BLOG UŽIVO, VIDEO: Juventus razbio Bolonju
Foto: AP

NAJNOVIJE INFORMACIJE IZ SVETA SPORTA

BLOG UŽIVO, VIDEO: Juventus razbio Bolonju

Fudbal -

Sve o sportskim dešavanjima na jednom mestu, najnovije informacije, rezultati, najave predstojećih događaja.

BEOGRAD - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu.

22:53 - Juventus razbio BolonjuFudbaleri Juventusa pobedili su večeras na svom terenu Bolonju sa 3:0 u poslednjoj nedeljnoj utakmici 19. kola italijanske Serije A.Juventus je pred svojim navijačima poveo golom Gonsala Iguaina u sedmom minutu, da bi Paulo Dibala samo u 41. iz jedanaesterca duplirao vodjstvo "stare dame".U drugom poluvremenu Juventus je drugim golom Iguaina u 55. minutu rešio utakmicu i tako nastavio seriju pobeda u Seriji A.Juventus je prvi na tabeli italijanskog prvenstva sa 45 bodova, četiri više od drugoplasirane Rome, dok je Bolonja 15. sa 20.

22:35 - Pobede Vašingtona i FiladelfijeKošarkaši Vašingtona pobedili su danas u gostima Milvoki sa 107:101, dok je Filadelfija sa 105:95 bila bolja od Bruklina u utakmicama NBA lige.Vašington je na gostovanju protiv Milvokija do pobede došao sjajnom igrom u trećoj deonici koju je dobio sa 12 poena razlike - 33:21.Najefikasniji u pobedničkoj ekipi bio je Bredli Bil sa 26 poena, dok je Markif Moris dodao 20, a Keli Ubri džunior dodao je 17.S druge strane, u ekipi Milvokija istakao se Džabari Parker sa 28 poena, a Malkolm Brogdon ubacio je 22.Milvoki i Vašington posle večerašnje utakmice imaju po 18 pobeda i poraza.U prvoj utakmici dana u derbiju začelja Filadelfija je na gostovanju pobedila Bruklin.Filadelfiju je do trijumfa predvodio Džoel Embid sa 20 poena, a dva manje postigao je Dario Šarić koji je zabeležio i pet skokova.U ekipi Bruklina najefikasniji je bio Bruk Lopes sa 26 poena, dok je Džastin Hamilton postigao 16, a Bojan Bogdanović je za 35 minuta na parketu postigao 12 poena, uz osam skokova i tri asistencije.Filadelfiji je ovo bila deveta pobeda u sezoni, uz 25 poraza, dok Bruklin ima osam trijumfa i 27 poraza.

21:48 - Zvezda prodaje polusezonske ulaznice u ponedeljak i utorakProdaja polusezonskih ulaznica za sve mečeve KK Crvena zvezda u Evroligi, ABA ligi i KLS ligi traje samo u ponedeljak i utorak u prostorijam kluba na Malom Kalemegdanu, od 10-18 časova, i to po sledećim cenama:TRIBINE A, B, C i D: 8.000 dinaraPARTER B i PARTER 4: 12.000 dinaraBELA LOŽA: 16.000 dinaraPLAVA LOŽA: 20.000 dinaraLOŽA: 24.000 dinaraCOURT SEAT (počasna mesta): 75.000 dinara

20:54 - Budućnost trijumfalno kroz Novo MestoKošarkaši podgoričke Budućnosti pobedili su večeras u Novom Mestu Krku sa 75:67 (20:19, 13:19, 21:17, 21:12) u 17. kolu Jadranske lige.Krka i Budućnost odigrali su uzbzdljivu utakmicu Novom Mestu, s dosta preokreta i neizvesnosti, da bi podgorički tim meč prelomio dobrom igrom u finišu treće i na početku poslednje četvrtine.Budućnost je do pobede predvodio Oven Klasen sa 17 poena i deset skokova, dok je Markus Vilijams postigao 15, uz 10 asistencija.U ekipi Krke istakao se Ronald Kari sa 18 poena i šest skokova, dok je Marko Luković postigao 17, a uz to je imao i osam skokova.Podgoričanima je ovo druga pobeda nakon četiri vezana poraza i sada zauzimaju četvrto mesto na tabeli Jadranske lige sa skorom 12/5, dok je Krka 10. sa obrnutim učinkom.

20:39 - Selta lako do pobede protiv MalageFudbaleri Selte pobedili su danas na svom terenu Malagu s 3:1 u 19. kolu španske Primere.Selta je povela u Jaga Aspasa u sedmom minutu, da bi na 2:0 povisio Danijel Vas u 60, a sve nedumice oko pobednika utakmice otklonio je Andreu Fontas u 73.Vas je u 86. minutu nespretno reagovao posle prekida s leve strane, te je glavom s oko 10 metara savladao svog golmana.Selta je ovo prva pobeda posle dva poraza i jednog remije, pa sada zauzima deveto mesto sa 24 boda, dok je Malaga 13. sa 21.

20:07 - Baka u finišu srušio KaljariFudbaleri Milana pobedili su večeras na svom terenu Kaljari sa 1:0 u 19. kolu italijanske Serije A.Jedini gol na utakmici postigao je Karlos Baka u 88. minutu na asistenciju Djanluke Lapadule."Rosoneri" su na stadionu "Djuzepe Meaca" u potpunosti nadigrali Kaljari, ali sve do samog kraja utakmice nisu uspeli da dodju do gola.Ekipa Vinčenca Montele je imala čak 28 šuteva, ali svega četiri u okvir gola, dok je Kaljari s druge strane sedam puta prepretio Djanluidjiju Donarumi, ali je golman Milana samo jednom morao da intervenise.Milan je peti na tabeli Serije A sa 36 bodova, dok je Kaljari 14. sa 23.

18:58 - Cibona pobedila MZTKošarkaši Cibone pobedili su večeras u Zagrebu MZT iz Skoplja sa 87:79 (21:14, 22:27, 26:17, 18:21) u prvoj nedeljnoj utakmici 17. kola Jadranske lige.Zagrepčani su pred svojim navijačima okončali seriju od dva uzastopna poraza i tako nastavili borbu za plasman u plej-of regionalnog takmičenja.Cibona je sredinom prve deonice uspostavila kontrolu nad utakmicom i postepeno počela da uvećava prednost, koja je u finišu treće deonice iznosila maksimalnih plus 14 - 69:55, ali je MZT u poslednjoj četvrtini stigao do preokreta, medjutim, skopski tim nije uspeo da do kraja utakmice izdrži u istom ritmu.Najistaknutiji u pobedničkom timu bio je Željko Šakić sa 26 poena i devet skokova, dok je Skoti Rejnolds postigao 19, uz 13 asistencija.S druge strane MZT je predvodio Djordje Drenovac sa 27 poena i pet skokova, dok je Šarlon Klof ubacio 16, uz osam asistencija.Cibona je četvrta na tabeli Jadranske lige sa 11 pobeda i šest poraza, dok je MZT poslednji, 14. sa samo četiri trijumfa iz 17 utakmica.

18:45 - Betis pobedio LeganesFudbaleri Betisa pobedili su danas na svom terenu Leganes sa 2:0 u 17. kolu španske Primere.Betis je pred svojim navijačima nadigrao Leganes, a golove za drugi trijumfu u poslednjih pet utakmica postigli su Ruben Kastro u 51. minutu i Kristijano Pičini u 85.Srpski internacionalac Darko Brašanac je u 66. minutu ušao u igru umesto Petrosa.Betis je 14. na tabeli Primere sa 21 bodom, dok je Leganes 16. sa 16 bodova.Ranije danas Atletik Bilbao i Deportivo Alaves igrali su nerešeno bez golova.

18:04 - Fulam, Čelsi, Midlsbro u šesnaestini finala FA kupaFudbaleri Fulama, Čelsija i Midlsbroa plasirali su se danas u šesnaestinu finala FA kupa, dok su Liverpul i Plimut na stadionu Enfild igrali nerešeno bez golova.Ekipa Slaviše Jokanovića, Fulam, u okršaju drugoligaša je u gostima s 2:1 pobedila Kardif.Sve je rešeno u prvom poluvremenu. Domaćin je poveo, a Fulam preokrenuo.Kardif je poveo već u osmom minutu pogotkom Entonija Pilkington, ali je samo šest minuta kasnije Stefan Johansen doneo izjednačenje Fulamu, da bi Rajan Sesenjon u 33. doveo goste do preokreta, što je na kraju bilo dovoljno za trijumf.Midlsbro je na svom terenu s 3:0 pobedio Šefild vensdej, a golove za trijumf premijerligaša postigli su Grant Lidbiter u 58. minutu, Alvaro Negredo u 67. i Marten de Run u sudijskoj nadoknadi vremena.Midlsbro je utakmicu završio s desetoricom igrača, pošto je Danijel Ajala u 59. minutu dobio direktan crveni karton.Čelsi je na stadionu Stamford bridž u kombinovanom sastavu lako pobedio trećeligaša Piterboro sa 4:1.Lider Premijer lige je poveo golom Pedra u 18. minutu, da bi Miši Batšuaji u 42. duplirao prednost. Početkom drugog poluvremena, odnosno u 52. minutu Vilijan je povisio na 3:0, da bi Piterboro u 70. preko Toma Nikolsa došao do jedinog gola na utakmici.Konačan rezultat postavio je Pedro svojim drugim golom u 75. minutu.Čelsi je od 67. minuta imao desetoricu igrača na terenu, pošto je kapiten Džon Teri dobio direktan crveni karton.Liverpul je na svom stadionu pred oko 53.000 gledalaca dočekao Plimut, ali je četvrtoligaš odoleo i uspeo da izbori revanš na svom terenu.Trener Jirgen Klop izveo je najmladji sastav Liverpula u istoriji kluba. Prosečna starost ekipe bila je 21 godinu i 296 dana, ali "crveni" nisu uspeli da na Enfildu pobede učesnika Lige dva, četvrtog ranga takmičenja.

17:41 - Zvezda počinje pripreme bez Kange i RuizaFudbalski klub Crvena zvezda počinje pripreme za prolećni deo šampionata Srbije u ponedeljak 9. januara u 11. časova. Šef stručnog štaba Miodrag Božović će obaviti prozivku igrača, na kojoj zbog reprezentativnih obaveza neće biti Gelor Kanga I Džon Ruiz. Ekipa 11. januara kreće u Kopar u Sloveniju gde će boraviti do 23. januara i odigrati dva meča. Prvi, 18. januara protiv Kopra, a drugi 23. januara protiv FK Dekani. Po povratku iz Slovenije biće u Beogradu do 27. januara kada se ekipa seli na Kipar u grad Pafos gde će boraviti do 13. februara, posle čega sledi povratak za Beograd i nastavak Superlige 18. februara.

17:00 - Bautista Agut osvojio turnir u ČenajuŠpanski teniser Roberto Bautista Agut osvojio je turnir u Čenaju, pošto je danas pobedio Danila Medvedeva iz Rusije."Srećan sam što sam osvajanjem turnira počeo godinu. Igrao sam dobro i očekujem da tako nastavim i udjem medju 10 najboljih na svetu", rekao je Agut posle trijumfa u Indiji.Bautista Agut, koji je bio drugi nosilac, u finalu je pobedio Medvedeva sa 2:0 u setovima (6:3, 6:4).

14:51 - Perišić doneo pobedu Interu nad UdinezeomFudbaleri Intera pobedili su danas Udineze posle preokreta sa 2:1, u 19. kolu Serije A.Udineze je vodio na svom stadionu od 17. minuta golom Jakuba Jankta, a pobedu Interu doneo je Ivan Perišić u 45. i 87. minutu.Inter je vezao četvrtu pobedu i zauzima šesto mesto na tabeli italijanskog prvenstva sa 33 boda.Udineze je na 11. poziciji sa 25 bodova.

14:23 - Atletik Bilbao i Alaves igrali bez golovaFudbaleri Atletik Bilbaa i Alavesa igrali su danas nerešeno bez golova, u 17. kolu španske Primere.Atletik je ostao na sedmom mestu na tabeli sa 27 bodova, dok Alaves ima pet manje i zauzima 11. poziciju.Srpski fudbaler Aleksandar Katai igrao je za Alaves od 74. minuta, dok je Aleksandar Pantić bio na klupi. Nenad Krstičić nije bio u sastavu.

13:44 - Radonjić: Videćemo kako će naporan put uticati na duel sa MegomTrener Crvene zvezde Dejan Radonjić rekao je danas da još ne zna kako će naporan put iz Kaunasa uticati na njegove košarkaše u utakmici protiv Mega Leksa."Imali smo jako naporan povratak iz Kaunasa, praktično smo proveli besanu noć, uz autobus promenili smo dva aviona do Beograda. Videćemo kako će se ovakav ritam odraziti na kvalitet igre u predstojećem meču", rekao je Radonjić za klupski sajt.Zvezda će sutra gostovati Megi u 17. kolu Jadranske lige, u utakmici u kojoj će pokušati da ostane neporažena u regionalnom takmičenju.Utakmica će se igrati tri dana posle gostovanja crveno-belih Žalgirisu u Evroligi. Košarkaši beogradskog kluba su se posle pobede u Kaunasu u subotu popodne vratili u Srbiju.Radonjić je naveo da Mega ima prepoznatljiv sistem sa igračima "izuzetnog potencijala koje čeka velika karijera"."Uz igranje u Jadranskoj ligi, Mega ove sezone igra i Ligu šampiona, medjunarodno takmičenje kroz koje je sigurno napredovala. Očekuje nas interesantna utakmica, kao što je bio čest slučaj kada smo igralisa Megom", kazao je Radonjić.Košarkaš crveno-belih Ognjen Dobrić rekao je da njegov tim zbog teškog puta iz Kaunasa nije imao mnogo vremena da "sredi utiske" posle utakmice protiv Žalgirisa."Očekuje nas dobra utakmica sa dobrim timom Mege, koji je ove sezone iskusniji i za igranje u medjunarodnom takmičenju. Jasno je da ćemo morati da odigramo čvrsto, koncentrisano i kvalitetno, kako bismo stigli do dobrog rezultata", rekao je Dobrić.Utakmica će se igrati u ponedeljak od 18.00 u Sremskoj Mitrovici.

13:02 - Radnik odložio početak pripremaUsled loših vremenskih uslova, visine snega i veoma niskih temperatura na teritoriji opštine Surdulica, šef stručnog štaba Radnika, Bratislav Živković, neće izvršiti prozivku igrača i zvanično započeti prvi radni dan u ponedeljak, kako je najavljeno.Odluka Uprave kluba i stručnog štaba Prvog tima je da sa prvim treninzima i početkom priprema za drugi deo prvenstva Živković krene prozivkom igrača par dana kasnije, 11.januara, u sredu, u prepodnevnim satima. Tog dana znaće se i ko će od fudbalera nastaviti sa igrom u Surdulici, a ujedno ćemo verovatno videti i prva nova pojačanja.

12:30 - Milojević: Da se predstavimo u što boljem svetlu protiv ZvezdeTrener Mega Leksa Dejan Milojević rekao je danas da će njegovi košarkaši pokušati da se predstave u što bolje svetlu protiv Crvene zvezde, koja je apsolutni favorit."Igramo protiv najbolje ekipe Jadranske lige, koja igra sjajno i u Evropi i apsolutni je favorit. Mi se nalazimo u usponu forme. Želimo da odigramo kvalitetan meč i da se predstavimo u što boljem svetlu protiv Crvene zvezde", rekao je Milojević za klupski sajt.Mega će sutra dočekati Zvezdu u 17. kolu Jadranske lige.Te ekipe su ove sezone odigrale dve medusobne utakmice i obe je dobila Zvezda, prvi tokom priprema u Vršcu, a drugi u Jadranskoj ligi.Milojević neće moći da računa na Marka Tejića, Nikolu Rebića i Ognjena Čarapića.Plejmejker Mege Ognjen Jaramaz rekao je da je Zvezda apsolutni favorit, ali da će njegova ekipa pokušati da iznenadi."Moramo da igramo na visokom nivou, da svedemo greške i oscilacije na minimum. Igramo protiv trenutno najbolje ekipe u ligi koja još nije doživela poraz u ovom takmičenju. To će nam biti dodatni motiv da damo sve od sebe i uz pomoć publike probamo da ih savladamo i tako priredimo veliko iznenadjenje", rekao je Jaramaz.Utakmica će se igrati u ponedeljak od 18.00 u Sremskoj Mitrovici.

11:42 - Dejan Savić odredio tim za treće kolo Svetske ligeSavezni selektor Dejan Savić odredio je tim koji će igrati protiv Slovačke u trećem kolu Svetske lige. Utakmica je na programu u utorak u 18 časova u Novakiju.Protiv Slovaka će igrati: Dimitrije Rističević i Lazar Dobožanov (golmani), Filip Radojević, Dušan Mandić, Viktor Rašović, Nikola Jakšić, Radomir Drašović, Nemanja Vico, Đorđe Lazić, Marko Janković, Strahinja Rašović, Ognjen Stojanović i Gavril Subotić.- Nismo hteli da povedemo Savu Ranđelovića pošto nije rešio probleme sa uvetom koji datira još od susreta sa Nemcima koji je odigran pre mesec dana. Igramo formalno sa dvojicom bekova Jakšićem I Drašovićem i naći ćemo još jedno rešenje. U timu su i trojica debitanata Radojević, Lazić i Janković, Imaju prostor za napredak i ovo je prilika da ih vidimo - kaže selektor Dejan Savić.reprezentacija putuje u ponedeljak preko Budimpešte za Novaki. Utakmica je u utorak u 18 časova a povratak u sredu avionom preko Beča.U prva dva kola Srbija ima maksimalan učinak pobedama protiv Rumunije i Nemačke dok je Slovačka savladala Nemce ali je poražena od Rumuna.

11:01 - Janković eliminisana na startu turnira u HobartuSrpska teniserka Jelena Janković eliminisana je na startu turnira u australijskom Hobartu, pošto je rano jutros poražena od Rumunke Monike Nikulesku 6:2, 6:3.Meč je trajao 102 minuta, a Jankovićeva je u drugom setu ispustila brejk prednost.Turnir u Hobartu igra se za nagradni fond od 250.000 dolara.

10:27 - Bjelica četiri poena, Jokić se razboleoSrpski košarkaš Nemanja Bjelica postigao je minule noći četiri poena u porazu njegove Minesote od Jute 94:92 u NBA ligi.Bjelica je na parketu proveo 11 minuta i za to vreme imao po jedan skok i asistenciju.Nikola Jokić se razboleo i nije igao u porazu Denvera na gostovanju Oklahomi 121:106, dok je utakmica između Portlanda i Detroita odložena zbog nevremena, pa Boban Marjanović nije imao priliku da zaigra.

09:58 - Tipsarević osvojio titulu u BangkokuSrpski teniser Janko Tipsarević osvojio je titulu na turniru u Bangkoku, pošto je jutros u finalu savladao Slovenca Blaža Kavčića 6:3, 7:6 (7:1).Srpskom teniseru ovo je 10. titula na čelindžerima, a ujedno i treća pobeda u isto toliko duela protiv Slovenca.Turnir u Bangkoku igrao se za nagradni fond od 50.000 dolara.

09:22 - Džikić zadovoljan pobedom, nezadovoljan pojedincimaTrener košarkaša Partizhana Aleksandar Džikić rekao je da je njegovom timu bilo teško da pobedi Karpoš u Jadranskoj ligi, a naglasio je da neće "spuštati kriterijume" za neke igrače i da će svako morati da se bori za mesto u timu.

"Pobedili smo. Bilo je teško, očekivali smo da bude teško. Bilo bi teško i da smo kompletni, a ne u sastavu u kome smo bili... Možda je moglo da bude i srećnije na kraju. Najvažnije su dve stvari, a to su da smo pobedili i da za sada nema povredjenih. Niko nije ništa prijavio", rekao je Džikić posle utakmice.

Partizan je pobedio 76:72, ali je Karpoš u finišu meča smanjio razliku koja je do pred kraj meča bila dvocifrena.

"Ima tu još jedna stvar. Ne pada mi na pamet da spuštam kriterijume da bi se neki osećali dobro. To me ne zanima. Kad si u Partizanu, i kad izadješ na parket, moraš da 'jedeš živu decu'. Ima da izadješ, bez obzira da li igraš minut, četiri, osam ili 38. Svaka ekipa ima one što kose i one što vodu nose. Treba da se prihvati uloga. Nekima teže pada to prihvatanje i usvajanje gradiva, pa ćemo im pomoći", rekao je Džikić.

On nije hteo da govori o imenima ni posle insistiranja novinara.

"Mogu da zaštitim igrača u odredjenom periodu, ali da se ponašaju neki kao da im pripada mesto – neće moći. Ima da se brani mesto", rekao je Džikić.

Kapiten Novica Veličković ocenio je da je najvažnije da je nastavljena serija pobeda.

"Dobili smo jednu iskusnu ekipu, koja ima par igrača koji mogu sami da iskreiraju koš. Mi smo desetkovani, sigurno nam nedostaje tri-četiri igrača, tako da je rotacija smanjena. Najbitnije je da smo dobili i nastavili seriju. Nema odmora, idemo u ponedeljak u Belgiju. Čestitam Karpošu na borbi. Hvala i navijačima koji su na Božić došli da nas bodre. To nam je potrebno", rekao je Veličković.

On je nekoliko puta ove sezone propuštao utakmice zbog povrede, tako da su ga novinari sada pitali kako se oseća fizički.

"Dobro, nije loše. Dobro se osećam, nekad se na utakmici brzo umorim, nekad ne, ali dostao sam naučio da van terena kalkulišem i to je to. Trener ima razumevanja za to", rekao je Veličković.

Trener Karpoša Dragan Nikolić rekao je da je Partizan zasluženo pobedio, ali da mu je drago što je na Božić bio u Beogradu.

"Drago mi je što sam ovakvu svetkovinu proveo medju prijateljima. Mnogi su me pitali šta očekujem, a ja sam rekao da ćemo da probamo da se borimo i da probamo da se izborimo. Borili se jesmo, izborili se nismo do kraja. Partizan je zasluženo pobedio", rekao je Nikolić.

Glavni utisak večeri treneru Karpoša bio je prijem u dvorani.

"Bio sam medju prijateljima. Nisam očekivao da ću i pre utakmice i posle utakmice biti dočekan i ispraćen aplauzima. Hvala publici na tome. Sada znam kako je Dudi, Željku, Duletu i drugima... Pod utiskom sam toga, hvala svima. Nadam se da smo prikazali energiju i da nismo razočarali publiku", rekao je Nikolić.

Trener makedonske ekipe je pre konferencije za novinare rekao da su u Karpošu cimeri u sobama Srbi i Hrvati.

"Mi smo Jugoslavija u malom", kazao je Nikolić kroz osmeh.

08:38 - Napoli pobedio Sampdoriju golom u nadoknadi vremenaFudbaleri Napolija pobedili su večeras Sampdoriju sa 2:1, u utakmici 19. kola italijanskog prvenstva.Sampdorija je povela u 30. minutu autogolom Elseida Hisaja, a domaći su izjednačili golom Manola Gabijadinija u 77. minutu. Pobedu Napoliju dono je Lorenco Toneli u petom minutu nadoknade vremena.Napoli je u poslednjih osam utakmica neporažen i zauzima treće mesto na tabeli sa 38 bodova, koliko ima i drugoplasirana Roma, ali i utakmicu manje.Sampdorija je u poslednje četiri utakmice osvojila samo bod i nalazi se na 14. mestu na tabeli sa 23 boda.Ranije danas Empoli je pobedio Palermo sa 1:0.

08:00 - VESTI KOJE SU OBELEŽILE PRETHODNI DAN MOŽETE PROČITATI OVDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track