BLOG UŽIVO, VIDEO: Juventus predstavio novi grb
Foto: Twitter/Juventus

NAJNOVIJE INFORMACIJE IZ SVETA SPORTA

BLOG UŽIVO, VIDEO: Juventus predstavio novi grb

Fudbal -

Sve o sportskim dešavanjima na jednom mestu, najnovije informacije, rezultati, najave predstojećih događaja.

BEOGRAD - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu.

23:10 - Juventus predstavio novi grbFudbalski klub Juventus predstavio je večeras novi grb kluba koji dosta odudara od dosadašnjeg.Predsednik Juventusa Andrea Anjeli je na svečanosti u Torinu rekao da je klub na novom grbu radio godinu dana."Prethodnih godinu dana smo pokušavali da saznamo šta nova tržišta žele... Novi grb simbol j Juventusovog načina života", rekao je Anjeli.Na večerašnjem predstavljanju novog Juventusovog loga prisustvovali su čelnici kluba i igrači šampiona Italije.Kako prenose italijanski mediji, nije poznato kada će se i da li će se novi grb naći na dresovima Juventusa.

22:58 - Real Sosijedad bolji od MalageFudbaleri Real Sosijedada pobedili su večeras u gostima ekipu Malage sa 2:0, u utakmici 18. kola španske Primere.Golove za Sosijedad postigli su Injigo Marines u 50. i Huanmi u 62. minutu.Sosijedad je, posle desete pobede od početka šampionata, na petom je mestu na tabeli Primere sa 32 boda. Na drugoj strani, Malaga je upisala i treći poraz u nizu i nalazi se na 13. poziciji sa 21 bodom.Ekipa Real Sosijedada u narednom kolu dočekuje Seltu, a Malaga gostuje Real Madridu.

22:22 - DR Kongo bolji od Maroka, Obala Slonovače i Togo bez golovaFudbaleri Demokratske Republike Kongo pobedili su pobedili su večeras selekciju Maroka sa 1:0, u prvom kolu Grupe C Kupa afričkih nacija (KAN) koji se igra u Gabonu.Jedini gol na meču, vredan tri boda, postigao je Erve Kage u 55. minutu.Fudbaleri Obale Slonovače i Togoa su ranije danas, u prvom meču Grupe C, odigrali bez golova. U tom meču uglavnom se igralo izmedju dva šesnaesterca, a prilika za gol gotovo da nije ni bilo.Pre duela zvaničnog šampiona Arfike i Togoa, četiri od prvih pet utakmica na KAN završeno je remijem."Nakon tih mečeva, bili smo veoma oprezni. Imamo još dve utakmice i dalje smo puni samopouzdanja", rekao je selektor Obale Slonovače Mišel Dosije.U drugu fazu prolaze po dve prvoplasirane reprezentacije iz svake grupe.

21:40 - Kjelini: Pogba je fudbalski Lebron DžejmsFudbaler Juventusa Djordjo Kjelini rekao je danas da njegovoj ekipi nedostaje Pol Pogba, kojeg je nazvao fudbalskim Lebronom Džejmsom i Juseinom Boltom.Juventus je prošlog vikenda izgubio od Fiorentine, prvi je na tabeli Serije A, ali ima samo bod više od drugoplasirane Rome.Kjelini je rekao da je veliku razliku u odnosu na tim iz prošle sezone predstavlja nedostatak Pogbe, koji je prošlog leta iz Juventusa prešao u Mančester junajted za rekordnih 100 miliona evra."Prošle sezone smo u veznom redu imali Pogbu, igrača koji je fudbalski Lebron Džejms, fudbalski Jusein Bolt," rekao je Kjelini za Skaj Italija."Prošle sezone nam je Pogba omogućio da igramo na odredjeni način, ali on više nije s nama i morali smo da napravimo neke promene. (Trener Masimilijano) Alegri radi na tome da pronadje rešenje... Dozvoljavamo previše prilika, Djanluidji Bufon prošle sezone nije ni zaprljao rukavice", dodao je on.Pogba je od početka sezone odigrao 20 utakmica u Premijer ligi i postigao je četiri gola.

21:07 - Rosicki ne isključuje povratak u reprezentaciju ČeškeFudbaler Sparte iz Praga Tomaš Rosicki rekao je danas da nije isključio povratak u reprezentaciju Češke.Rosicki je avgusta prošle godine potpisao dvogodišnji ugovor sa Spartom, ali se povredio, pa je je od početka sezone odigrao samo 18 minuta, i to još 10. septembra.On je naveo da se nada da će biti spreman za meč Lige Evrope protiv Rostova 16. februara.Rosicki (36) je naveo i da će razmotriti odluku o povratku u nacionalni tim ako bude u dobroj formi i ako bude potreban reprezentaciji.

20:15 - Vidić: Junajted je ispao iz trke za tituluBivši fudbaler Mančester junajteda Nemanja Vidić ocenio je danas da su "crveni đavoli" posle remija s Liverpulom ispali iz trke za titulu u Premijer ligi."Realno, ispali smo iz trke za titulu. To je moje mišljenje. Ali, način na koji je Junajted igrao u poslednjih nekoliko nedelja je ohrabrijuć. Ako nastave da igraju tako meta, može da bude mesto koje vodi u Ligu šampiona", rekao je Vidić za ESPN.Junajted je juče odigrao 1:1 s Liverpulom i tako prekinuo seriju od šest uzastopnih pobeda u Premijer ligi."U prvom poluvremenu smo igrali dobro. Imali smo tri ili četiri dobre prilike koje smo morali da iskoristimo. U drugom poluvremenu nismo igrali tako dobro kao u prvom, ali je (Zlatan) Ibrahimović ponovo pokazao svoju klasu. Sve u svemu, 1:1 je fer rezultat", rekao je bivši srpski fudbaler.Junajted je šesti na tabeli Premijer lige sa 40 bodova, odnosno ima 12 bodova manje od vodećeg Čelsija.

19:53 - Lazarov postigao 1000. reprezentativni golKapiten rukometne reprezentacije Makedonije Kiril Lazarov postigao je danas, na početku meča sa Slovenijim, hiljaditi gol na zvaničnoj utakmici nacionalne selekcije.Lazarov je jubilarni gol postigao iz sedmerca u drugom minutu utakmice trećeg kola Svetskog prvenstva u Francuskoj.Slovenija je u tom meču B grupe u Mecu ubedljivo pobedila Makedoniju sa 29:22, a Lazarov je postigao devet pogodaka, tako da je njegov skor na prvenstvu 31 postignuti gol.Rukometaš Barselone je za dve decenije u makedonskom nacionalnom dresu postigao i više od 200 golova na prijateljskim utakmicama.19:37 - Teniserke Srbije protiv Izraela, Bugarske i EstonijeTeniserke Srbije igraće u grupi D prve grupe Evro-afričke zone FED kupa protiv Izraela, Bugarske i Estonije. U Talinu će učestvovati 14 ekipa (Austrija, BiH, Bugarska, Hrvatska, Estonija, Gruzija, Velika Britanija, Mađarska, Izrael, Letonija, Poljska, Portugalija, Srbija i Turska), podeljenih u četiri grupe u okviru kojih će se igrati po round robin sistemu (svako sa svakim). Pobednici grupa boriće se u mini plej-ofu iz kojeg će pobednici obezbediti plasman u baraž za borbu za ulazak u Svetsku B grupu za 2018. godinu. Pobednik grupe A u mini plej-ofu boriće se sa pobednikom grupe D, dok će se pobednik grupe B boriti sa pobednikom grupe C. Mečevi u Talinu biće održani od 6. do 12. februara. Baraž je na programu 22. i 23. aprila 2017. godine. Selektorka Fed kup tima Srbije Tatjana Ječmenica Jevtić za mečeve u Estoniji prijavila je sledeći tim: Nina Stojanović (123. u singlu na WTA listi), Ivana Jorović (148), Dejana Radanović (428) i Olga Danilović (909. na WTA listi i 12. na ITF listi).

19:06 - Liverpul bez Matipa možda i još šest utakmicaFudbalski klub Liverpul mogao bi da ostane bez defanzivca Žoela Matipa u narednih šest utakmica zbog odbijanja tog igrača da igra za reprezentaciju Kameruna na Kupu afričkih nacija (KAN).Matip je odbio da igra za reprezentaciju Kameruna na Kupu afričkih nacija nakon što se našao na preliminarnom spisku igrača za to takmičenje.Fifa je danas navela da Matip bez dozvole Kameruna ne može da igra za "crvene" do kraja učešća te reprezentacije na Kupu afričkih nacija."Možemo da potvrdimo da je Liverpul kontaktirao Fifu po tom pitanju i da je dobio odgovor u skladu sa važećim propisima. Igrač koji je pozvan u nacionalni tim, osim ako nije drugačije dogovoreno, nema pravo da igra za klub", rekao je portparol Fife.Ukoliko Kamerun stigne do finala, koje je na programu 5. februara, onda će Matip moći da zaigra za Liverpul tek 11. februara u meču protiv Totenhema.Matip je propustio prethodnih sedam prvenstvenih mečeva zbog povrede skočnog zloba. On je poslednji put za reprezentaciju Kameruna igrao septembra 2015.Reprezentacija Kameruna je KAN počela remijem s Burkinom Faso.

18:30 - Milojević: Utakmica protiv Ostendea je veoma važnaTrener košarkaša Mega Leksa Dejan Milojević rekao je da je predstojeća utakmica protiv Ostendea od velike važnosti za plasman njegove ekipe u narednu fazu FIBA Lige šampiona. "Ostende je vrlo kvalitetna i iskusna ekipa kojoj je, kao i nama, ovaj meč od velike važnosti za plasman u narednu fazu takmičenja... Verujem da možemo da odigramo kvalitetan meč i da pokušamo da dodjemo do pobede sa kojom bismo produžili našu šansu za plasman u narednu fazu Lige šampiona", rekao je Milojević za sajt kluba. Košarkaši Mega Leksa sutra od 20.30 gostuju ekipi Ostendea u 13. kolu Lige šampiona. Mega posle 12 kola D grupe Lige šampiona ima četiri pobede koliko i Ostende, a obe ekipe imaju jedan trijumf manje u odnosu na Cibonu na petom mestu koje može da odvede u drugu fazu takmičenja. Samo najgora petoplasirana ekipa iz svih grupa neće nastaviti borbu u Ligi šampiona. U prvom susretu izmedju Mega Leksa i Ostendea u okviru 6. kola, slavila je Mega sa 76:70.

18:00 - Partizan i Jug igraju na bazenu Milan Gale MuškatirovićVaterpolisti Partizana igraće protiv dubrovačkog Juga na bazenu "Milan Gale Muškatirović", utakmicu četvrtog kola Lige šampiona. Kako se navodi u saopštenju crno-belih, odluka o tome doneta je popodne. Partizan ima velikih finansijskih problema i ne može da igra protiv Juga na svom bazenu na Banjici, pošto se bazen ne greje od prošle nedelje. Utakmica Partizan-Jug igra se u sredu od 18.30.17:40 - Frimpong se priključio igračima Zvezde na pripremama u SlovenijiFudbaler Crvene zvezde Abraham Frimpong priključio se saigračima na pripremama na Kopru. "Kao igrač koji je igrao i za Napredak i za Vojvodinu, upoznao sam se sa ovom ligom i znam sve što je potrebno. Mislim da ću se dobro snaći i u Crvenoj zvezdi. Odlikuju me dobri startovi, a takođe sam dobar na lopti", rekao je Frimpong po dolasku u Kopar, navodi se na sajtu Zvezde. Fudbaler iz Gane je prošle nedelje potisao trogodišnji ugovor sa Zvezdom.On je rekao da je upoznat sa renomeom i zadacima kluba. "Znam mnogo o Crvenoj zvezdi, znam da je to najveći klub sa ovih prostora u koji sam mogao da dođem. Igrao sam u više navrata protiv Zvezde, a najbolji rezultat ostvaren je sa Napretkom, na početku ove sezone, kada smo u Beogradu odigrali 2:2. Igrali smo pet, šest puta, a 2:2 je najbolje što smo ostvarili. To govori koliko je Zvezda jaka", naveo je 23-godišnji Frimpong.

17:20 - Bivši fudbalski trener negirao navode o zlostavljanju dečakaBivši britanski fudbalski trener Beri Benel rekao je da nije kriv po osam optužbi za seksualno zlostavljanje dečaka mladjih od 16 godina. Kako je preneo Bi-Bi-Si (BBC) bivši trener mladog tima Kru Aleksandra negirao je optužbe pred sudom u Česteru. Sve optužbe vezane su za navode o zlostavljanju dečaka između 1981. i 1986. godine.Benel (63) se putem video linka obratio sudu. On je kao trener radio u Mančester sitiju, Stouku i nekolicini omladinskih ekipa. Iz tužilaštva je na sudu saopšteno da su navodne Benelove žrtve tražile da ostanu anonimne.

16:45 - Botas prešao u Mercedes, Masa se vratio iz penzijeFinski vozač Formule 1 Valteri Botas prešao je iz Vilijamsa u bolid Mercedesa, saopšteno je danas iz britanskog tima.Botas u Mercedes dolazi kao zamena za Nemca Nika Rozberga, koji je iznenađujuće završio karijeru posle osvojene titule u najbržem trkačkom cirkusu.Botas će biti timski kolega sa Britancem Luisom Hamiltonom i glavnim favoritom za povratak šampionskog naslova u novoj sezoni.Takav potez znači i povratak iz penzije Brazilca Felipea Mase u tim Vilijamsa, samo dva meseca nakon što je odlučio da se povuče iz Formule 1.

16:20 - Prijović zvanično najskuplje pojačanje PAOK-a u istorijiSrpski fudbaler Aleksandar Prijović napustio je poljsku Legiju i pojačao PAOK, objavio je grčki klub. Prijović u Solun stiže na insistiranje srpskog trenera Vladimira Ivića, a potpisao je ugovor na četiri i po godine. Kako su grčki i poljski mediji pisali, PAOK je za Prijovića platio obeštećenje od 2,2 miliona evra i na taj način srušio rekordan klupski transfer. Prijović je rođen u švajcarskom Sen Galenu, sa 16 godina prešao je u Parmu, a potom je igrao za brojne timove poput Derbi Kauntija, Jeonvila, Siona, Lozane, Tromza i Đurgardena. U Legiji je proveo godinu i po dana, osvojio je titulu prvaka i igrao u Ligi šampiona, gde je ove sezone postigao dva gola, oba protiv Borusije iz Dortmunda. Ovaj 26-godišnji napadač bio je član kadetske i omladinske reprezentacije Srbije, potom je nosio dres mlade reprezentacije Švajcarske, ali još nije debitovao za A tim, pa ima mogućnost biranja ukoliko dobije poziv ove dve zemlje.

15:53 - Kinezi smanjili broj stranaca, žele više mladih igračaKineski klubovi od sada će moći da imaju samo tri stranca u startnoj postavi, umesto dosadašnjih četiri, objavio je tamošnji Fudbalski savez. Kinezi žele da uvedu niz mera i regulišu rad klubova, potrošnju velikog novca za dolaske fudbalera sa drugih kontinenata, među kojima su poslednji transferi Karlosa Teveza, Oskara i Aksel Vitsel. U odnosu na prošlu sezonu klubovi su, pored četiri stranca, mogli da imaju i stranca sa prostora Azije, ali je i to ukinuto. Plan je da dvojica kineskih fudbalera ispod 21 godine budu u najboljih 11 svakog tima i tako doprinesu razvoju svog fudbala, a ne samo skupim pojačanjima iz inostranstva. Pomenuta pravila dolaze posle transfera Karlosa Teveza u Šangaj Šenhua za 35 miliona evra godišnje, dok se ove zime na odlazak na Daleki Istok odlučio i srpski reprezentativac Nemanja Gudelj.15:30 - Federer i Vavrinka u drugom kolu Australijan openaČetvorostruki pobednik Otvorenog prvenstva Australije švajcarski teniser Rodžer Federer plasirao se danas u drugo kolo tog turnira u Melburnu, pošto je pobedio 300. igrača sveta, Austrijanca Jirgena Melcera posle četiri seta, 7:5, 3:6, 6:2, 6:2. To je bio prvi takmičarski meč Federera posle šest meseci zbog povrede levog kolena. Federer, 17. igrač sveta, do sada je osvojio četiri trofeja u Melburnu, ali poslednji put 2010. godine. On je rekorder sa 17 grend slem titula. Federer će u drugom kolu igrati protiv 200. igrača sveta Amerikanca Noe Rubina, koji je pobedio sunardonika Bjorna Frantanđela u pet setova, 6:7, 7:5, 3:6, 6:2, 6:2. U drugo kolo plasirao se i Švajcarac Sten Vavrinka posle pobede protiv 35. tenisera sveta Martina Kližana iz Slovačke sa 4:6, 6:4, 7:5, 4:6, 6:4. Četvrti teniser sveta pobedio je za tri sata i 24 minuta. Tokom meča viđene su 32 brejk lopte, Vavrinka je iskoristio šest, a Kližan pet. Vavrinka će u drugom kolu igrati protiv 30. na ATP listi Amerikanca Stiva Džonsona. Džonson je na početku takmičenja pobedio 44. igrača sveta Argentinca Federika Delbonisa sa 6:3, 6:4, 6:4.

15:15 - Roben ostaje u Bajernu do juna 2018. godineFudbaler Bajerna iz Minhena Arjen Roben produžio je danas ugovor sa tim klubom na još godinu dana.Bajern je saopštio da je ugovor sa holandskim fudbalerom potpisan do juna 2018. godine.Roben je skoro osam godina u Bajernu, u koji je prešao iz Real Madrida 2009. godine.Postigao je 82 gola u 152 prvenstvene utakmice za Bajern, 14 golova u 23 utakmice u Kupu i 21 gol u 53 meča u Ligi šampiona, uključući i pobedonosni protiv Borusije iz Dortmunda u finalu 2013. godine.

14:40 - Jovanović: Čukarički ima kvalitetNovi fudbaler Čukaričkog Petar Jovanović ocenio je da taj klub po kvalitetu ne zaslužuje trenutnu 12. poziciju na tabeli Superlige Srbije. "Ima mnogo mladih igrača i više nego prijatno sam iznenadjen uslovima za rad u Čukaričkom. Radi se profesionalno. Očekujem da, sa ovakvim pristupom, rezultat neće izostati jer ekipa ima mnogo veći kvalitet od trenutne pozicije na tabeli, u to sam siguran", rekao je Jovanović. Jovanović (34) igra desnog beka, a sa Čukaričkim je potpisao jednogodišnji ugovor, uz mogućnost produženja na godinu dana. On je u Čukarički došao iz Rada, a veći deo karijere proveo je u Rumuniji. Jesenji deo šampionata Čukarički je završio na 12. mestu na tabeli sa 20 bodova. "U Čukaričkom sam pre 12 godina proveo šest meseci, u ekipi izmedju ostalih sa (Milošem) Ninkovićem i (Aleksandrom) Kolarovim. Tada sam otišao u Rumuniju, a vidim da je Čukarički sada mnogo ozbiljniji klub. Prvi put se srećem sa (trenerom Nenadom) Lalatovićem i pun sam pozitivnih utisaka", rekao je Jovanović i dodao da većinu igrača poznaje iz domaćeg prvenstva i da ga je ekipa odlično prihvatila. Štoper Boris Kopitović (22) potpisao je trogodišnji ugovor sa Čukaričkim. On je u beogradski klub došao iz podgoričke Mladosti. "Drago mi je što sam došao u Čukarički. Treninzi su jaki, naporni i baš takvi treba da budu jer imamo ozbiljne namere za proleće. Rad sa Lalatovićem je zadovoljstvo i mislim da ćemo ostvariti pozitivan odnos iz kog ću mnogo naučiti", naveo je Kopitović.Ugovore sa Čukaričkim nedavno su potpisali Nemanja Obradović i Darko Zorić, a prema rečima sportskog direktora Vladimira Matijaševića, ne planiraju se nova pojačanja.

13:12 - Luka Babić iz Cedevite MVP 18. kola Jadranske ligeKošarkaš Cedevite Luka Babić proglašen je za najkorisnijeg igrača (MVP) 18. kola Jadranske lige. Cedevita je juče u Zagrebu pobedila Mega Leks sa 89:85, a Luka Babić je postigao 27 poena, uz devet asistencija i šest skokova, uz indeks korisnosti od 34. To je bio najveći indeks medju igračima u celom 18. kolu Jadranske lige, pa je Babić drugi put u sezoni proglašen za najkorisnijeg igrača. Cedevita je treća na tabeli Jadranske lige sa 13 pobeda i pet poraza, a isti skor ima i Budućnost na četvrtom mestu. Pobedu više ima drugoplasirani Partizan, a prva je Crvena zvezda sa svih 18 pobeda.

12:47 - Lajović protiv Conge u drugom kolu Australijan openaSrpski teniser Dušan Lajović igraće u drugom kolu Otvorenog prvenstva Australije u Melburnu protiv 12. igrača sveta Francuza Žoa Vilfreda Conge. Lajović je u prvom kolu pobedio 55. tenisera sveta Stefana Robera iz Francuske sa 6:3, 6:3, 6:3. Conga je posle četiri seta, 6:1, 6:3, 6:7, 6:2, pobedio 83. igrača na ATP listi Brazilca Tijaga Monteira.To će biti prvi duel 94. tenisera sveta Lajovića i Conge, koji je postavljen za 12. nosioca.

11:41 - Gvardiola: Daleko smo o titule, nisam navikao da gubimMenadžer Mančester Sitija Pep Gvardiola priznao je da se njegov tim teškim porazom od Evertona (4:0) u mnogome udaljio od titule Premijer lige i poručio da je Čelsi praktično pred šampionskim slavljem. Mančester Siti je juče na Gudisonu doživeo najubedljiviji poraz u poslednjih devet godina, a španski stručnjak nije mogao da sakrije da mu je sadašnja situacija najteža u karijeri. "Čelzi ima veliku prednost, 10 bodova je mnogo. Drugi nam beži tri boda i to je dostižno. Stvaramo dosta prilika, ali imamo problem u realizaciji. Takve stvari su problem u glavama igrača, moramo napornije da treniramo i budemo mentalno jači", rekao je Gvardiola. On dodaje da se prvi put susreće sa problemima u odbrani, nakon što su "građani" primili čak 26 golova na 21. utakmici u engleskom prvenstvu. "Imao sam nekoliko sličnih situacija u prošlosti, ali nijednu kao ovu. Kada u osam godina osvojite sedam titula, navika je da se stalno pobeđujete. Moram da pronađem pravu soluciju da moji igrači opet krenu sa pobedama. Srećan sam u Mančesteru, ali prvi put u karijeri primam mnogo golova. To mi se nije dešavalo, moram da pronađem razlog tome", zaključio je Gvardiola. Fudbaleri Mančester Sitija trenutno su peti na tabeli Premijer lige, a u narednom kolu dočekuju drugoplasirani Totenhem na Etihadu.

10:32 - Jankovićeva i Troicki u drugom kolu Australijan openaSrpski teniseri Jelena Janković i Viktor Troicki plasirali su se danas u drugo kolo singla na Otvorenom prvenstvu Australije.Jankovićeva je u tri seta (6:1, 1:6, 6:4) eliminisala Lauru Sigmund iz Nemačke, a protivnica u drugom kolu biće joj, takodje Nemica, Julija Gerges, koja je bez problema bila bolja od Katerine Siniakove.Troicki je sa 3:2 u setovima (6:4, 6:4, 2:6, 2:6, 6:3), posle skoro tri sata igre, pobedio Damira Džumhura iz BiH.Njegov protivnik u drugom kolu biće pobednik duela izmedju Džejmsa Dakvorta i Paola Lorencija.Rumunka Simona Halep prva je od nosilaca koja je završila takmičenje na početku turnira. Četvrta na WTA listi je izgubila u prvom kolu od Amerikanke Šelbi Rodžers sa 2:0 (6:3, 6:1).Pobede u prvom kolu su očekivano zabeležile Monika Pug, Gabrine Mugurusa, Venus Vilijams, Žeremi Šardi i Kei Nišikori.Nišikori je imao najviše problema od favorita, pošto je tek posle pet setova i tri sata igre bio bolji od Andreja Kuznjecova iz Rusije.Australijanka Destini Ajava postala je prva teniserka rodjena 2000. godine, koja je igrala meč glavnog žreba grend slem turnira.Ova 16-godišnjakinja, koja je dobila posebnu pozivnicu je, ipak, izgubila na početku Otvorenog prvenstva Australije od Nemice Mone Bartel sa 2:0 u setovima (6:3, 7:6).

09:01 - Marej očekivano prošao u drugo koloNajbolji teniser sveta Endi Marej očekivano se plasirao u drugo kolo Otvorenog prvenstva Australije, pošto je danas bio bolji od Ilije Marčenka iz Ukrajine.Marej je pobedio sa 3:0 u setovima (7:5, 7:6, 6:2), za dva sata i 50 minuta igre.Protvnik u narednoj rundi biće mu 19-godišnji ruski teniser Andrej Rubljev, koji je sa 3:1 u setovima (4:6, 6:3, 7:6, 6:3) savladao Jen-Hsun Lua sa Tajvana.Hrvatski teniser Marin Čilić prošao je u drugo kolo uz mnogo problema, pošto je tek posle pet setova eliminisao Ježija Janoviča iz Poljske.Urugvajac Pablo Kuevas, 22. nosilac u Australiji, eliminisan je u prvom kolu. On je izgubio od Argentinca Dijega Švarcmana sa 3:0 u setovima.

08:34 - Bjelica solidan u porazu, Marjanović ponovo nije igraoSrpski košarkaš Nemanja Bjelica imao je solidnu utakmicu u porazu Minesote od Dalasa sa 98:87 u noći izmedju nedelje i ponedeljka u NBA ligi.Bjelica je igrao 22 minuta i za to vreme postigao 10 poena, uz četiri skoka i po jednu asistenciju i ukradenu loptu. Nije promašivao za dva poena, dok nije dao nijednu trojku iz tri pokušaja.Najefikasniji u Minesoti bio je Žorži Dijeng sa 21 poenom, Andru Vigins postigao je 19, a Karl-Entoni Tauns 21. U pobedničkom timu se sa 19 istakao Vesli Metjuz.Srpski centar Boban Marjanović nije igrao u pobedi Detroita nad Los Andjeles Lejkersima sa 102:98.Detroit su predvodili Tobijas Heris i Markus Moris sa po 23 poena, dok je Andre Dramond postigao 15, uz 17 skokova. Najefikasniji u Lejkersima sa 10 bio je Džulijus Rendl.Džejms Harden ponovo je ostvario tripl-dabl, 12. ove sezone. On je u ubedljivoj pobedi Hjustona nad Bruklinom sa 137:112 imao 22 poena i po 11 skokova i asistencija.Odličnu partiju i tripl-dabl, ukupno 20. u sezoni, imao je i Rasel Vestbruk, koji je vodio Oklahoma do pobede nad Sakramentom sa 122:118.Čikago je bio bolji od Memfisa sa 108:104, uz 31 poen rezerviste Daga Mekdermota.Atlanta je sa 111:98 pobedila Milvoki. Kent Bejzmor postigao je 24 poena, a Majk Danlivi 20, za osmi trijumf Atlante u poslednjih devet utakmica. Milvoki je sa 33 predvodio Janis Adetokunbo.Demar Derozan postigao je 23 poena, a Norman Pauel 21, u dominantnoj pobedi Toronta sa 116:101 nad Njujorkom, u kome je sa 18 poena najefikasniji bio Karmelo Entoni.

08:16 - Lajović ubedljivo do drugog kola AOSrpski teniser Dušan Lajović plasirao se u drugo kolo Otvorenog prvenstva Australije, pošto je danas ubedljivo pobedio Stefana Robera iz Francuske.Lajović je Robera, koji je 39. mesta bolje plasiran na ATP listi, pobedio sa 3:0 u setovima (6:3, 6:3, 6:3), za dva sata i dva minuta igre.Protivnik u narednoj rundi biće mu pobednik duela u kom se sastaju 12. nosilac, Francuz Žo-Vilfred Conga i Tijago Monteiro iz Brazila.Ostali srpski teniser Jelena Janković i Viktor Troicki su se plasirali u drugo kolo, dok će Novak Djoković svoj meč igrati sutra.

08:00 - VESTI KOJE SU OBELEŽILE PRETHODNI DAN MOŽETE PROČITATI OVDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track