VASA UJEDINIO SRBE I HRVATE Vlasnik vukovarskog kluba tvrdi: Sad nisu važni ni vera ni nacija
Foto: Facebook

BRAVO

VASA UJEDINIO SRBE I HRVATE Vlasnik vukovarskog kluba tvrdi: Sad nisu važni ni vera ni nacija

Fudbal -

Ljudski Srpski klub Vuteks-Sloga i hrvatski Vukovar ’91 odigrali su humanitarnu utakmicu za bolesnog fudbalera Vasilija Sentivanca (17)

Fudbal spaja ljude, potvrdili su to Srbi i Hrvati iz Vukovara kada su pre nekoliko dana zajedno organizovali humanitarnu utakmicu za Vasilija Sentivanca (17), obolelog od akutne leukemije.Dva fudbalska kluba, Vuteks-Sloga, koja ima prefiks srpski, i Vukovar 91, koji slovi za hrvatski, pokazali su da u gradu na Dunavu koji je do sada bio sinonim za nacionalne podele, lupanje ćiriličnih tabli i netrpeljivost ima ljudi koji znaju šta je život. Igrao za oba timaKako nam rekoše, Vasilije Sentivanec je igrao za oba kluba, u subotu je odigrao meč za Slogu, a u utorak mu je dijagnostikovana opasna bolest. Njegova sudbina pogodila je sve Vukovarce. On je divan dečko- Vasilije je divno dete, a njegova bolest može da zahvati svakoga. Mi koji poznajemo njegovu porodicu, Hrvati i Srbi, organizovali smo se da mu pomognemo u najtežim trenucima. Ujedinili smo se i iznenadili sve u gradu, jer je na utakmicu došao veliki broj ljudi. Skupili smo i nešto novca, a sada nam se javljaju firme koje žele da nam pomognu - kaže za Kurir Đorđe Božić, prvi čovek Sloge, dodajući:- Vasa će pod specijalnom negom biti dve godine, ali s obzirom na to koliko je pozitivan i optimista, niko ne sumnja da će pobediti tešku bolest.

Autor: Aleksandar Radonić

PlemenitoBaketa: Sad nisu važni ni vera ni nacijaVlasnik škole fudbala „Mali Vukovarac“, Hrvat Slavko Baketa, organizovao je ljude iz kluba Vukovar ´91 i priključio se akciji.- Vaske je igrao za Slogu i za nas. Kad mu se to desilo, svi smo morali da pokažemo da smo ljudi. Nema tu ni nacije, ni vere, ni bilo čega drugog. Nama je u klub došao Davor Tomić, koji zna njegovog oca Veljka, i rekao nam za akciju. Odmah smo je podržali jer svi tom dečaku moramo pomoći. Znamo da naša akcija znači mnogo Vasketu - rekao je Baketa.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track