Valon Behrami: Miha je super

Srpsko-Albansko prijateljstvo

Valon Behrami: Miha je super

Fudbal -
Pitao sam oca da li treba da idem u Fjorentinu, a već u prvom susretu sa Sinišom Mihajlovićem shvatio sam da je on veliki čovek i trener, kaže Valon

Uzajamno poštovanje.Fudbaler Fjorentine Valon Behrami mnogo poštuje selektora Srbije Sinišu Mihajlovića. Švajcarski reprezentativac rođen u Kosovskoj Mitrovici pre nekoliko dana boravio je u Prištini i albanskim novinarima objasnio koliko je Mihajlović zaslužan za njegovu karijeru u Seriji A.Siniša Mihajlović (43) doveo je Valona Behramija (27) iz Vest Hema u Fjorentinu krajem januara 2011. godine za pet miliona evra.- Kada sam dobio ponudu Fjorentine, odmah sam pozvao oca i rekao mu da me traži srpski trener. On me je posavetovao rekavši: „Prošlost ostavi u prošlosti“. Kad sam stigao u Firencu, Siniša mi je pružio ruku i pitao me da li znam srpski. Odgovorio sam mu da ne znam, a on mi je samo rekao: „Znaš da pobeđuješ„ - rekao je Valon Behrami i dodao:- Posle mog potvrdnog odgovora počeli smo da gajimo međusobno veliko poštovanje. Uvek mi je pružao podršku i bio bih presrećan kada bih ponovo radio sa njim. Čujemo se redovno telefonom iako Miha više nije trener Fjorentine.Albanske novinare s Kosova i Metohije zanimalo je da li bi Behrami prihvatio da za tu nepriznatu reprezentaciju igra prijateljske utakmice ako dobiju dozvolu FIFA.- Prijateljske utakmice su dobra stvar, ali za mlade igrače s Kosova. Ne verujem da je pravi trenutak za mene. Sudbina je htela da obučem dres Švajcarske, koja mi je mnogo dala, a u sledećim kvalifikacijama igraću protiv Albanije - poručio je Behrami.

Adem Ljajić
Adem Ljajić

Branio LjajićaValon Behrami je tokom medijske hajke protiv Adema Ljajića u Italiji pružio veliku podršku srpskom reprezentativcu i stao je na njegovu stranu posle tuče sa trenerom Delijem Rosijem.- Posle sukoba s Ljajićem, trener Rosi je novinarima rekao neke stvari koje nisu istinite. Sramota je reći da te je neko psovao kad mi to nismo čuli - rekao je Behrami.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track