(VIDEO) SVI PRIČAJU O NIKOLI: Hrvatski fudbaler svojim potezom šokirao planetu
Foto: Printskrin

Nikog nije ostavio ravnodušnim

(VIDEO) SVI PRIČAJU O NIKOLI: Hrvatski fudbaler svojim potezom šokirao planetu

Fudbal -

Fudbaleri Fiorentine i Napolija odigrali su veoma uzbudljivu utakmicu u okviru 18. kola italijanske Serije A. Meč je završen rezultatom 3:3, a iako je obilovao prelepim golovima i fantastičnim potezima, utakmica će ostati upamćena po potezu fudbalera Fiorentine Nikole Kalinića.

Hrvatski fudbaler je u trenutku kada je njegov tim gubio sa 1:0 posle prodora pao u šesnaestercu Napolija.

Sudija Paolo Taljavento je okarakterisao start golmana Pepea Reine kao prekršaj i dosudio jedanaesterac za Fiorentinu.

Međutim, Kalinić je napravio neverovatnu stvar u današnje vreme kada je fer-plej u sportu prisutan kao poštenje kod političara. On je odmah pokazao da nije bio fauliran, pa je glavni sudija kasnije promenio odluku.

Snimak je potvrdio da nije bilo nikakvog kontakta između Reine i Kalinića. Potez hrvatskog napadača udarna je vest sportskih medija širom sveta.

Napoli je poveo sjajnim golom Lorenca Insinjea u 25. minutu, ali je Fiorentina pogotcima Federika Bernardeskija u 52. i 69. minutu preokrenula rezultat.

Izjednačenje Napoliju doneo je Dris Martens u 68. minutu, ali je Mauro Zarate osam minuta pre kraja meča pogodio za 3:2. Kada je izgledalo da će Fiorentina osvojiti sva tri boda, Napoli je ipak stigao do izjednačenja. Manolo Gabjadini je u 94. minutu bio siguran izvođač jedanaesterca.

Napoli je treći na tabeli sa 35 boda, dok je Fiorentina deveta sa 27.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track