ŠOK: Partizan izbačen iz Evrope na 3 godine! Vazura: Imamo rok do 31. januara da platimo dugove
Foto: Fonet

Crno-beli lete iz Evrope?

ŠOK: Partizan izbačen iz Evrope na 3 godine! Vazura: Imamo rok do 31. januara da platimo dugove

Fudbal -

Fudbalski klub Partizan izbačen je iz Evrope na tri godine, odlukom finansijske komisije UEFA, javili su svetski mediji!

Evropska fudbalska unija (Uefa) zabranila je fudbalskom klubu Partizan da igra u Ligi šamiona i Ligi Evrope naredne tri sezone zbog neisplaćenih dugova.

U presudi Uefe se navodi da je 2015. srpski klub nakupio skoro 2,5 miliona evra u neplaćenim dugovima, uglavnom poreskim organima u Srbiji.

OVDE PROČITAJTE CELU ODLUKU UEFA

Trogodišnja zabrana igranja u evropskim takmičenjima je neuobičanjno oštra, navodi agencija Asošijetid pres, dok je Uefa navela da je takva kazna potrebna pošto je Partizan prekršio pravila o neplaćenim dugovima tri puta u poslednjih pet godina.

Navodeći "upadljivo sličan niz okolnosti" s Partizanovim poslednjim slučajem s dugovima 2013, kada je suspendovan na godinu dana iz evropskih takmičenja, organ Uefe za kontrolu klupskih finansija naveo je da je strožija kazna "prikladna i takodje u stanju da generalno izazove efekat odvraćanja".

Zbog sličnih stvari bila je kažnjena i Crvena zvezda u sezoni kad je bila šampion Srbije, a UEFA ih je eliminisala na godinu dana. Zanimljivo je da je isti sudija Žoze Narsis da Kunja Rodriges, koji je kaznio crveno-bele, kaznio i crno-bele.

Generalni direktor crno-belih Miloš Vazura izjavio je za Kurir da je kazna uslovna i da neće biti aktivirana ukoliko do 31. januara izmire preostale dugove, a kako saznajemo, radi se o cifri od 360.000 evra.

- Nije u pitanju dug od dva i po miliona, već suma od 360.000 evra koju smo dužni da isplatimo klubovima. Te obaveze moramo da izmirimo do 31. januara i ukoliko to ne učinimo bićemo kažnjeni i izbačeni iz Evrope, što se sigurno neće desiti, jer ćemo platiti sve što treba - objašnjava Vazura i dodaje:

- Mi smo u konstantnoj prepisci s ljudima iz UEFA i nema bojazni da će nas izbaciti. Što se duga od dva i po miliona tiče, mi smo ušli u reprogram još krajem prošle godine i servisiramo te obaveze.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO: SAVO MILOŠEVIĆ PROMENIO PROFESIJU: Ja sad samo pevam!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track