(VIDEO) BRŽI OD METKA Đurđević: Govorili su da nisam dobar igrač!
Foto: Saša Pavlić

Novi rekorder Superlige prezadovoljan

(VIDEO) BRŽI OD METKA Đurđević: Govorili su da nisam dobar igrač!

Fudbal -

Fudbaler Partizana Uroš Đurđević vlasnik je najbržeg pogotka u istoriji srpske Superlige.

Napadač Partizana Uroš Đurđević je sa tri gola protiv Čukaričkog izbio na drugo mesto liste strelaca, odmah iza saigrača Leonarda, a na Banovom Brdu je oborio i jedan rekord.

Mladi Đurđević mrežu domaćina načeo je već u 10 sekundu utakmice, što je najbrži pogodak u istoriji Superlige. Prethodno je Borko Veselinović držao 'najbolje vreme' sa sekundom više.

"Za rekord sam saznao neposredno po ulasku u svlačionicu i naravno da mi je drago. Što se tiče golova, oni su mi nagrada za mnoge ružne stvari koje su mi se dešavale u prošlosti, koje sam uz porodicu i devojku izdržao", rekao je Đurđević.

Dolazak u Partizan, naglašava mladi reprezentativac, bio je pravi potez.

"Uz sve treninge sa ekipom trenirao sam i individualno. Tu su, naravno, bili i ljudi koji sada vode moju karijeru i koji su ludački verovali u mene, iako je bilo i onih zluradih koji su rekli da nisam dobar igrač, da sam problematičan. Na žalost tih ljudi, izabrao sam pravi klub, imam stručni štab koji me poštuje, hvala Bogu igram dobro, dajem golove, Partizan diže formu".

On veruje da će i u nastavku sezone biti podjednako efikasan.

"Hvala Bogu, samo da me zdravlje posluži i trudiću se da nastavim u istom ritmu. Bez obzira kako vama to izgleda, ali meni je ekipa na prvom mestu. Zamislite da je nekim slučajem, ne daj Bože, bilo 3:3. Šta bi značila moja tri gola? Ništa".

Fudbaler Partizana ističe da nije igrač koji teatralnošću skreće pažnju na sebe.

"Rekao sam skoro i sada ponavljam – mogu da odigram loše, mogu da promašim zicer, mogu da imam golgeterski post (ne daj, Bože), ali uvek ću ginuti, izgarati, neću štedeti ni sebe, ni druge. Nisam neko ko teatralnošću skreće pažnju na sebe. Teren je moja istina i tu dajem sve od sebe, pa i preko toga. Iskreno hvala navijačima na ovacijama”, napomenuo je Đurđević.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track