Holandija

Euro 2012 - Grupa b

Holandija

Fudbal -
Odlično uklopljena reprezentacija s nekoliko vrhunskih fudbalera

Još jedna reprezentacija sa sjajnim pojedincima, ali i sa odličnim osećajem za zajedništvo. Baš kao i Nemačka, Holandija je jedan od glavnih favorita na Evropskom prvenstvu, ako ne za titulu, ono bar za plasman u polufinale.

Selektor Bert van Marvijk dobro radi sa ekipom, odlično kombinuje sposobnosti svojih izabranika i njegov tim svakogamože da savlada. Nedavni prijateljski susret s Bugarskom pokazao je i da od svakoga može da izgubi, što je sigurno poljuljalo samopouzdanje prilično samouverenih "lala".

I u njihovom timu je igrač minhenskog Bajerna, i to najveći tragičar finala Lige šampiona Ajren Roben, i veliko je pitanje da li će i u kolikoj meri uspeti da se oslobodi sećanja na promašeni jedanaesterac u duelu sa Čelsijem. Roben bi na ovom EP mogao veoma lako da postane heroj nacije, ali i potpuni tragičar ukoliko ponovo zabrlja u nekom od odlučujućih momenata.

U svakom slučaju, Holanđane će svaki rival morati da shvati ozbiljno i da u duel s njima uđe svestan da je poraz prilično izvestan.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track