BLOG UŽIVO, VIDEO: Zvezdo, pazi se, Real je moćan
Foto: Euroleague.net

NAJNOVIJE INFORMACIJE IZ SVETA SPORTA

BLOG UŽIVO, VIDEO: Zvezdo, pazi se, Real je moćan

Fudbal -

Sve o sportskim dešavanjima na jednom mestu, najnovije informacije, rezultati, najave predstojećih događaja.

BEOGRAD - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu.

23:01 - Atalanta u nadoknadi do pobede nad EmpolijemFudbaleri Atalante pobedili su večeras posle preokreta Empoli sa 2:1, u prvoj utakmici 18. kola Serije A.Empoli je poveo u 51. minutu golom Levana Mčedlidzea, a domaćin je izjednačio u 74. pogotkom Franka Kesjea. Isti igrač je u 82. minutu pogodio prečku, ali je Atalanta ipak došla do pobede golom Marka D'Alesandra u četvrtom minutu nadoknade vremena.Atalanta je šesta na tabeli sa 32 bodova, dok je Empoli 17. sa 14.

22:46 - Zvezdo, pazi se, Real je moćanReal Madrid savladao je Bamberg rezultatom 95:72 pred svojim navijačima u 13. kolu Evrolige i najavio da u Beograd na duel sa Crvenom zvezdom dolazi u dobroj formi.Najefikasniji u pobedničkom taboru bio je Luka Dončić sa 16 poena, Serhio Ljulj uspešno se vratio posle dva meča propuštena zbog povrede, postigavši 14 poena, dok su Gustavo Ajon i Trej Tompkins imali po 13.Žalgiris je u dvorani "Abdi Ipekči" priredio iznenađenje pobedom nad Efesom - 71:84 (30:44).Kevin Pengos (15p) ubacio je pet trojki iz šest šuteva, Edgaras Ulanovas postigao je 14, a Brok Motum 11 poena.Toma Ertel sa 18 i Derik Braun sa 16 poena bili su jedini raspoloženi među učenicima hrvatskog trenera Velimira Perasovića.

REZULTATI 13. KOLA:Uniks - Galatasaraj 73:60Efes - Žalgiris 71:84Olimpijakos - Crvena zvezda 73:65Real Madrid - Bamberg 95:72

u sredu:Fenerbahče - Darušafaka 18.45Armani - Panatinaikos 20.00Makabi - CSKA 20.05Baskonija - Barselona 20.30TABELA: CSKA 11-1, Real 9-4, Olimpijakos 9-4, Baskonija 8-4, Fenerbahče 8-4, PAO 7-5, Darušafaka 6-6, Efes 6-7, Makabi 5-7, Barselona 5-7, Žalgiris 5-8, Zvezda 5-8, Armani 4-8, Bamberg 4-9, Uniks 4-9, Galatasaraj 4-9.

22:00 - Kup CEV: Novi Pazar sa dve pobede u šesnaestini finalaOdbojkaši Novog Pazara plasirali su se u šesnaestinu finala Kupa CEV, pošto su večeras u Nikoziji u revanšu prvog kola tog takmičenja savladali Omoniju sa 3:2 (19:25, 22:25, 25:21, 25:23 i 15:13).Utakmica u dvorani "Tasos Papadopulos Elefterija" trajala je dva časa i pet minuta.Pazarcima je za prolaz medju 32 najbolja tima u Kupu CEV, gde će igrati protiv grčkog PAOK-a, bilo potrebno da na Kipru osvoje najmanje dva seta zato što su u prvom meču na domaćem terenu slavili sa 3:0.Najefikasniji kod Novog Pazara bio je Irfan Hamzagić sa 18 poena, a sledili su ga Srećko Ristić sa 13, Hamza Zatrić sa 10, Dušan Lopar sa osam, te Benjamin Daca i Aleksandar Simić sa po pet poena.Na drugoj strani, Rodrigo Leandro Onorio da Silva upisao je 21 poen, dva manje dodao je Ahileas Petrakidis, dok su Dimitris Apostolu i Angelos Aleksiju postigli 17, odnosno devet poena za Omoniju.Prva utakmica šesnaestine finala Kupa CEV izmedju Novog Pazara i PAOK-a igraće se 5. januara u novopazarskoj dvorani Pendik, dok je revanš 19. januara u Solunu.

21:30 - Anćeloti: U Lajpcigovoj priči novac nije primaranTrener Bajerna Karlo Anćeloti rekao je da novac nije najveći faktor uspeha Lajpciga ove sezone u Bundesligi. Novajlija u ligi je iznenađenje šampionata i deli prvo mesto na tabeli sa minhenskim timom sa 36 bodova, a dve ekipe sastaće se u sredu u 20 časova u 16. kolu. "Igraju timski, jakim ritmom, ali mi moramo da igramo na svoj prepoznatljiv način. Nisu važne karakteristike rivala, moramo da gledamo samo sebe. Novac nije najvažnija stvar u priči o uspehu Lajpciga. Važan je, ali važniji su organizacija, motivacija i atmosfera koju stvorite u klubu", rekao je Anćeloti.21:00 - Sudija o Ramosu: Nedostatak komunikacijeSudija Džani Sikazve objasnio je zašto nije pokazao žuti karton Serhiju Ramosu u finalu Svetskog klupskog prvenstva iako ga je izvadio iz džepa. To bi štoperu Real Madrida bio drugi na meču sa domaćom Kašimom, što bi svakako uticalo na konačni rasplet meča koji je prvak Evrope dobio 4:2 posle produžetaka. Nakon utakmice 37-godišnji arbitar iz Zambije Sikazve se našao na udaru javnosti koja ga je optužila da je progledao kroz prste iskusnom Špancu jer je shvatio da bi ga tako isključio."Bio je to samo nedostatak komunikacije između mene i asistenta. On mi je sugerisao da je bio faul i rekao mi je putem slušalica: "Ne za karton". Međutim, ja sam prvobitno razumeo: "Sa kartonom". To je sve, nesporazum", objasnio je Sizakve.

20:20 - Skopski Metalurg doveo iranskog reprezentativcaMakedonski rukometni vicešampion, skopski Metalurg, objavio je danas da je doveo reprezentativca Irana Amina Jusefinedžada.Standardni iranski reprezezentativni levi bek je s Metalurgom potpisao ugovor na tri i po godine, koji završava 30. juna 2020. godine.Dvedesetogodišnji Jusefinedžad (90 kilograma, 197 centimetara) u Skoplje dolazi iz ekipe Šahrdari iz Kašana, koja je iranski vicešampion."Kada sam razmišljao o početku evropske karijere, odmah su mi ukazali na Metalurg i Lina Červara, kao sredinu i trenera koji su najpogodniji za rad s mladim rukometašima. Zato sam brzo našao jezik s mojim novim klubom i srećan sam što mogu da realizujem moje rukometne ambicije", rekao je Amin Jusefinedžad za sajt Metalurga

19:45 - Odbijena žalba, Vardi pauzira tri utakmiceFudbaler Lestera Džejmi Vardi propustiće tri naredne utakmice, pošto je odbijena njegova žalba na suspenziju zbog crvenog kartona u remiju protiv Stouka u Premijer ligi.Lester i Stouk odigrali su u subotu nerešeno 2:2 u Premijer ligi, a Vardi je dobio crveni karton u 28. minutu zbog starta nad Mameom Biramom Dijufom.Šampion Engleske se žalio na tu odluku, ali je Fudbalski savez to odbacio, pa će dvadesetdevetogodišnji napadač propustiti utakmice protiv Evertona, Vest Hema i Midlsbroa.Posle utakmice u subotu, trener Lestera Klaudio Ranijeri rekao je da Vardi nije zaslužio isključenje."Borio se za loptu, a ne da napravi prekršaj. Pipnuo je loptu. Možda je taj start bio za žuti karton", rekao je Ranijeri.Vardi će tako propustiti prvenstvene utakmice koje se igraju tokom praznika, a u tim će se vratiti 7. januara za utakmicu protiv Evertona u trećem kolu FA kupa.

18:45 - Enrike: Ne moram da se pravdam RakitićuTrener Barselone Luis Enrike rekao je danas da ne mora da se pravda fudbaleru Ivanu Rakitiću zbog male minutaže. Rakitić nije igrao u poslednje tri utakmice Barselone u svim takmičenjima otkako je zamenjen u remiju protiv Real Madrida 3. decembra. Enrike daje prednost Denisu Suaresu i Andreu Gomešu. "Ne vidim zašto bih se pravdao svom igraču. To neću raditi. Rakitić je bio i biće dobar igrač za Barsu. Moram da prihvatim kritike i nastaviću da ih primam za ono za šta mislim da je najbolje za tm. Zadovoljan sam stavom Rakitića", rekao je Enrike. On je dodao da je potrebno da svi igrači kroz minutažu steknu oštrinu tokom sezone. "To gledamo svake nedelje, gledamo koliko su minuta igrači proveli na terenu. Važno je da svi budu spremni, ali ako vidite da 11 igrača uglavnom igra, a ostali retko... Imamo fudbalere koji su igrali više od 1.000 minuta u takmičarskim utakmicama. Neki možda još ne znaju kako funkcioniše tim, ali većina igrača su odigrali mnogo važnih minuta u svim takmičenjima. Nadam se da mogu da napreduju i da će svako od njih odigrati svoj deo do kraja sezone, pošto se tada sve odlučuje", rekao je Enrike.

18:16 - Karlajl: Jokić nas je opet "isprašio"Trener Dalas Maveriksa Rik Karlajl nije iznenađen sjajnom partijom Nikole Jokića protiv njegovog tima protekle večeri u NBA ligi. Centar Denver Nagetsa je odigrao meč karijere - postigao je 27 poena uz 15 skokova i čak devet asistencija, pa se Karlajl našalio da je Jokić viši nego što je to zvanično (211cm). "Isprašio nas je i na prošlom meču. Nije to iznenađenje, dobar je. Njegove ruke su nenormalno dugačke, neka njegova dodavanja su izuzetno kreativna, a pogađa i šuteve", rekao je Karlajl.18:01 - Potvrđeno: Vardiju tri meča suspenzijeFudbalska asocijacija Engleske odbacila je žalbu Džejmija Vardija koji je suspendovan na tri meča zbog crvenog kartona. On je prethodnog vikenda isključen u 28. minutu susreta između Lestera i Stouka, kada je sa dve noge oštro faulirao Mame-Birama Dijufa. Meč je završen rezultatom 2:2. Lester se žalio na suspenziju, ali je prvobitna odluka potvrđena, pa će Vardi propustiti mečeve sa Evertonom, Vest Hemom i Midlsboroom. „Lisice“ se nalaze na 15. mestu na tabeli sa 17 bodova.17:45 - Čeferin: Nije u planu regionalna ligaPredsednik Evropske fudbalske unije (Uefa) Aleksandar Čeferin rekao je u Zagrebu da nije u planu osnivanje regionalne lige na prostoru bivše Jugoslavije i upozorio Hrvatsku da će biti oštro kažnjena zbog ponašanja njenih navijača. "Neki lokalni fudbalski funkcioner predstavio je neku svoju ideju, prvo hrvatskim medijima i od toga je nastala velika priča o dogovorenoj regionalnoj ligi, o novcu koji je već Uefa pripremila za to. Ponavljam, nikakva regionalna liga nije bila dogovorena, nikakav novac nije pripremljen, to je najavio gospodin iz makedonskog saveza koji s Uefom nije apsolutno nikako povezan. Ako neko drugi osim Uefe želi da organizuje regionalnu ligu, to je druga stvar", rekao je Čeferin u Zagrebu, preneli su hrvatski mediji. Čeferin je danas posetio Zagreb gde je razgovarao s premijerom Andrejom Plenkovićem i predsednikom Fudbalskog saveza Hrvatske Davorom Šukerom.

16:45 - Milojević očekuje pobedu protiv MornaraTrener košarkaša Mega Leksa Dejan Milojević rekao je da ima problema sa povredama igrača, ali da se nada da će njegova ekipa uspeti da odigra dobro i pobedi Mornar u Ligi šampiona. "Dobro se poznajemo sa ekipom Mornara, igrali smo već tri neizvesna meča sa njima. Imaju kvalitetan tim sa nekoliko odličnih Amerikanaca. Imamo problema sa povredama što dodatno otežava našu situaciju. Moraćemo malo vremena što imamo izmedju utakmica da iskoristimo kako bismo na treningu pokušali da ispravimo greške. Nadam se da ćemo sutra uspeti da odigramo dobar meč i da posle serije gostovanja, dođemo do pobede na našem terenu", rekao je Milojević. Košarkaši Mege igraju sutra od 18.30 na svom terenu u Sremskoj Mitrovici protiv Mornara iz Bara, utakmicu 10. kola Grupe D u Ligi šampiona. Obe ekipe imaju po dve pobede i sedam poraza. Milojević neće moći da računa na Marka Tejića zbog povrede ruke, kao ni na Kostju Mušidija koji je sa reprezentacijom na juniorskom Evropskom prvenstvu. Novi igrač Mege Nikola Rebić vratiće se na teren krajem januara.

16:23 - Ričard Krajiček u trenerskom timu Miloša RaonićaBivši osvajač Vimbldona Ričard Krajiček novi je član trenerskog tima kanadskog tenisera Miloša Raonića. Krajiček, koji je osvojio Vimbldon 1996. godine, priključio se trenerskom timu Raonića nakon što je Karlos Moja otišao u tim Rafaela Nadala. Raonić i Krajiček su kratko sarađivali prošle godine pre Australijan opena. "Sjajno je imati Ričarda u timu za predstojeću sezonu u kojoj ću imati veće ciljeve. Radio sam sa njim nekoliko dana pre Australijan opena prošle godine i siguran sam da će mi Ričardovo iskustvo šampiona Vimbldona pomoći da ostvarim ciljeve", naveo je Raonić na društvenim mrežama. Raonić je ove sezone postigao dobre rezultate i sa 14. mesta na ATP listi popeo se na treće, iza Endija Mareja i Novaka Đokovića.16:00 - Realu uvažena žalba, od leta ponovo dovodi igračeFudbalski klub Real Madrid od leta će ponovo moći da dovodi nove igrače jer mu je Sud za sportsku aribtražu (CAS) prepolovio kaznu. Sud iz Lozane uvažio je žalbu prvaka Evrope i umesto prvobitne suspenzije u dva prelazna roka, biće samo u januaru pasivan oko transfera. Ujedno, CAS je smanjio novčanu kaznu Madriđanima sa 300.000 na 200.000 evra. Real je, zajedno sa gradskim rivalom Atletkom, dobio suspenziju zbog kršenja prava oko transfera maloletnih fudbalera. Za sada nije poznato da li će kazna biti umanjena i "jorgandžijama", ali se veruje da će je CAS i njima prepoloviti.

15:30 - Šelvi suspendovan na pet utakmicaFudbaler Njukasla Džondžo Šelvi suspendovan je na pet utakmica i moraće da plati 100.000 funti pošto je tokom utakmice uvredio protivničkog igrača na rasnoj osnovi, saopštio je Fubalski savez Engleske (FA). Šelvi je optužen da je vredjao fudbalera Vulverhemptona Marokanca Romana Saisa u završnici utakmice koja je igrana 17. septembra. "Radi se o teškom kršenju pravila koje se odnosi na etničko poreklo, ili rasu ili nacionalnost", navodi se u saopštenju FA, preneli su britanski mediji. Šelvi je negirao optužbe, a u sklopu kazne moraće da prisustvuje obrazovnom kursu FA. Bivši fudbaler Liverpula i Svonsija ima sedam dana za žalbu.

15:00 - Kvitova: Srećna sam što sam živaČeška teniserka Petra Kvitova, koja je napadnuta nožem u svojoj kući, rekla je da je najgore prošlo i da je sada najvažnije da lekari utvrde u kakvom je stanju povređena leva ruka. "Ono što mi se desilo sigurno nije prijatno, ali to je prošlo. Najvažnije je da lekari utvrde u kakvom stanju je moja ruka. Imam poverenje u njih i verujem da će se sve dobro završiti", navela je Kvitova na Fejsbuku. Dvosturka pobednica Vimbldona je pre toga na Tviteru navela da joj je ruka povređena u samoodbrani, da je potresena, ali da je srećna što je živa. "Ako nešto o meni znate to da sam jaka i da ću se boriti. Hvala svima na porukama, ljubavi i podršci", rekla je dvadestšestogodišnja teniserka. Kako je rekla portparolka Karel Tejkal, Kvitovu je danas u njenoj kući u gradu Prostejov napao provalnik i rasekao joj levu ruku.

14:30 - Minut ćutanja uoči utakmica u Bundesligi Fudbalski savez Nemačke saopštio je da će uoči predstojećih utakmica u Bundesligi biti održan minut ćutanja u čast poginulih u napadu u Berlinu. "Želimo da pokažemo solidarnost. Svi smo uznemireni zbog svega što se dogodilo u ponedeljak uveče na mirnom božićnom vašaru", navodi se u saopštenju DFL. U centru Berlina sinoć je poginulo 12 ljudi a 48 je povređeno kada je kamion udario u niz štandova na božićnom vašaru. Utakmice 16. kola Bundeslige igraju se danas i sutra, među kojima i ona u Berlinu između Herte i Darmštata. Uoči utakmica biće održan minut ćutanja a fudbaleri će nositi crni flor. Vlasti nisu objavile opšte mere predostrožnosti, ali je policija u Frankfurtu najavila da će večeras postaviti poseban uređaj za utakmicu Ajntrahta i Majnca. Prisustvo policije će biti pojačano, a pojedini policajci će imati automatsko oružje, što nije uobičajeno, naveo je portparol policije u Frankfurtu.

14:05 - Alivodić: Nespremni i nedovoljno kvalitetniKapiten Novog Pazara Enver Alivodić rekao je danas da poslednje mesto na tabeli tog fudbalskog superligaša nije iznenadjenje pošto su igrači bili fizički nespremni i nedovoljno kvalitetni za takmičenje u elitnom rangu."Tim nije prošao pripreme, pa nismo bili spremni. Istina nekada boli, ali ova ekipa nije imala kvalitet. Činjenica je smo imali sedam bodova posle prve tri utakmice, a onda je usledio totalni pad. Najpre nisam znao da li se radi o manjku kvaliteta ili nesreći, ali rezultati su pokazali koji su realni dometi ovog tima", ocenio je Alivodić.Posle jesenjeg dela šampionata u Super ligi Srbije, Novi Pazar je poslednji na tabeli sa 12 bodova, a ta ekipa poražena je u sedam utakmica u nizu."Ostaje žal i duševna bol zbog rezultata, naši navijači nisu zaslužili ovakav neuspeh. U poslednjih nekoliko godina nije bilo slabije i ja im se izvinjavam. Na našem stadionu, u finišu polusezone, pratilo nas je malo ljudi, da čovek ne poveruje da je to klub koji ima na desetina hiljada simpatizera", naveo je Alivodić."Kad kola krenu nizbrdo, često ni prednost od dva gola razlike nije dovoljna barem za bod. Bili smo totalno nespremni, od starta se nije dobro radilo, napravljena je loša selekcija i o tome bismo mogli pričati danima. Dobro je da se jesenja agonija završila, sad treba razmisliti šta i kako dalje", dodao je on.Alivodić je bio najbolji strelac tima sa šest golova, a upisao je i osam asistencije. Ovaj ofanzivni igrač otkrio je da još nije odlučio gde će igrati u nastavku sezone."Ima nekih priča o kojima ću intenzivnije razmišljati u narednom periodu, želim najpre da se dobro odmorim. Odlučiću, najverovatnije, posle Nove godine. Ima još vremena", rekao je Alivodić.

13:25 - Milošević: Prekretnica u 2017, plasman na SP glavni ciljPotpredsednik Fudbalskog saveza Srbije Savo Milošević izjavio je danas da bi 2017. godina mogla da bude prekretnica za domaći fudbal i da je plasman na Mundijal u Rusiji glavni cilj."Imamo velike ciljeve u novoj godini i oni mogu da znače prekretnicu. Primarna stvar je rezultat A selekcije i plasman na Svetsko prvenstvo u Rusiji mnogo bi značio. Siguran sam da ćemo mi iz Saveza učiniti sve da fudbalerima i stručnom štabu napravimo odlične uslove", rekao je Milošević na svečanosti dodele Zlatnih lopti FS S.Milošević uspeh očekuje i od mlade teprezentacije Srbije na prvenstvu Evrope u Poljskoj."Momci su u prethodnom periodu bili prvaci evrope i sveta, znaju kako se osvajaju trofeji. Iaki je plasman na šampionat uspeh, očekujem puno i na turniru. Mlađe selekcije su nas navikle na velike rezultate".Prema njegovim rečima FS S u 2017. ima mnogo projekata, među kojima se izdvaja regularnost u dve najjače lige kod nas."Na to ćemo posebno bratiti pažnju. Biće promena oko sistema takmičenja, u cilju poboljšanja kvaliteta i regularnosti", rekao je Milošević i najavio izgradnju novog admnistrativnog centra FS S i veliki korake ka izgradnji Nacionalnog stadiona."Preduzeli smo mnogo stvari, nadam se da će u 2017. biti konačcno približavanje izgradnji. Stadion nije bitan samo za Savez, već i za klubove kako bi izbegli moguće probleme u međunarodnim takmičenjima zbog infrastrukture", zaključio je Milošević.

12:40 - Kvitova ranjena nožemDvostruka osvajačica Vimbldona Petra Kvitova napadnuta je nožem u svojoj kući u češkom gradu Prostjejovu, prenosi Rojters, pozivajučhi se na češku agenciju ČTK.Njen portparol kaže da je da su lekari pregledali, i da povrede nisu opasne po život.Kvitova je sinoć objavila da se povlači sa Hopman kupa, ali je kao razlog navela povredu noge koja je muči već neko vreme.

11:39 - Ana Ivanović sa decom iz vrtića Pčelica na Novom BeograduSrpska teniserka Ana Ivanović, dugogodišnji nacionalni ambasador UNICEF-a posetila je danas vrtić "Pčelica" na Novom Beogradu, družila se sa decom i pomogla im da naprave što bolji novogodišnji crtež."Ja sam dugo radila kao ambasador za Školu bez nasilja i ovo je prvi put da sam sa decom u vrtiću. Ovo je važan period u životu svakog deteta kada uče da se druže, dele stvari i imaju mogućnost da rade sa vaspitačima koji ih podstiču da se izražavaju kvalitetno i grade svoj put u životu", rekla je Ivanovićeva Tanjugu.Ona je dodala da je kao mala obožavala vrtić i da se ovom posetom na kratko vratila u detinjstvo."Volela sam da idem u vrtić, išla sam i u jaslice, to je bila moja oaza. Bila sam stidljiva, ali uvek se nađe društvo i mnogo sam volela praznike kada pravimo poklone za mamu, tatu, brata. To je siguno jedan od lepših perioda u životu", istakla je srpska teniserka.Pomoćnik direktora za vaspitno-obrazovni rad PU "11. april" Jelena Trišić Stajić rekla je da su svi presrećni što su domaćini srpskoj teniserki."Deca uživaju, Ana je unela osveženje u naš rad. Ovo je radionica u okviru našeg programa 'Zajedništvo i snaga' i deca su oduševljena", istakla je ona.Vrtić "Pčelica", koji je uključen u projekat UNICEF-a za unapređenje kvaliteta predškolskog vaspitanja i obrazovanja za svu decu, deo je predškolske ustanove "11. april" koju čini 38 objekata na Novom Beogradu i koju pohađa 8.000 dece.

10:56 - Rojs i Paje zamene za Sančeza i Ozila u ArsenaluMenadžer Arsenala Arsen Venger pronašao je zamene za ključne fudbalere Aleksisa Sančeza i Mesuta Ozila, ukoliko odbiju da produže ugovor, pošto se na meti nalaze Dimitri Paje i Marko Rojs.Rojs je označen kao primarna meta Arsenala u slučaju odlaska bar jednog od pomenutog tandema, piše britanski Telegraf.Najbolji fudbaler Borusije iz Dortmunda ugovor ima do 2019. godine, ali je u 27. godini potpuno sazreo da se oproba u Premijer ligi, a Arsenal se čini kao idealna sredina za njega zbog karakteristika.Ništa manje nerealna meta je i vezista Vest Hema Dimitri Paje, koji je čak izjavio da bi mu bilo zabavno da pređe u redove gradskog rivala, pre svega zbog stila igre "tobdžija".Sančezu i Ozilu ugovori sa Arsenalom ističu 2018. godine, trenutno su u pregovorima oko novog, ali dogovor još nije ni blizu.

10:23 - Spaleti spreman da ode iz Rome ako ne osvoji tituluTrener fudbalskog kluba Roma Lučano Spaleti spreman je da napusti to mesto ako ne osvoji titulu u Seriji A ove sezone, preneli su danas italijanski mediji.Izvršni direktor kluba Umberto Gandino rekao je da je odluka "u rukama trenera"."Spaletijeva budućnost je u njegovim rukama. On radi sve što je moguće da zasluži produžetak ugovora. Spremni smo da sednemo i razgovaramo o produžetku saradnje", rekao je Gandino za list Gazeta delo sport.Prema njegovim rečima, u klubu se i dalje nadaju da će ostvariti ciljeve ove sezone, uprkos nedavnom porazu od lidera na tabeli Juventusa."Nokaut u Torinu nas nije mnogo uzrujao, mada postoji razočaranje i gorak ukus. Ipak, nadamo se da ćemo ostvariti ciljeve", kazao je Gandini.Roma posle 17 kola zauzima drugo mesto u italijanskom prvenstvu sa 35 bodova, sedam manje od Juventusa, a jedan više od Napolija i Milana.

09:56 - Pioli: Verujem u plasman u LŠ, od leta napad na trofejeTrener fudbalera Intera Stefano Pioli izjavio je danas da veruje da ekipa može da obezbedi povratak u Ligu šamopiona posle šest godina i upozorio rivale da imati najviše ambicije naredne sezone.Inter posle 17. kola italijanske Serije A zaostaje sedam bodova za trećeplasiranim Napolijem, ispred kluba sa San Sira su još Atalanta, Milan, Lacio, Roma i Juventus, ali trener "nero-azura" smatra da razlika nije nenadoknadiva."Liga šampiona? Zbog tog cilja sam i došao, verujem da možemo. Imamo kvalitet, ali i prostora za veliki napredak. Handanović, Ikardi i Miranda su lideri tima, a na leto sam dobio obećanja Suning grupe (vlasnici Intera iz Kine prim. aut) da ćemo dovesti velika pojačanja za napad na trofeje", rekao je Pioli za Gazetu delo Sport.Fudbaleri Intera i ove sezone beleže promenjive rezultate, padaju na "malim" utakmicama, ali u poslednje četiri utakmice podigli su formu i zabeležili tri pobede.U narednom kolu, sutra, Inter ima pravi ispit na svom terenu jer dolazi Lacio, nekadašnji klub trenera Piolija.

09:24 - Meloun: Jokić imao sjajne brojke i samo jedan faulTrener Denvera Majk Meloun pohvalio je učinak srpskog košarkaša Nikole Jokića u pobedi nad Dalasom 117:107 u NBA ligi.Jokić je odigrao najbolji meč od dolaska u NBA, a samo jedna asistencija, pored 27 poena i 15 skokova, nedostajala mu je da zabeleži prvi tripl-dabl od dolaska u najjaču ligu sveta."Našalio sam se sa Jokićem, rekao sam mu da je odigrao najbolju partiju u noćašnjim mečevima u NBA, na šta mi je odgovorio da nije siguran. Podsetio sam ga da je napravio jedan faul za čak 39 minuta, a imao je sjajne brojke - 27, 15 i 9. Takve stvari se dešavaju", rekao je Meloun, a prenosi Denver Post.Srpski reprezentativac Nikola Jokić nije želeo sebe da stavlja u prvi plan posle blistave igre, istakavši da je najvažnije da je Denver ostvario novi trijumf.Jokić ove sezone u NBA prosečno beleži 11 poena, 7,2 skokova i 3,1 asistenciju po utakmici.

08:45 - Jokić blizu tripl-dabla, izjednačio rekord karijereSrpski košarkaš Nikola Jokić izjednačio je svoj rekord u NBA ligi po broju poena, u pobedi Denvera u noći izmedju ponedeljka i utorka nad Dalasom sa 117:107.Jokić je postigao 27 poena. Takodje, za 38 minuta u igri imao je 15 skokova i devet asistencija i bio je veoma blizu svog prvog NBA "tripl-dabla".Nemanja Bjelica je igrao 13 minuta za Minesotu u pobedi nad Finiksom sa 115:108. On je bio bez poena, a imao je jedan skok i dve asistencije.Boban Marjanović je igrao sedam minuta za Detroit, uz šest poena i dva skoka.Čikago je prekinuo seriju od tri poraza, pošto je pobedio Detroit sa 113:82, uz odličnu igru Džimija Batlera i Radžona Ronda.Batler je bio najefikasniji sa 19 poena, dok je Rondo postigao 10 poena i imao 14 asistencija i osam skokova. U Detroitu se istakao Džon Lojer sa 16.Košarkaši Atlante pobedili su Oklahomu sa 110:108, u veoma zanimljivoj utakmici NBA lige koja je završena pregledom snimka.Pol Milsap je pogodio šut 12,7 sekundi do kraja za prednost Atlante, a potom je Rasel Vestbruk promašio trojku. Ipak, centar Oklahome Stiven Adams je uhvatio loptu i zakucao, ali su sudije utvrdile da je isteklo vreme.Vestbruk je postigao 46 poena, uz 11 skokova i sedam asistencija, ali to nije pomoglo Oklahomi da pobedi. Najefikasniji u Atlanti bio je Denis Šreder sa 31.Indijana je sa 107:105 pobedila Vašington, košem Tadeusa Janga manje od sekund pre kraja utakmice.

08:00 - Liverpul pobedio Everton golom Manea u 94. minutuFudbaleri Liverpula pobedili su večeras na gostujućem terenu u velikom gradskom derbiju Everton sa 1:0, u utakmici 17. kola Premijer lige i popeli se na drugo mesto na tabeli.Jedini gol na Gudisonu u Mersisajd derbiju postigao je Sadio Mane u četvrtom minutu nadoknade vremena.Liverpul je tako postao prvi tim koji je pobedio Everton na Gudisonu još od marta, ali Everton nema pobedu u gradskom derbiju u poslednjih skoro šest godina.Ekipe u prvom poluvremenu nisu uputile nijedan šut u gol. Jedinu pravu šansu imao je Liverpul u 37. minutu, kada je Divok Origi sa oko sedam metara šutirao preko gola, posle centaršuta Natanijela Klajna.Liverpul je u drugom poluvremenu mogao do gola u 50. minutu kada je šutirao Roberto Firmino, ali je golman Marten Stekelenburg odbranio. Stekelenburg se povredio i u 64. minutu je morao da napusti teren posle sudara sa saigračem Bejnsom, nakon akcije Liverpula u kojoj su učestovali Firmino i Mane. Na gol domaćih je posle toga stao Džoel Robles.Ekipa Jirgena Klopa je pojačala napade do kraja utakmice. Dobru priliku imao je Firmino kada je posle kornera iz voleja pokušao da zatrese mrežu Evertona, ali je Robles dobro odbranio.Pobedu Liverpulu doneo je Mane u četvrtom minutu nadoknade vremena. Danijel Staridž je iskoristio nesigurnost u odbrani protivnika, dobro je šutnuo sa ivice šesnaesterca i pogodio stativu, a na loptu je natrčao Mane i poslao je u mrežu. Posle toga ubačena je baklja na teren, a zatim je utrčao i jedan navijač, ali su ga redari brzo uhvatili.U sedmom minutu nadoknade Firmino je dobro šutirao na prazan gol, pošto je obišao Roblesa, ali je loptu u poslednjem trenutku izbacio Šejmus Kolman, pa je do kraja utakmice rezultat ostao nepromenjen.Utakmica je produžena osam minuta zbog povrede golmana Evertona sredinom drugog poluvremena.Liverpul je ostvario 11. prvenstvenu pobedu, a drugu uzastopnu, posle koje se popeo na drugo mesto na tabeli sa 37 bodova i ima šest manje od prvoplasiranog Čelsija. Everton je pretrpeo šesti poraz i zauzima deveto mesto na tabeli sa 23 boda. ;

08:00 - VESTI KOJE SU OBELEŽILE PRETHODNI DAN MOŽETE PROČITATI OVDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track