BLOG UŽIVO, VIDEO:  CSKA gazi i bez Tea, pobedili PAO i Baskonija
Foto: Euroleague.net

NAJNOVIJE INFORMACIJE IZ SVETA SPORTA

BLOG UŽIVO, VIDEO: CSKA gazi i bez Tea, pobedili PAO i Baskonija

Fudbal -

Sve o sportskim dešavanjima na jednom mestu, najnovije informacije, rezultati, najave predstojećih događaja.

BEOGRAD - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu.

22:53 - CSKA gazi i bez Tea, pobedili PAO i BaskonijaKošarkaši Panatinaikosa pobedili su večeras u Milanu ekipu Armanija sa 86:72, a pobede u 13. kolu Evrolige upisali su i moskovski CSKA i Baskonija.Panatinaikos je večeras stigao do osme pobede u Evroligi, dok je Armani upisao deveti poraz, a šesti uzastopni.Najefikasniji u redovima grčkog tima bio je Majk Džejms sa 19 poena, Nik Kalates je ubacio 16, dok je Kej Si Rivers dodao 12 poena.U poraženom timu najbolji je bio Džamel Maklin sa 16 poena, dok je pored njega jedini igrač sa dvocifrenim učinkom bio još Rakim Sanders koji je postigao 10 poena. Srpski košarkaš Milan Mačvan je ubacio osam poena, uz četiri skoka, dok je Miroslav Raduljica utakmicu završio sa sedam poena, šest skokova i dve asistencije.Pobedu u gostima večeras je ostvario i CSKA koji je slavio protiv Makabija sa 80:76.Ruski tim nakon ovog meča ima skor od 12 pobeda i jednog poraza, dok je Makabi upisao i osmi poraz.Kori Higins je postigao 16 poena i bio najefikasniji u pobedničkom timu, a najbolje ga je pratio Vitalij Fridzon sa 13 poena. U ekipi Makabija najbolji je bio Endru Gaudlok sa 19 poena.Miloš Teodosić nije igrao zbog povrede.U poslednjoj utakmici 13. kola Evrolige košarkaši Baskonije su na svom terenu pobedili 65:62.Baskonija sada ima skor 9-4, koliko imaju i Real Madrid i Olimpijakos, dok je Barselona ostala na pet pobeda.Ekipu Baskonije su do pobede vodili Rodrig Bobua sa 19 i Šejn Larkin sa 14 poena. U ekipi Barselone istakao se Ante Tomić sa 18 poena, dok je Tajris Rajs postigao 15 poena.

21:52 - Milojević: Kontrola reketa i skokovi doneli pobeduTrener košarkaša Mega Leksa Dejan Milojević rekao je večeras da je kontrola reketa i skoka odlučila pobednika u meču protiv Mornara u Ligi šampiona."Veoma važna utakmica za nas jer smo imali veliku želju da okončamo seriju poraza. Iz tog razloga smo imali veoma loš procenat šuta za tri poena, jer su jednostavno igrači bili pod velikim pritiskom. U odbrani smo bili prilično solidni, imali smo 43 uhvaćene lopte, dobro smo kontrolisali reket i to je na kraju odlučilo pobednika", rekao je Milojević."Predstoje nam važni mečevi u ABA ligi i nadam se da će nam ova utakmica pomoći da udjemo u seriju pobeda", dodao je Milojević.Košarkaši Mege pobedili su večeras na svom terenu ekipu Mornara sa 60:53 u Ligi šampiona, što je treća pobeda ekipe Dejana Milojevića u tom takmičenju.Alfa Kaba je meč završio sa 10 poena, 13 skokova i tri blokade, a na konferenciji za novinare posle meča je istakao da je njegova ekipa odigrala odličan meč."Mislim da smo odlično odigrali. Počeli smo meč jako dobro, sa mnogo energije i zato smo trijumfovali. Izgubili smo dosta utakmica u poslednje vreme, umorili smo se od toga pa smo reagovali na pravi način. Uložili smo mnogo truda da neke stvari promenimo i to je donelo rezultat", rekao je Kaba.Trener Mornara Djordjije Pavićević neveo je da je Mega zasluženo pobedila."Od početka utakmice domaći igrači pokazali su mnogo više žeje za pobedom. Pružio sam šansu i mladjim momcima u mom timu kojima će ovakvi mečevi značiti za sticanje iskustva. Uspeli smo da u poslednja dva tri minuta uhvatimo priključak i učinimo i ovaj meč zanimljivim kao što su bili i svi prethodni. Nama, kao i Mega Leksu predstoje važne utakmice u ABA ligi, želimo im mnogo sreće u nastavku sezone", rekao je Pavićević.

20:46 - Stiv Holand novi pomoćnik SautgejtaPomoćni trener Čelsija Stiv Holand od danas je član i stručnog štaba fudbalske reprezentacije Engleske, potvrdio je selektor Garet Sautgejt."Stivovo iskustvo u radi s vrhunskim fudbalerima i trenerima u Čelsiju znači da zna kako jedan svetski tim treba da izgleda", rekao je Sautgejt.Holand će Čelsi napustiti na kraju sezone kada će se u potpunosti posvetiti nacionalnoj selekciji. On će, medjutim, moći da radi sa Engleskom u martu, na mečevima protiv Nemačke i Litvanije.Stiv Holand i Garet Sautgejt saradjivali su od 2013. do 2016. godine u mladoj reprezentaciji Engleske. Holand je trener u Čelsiju od 2011. godine. Klub je od tada osvoji Ligu šampiona, Premijer ligu, Ligu Evropa, a trenutno je prvi u Premijer ligi.

20:55 - Španija protiv Hrvatske u najjačem sastavuTeniski savez Španije najavio je danas da će Dejvis kup reprezentacija u prvom kolu tog takmičenja protiv Hrvatske igrati sa svojim najboljim teniserima predvodjenim Rafaelom Nadalom. Meč prvog kola Svetske grupe Dejvis kupa izmedju Španije i Hrvatske igraće se februara u Osijeku. Prema najavi iz Madrida za Španiju će u nastupiti Rafael Nadal, Roberto Bautista Agut i David Ferer ukoliko se do tada neko od njih ne povredi, prenosi agencija Hina. Dejvis kup reprezentacija Španija se ove godine vratila u Svetsku grupu, dok je Hrvatska izgubila u finalu od Argentine sa 2:3.

20:30 - Nova sezona u MLS ligi počinje 3. martaNova sezona u američkoj MLS ligi počeće 3. marta 2017. godine utakmicom izmedju fudbalera Portlanda i Minesote, saopštila je danas ta liga.Šampion MLS lige, ekipa Sijetla sezonu otvara protiv Hjustona 4. marta, dok će finalista, Toronto, istog dana putovati u Solt Lejk Siti.Dva nova kluba u ligi su Minesota i Atlanta. Fudbaleri Atlante će u svom prvom meču u MLS ligi igrati protiv Njujork Red Bula.Tokom naredne sezone u MLS ligi takmičiće se 22 kluba.

20:02 - Aduriz produžio ugovor s Atletik BilbaomFudbaler Atletik Bilabaa Aric Aduriz produžio je danas ugovor s tim klubom još godinu dana, do 30. juna 2018. godine.Adurizu je do sada važeći ugovor s klubom sa San Mamesa isticao na kraju sezone.Novi ugovor ovog iskusnog napadača sadrži otkupnu klauzulu od 40 miliona evra.Aduriz je prošle sezone odigrao možda i svoju najbolju sezonu u baskijskom klubu, pošto je na 55 utakmica u svim takmičenjima postigao 36 golova. Ove sezone je mreže protivničkih klubova zatresao 12 puta na 20 mečeva.

19:44 - Petra Kvitova pauzira šest meseciDvostruka osvajačica Vimbldona Petra Kvitova mogla bi da se vrati tenisu za šest meseci, rekao je hirurg koji je operisao. Kvitovu je juče u njenoj kući u češkom gradu Prostejovu napao provalnik, rasekao joj levu ruku i povredio tetivu, svih pet prstiju i dva nerva. Ona je danas operisana, a zahvat je trajao gotovo četiri sata. Hirurg Radek Kebrle je naveo da je operacija protekla dobro i bez komplikacija. "Kada govorimo o igranju tenisa, biće joj potrebno oko šest meseci. Reč o ozbiljnoj povredi, ali ona je mlada i zdrava, tako da je to dobra prognoza", rekao je Kebrle. Kvitova, koja je osvojila Vimbldon 2011. i 2014. godine juče je rekla da je srećna što je živa, ali da je jaka i da će se boriti. Policija i dalje traga za napadačem, za koga je navela da je muškarac star oko 35 godina.

19:22 - Čilić: Cilj mi je ulazak među pet najboljihHrvatski teniser Marin Čilić rekao je danas da mu je cilj da u 2017. godini udje medju pet najboljih igrača sveta i da osvoji još jedan grend slem turnir.Najbolji hrvatski teniser je 2016. godinu završio kao šesti igrač sveta, što mu je najbolji plasman u dosadašnjoj karijeri.On će novu sezonu započeti na turniru u indijskom Čenaju, koji je do sada osvajao dva puta, 2009. i 2010. godine. Ovaj odlazak u Čenaj će mu biti prvi nakon 2012. godine kada je izgubio u četvrtfinalu."Vraćam se u Čenaj gde sam već nekoliko puta imao sjajne nastupe tako da očekujem da ću još jednom dobro otvoriti sezonu. Nakon toga sledi Australijan open gde takodje volim da igram, jer u Melburnu ima dosta Hrvata i uvek imam dobru podršku", rekao je Čilić, prenosi agencija Hina."U novu sezonu ulazim s velikim motivom i samopouzdanjem jer sam jako dobro odigrao drugi deo prošle sezone i stigao do rankinga karijere. Naravno da je cilj da nastavim u tom smeru i da stignem medju prvih pet", dodao je Čilić.Čilić je, ipak, loše završio godinu - porazom u finalu Dejvis kupu od Argentine u Zagrebu.Hrvatska je u tom finalu imala prednost od 2:1, a Čilić je u meču protiv Huana Martina del Potra mogao svojoj selekciji da donese trofej. On je poveo da 2:0 u setovima, ali je Argentinac uspeo da preokrene rezultat i na kraju slavi. Federiko Delbonis je potom pobedio Ivu Karlovića u odlučujućem, petom meču i veliko slavlje Argentini.Odmah nakon takvog raspleta pojavilo se pitanje da li će Čilić i dalje igrati za reprezentaciju Hrvatske. Gotovo mesec dana kasnije on i dalje ne želi da da direktan odgovor na pitanje hoće li biti u timu Hrvatske za meč 1. kola protiv Španije koji će se igrati u Osijeku u februaru."Hteo sam da ostavim više vremena sebi za odluku zato što želim da vidim kako ću se osećati nakon Australije i koliko će me fizički iscrpiti ti turniri i putovanja. U situaciji kada želim da udjem medju prvih pet i da osvojim još jedan grand slem moram biti i psihički i fizički svež tako da ću pokušati da donesem najbolju moguću odluku kako za sebe, tako i za reprezentaciju", rekao je Čilić."Kako sam i ranije spominjao, ja sam uz reprezentaciju od početka karijere i uvek sam se odazivao pozivu u svim slučajevima kada sam bio zdrav", dodao je Čilić.18:42 - Radovan Avram potpisao trogodišnji ugovor sa VoždovcemMladi fudbaler Voždovca Radovan Avram, igrač koji spada u redove najtalentovanijih mladih igrača na svetu, potpisao je stipendijski ugovor na 3 godine i biće na raspolaganju šefu stručnog štaba Iliji Stolici već prvog dana priprema. Omladinska škola FK Voždovac je tokom ove sezone pokazala da pravi odlične rezultate, Jovan Damjanović, direktor omladinske škole Voždovca nije krio oduševljenje. "Klub ozbiljno računa na igrače iz sopstvenog pogona. Dokaz toj tvrdnji je i potpisivanje ugovora i promocija prvog pojačanja u redovima najjače selekcije. Fokusiramo se ka svojim igračima i radu u omladinskoj školi, a nastavićemo da stvaramo još više igrača za prvi tim i da postižemo još bolje rezultate", istakao je Damjanović. "Iza mene je sezona za nezaborav. Ovo gledam kao novi korak i dobio sam samo motiv više da još jače radim i da se dokažem. Jedva čekam da krenu pripreme, jer želim da opravdam očekivanja stručnog štaba i da se izborim za svoje mesto u prvom timu", rekao je Avram. Radovan Avram je rođen 16.07.1998 i igra na poziciji ofanzivnog veznog. Početak priprema Voždovca je zakazan za 9. januar.

18:27 - Prokuplje: Sto fudbalskih lopti za školarceOpština Prokuplje dobila je na poklon 100 fudbalskih lopti namenjenih djacima i učenicima, poklon kompanije "Planeta sport"."Lopte će biti podeljene predškolskoj ustanovi, svim osnovnim i srednjim školama kao i mladjim selekcijama fudbalskih klubova, u cilju razvoja rekreativnog sporta", rekao je predsednika opštine Aleksandar Simonović.On se zahvalio dodatoru a istakao je da su darodavci obećali u narednom periodu rekvizite i za druge sportove.18:00 - Dušan Mijić novi predsednik FK VojvodinaNekadašnji fudbaler Vojvodine Dušan Mijić izabran je danas za novog predsednika tog novosadskog kluba. Posle ostavke Vojislava Gajića, kao i svih članova Upravnog odbora, danas je u amfiteatru SPC "Vojvodina" održana vanredna sednica Skupštine Vojvodine, na kojoj je bilo prisutno 37 od 55 članova najvišeg klupskog tela. Članovi Skupštine najpre su jednoglasno usvojili ostavke dosadašnjih članova Upravnog odbora, a potom se prešlo i na izbor novog predsednika kluba. Jedini kandidat bio je Dušan Mijić, bivši fudbaler i kapiten šampionske generacije Vojvodine iz 1989. godine. Većinom glasova, članovi Skupštine podržali su njegov izbor za predsednika.17:35 - Evo gde se odmaraju hrvatski fudbaleri

17:10 - Kamerunskim fudbalerima preti suspenzijaSedmorica kamerunskih fudbalera odbili su nastup za reprezentaciju na predstojećem Afričkom kupu nacija u Gabonu koji se održava od 14. januara do 5. februara 2017. FS Kameruna od FIFA zatražio da budu suspendovani jer su stavili lični interes ispred nacionalnog tima. Defanzivac Liverpula Žoel Matip, Alan Niom iz VBA, golman Ajaksa Anre Onana, Gan Ndi Asembe (Nansi), Maksim Punđe (Bordo), Andre-Frank Zambo Anguisa (Marselj) i Ibrahim Amadou (Lil) odlučili su da otkažu poziv selektoru Hugo Brosu iz raznih razloga. Matip, najzvučnije ime kamerunske reprezentacije, izjavio je da neće da igra zbog lošeg iskustva sa selektorima, posle čega su iz FS Kameruna najavili otvaranje postupka protiv sedmorice fudbalera i zahtev od FIFA da ih suspenduje. "Fudbaleri su stavili lični interes ispred nacionalnog tima i Savez ima pravo da preuzme akcije protiv njih u skladu sa propisima FIFA", rekao je selektor Bros. Kamerun se nalazi u A grupi KAN, koji se održava od 14. januara do 5. februara 2017, sa Gabonom, Burskinom Faso i Gvinejom Bisao. 16:40 - FK Partizan potpisao ugovor sa kompanijom KimboFudbalski klub Partizan potpisao je danas sponzorski ugovor sa italijanskom kompanijom za proizvodnju kafe Kimbo. Kako se navodi na sajtu crno-belih, u ime kluba ugovor je potpisao generalni direktor Miloš Vazura, a u ime italijanske kompanije njen direktor Boban Iliev. "Zadovoljstvo je kada godinu možete privesti kraju potpisivanjem sponzorskog ugovora s kompanijom poput Kimba. Uzimajući u obzir njihova sponzorstva u Seriji A kao i celokupnu filozofiju kompanije, više sam nego siguran da ćemo imati vrlo uspešnu poslovnu saradnju, ne samo kad je reč o ovoj regiji već i šire. Naši planovi i vizije za budućnost se podudaraju s planovima kompanije, koju krasi bogata tradicija i još uspešniji poslovni kodeks", rekao je Vazura. Kimbo su 1963. godine osnovala braća Rubino, a na srpskom tržištu je od 2012. godine."Kimbo je italijanski premijum brend iz Napulja, jedan je od tri najveća proizvođača espreso kafe, kao i najprodavanija kafa u Italiji. Za par godina na našem tržištu stekao je reputaciju vrhunskog brenda espreso kafe. Kompanija podržava sport, sponzori smo 'kalča' i jedan od sponzora fudbalskog kluba Napoli. Veliko nam je zadovoljstvo što smo uspeli da napravimo saradnju s Partizanom i želimo da mu od danas pomognemo u ostvarivanju vrhunskih rezultata", navela je direktorka marketinga Kimbo kafe Suzana Lazarević.

16:28 - Regionalna liga u boksu startuje 4. marta 2017. godine

16:10 - Davor Štefanek sportista godine u VojvodiniRvač Davor Štefanek danas je izabran za najboljeg sportistu AP Vojvodine, u tradicionalnom izboru sportiste godine novosadskog dnevnog lista "Dnevnik". Pehar za najboljeg među najboljima Štefaneku je uručio gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, na svečanosti koja je jubilarni, 60. put održana u Hotelu "Novi Sad". "Kada sam proglašen za najboljeg sportistu u "Dnevnikovom" izboru 2014. godine, obećao sam da ću iz Rio de Žaneira doneti zlato, što se i ostvarilo, i čast mi je što sam se našao u društvu najboljih sportista kojih u Vojvodini ima mnogo", rekao je Štefanek, zahvaljujući se na priznanju. Drugo mesto u prestižnom izboru pripalo je veslačima Marku Tomićeviću i Milenku Zoriću, a treće atletičarki Ivani Španović. Pored najboljih među najboljima, izabrani su najbolji sportisti severne srpske pokrajine u 22 sportske discipline, a dodeljena su i posebna priznanja zaslužnima iz sveta sporta, među kojima su i fudbalski sudija Milorad Mažić i sportski novinar Miša Popović. Posebne poklone dobilo je četvoro osvajača medalja na paraolimpijskim igrama u Rio de Žaneiru - stonoteniserke Branislava Perić-Ranković i Nada Matić, stonoteniser Mitar Palikuća i strelac Laslo Šuranji.15:45 - OKS potpisao novi ugovor sa kompanijom Color Press GrupaOlimpijski komitet Srbije (OKS) potpisao je četvorogodišnji ugovor o partnerstvu s kompanijom Color Press Grupa, pa će nastaviti dugogodišnju saradnju i u olimpijskom ciklusu za Igre u Tokiju 2020. godine. Kako se navodi u saopštenju OKS, ugovor u ime te organizacije potpisao je generalni sekretar Đorđe Višacki, a u ime kompanije Color Press Grupa njen predsednik Robert Čoban. Višacki je zahvalio dugogodišnjim partnerima na ukazanom poverenju i saradnji i naveo da je vremenom odnos ove dve kuće iz poslovnog prerastao u prijateljski. Kroz svoja izdanja Color Press Grupa će nastaviti da radi na promociji vrhunskih sportista Srbije, Olimpijskih igara i olimpijskih vrednosti. "Kada smo 2006. potpisali prvi ugovor o partnerstvu nisam ni sanjao da će saradnja trajati ovoliko dugo i koliko ćemo lepog i uzbudljivog proći zajedno. Veliko nam je zadovoljstvo da naše najbolje sportiste promovišemo kroz intervjue, editorijale i druge forme i da tako radimo na promociji svih vrednosti koje sport i olimpizam nose", rekao je Čoban.15:25 - Boriša Simanić lakše povređenKošarkaš Crvene zvezde Boriša Simanić lakše je povređen, saopštio je danas beogradski klub. Kako se navodi na sajtu Zvezde, posle prvih pregleda u Turskoj, utvrđeno je da je Simanić pretrpeo jače iščašenje skočnog zgloba i da će po povratku u Beograd i novih pregleda biti utvrđeno koliko će trajati oporavak. On će po preporuci lekara iz predostrožnosti nositi longetu. Mladi reprezentativac Srbije povredio se tokom jučerašnje utakmice sa Izraelom, na Evropskom prvenstvu u Turskoj, u kojoj je njegova ekipa pobedila sa 69:63. On je povredio skočni zglob kada je nezgodno doskočio na nogu saigrača Ranka Simovića.15:00 - Ostalo još 100 ulaznica za vaterpolo spektakl na TašmajdanuZa revijalnu utakmicu vaterpolo reprezentacije Srbije i Tima Sveta, na kojoj će se od državnog tima oprostiti kapiten Živko Gocić i Slobodan Nikić, ostalo je još samo 100 ulaznica, saopštili su danas organizatori. Utakmica je na programu u petak, 23. novembra od 18 časova na bazenu Tašmajdan, a do sada je prodato 1.900 ulaznica. Utakmica se igra u sklopu "Dana šampiona", kojima Vaterpolo savez Srbije obeležava kraj najuspešnije godine u istoriji domaćeg vaterpola. Vaterpolisti su osvojili zlatnu Olimpijsku medalju u Rio de Žaneiru, Evropsko prvenstvo u Beogradu, Svetsku ligu i aktuelni su šampioni sveta. Selektor Dejan Savić rekao je da će utakmica biti bez rezultatskog imperativa i da će je obeležiti tri tačke.

13:52 - Produžio ugovor, pa dobio otkaz posle 54 danaNemački trener Andre Šubert napustio je klupu Borusije iz Menhengladbaha posle samo jedne pobede u poslednjih 11 utakmica.Šubert je otpušten usled poraza od Volfsburga 2:1 u Bundesligi, iako je krajem septembra potpisao novi troipogodišnji ugovor.On je radio u Borusiji malo više od godinu dana i u kratkom periodu uspeo je da ekipu uvede u Ligu šampiona, u kojoj je završio u grupnoj fazi na trećem mestu, iza Barselone i Mančester Sitija, a ispred Seltika, pa će evropsku priču nastaviti u Ligi Evrope."U poslednjih nekoliko dana obavili smo mnogo razgovora i analizirali stanje. Doneli smo zajednički zaključak da je najbolje da prekinemo saradnju sa trenerom", rekao je sportski direktor Maks Ebert za klupski sajt. Šubert je prethodno vodio Paderborn, Sent Pauli, pionirsku reprezentaciju Nemačke i drugi tim Borusije iz Menhengladbaha.

13:02 - Australijan open uvećao nagradni fond na 36,2 miliona dolaraOrganizatori prvog grend slema u sezoni, Otvorenog prvenstva Australije u tenisu, saopštili su danas da je nagradni fond za narednu godinu uvećan za 14 odsto, na 36,2 miliona dolara.Kako se navodi, pobednici u singlu u muškoj i ženskoj konkurenciji zaradiće po 2,68 miliona dolara.Poraženi u prvom kolu zaradiće 50.000 australijskih dolara, odnosno 36.220 američkih dolara.Australijan open počinje 16. januara, a titulu brane Novak Djoković i Andželik Kerber.Od grend slem turnira najveći nagradni fond ima Ju Es open sa 46,3 miliona dolara, a pobednici turnira u Njujorku u singlu dobijaju po 3,5 miliona.

12:14 - Troškovi OI u Japanu 2020 izmedju 13 i 15 milijardi dolaraOrganizatori Olimpijskih igara u Tokiju 2020. godine saopštili su danas da će troškovi organizacije tog takmičenja iznositi izmedju 13 i 15 milijardi dolara.Ta suma je nešto manja od prvobitno navedene sume od 17 milijardi dolara, naveli su organizatori.Očekuje se da će operativni troškovi iznositi oko polovine ukupnog budžeta.Potpredsednik Medjunarodnog olimpijskog komiteta Džon Kouts rekao je da je suma od 17 milijardi dolara previsoka i da očekuje da će organizatori napraviti još ušteda.Troškovi su skočili zbog rekonstrukcije Japana od zemljotresa i cunamija 2011. godine.Vlada u Tokiju upozorila je da bi troškovi mogli da se uvećaju na 30 milijardi dolara, ako ne dodje do drastičnih smanjenja.MOK je pod pritiskom da smanji troškove, kako bi privukao gradove da se kandiduju za buduće Olimpijske igre. Veruje se da je Rusija za Zimske olimpijske igre u Sočiju 2014. godine platila 51 milijardu dolara, zbog čega su brojni gradovi odustali od kandidatura za Igre 2022. i 2024. godine.MOK ohrabruje gradove da iskoriste postojeće i privremene objekte za takmičenja.

11:21 - Del Potro najverovatnije propušta Australijan openArgentinski teniser Huan Martin Del Potro najverovatnije će propustiti prvi grend slem u 2017. godini, Otvoreno prvenstvo Australije."Potrebna mi je dobra fizička priprema, kako bih mogao da igram tokom cele godine. Uskoro će početi Australijan open i mislim da neću uspeti da se spremim. Gledamo prioritete. Ako me je tenis čekao dve godine, Australija može da me sačeka još godinu dana", rekao je Del Potro, preneo je Skaj.Bivši osvajač Ju Es opena mogao bi da propusti i prvo kolo Dejvis kupa u februaru, kada će Argentina početi odbranu titule protiv Italije. Mečevi su na programu od 3. do 5. februara u Buenos Ajresu."Ima još vremena do meča sa Italijom, ali ne previše. Igraće se na šljaci, a to je podloga na kojoj se mučim", rekao je Del Potro.Del Potro bi trebalo da igra dva egzibiciona meča protiv Španca Davida Ferera u Buenos Ajresu i Mar del Plati 27. i 28. decembra.On je prethodnih godina imao mnogo problema sa povredama, a na teren se vratio početkom godine, pošto se oporavio od treće operacije ruke. Ove godine igrao je dobro, osvojio je srebrnu medalju na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru, a sa Argentinom Dejvis kup, pobedom protiv Hrvatske u Zagrebu.

10:45 - Marina Maljković nominovana za trofej MOKOlimpijski komitet Srbije (OKS) nominovao je selektorku ženske košarkaške reprezentacije Marinu Maljković za Trofej Medjunarodnog olimpijskog komiteta "Žene i sport" za 2017. godinu.Kako se navodi u današnjem saopštenju OKS, u kandidaturi se pored ostalog navodi da Marina Maljković poslednjih nekoliko godina postiže odlične rezultate kao košarkaški trener, a da u isto vreme vodi neprofitnu organizaciju sa ciljem da ponudi besplatne košarkaške treninge za devojčice."Za kratko vreme Marina je postala uzor i pravi promoter jačanja uloge žena u sportu. Svojom posvećenošću i dostignućima ona inspiriše devojčice i žene da budu više umešane u sport i da prate svoje snove. Ono što Marinu čini posebnom jeste činjenica da je poziciju i ulogu u društvu izgradjenu kroz uspehe ženske košarkaške reprezentacije koju predvodi, koristila da dodatno promoviše ulogu žene u sportu", piše u saopštenju.Maljković je učestvovala na brojnim tribinama i konferencijama ističući važnost uključivanja devojčica u sport. Ona je 2015. godine otvorila besplatnu školu košarke za devojčice "Pokret za žensku košarku Marina Maljković" i do danas je kroz osam pokrenutih programa 500 devojčica počelo da trenira."Pošastvovana sam što sam odabrana da budem nominovana za priznanje MOK medju toliko sjajnih žena koje imamo u sportu. Na meni je da i dalje nastavim da se borim da ženska košarka u Srbiji dobije adekvatne uslove da se razvija, da košarka i sport generalno bude dostupan svakom detetu u Srbiji, da kod njih stvaramo zdrave navike, a da onim najtalentovanijim stvorimo najbolje moguće uslove za razvoj, kako bi sjajni rezultati koje pravimo imali kontinuitet. Hvala, Olimpijski komitet Srbije mi je ukazao veliku čast", rekla je Marina Maljković.

10:04 - Masa se vraća u Vilijams u slučaju odlaska Botasa u MercedesBrazilac Felipe Masa postigao je dogovor sa Vilijamsom o povratku u Formulu 1, mesec dana pošto je završio karijeru, i voziće za tu ekipu samo ako Valteri Botas predje u Mercedes, preneo je danas Skaj.Masa je na kraju sezone u Vilijamsu završio karijeru, ali bi ipak mogao da se vrati u ekipu ako mesto vozača ostane upražnjeno, odnosno ako Botas predje u Mercedes. Mercedes traži zamenu za svetskog šampiona Nika Rozberga, koji je po osvajanju titule završio karijeru.Vilijams želi Masu pošto će mu u slučaju Botasovog odlaska sledeće godine biti potreban iskusan vozač uz početnika Lensa Strola.Skaj je preneo da je dogovor sa Masom "postignut u principu" i da će biti poništen ako Botas ostane u Vilijamsu. Ekipa nije komentarsala navode, ali ih je negirao Masin menadžer Nikolas Tod.Masa je trenutno na odmoru.Mercedes će početkom sledeće godine saopštiti ko će zameniti Rozberga.

09:33 - Kvitova operisana posle napada, pauza najmanje tri mesecaČeška teniserka Petra Kvitova operisana je posle napada nožem od provalnika i najmanje tri meseca biće van terena kako bi se oporavila od povrede ruke.Kvitova je hitno operisala tetivu leve ruke u zahvatu koji je trajao tri sata i 45 minuta."Operacija je prošla u najboljem redu, lekari su sanirali oštećenja tetiva i nerava. Kvitova će da nosi gips najviše osam nedelja i neće smeti ništa da nosi levom rukom tri meseca", saopšteno je iz tima 11. teniserke sveta.Povratak Kvitove očekuje se u aprilu, što znači da će biti spremna tek za sezonu na šljaci.Dvostruka osvajačica Vimbldona juče je napadnuta nožem u svojoj kući u češkom gradu Prostejovu, a provalnik je od nje ukrao oko 160 evra.

08:52 - Klipersi pobedili Denver, devet poena JokićaKošarkaši Los Andjeles Klipersa pobedili su noćas na svom terenu Denver sa 119:102 i ostvarili petu pobedu u poslednjih šest utakmica u NBA ligi.Kliperse je do pobede predvodio Džej Džej Redik 27 poena, a za tri poena šutirao je 7/9, dok je dobru partiju prikazao i Kris Pol sa 16 poena, 15 asistencija i osam asistencija. Deandre Džordan dodao je "dabl dabl" učinak od 13 poena i 13 skokova za Kliperse.U ekipi Denvera najefikasniji je bio Vil Barton sa 22 poena, Danilo Galinari postigao je 17, a Kenet Farid 15 poena i 11 skokova. Srpski reprezentativac Nikola Jokić igrao je 20 minuta i postigao je devet poena uz šest skokova.

Košarkaši Klivlenda pobedili su posle produžetka Milvoki sa 114:108 i ostvarili 20. pobedu u ligi. Šampiona NBA lige do pobede je predvodio Lebron Džejms sa 34 poena, 12 skokova i sedam asistencija. On je na 24 sekunde pre kraja postigao "trojku" kojom je obezbedio pobedu. Kajri Irving učestvovao je u pobedi sa 28 poena, a Tristan Tompson sa 10 poena i 12 skokova.Milvoki je 72 sekunde pre kraja poveo sa 108:107, ali posle toga nije postigao nijedan poen pa je petrpeo 13. poraz u ligi. Džabari Parker bio je najefikasniji medju Baksima sa 30 poena i devet skokova.Golden Stejt je pobedio Jutu sa 104:74 i naneo joj najteži poraz u sezoni. Voriorse su predvodili Stefen Kari sa 25 i Kevin Durent sa 22 poena, a dobre partije prikazali su i Klej Tompson sa 17 i Drejmond Grin sa 15 poena, 11 skokova i pet ukradenih lopti.U Juti, koja je pretrpela sedmi uzastopni poraz od Golden Stejta, najefikasniji je bio Džo Džonson sa 14 poena.Sam Antonio je pobedio Hjuston sa 102:100 "trojkom" Petija Milsa 12,9 sekundi pre kraja. On je utakmicu završio sa 12 poena, a najefikasniji je bio Kavaj Leonard sa 21 poenom. U Hjustonu, koji je prekinuo niz od 10 pobeda, najbolji je bio Džejms Harden sa 31 poenom, 10 skokova i sedam asistencija.Sakramento je pobedio Portland sa 126:121 predvodjen Demarkusom Kazinsom koji je postigao 55 poena uz 13 skokova, dok je sa druge strane Si Džej Mekalum bio najefikasniji sa 36 poena.Šarlot je pobedio Los Andjeles Lejkerse sa 117:113, Boston je posle produžetka pobedio Memfis sa 112:109, dok je posle dva produžetka Orlando pobedio u Majamiju sa 136:130.Njujork je predvodjen Karmelom Entonijem (35 poena) pobedio Indijanu sa 118:111 i prekinuo niz od tri poraza, Toronto je pobedio Brukin sa 116:104, dok je Nju Orleans pobedio Filadelfiju sa 108:93 i ostvario 10. pobedu u ligi.

08:01 - Atalanta u nadoknadi do pobede nad EmpolijemFudbaleri Atalante pobedili su večeras posle preokreta Empoli sa 2:1, u prvoj utakmici 18. kola Serije A.Empoli je poveo u 51. minutu golom Levana Mčedlidzea, a domaćin je izjednačio u 74. pogotkom Franka Kesjea. Isti igrač je u 82. minutu pogodio prečku, ali je Atalanta ipak došla do pobede golom Marka D'Alesandra u četvrtom minutu nadoknade vremena.Atalanta je šesta na tabeli sa 32 bodova, dok je Empoli 17. sa 14.

08:00 - VESTI KOJE SU OBELEŽILE PRETHODNI DAN MOŽETE PROČITATI OVDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track