima pobedio Orlando sa 104:96, predvođen Džonom Hensonom sa 20 poena, dok je Sakramento kao gost bio bolji od Bruklina sa 122:105, uz odličnu igru Demarkusa Kazinsa, koji je postigao 37 poena i imao 11 skokova. Košarkaši Denvera pobedili su Finiks sa 120:114, uz dobru igru srpskog reprezentativca Nikole Jokića. Jokić je za 31 minut u igri postigao 13 poena i imao 11 skokova. Najefikasniji u Denveru bio je Vilson Čendler sa 25 poena, dok je u poraženom timu to bio Erik Bledso sa 35. Klivlend je kao gost bio bolji od Filadelfije sa 112:108, uz odličnu igru Kajrija Irvinga, koji je postigao 39 poena. Lebron Džejms je dodao 26, a Kevin Lav 25.

08:01 - Roma pobedila Peskaru, Džeko dvostruki strelacFudbaleri Rome pobedili su na svom terenu Peskaru s 3:2 u poslednjoj nedeljnoj utakmici 14. kola italijanske Serije A. Roma i Peskara odigrali su veoma uzbudljivu utakmicu u Rimu, a domaćin je na kraju ipak uspeo da trijumfuje i tako smanji zaostatak za liderom šampionata Juventusom, koji je ranije danas poražen s 3:1 od Đenove. Dvostruki strelac za Romu bio je Edin Džeko koji se u listu strelaca upisao u sedmom i 10. minutu, dok je jedan gol postigao Dijego Peroti u 71. minutu iz jedanaesterca. Golove za Peskaru postigli su Ledijan Memušaj u 60. i Djanluka Kaprari u 74. minutu.Roma zauzima drugo mesto na tabeli Serije A sa 29 bodova, četiri manje od Juventusa, dok je Peskara 18. sa sedam.

08:00 - VESTI KOJE SU OBELEŽILE PRETHODNI DAN MOŽETE PROČITATI OVDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track