DERBI KOLA Radivojević: Zvezda je moćna ali Radnički se nikog ne plaši!
Foto: Miloš Bjelinić

Biće gusto

DERBI KOLA Radivojević: Zvezda je moćna ali Radnički se nikog ne plaši!

Fudbal -

Najbolji fudbaler FK Radničkog iz Niša Miloš Radivojević izuzetno ceni rivala, ali obećava veliku borbu na travi najvećeg srpskog stadiona

Derbi meč 20. kola Super lige igra se u subotu od 18 časova na stadionu Rajko Mitić. Crvena zvezda dočekuje Radnički pred, nadamo se, velikim brojem gledalaca (besplatan ulaz). U taboru Nišlija biranim rečima priča o rivalu, ali isto tako najavljuju da ne dolaze sa "belom zastavom" u Beograd.

- Znamo protiv koga igramo, ali verujem da imamo kvalitet za dobar rezultat - počeo je Miloš Radivojević razgovor za Kurir.

Obično sve ekipe iz Super lige imaju dodatni motiv kada gostuju na najvećem srpskom stadionu.

-Upravo tako, Zvezda je za svaki tim veliki izazov. Izuzetno kvalitetna ekipa, dobro popunjena na svim pozicijama. Jedva čekamo utakmicu i nije nam potreban dodatni motiv od činjenice da je na drugoj strani lider i najtrofejniji srpski klub.

Radivojević je nedavno u prijateljskom meču protiv Dinamo Bresta postigao evrogol sa 30 metara. U ligi, u prethodna dva kola, samo zahvaljujući sjajnim intervencijama golmana Rada Filipovića i Borca Aleksića nije poslao loptu u metu.

- Voleo bih, naravno, da mi se vrati za nedostatak sreće u prethodna dva kola, ali svaka čast i golmanima na intervencijama. Imam slobodu da šutiram iz daljine, pokušavam da to i iskoristim. Ako mi se ukaže prilika pokušaću svakako da pogodim i na Marakani. Međutim, prioritet mi je da zaustavim njihove krilne igrače - uz osmeh će najbolji fudbaler Nišlija u tekućoj sezoni.

Zna kako sa ZvezdomMiloš Radivojević (26) ima iskustvo nadmetanja za Zvezdinim krilnim napadačima. Dok je nosio dresove Voždovca i BSK Borče, posebno su bili interesantni dueli sa Darkom Lazovićem. I imao je uspeha protiv momka koji sada igra uspešno za Đenovu u Seriji A.- Očekujem Srnića ili Ruiza na mojoj strani, vidim da je Kostarikanac bio desno krilo u prošloj utakmici sa Voždovcem. Sličan su tip igrača, eksplozivni su i traže loptu u prostor. Ko god da je protivnik, postoji maksimalan respekt, ne i strah. Moramo da obratimo posebnu pažnju i na Sikimića koji je u odličnoj formi.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track