(VIDEO) MERSISAJD SE CRVENI: Liverpul slomio Everton u 93. minutu i nastavio poteru za Čelsijem
Foto: Reuters

Drama na Gudison parku

(VIDEO) MERSISAJD SE CRVENI: Liverpul slomio Everton u 93. minutu i nastavio poteru za Čelsijem

Fudbal -

Fudbaleri Liverpula dobili su 227. derbi Mersisajda u 17. kolu Premijer lige savladavši Everton 1:0 golom Sadio Manea u 93. minutu.

Gosti su na "Gudison parku" bili bolji rival i zasluženo su na "Enfild" poneli ceo plen.

Večerašnji gradski derbi Liverpula nije bio lep za gledanje. Vođena je velika borba, a štimung su davali navijači oba kluba, koji su se sve vreme nadglasavali.

Gosti su stvorili nekoliko prilika pre nego što je Mane u sudijskoj nadoknadi vremena zatresao mrežu Evertona. Ispromašivao se Firmino.

Onda je u 93. minutu Danijel Staridž pogodio stativu, a Mane odbijenu loptu poslao u mrežu za eksploziju oduševljenja navijača "crvenih".

Prethodno, "karamele" su počašćene sredinom drugog poluvremena, jer sudija Majk Din nije pokazao crveni karton Barkliju, već samo žuti, posle pogibeljnog starta nad Hendersonom.

Ovo je 90. pobeda "crvenih" u derbiju Mersisajda (nazvan po oblasti u kojoj se nalazi grad Liverpul), uz 71 remi i 66 poraza. Ujedno, ovo je bio 13. uzastopni duel koji Liverpul ne gubi od gradskog rivala.

Na kraju, Liverpul dočekuje Božić kao drugoplasirani na tabeli Premijer lige sa 37 bodova, što je šest manje od lidera Čelsija, dok je Everton na deobi osmog mesta sa VBA, sa po 23 boda.

Tim Jirgena Klopa u sledećem kolu 27. decembra dočekuje Stouk, dok "karamele" dan ranije gostuju Lesteru.

Sadio Mane Goal HD - Everton 0-1 Liverpool - 19... by arcturusmedia33

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track