BLOG UŽIVO, VIDEO: Žil Miler u 34. godini osvojio prvu ATP titulu u karijeri, pa zaplakao
Foto: AP

NAJNOVIJE INFORMACIJE IZ SVETA SPORTA

BLOG UŽIVO, VIDEO: Žil Miler u 34. godini osvojio prvu ATP titulu u karijeri, pa zaplakao

Fudbal -

Sve o sportskim dešavanjima na jednom mestu, najnovije informacije, rezultati, najave predstojećih događaja.

BEOGRAD - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu.23:25 - Konte o Kosti: Nije bilo nikakvog sukobaMenadžer Čelsija Antonio Konte obrazložio je zbog čega na meču sa Lesterom nije bilo Dijega Koste. Konte je demantovao navode da je španski reprezentativac došao u sukob sa njim i kondicionim trenerom. "Pre početka utakmice rekao sam istinu i ponavljam pošto ja ne lažem. On je u utorak prekinuo trening pošto je osetio bol u leđima i zbog toga nije bio u ekipi. Nikakvog sukoba nije bilo, ne znam ništa o ponudi iz Kine, ako ima problema, rešavaću ih u svlačionici, a ne pred novinarima, naravno, ako postoje problemi", rekao je Konte. Pojedini mediji su naveli da je Kosta izmislio povredu jer želi da napusti klub i karijeru nastavi u kineskom klubu. On je ove sezone postigao 14 golova uz pet asistencija. Kosta je stigao na Stamford bridž 2014. iz Atletiko Madrida za 35 miliona evra. On ima ugovor sa Čelsijem do juna 2019.22:55 - Nova pobeda KarpošaKošarkaši Karpoš sokola pobedili su u Skoplju ekipu Cibone 76:70 (15:17, 18:18, 21:17, 22:18) u meču 18. kola regionalne ABA lige. Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Peri sa 20 poena, dok je Trajkovski ubacio 19. Kod gostiju, najbolji je bio Sulejmanović sa 15 poena. Cibona je šesta na tabeli sa skorom 11/7, dok je Karpoš u donjem delu tabele sa učinkom 6/12.22:46 - Inter siguran protiv KjevaFudbaleri Intera pobedili su u Milanu ekipu Kjeva 3:1 u meču 20. kola italijanske Serije A. Gosti su poveli golom Pelisijea u 34. minutu. Inter je do pobede stigao u drugom poluvremenu golovima Ikardija u 69, Perišića u 86. i Edera u 93. minutu. Inter je šesti na tabeli sa 36 bodova, dok je Kjevo 11. sa 25.22:35 - Remi Deportiva i ViljarealaFudbaleri Deportiva i Viljareala igrali su bez golova u meču 18. kola španskog prvenstva. Srpski fudbaler u ekipi Viljareala Antonio Rukavina bio je na klupi za rezerve. Deportivo je 15. na tabeli sa 18 bodova, dok je Viljareal peti sa 31.

22:20 - Burkina Faso zaustavila KamerunFudbalske reprezentacije Burkine Faso i Kameruna igrale su večeras nerešeno 1:1, u prvom kolu Grupe A Kupa afričkih nacija. Kamerun je vodio od 35. minuta pogotkom Benjamina Mukandjoa, a konačan rezultat je u 75. postavio Isufu Dajo. Prethodno su domaćin Gabon i Gvineja Busau igrali nerešeno 1:1. Kamerun će u sledećem kolu igrati protiv Gvineje Bisau, dok će se Burkina Faso sastati sa Gabonom.

22:05 - Aleksandar Prijović prešao u PAOKDoskorašnji fudbaler Legije Aleksandar Prijović potpiso je ugovor sa PAOK i tako postao najskuplji igrač u istoriji grčkog kluba. Solunski klub će Legiji iz Varšave, gde je do sada igrao Prijović isplatiti obeštećenje u visini od 2.200.000 evra čime je srušen 18 godina star rekord Miltona Nunjeza kojeg su Grci platili 1.900.000 evra urugvajskom Nasionalu. Takođe, PAOK se obavezao i da će Legija dobiti 15 odsto od obeštećenja prilikom narednog Prijovićevog transfera. Za angažovanje visokog napadača zalagao se trener crno- belih iz Soluna Vladimir Ivić. Prijović će biti predstavljen grčkom klubu u nedelju posle obavljenih lekarskih pregleda. On će potpisati dvoipogodišnji ugovor i zarađivaće 850.000 evra godišnje plus bonusi.21:40 - Vilijams doneo novu pobedu BudućnostiKošarkaši Budućnosti pobedili su na svom terenu ekipu Igokee 75:60 (26:12, 19:17, 16:17, 14:14) u meču 18. kola regionalne ABA lige. Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Markus Vilijams sa 17 poena, dok je Šehović dodao 14. U poraženoj ekipi istakao se Mićović sa 15 poena. Budućnost je treća na tabeli sa skorom 13/5, dok Igokea ima po devet pobeda i poraza.21:15 - Ubedljiv poraz vaterpolista PartizanaVaterpolisti Partizana poraženi su u Zagrebu od ekipe Mladosti 10:4 (3:0, 1:1, 3:0, 3:3) u meču 8. kola Regionalne lige. Najefikasniji u ekipi Mladosti bili su Zović, Vlahović i Bašić, koji su postigli po dva gola. U ekipi Partizana u strelce su se upisali Velkić, Drašović, Andrejević i Radojević. U sledećem, devetom kolu Regionalne lige, naredne subote, Partizan će dočekati Budvu, a pre toga, u sredu u četvrtom kolu Lige šampiona, na Banjici se sastaje sa Jugom.21:00 - Kadetkinje Srbije osmi put na EPŽenska odbojkaška kadetska reprezentacija Srbije igraće osmi put uzastopno na Prvenstvima Evrope, pošto je kolo pre kraja takmičenja obezbedila prvo mesto na turniru A grupe II runde kvalifikacija za EP 2017. u Rigi. U drugoj utakmici 2. kola, Letonija je pobedila Crnu Goru sa 3:2 (25:20, 25:17, 21:25, 18:25, 15:9), što je Srbiji i teoretski donelo prvo mesto i plasman na EP 2017, koje će se odigrati od 1. do 9. aprila u Arnemu, u Holandiji. Kadetkinje Srbije su aktuelne vicešampionke Evrope, pošto su na EP 2015. u Bugarskoj osvojile srebrnu medalju, treću u istoriji EP, uz dve bronzane. Srbija će sutra (nedelja, 15. januar), u poslednjem, 3. kolu turnira u Rigi, igrati protiv Letonije od 17,00 časova po našem vremenu.

20:32 - Nova pobeda AtletikaFudbaleri Atletiko Madrida ostvarili su treću uzastopnu pobedu u Primeri, pošto su danas sa 1:0 savladali Betis. Strelac u Madridu bio je Nikolas Gaitan u osmom minutu. Atletiko posle 18 kola ima 34 boda, dva boda manje i utakmicu više od trećeplasirane Sevilje. Betis je na 14. mestu španskog prvenstva sa 21 bodom.

20:15 - Novi Pazar ubedljiv protiv RadničkogOdbojkaši Novog Pazara pobedili su večeras Radnički iz Kragujevca sa 3:0 (25:17, 25:14, 25:14), u meču 11. kola Super lige Srbije. Domaćina je do pobede predvodio Irfan Hamzagić sa 12 poena, Dušan Lopar dodao je 11, a Srećko Ristić poen manje. Najefikasniji u redovima gostiju bio je Nikola Goić sa devet poena, Vladimir Čedić upisao je sedam, a Dušan Vulović pet poena. Meč u dvorani Pendik trajao je 60 minuta, a pratilo ga je 250 gledalaca. Novi Pazar je sa devet pobeda i dva poraza drugi na tabeli, dok su Kragujevčani peti sa pet pobeda i šest izgubljenih mečeva.Izabranike Saše Stefanovića 19. januara očekuje revanš meč šesnaestine finale Kupa CEV protiv PAOK-a u Solunu, u kojem će pokušati da nadomeste poraz od 3:1 iz Novog Pazara. Sledećeg vikenda će u okviru 12. kola Super lige Srbije gostovati Partizanu, dok će Radnički dočekati Ribnicu.

19.58 - Draksler doneo pobedu PSŽFudbaleri Pari Sen Žermena pobedili su u gostima ekipu Rena u 20. kolu francuske lige rezultatom 1:0. Strelac jedinog gola bio je reprezentativac Nemačke Julijan Draksler u 39. minutu meča. PSŽ je treći na tabeli sa 42 boda, dok je Reni sedmi sa 28.19:45 - Bolonja pobedila KrotoneFudbaleri Bolonje pobedili su u gostima ekipu Krotonea 1:0 u meču 19. kola Serije A. Jedini gol na utakmici postigao je Džemaili u 51. minutu. Bolonja je 14. sa 23 boda, dok je Krotone poslednje sa samo devet.19:30 - Srpski strelci blistali u RušamaSrpski strelci su se okitili sa devet medalja prvog dana 23. turnira vazdušnim oružjem u slovenačkim Rušama. Zlatna odličja osvojili su Zorana Arunović (pištolj), Milenko Sebić (puška), muška i ženska ekipa pištoljem. Do srebra su došli Bobana Veličković (pištolj), ženska i muška ekipa puškom, a bronze su pogodili Dimitrije Grgić (pištolj) i Milutin Stefanović (puška). U finalima je gađalo ukupno 12 srpskih strelaca. Takmičenje u Rušama se završava u nedelju.

19:00 - Remi Gabona i Gvineje Bisao na startu KAN-aFudbalske reprezentacije Gabona i Gvineje Bisao igrale su danas nerešeno 1:1 na početku Kupa afričkih nacija (KAN). Domaćin takmičenja Gabon je vodio u Librevilu od 53. minuta golom svog najboljeg igrača, napadača Borusije Dortmund Pjer-Emerika Obamejanga. Ipak, izjednačenje i bod Gvineji Bisao doneo je Žuari Soareš u prvom minutu sudijske nadoknade vremena. Fudbaler Crvene zvezde Gelor Kanga bio je u sastavu Gabona. On je ušao u igru u 74. minutu. Pored Gabona i Gvineje Bisao, u Grupi A su još selekcije Burkine Faso i Kameruna, koje će se sastati večeras u 20.00.

18:30 - Barselona deklasirala Las PalmasFudbaleri Barselone ubedljivo su danas sa 5:0 pobedili Las Palmas u 18. kolu španske Primere. Dvostruki strelac bio je Luis Suares, u 14. i 57. minutu, dok su po gol postigli Lionel Mesi u 52, Arda Turan u 59. i Aleiš Vidal u 80. Barselona je druga na tabeli dva boda manje i dve utakmice više od Real Madrida. Sevilja ima meč manje i priliku da se vrati na drugu poziciju. Las Palmas je osmi na tabeli španskog prvenstva sa 24 boda.

18:00 - Važna pobeda HalaFudbaleri Hala ostvarili su važnu pobedu u borbi za opstanak u Premijer ligi, pošto su danas sa 3:1 na svom stadionu savladali Bornmut. Bormut je vodio od trećeg minuta golom Džuniora Stanislasa iz penala, a potom je preokrenuo Abel Ernandes u 32. i 50. Konačan rezultat u 62. je autogolom postavio Tajron Mings. Hal je još u zoni ispadanja, ali je posle 21. kola sa 16 bodova preskočio Sanderlend i Svonsi, koji su sa po 15 na poslednjem mestu engleskog prvenstva. Sanderlend je na svom terenu izgubio od Stouka sa 3:1, dok je Svonsi kod kuće ubedljivo sa 4:0 poražen od Arsenala. Stouk je već posle 34 minuta vodio sa 3:0, uz dva gola Marka Arnautovića i jedan Pitera Krauča. Jedini pogodak za Sanderlend postigao je Džermejn Defo. Arsenal je bio ubedljiv u Svonsiju, uz pogotke Olivijea Žirua i Aleksisa Sančesa, ali i autogolove Džeka Korka i Kajla Notona. Vest Hem je sa 3:0, golovima Sofijana Fegulija u 68, Endija Kerola u 79. i Manuela Lansinija u 86. minutu, pobedio Kristal Palas na svom stadionu. Barnli je golom rezerviste Džoija Bartona u 78. minutu pobedio Sautempton, za koji je srpski reprezentativac Dušan Tadić igrao do 68. minuta. Votford i Midlsbro igrali su bez golova.

17:40 - Staridž: Ja sam najbolji napadač LiverpulaFudbaler Liverpula Danijel Staridž ocenio je da je on najbolji napadač te ekipe i dodao da želi da osvaja trofeje na Enfildu. Staridž je u poslednje četiri godine imao problema sa povredama, a do sada je odigrao samo pet prvenstvenih mečeva. Ove sezone odigrao je 12 utakmica u svim takmičenjima, postigao je dva gola i imao jednu asistenciju. Prvi strelac ekipe je Sadio Mane sa devet golova u Premijer ligi i četiri asistencije, Adam Lalana postigao je sedam, a Roberto Firmino šest golova. Uprkos maloj minutaži Staridž je rekao da je srećan na Enfildu i da bi voleo da osvoji Premijer ligu, FA kup i Ligu šampiona, koje je prethodno osvojio sa Čelsijem. "Boli me kada nisam u timu, ali to je deo fudbala, svaki igrač je morao da se suoči sa stvarima sa kojima se ja sada suočavam. Nije vreme za odustajanje, moram da se borim, pokažem karakter, prikažem najbolje na terenu, ali i dam sve od sebe kada nisam na terenu. Onda, kada udješ u igru, moraš da daš sve od sebe. Verujem da sam najbolji napadač Liverpula", rekao je Staridž. Fudbaleri Liverpula igraju sutra od 17 časova protiv Mančester junajeda na Old Trafordu, u derbiju Premijer lige. Liverpul je izgubio 11 od poslednjih 14 prvenstvenih utakmica na Old Trafordu.

17:25 - Srna odbio Barselonu: Moje srce pripada ŠahtjoruHrvatski fudbaler Darijo Srna odbio je ponudu Barselone i odlučio da ostane u Šahtjoru. Trener katalonskog kluba Luis Enrike bio je zainteresovan za kapitena ukrajinskog kluba, ali je legenda Šahtjora čiji je član 13 godina, odbio ponudu moćnog kluba. Bivši kapiten hrvatske reprezentacije 2003. je iz Hajduka iz Splita pdošao u Šahtjor. "Ostajem ovde. Jako sam srećan zbog takve odluke. Moje srce pripada Šahtjoru.Slušao sam srce koje mi je reklo da treba da ostanem u Donjecku. Napravio sam pravu odluku, a ponudu Barselone neću da komentarišem, to bi bilo neprofesionalno. Najvažnije je da želim da ostanem", izjavio je Srna. Osvojio je osam titula u Ukrajini, šest trofeja u kupu, kao i trofej Lige UEFA 2009. godine.17:11 - Fudbaleri Čelsija traže od Koste da se izviniFudbaleri Čelsija zatražili su od saigrača Dijega Koste da se izvini zbog svađe sa trenerom Antonijom Konteom. Kosta će najverovatnije propustiti večerašnju utakmicu protiv Lestera, posle svađe sa Konteom i kondicionim trenerom. Britanski mediji naveli su da je Kosta zainteresovan za odlazak u Kinu, nakon što mu je jedan klub ponudio mnogo novca. Kako je naveo Dejli Telegraf, fudbaleri Čelsija žele da se Kosta izvini i da zaboravi priče o odlasku sve do kraja sezone. Španski reprezentativac bi sledeće nedelje trebalo da razgovara sa Konteom, u pokušaju da razjasne situaciju. Kosta ove sezone igra dobro, do sada je u prvenstvu postigao 14 golova i prvi je strelac Premijer lige.16:45 - Žil Miler u Sidneju osvojio prvu ATP tituluTeniser iz Luksemburga Žil Miler osvojio je danas svoj prvi ATP turnir u karijeri, pošto je u finalu turnira u Sidneju pobedio Britanca Dena Evansa u dva seta, 7:6, 6:2. Miler (34) je tokom karijere do Sidneja igrao u pet finala, ali je tek u šestom uspeo da osvoji trofej. Njemu je trofej uručio legendarni australijski teniser Rod Lejver, a pobedu je proslavio na terenu sa dvojicom sinova. "Ovo je velika čast, neverovatno. Sve što se dogodilo danas je kao na filmu. Rod Lejver je ovde, stojim na centralnom terenu sa peharom, moja deca su na tribinama, nisam mogao da poželim više. Izvinite, emotivan sam, mnogo mi znači to što sam osvojio prvi ATP turnir pred sinovima i suprugom", rekao je kroz suze 34. teniser sveta Miler. Miler je dodao da mu je cilj bio da osvoji makar jednu titulu pre nego što završi karijeru."U poslednje dve ili tri godine najveći cilj mi je bio da osvojim titulu. O tome sam oduvek sanjao, a prošle godine sam bio jako blizu. Bio sam uplašen i zabrinut da ću biti jedan od onih koji nikada nisu osvojili titulu. Sada sam to uspeo i sjajno se osećam", naveo je Miler.

16:11 - Rukometaši Makedonije kažnjeni jer nisi izašli na teren po brojevimaRukometni savez Makedonije (RFM) moraće da plati 500 franaka, pošto njegovi reprezentativci nisu izašli na teren po redu, prema brojevima na dresovima tokom predstavljanja uoči utakmice sa Tunisom na Svetskom prvenstvu, preneli su danas makedonski mediji. Tu kaznu je, nakon utakmice Makedonije protiv Tunisa u prvom kolu Svetskog prevenstva u Francuskoj (12. januara), izrekla Svetska rukometna federacija (EHF) za kršenje jednog od njenih uobičajnih pravila protokola pred svaku utakmicu. Za sličnu nepažnju rukometaša, RFM je novčano kažnjen i na prošlogodišnjem evropskom rukometnom prvenstvu u Poljskoj. Tada je razlog za kaznu bio to što su rukometaši makedonske selekcije igrali u čarapama različitih boja.16:00 - Volkov prešao u Radnički iz NišaCrnogorski fudbalski reprezentativac Vladimir Volkov potpisao je ugovor sa Radničkim iz Niša, saopštio je taj superligaški klub na svom sajtu. Kako se navodi, Volkov je sinoć postigao dogovor sa čelnicima Radničkom o angažmanu. Trener Radničkog Milan Rastavac rekao je da je zadovoljan dolaskom Volkova, a iz kluba su najavili da se narednih dana može očekivati "još nekoliko zanimljivih informacija" vezanih za prelazni rok. Volkov je karijeru počeo u beogradskom Grafičaru, a zatim je igrao za Železničar, BSK iz Borče, portugalski Portimonense, OFK Beograd, moldavski Šerif, Partizan, belgijski Mehelen, a prošle godine igrao je na pozajmici u Lehu iz Poznanja. Sa Partizanom je za četiri godine osvojio tri šampionske titule, a sa Šerifom dva prvenstva i Kupa Moldavije.

15:44 - Totenhem ubedljiv protiv VBA uz het-trik KejnaFudbaleri Totenhema pobedili su danas na svom terenu u Londonu Vest Bromvič Albion sa 4:0, u utakmici 21. kola Premijer lige i popeli se na drugo mesto na tabeli.Totenhem je do šeste uzastopne pobede u prvenstvu predvodio Hari Kejn sa tri gola, u 12, 77. i 82. minutu. Fudbaler Vest Bromviča Geret Mekoli postigao je autogol u 26. minutu.Totenhem je bio mnogo bolji, stvarao je šanse i igrao dobro u odbrani, a Vest Bromvič nije imao nijednu ozbiljnu priliku.Ekipa Maurisija Poketina je ostvarila 13. prvenstvenu pobedu i popela se na drugo mesto na tabeli sa 45 bodova. Totenhem je preskočio Liverpul koji ima 44 boda, ali i meč manje, pošto sutra igra na Old Trafordu protiv Mančester junajteda.Prvi na tabeli je Čelsi sa 49 bodova ali i utakmicom manje, pošto večeras na gostujućem terenu igra protiv šampiona Lestera.

15:12 - Ristić oborio rekord star 32 godineSrpski atletičar i preponaš Milan Ristić na prvom takmičenju u sezoni, u SAD, oborio je državni rekord na 60 metara u dvorani.Ristić je deonicu istrčao za 6.74 sekunde i nadmašio dosadašnji rekord Aleksandra Popovića iz 1985. godine sa 6.76 sekundi.“Nisam razmišljao o vremenu, trčao sam relaksirano kao prepone. Još uvek sam u jakom treningu i noge su mi teške, tako da već u naredne dve nedelje mogu očekivati ozbiljnije rezultate na 60 metara prepone, kao i na 60 metara čisto”, rekao je Ristić, a prenosi sajt Atletskog saveza Srbije.Pored trke na 60 metara, Ristić je imao i trku na 60 metara prepone koju je istrčao za 7.78 sekundi, dok je njegov lični i državni rekord u ovoj disciplini 7.69.On se sredinom februara vraća u Beograd, gde će se takmičiti na Balkanijadi i Evropskom prvenstvu u dvorani, koje se održava od 3. do 5.marta u Kombank areni.

14:33 - Marej: Mislim da imam šansu da osvojim trofej u MelburnuBritanski teniser Endi Marej postao je otac, preuzeo je prvo mesto na ATP listi i nagradjen je titulom viteza otkako je pre 50 nedelja izgubio svoje peto finale na Otvorenom prvenstvu Australije u Melburnu.Marej je prošle godine razmišljao da li da se povuče sa Australijan opena kako bi bio sa trudnom suprugom koja je u to vreme trebalo da se porodi. Uz to, njegovom tastu Najdželu Sirsu je za vreme jednog meča u Melburnu pozlilo pa je primljen u bolnicu. Ove godine Marej je u boljoj situaciji i nada se da će osvojiti Australijan open, prvi put u karijeri. "Imam samopouzdanje nakon dobrog završetka prošle sezone. Volim ovde da igram, volim uslove. Proteklih godina sam u Melburnu igrao zaista dobro, ali nisam uspeo da preskočim poslednju prepreku. Ali, mislim da sam sad u pristojnoj situaciji da mogu to da učinim. Mislim da imam šansu da osvojim trofej. Dobro igram, dobro sam trenirao, zdrav sam. Potrudiću se", rekao je Marej. Marej je pet puta gubio u finalu Australijan opena, a četiri puta od velikog rivala Novaka Djokovića, koji ga je u tri seta pobedio prošle godine. Britanac je odmah posle meča otputovao u London, a nedelju dana kasnije porodila mu se supruga . On je rekao da je za vreme prošlogodišnjeg turnira razmišljao da odustane."Turnir je bio težak, pogotovo sa situacijom oko Kim i porodjaja. Onda, ono što se dogodilo sa Najdželom tokom turnira mi je otežalo, pošto sam u nekoliko situacija pomislio da želim da odem kući, ali to nisam uradio jer je on bio u bolnici u Melburnu. Bilo je teško i sigurno da ne želim da se ponovo nadjem u takvoj situaciji, kao ni moja supruga, nijedan član moje porodice", naveo je on. Marej je na odličan način završio prošlu godinu, osvojio je drugu titlu na Vimbldonu, odbranio zlatnu olimpijsku medalju u Rio de Žaneiru, osvojio je titule u Pekingu, Šangaju, Beču i Parizu i preuzeo prvo mesto na ATP listi od Djokovića. On je poziciju potvrdio osvajanjem završnog ATP turnira u Londonu, pobedivši drugog, trećeg, četvrtog i petog nosioca. Marej je rekao da se i dalje isto oseća, ali da je tek osam nedelja na prvom mestu i da se nada da mu neće biti potrebno dvostruko više rada da ga zadrži."To je stvar psihe, pošto kada osvojite prvo mesto možete da pomislite da morate da nastavite kao do tada. Ali, stvari teku, tenis je sve bolji, ja ću biti sve stariji, mladi će nastaviti da napreduju, a tu su i Novak, Rodžer (Federer), Sten (Vavrinka) i Rafa (Nadal) i svi ostali koji žele da budu u vrhu. Moram da nastavim da napredujem, a ono što sigurno moram je da nastavim naporno da radim", naveo je Marej. Prvi teniser sveta dodao je da ima jedna stvar koju ne bi želeo da promeni, a to je način kojim mu se ljudi obraćaju, pošto ga posle titule viteza uglavnom mediji oslovljavaju sa ser Endi."Više sam nego srećan kada me zovu Endi. To je za mene dovoljno. Da, ako me zovu Endi, time ću biti zadovoljan", rekao je Marej.

14:02 - Otkazan spust u Vengenu zbog jakog snega i magleTrka u spustu za skijaše u Svetskom kupu na slavnoj stazi na Lauberhornu otkazana je danas zbog jakog snega i magle.Organizatori su saopštili da trka na toj švajcarskoj stazi nije moguća, prvi put od 2004. godine. Sneg je tokom noći i jutra napadao 45 centimetara, duva jak vetar pa je teško pripremiti stazu za takmičenje."Zbog trenutnih vremenskih prilika i posle razmatranja vremenske prognoze sudije i organizacioni komitet doneli su odluku da se otkaže današnji spust", navodi se u saopštenju.; Dodaje se da se spust neće pomeriti za nedelju, pošto je tada zakazan slalom. To je četvrti spust za muškarce koji je otkazan ove sezone. Dve trke u Biver Kriku (SAD) i Lejk Luisu (Kanada) otkazane su zbog nedostatka snega i održaće se u Val d'Izeru (Francuska) i Kvitfjelu (Norveška). Za otkazanu trku u italijanskoj Santa Katerini još nije pronadjen termin. Samo dve trke u spustu za muškarce održane su ove sezone. Prošlog meseca Norvežanin Kjetil Jansrud pobedio je u Val d'Izeru, a Austrijanac Maks Franc u Val Gardeni (Italija).

13:23 - Radonjić želi nastavak niza pobeda u Jadranskoj ligiTrener košarkaša Crvene zvezde Dejan Radonjić rekao je danas da njegova ekipa mora oprezno da udje u predstojeći duel sa Krkom posle teških utakmica u Evroligi, ali da želi da nastavi niz pobeda u Jadranskoj ligi."Posle utakmice u četvrtak (protiv Fenrbahčea) i velike potrošnje koju smo uopšte imali u prethodnom periodu, stiže nam ekipe Krke. Ipak, bez obzira na sve, mi želimo da nastavimo niz pobeda u dvorani 'Aleksandar Nikolić', u 18. kolu regionalnog takmičenja", rekao je Radonjić navodi se na sajtu Zvezde.Košarkaši Zvezde igraju sutra od 17 časova na svom terenu protiv Krke, utakmicu 18. kola Jadranske lige. Beogradski tim je jedini neporažen u regionalnom takmičenju, a Krka je poslednja na tabeli skorom od pet pobeda i 12 poraza.U prvoj utakmici ove sezone u oktobru, Zvezda je pobedila je u dvorani "Leon Štukelj" sa 67:56.Zvezda u utakmicu ulazi posle pobede protiv Fenerbahčea u Evroligi od 75:73."Imali smo veliku utakmicu u četvrtak i potrošili smo se, ali ne samo u tom meču, jer je prethodni period bio izuzetno težak. Medjutim, jasno nam je da smo favoriti u našoj dvorani, želimo da odigramo još jednu dobru utakmicu i osvojimo nove bodove u Beogradu", rekao je košarkaš Zvezde Čarls Dženkins.

12:27 - El Monir prelazi u PartizanPovremeni fudbalski reprezentativac Libije Mohamed El Monir pojačao je Partizan, potvrdio je danas sportski direktor crno-belih Ivica Iliev.Monir bi sutra trebalo da doputuje u Beograd, a potom stavi potpis na trogodišnji ugovor sa Partizanom, čime bi postao drugi novajlija ove sezone, posle Leandra Tavambe."Monir će se odmah uključiti u trenažni proces i putovaće sa ekipom na pripreme u Portorož", rekao je Iliev za "Večerenje novosti".Libijski levi bek se vraća u srpski fudbaler posle tri i po godine nakon što je nosio dres Jagodine, sa kojom je osvojio Kup Srbije, a u Partizan dolazi iz beloruskog Dinama.Za reprezentaciju Libije odigrao je 14 utakmica i dao tri gola.

09:35 - NBA: Bjelica osam poena, Marjanović šestKošarkaši Minesote pobedili su u noći između petka i subote Oklahomu 96:86 u NBA ligi, Detroit je poražen od Jute 110:77, dok su srpski igrači Nemanja Bjelica i Boban Marjanović imali solidne učinke.Bjelica je 13. trijumfu Timbervulfsa doprineo sa osam poena, tri skoka i asistencijom za 14 minuta na terenu.Najbolji pojedinac meča bio je centar Karl-Entoni Tauns sa 29 koševa i čak 17 skokova, Endru Vigins je dodao 19, dok gostima nije pomogao ni sjajni Rasel Vestbruk sa 19. tripl-dablom ove sezone.Vestbruk je zabeležio 21 poen, uz 12 asistencija i 11 skokova, čime je novom fantastičnom partijom stigao rekord legendarnog Vilta Čemberlena iz sezone 1967/1968.Boban Marjanović je, za isto minuta kao Bjelica, upisao šest poena i četiri skoka, ali je Juta ubedljivo slavila zahvaljujući Rodniju Hudu sa 27, Džordžu Hilu sa 22 i Gordonu Hejvordu sa 20 koševa.Ostali rezultati: Filadelfija - Šarlot 102:93, Toronto - Bruklin 132:113, Atlanta - Boston 101:103, Hjuston - Memfis 105:110, Milvoki - Majami 116:108, Portland - Orlando 109:115, Sakramento - Klivlend 108:120.

09:00 - Real se namučio s Makabijem, PAO posle produžetka do trijumfa protiv EfesaKošarkaši Real Madrida pobedili su večeras na svom parketu Makabi iz Tel Aviva sa 80:75 (16:21, 21:15, 16:20, 27:19), dok je Panatinaikos posle produžetka pobedio Efes sa 92:81 (21:13, 17:19, 12:18, 20:20, 22:11) u utakmicama 17. kola Evrolige.Real i Makabi su u Madridu odigrali veoma uzbudljivu utakmicu s dosta preokreta i neizvesnosti, a Madridjani su je prelomili tek u završnici.Najefkisaniji u pobedničkom timu bili su Rudi Fernandes i Gustavo Ajon sa po 14 poena, dok je Serhio Ljulj postigao 13, a Luka Dončić postigao je 10, uz 10 skokova i osam asistencija.U ekipi Makabija istakli su se Endru Gaudlok i Viktor Rud sa po 18 poena, s tim da je Rud imao i devet skokova, dok je Kvinsi Miler postigao 13.Real sada zauzima drugo mesto na tabeli Evrolige sa 12 pobeda i pet poraza, dok je Makabi 14. sa šest trijumfa iz 17 utakmica.Uzbudljivu utakmicu su i u Atini odigrali PAO i Efes, a grčki tim je do trijumfa došao tek posle produžetka. Posle regularnih 40 minuta rezultat je bio 70:70, da bi Panatinaikos na kraju trijumfovao sa 92:81.PAO je prvo poenima Majka Džejmsa s linije za slobodna bacanja četiri sekunde pre kraja izborio produžetak, da bi potom Kejsi Rivers u produžetku srušio ekipu Velimira Perasovića.Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Rivers sa 23 poena, dok je Alesandro Djentile postigao 15, a jedan manje ubacio je Janis Burusis.U ekipi Efesa istakao se Toma Ertel sa 15 poena i pet skokova, dok je 14 ubacio Džejson Grejndžer.PAO zauzima šesto mesto sa 10 pobeda i sedam poraza, dok je Efes deveti sa osam trijumfa iz 17 utakmica.

08:00 - VESTI KOJE SU OBELEŽILE PRETHODNI DAN MOŽETE PROČITATI OVDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track