SUPERKLINJA: Vudbern najmlađi strelac u istoriji Liverpula
Foto: Profimedia

Postavljen novi rekord

SUPERKLINJA: Vudbern najmlađi strelac u istoriji Liverpula

Fudbal -

Velški tinejdžer sa 17 godina i 45 dana postao najmlađi fudbaler „redsa“ na jednoj zvaničnoj utakmici

Možda vam ime Bena Vudberna ne znači mnogo, ali je ovaj 17-godišnji fudbaler već ušao u istoriju!Ben je bio strelac za Liverpul protiv Lidsa (2:0) u utorak u četvrtfinalu Liga kupa i tako postao najmlađi igrač koji je zatresao mrežu otkad je osnovan slavni klub sa Enfild rouda. Ovaj tinejdžer je ušao u igru u 67. minutu, zamenivši Stjuarta, a u 82. je pogodio metu. Sa 17 godina i 45 dana nadmašio je dosadašnjeg rekordera Majkla Ovena, koji je bio 100 dana stariji - 17 godina i 145 dana.Bendžamin Vudbern stigao je na Enfild kao jedanaestogodišnjak, a nastupa i za mlađe selekcije Velsa, za koju je postigao tri pogotka. Zato i ne čudi što su ga prozvali Mali Bejl. Da bi dosegao deo slave zvezde Reala i reprezentacije Velsa, Ben će morati još dugo da radi. Ipak, nalazi se u sredini koja će mu to omogućiti.

Podrška... Ben Vudbern opravdao poverenje Jirgena Klopa
Podrška... Ben Vudbern opravdao poverenje Jirgena Klopa

Menadžer Liverpula Jirgen Klop ne želi da pravi euforiju i stavlja dodatni teret na pleća golobradog Vudberna:- Čim je na terenu, znači da može da postigne gol. Srećan sam zbog njega zaista, ali i uplašen zbog medija, pa sam malo tiši. Možete li samo da napišete „strelac gola Ben Vudbern“ i ništa više? Možda nekima ovo neće imati smisla, ali otišao sam do Bena i rekao mu: „Bravo, mada ti nije bilo teško, i ja bih dao iz onakve šanse.“

PodrškaGLEDAO GA I DŽERARDBen Vudbern imao je tu čast da postigne prvenac u seniorskoj konkurenciji pred očima legendarnog Stivena Džerarda, koji je posmatrao meč. Stivi Dži se oprostio od aktivnog bavljenja fudbalom, ali bez Liverpula izgleda ne može.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track