LEGENDARNI NEMAC PRIZNAO: Vidić me je uništio!
Foto: Reuters

Nisu ga uzalud zvali Stena

LEGENDARNI NEMAC PRIZNAO: Vidić me je uništio!

Fudbal -

Nemački fudbalski reprezentativac Mario Gomez, kaže da nikada neće zaboraviti utakmice u kojima je za direktnog protivnika ima bivšeg reprezentativca Srbije i uzdanicu Mančester junajteda Nemanju Vidića.

"Uvek sam pokušavao da proučim protivničku odbranu. Ponekad protiv sebe imate golmana kao što je Iker Kasiljas ili kako ga mnogi zovu "ubica penala". Tu je i jedan defanzivac, koji te uništi za 90 minuta. To je Nemanja Vidić, on će mi uvek biti u mislima", rekao je Gomez, prenosi "Skaj Sport".Bivši napadač Štutgarta, Bajerna i Fjorentine kaže da za Srbina nije imao rešenje."Mislim da nikada neću zaboraviti utakmice protiv njega dok je igrao u punoj formi za Mančester junajted ili kada su se sastale Nemačka i Srbija. Uništio me je za tih 90 minuta. Nije mi jasno kako 190 centimatera i blizu 90 kilograma težak Srbin može da bude svuda na terenu. Činilo mi se da gde god krenem, on me sačeka. Pokušam desno ili levo, on je tu. Čak i kada napravim prednost, sekund kasnije on je ispred mene i blokira moj šut", rekao je Gomez.

Nemac je imao i poruku za napadače: "Kada ste napadač, i imate Vidića naspram sebe, morate da zaboravite tih 89 minuta, jer u preostalom vremenu možete da dođete u šansu", poručio je.

Podsetimo, Vidića su u Engleskoj zvali stena.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track