FSS: Mirko Poledica je kriv što FIFPro poziva igrače da ne dolaze u Srbiju
Foto: Fonet

Sve zbog ličnih interesa

FSS: Mirko Poledica je kriv što FIFPro poziva igrače da ne dolaze u Srbiju

Fudbal -

Fudbalski savez Srbije (FSS) saopštio je da je do nesporazuma sa Međunarodnim udruženjem profesionalaca (FIFPro), koje je pozvalo igrače širom sveta da bojkotuju srpsku ligu zbog brojnih sporova i kašnjenja plata, došlo zbog netačnih i nepotpunih informacija koje je FIFPro dobio od srpskog Sindikata fudbalera.

"Povodom jučerašnjeg saopštenja organizacije FIFPro u vezi sa reorganizacijom Arbitražnog suda FS Srbije, moramo da istaknemo i ukažemo da je u delu koji se tiče Arbitražnog suda, saopštenje koncipirano na osnovu netačnih i nepotpunih informacija koje je Sindikat profesionalnih fudbalera 'Nezavisnost' (SPFN) uputio u decembru 2016. godine FIFPro-u. SPFN uputio je primedbe FIFPpro-u još pre nego što je novi Pravilnik o radu arbitražnog sud objavljen u službenom glasilu FSS što govori o njihovoj nameri da spreče sprovođenje korenitih promena u Arbitražnom sudu", navodi se u saopštenju FSS.

Kako se ističe, FSS je sačekao da prođu novogodišnji i Božićni praznici i juče je uputio zvaničan odgovor FIFPro-u na postavljena pitanja, a o spornoj situaciji informisao je i UEFA.

Član odbora za hitna pitanja Fudbalskog saveza Srbije (FSS) Goran Milanović rekao je da predsednik Sindikata Nezavisnost Mirko Poledica štiti isključivo lični interes i da je izveštaj FIFPro-a predstavljen "zdravo za gotovo".

"Poledica glumi sindikalnog lidera kako bi zaštitio samo lični interes. Žali se na izbor članova novog Arbitražnog suda i ističe kako u tom telu sada nema lični uticaj, a zaboravlja na činjenicu da ako je Arbitražni sud nezavisno telo, kao što jeste, onda niko i ne treba da ima uticaja na rad istog", rekao je Milanović.

Svetski sindikat profesionalnih fudbalera (FIFPro) upozorio je u sredu igrače da ne potpisuju ugovore sa klubovima iz Srbije, označivši zemlju kao okuženje bez zakona i saopštio da stvari postaju još gore.

Takođe, FIFPro je naveo da FSS uklanja predstavnike igrača iz tela koja su ovlašćena da rešavaju sporove sa klubovima.

Milanović je kao krivca označio Poledicu, za koga je rekao da radi "na štetu srpskog klupskog fudbala pod izgovorom zaštite interesa igrača, a da je njegov interes "bio i ostao samo lični".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track