DISKRIMINACIJA: Zvezda zabranjena u Hagu zato što je simbol Srbije!
Foto: Dado Đilas, Profimedia

Mijailović o Šešeljevom slučaju

DISKRIMINACIJA: Zvezda zabranjena u Hagu zato što je simbol Srbije!

Fudbal -

Naš klub je mnogima trn u oku, pa verovatno i haškom sudu, kaže predsednik crveno-belih na tvrdnju lidera SRS da mu nisu dali da obuče Zvezdin dres

Srpskim zatvorenicima u haškom zatvoru bilo je zabranjeno da nose dresove Crvene zvezde, otkriva za Kurir Vojislav Šešelj, lider Srpske radikalne stranke.

Skoro 12 godina proveo je četnički vojvoda u kazamatu u Hagu, a jednom prilikom zatvorenici su na poklon dobili crveno-bele dresove. Nažalost, od uprave zatvora nisu dobili dozvolu da ih obuku.- Istina je, uprava zatvora nam nije dozvolila da nosimo Zvezdine dresove! Aleksandar Vučić je nama zatvorenicima doneo te dresove, mislim da je bilo 2006. Ako me sećanje ne vara. Žalili smo se na tu odluku, ali su nam samo rekli da nije uobičajena praksa da nosimo majice klubova - rekao je za Kurir Šešelj i dodao:- Moglo im se! Hrvatima su bez problema dozvolili da nose dresove Dinama i Hajduka, kao i njihove reprezentacije. Ti Zvezdini dresovi završili u magacinu i tamo su stajali godinu dana. Posle sam tražio da nam ih vrate, pa sam ih poslao nazad u Srbiju.Predsednik Zvezde Svetozar Mijailović rekao je da ga ne čudi odluka haškog suda prema srpskim zatvorenicima kada su u pitanju dresovi.- Pošteno govoreći, ne znam za to što gospodin Šešelj govori. Ali trebalo bi pitati ljude iz haškog suda zašto su to uradili. Crvena zvezda je sportski klub, za koji znaju i Evropa i ceo svet i koji se nikada nije mešao u politiku. Možda im je Crvena zvezda smetala jer je značajan simbol Srbije. To je bila i uvek će biti - zaključio je Mijailović.

Probili blokaduVUČIĆ DONEO DRESOVE „SRBIJA NAVIJA“Vojislav Šešelj otkriva Kuriru da je sadašnji premijer Srbije Aleksandar Vučić ipak obradovao srpske zatvorenike sportskom opremom.- Kada već nismo mogli da nosimo Zvezdine dresove, Vučić nam je doneo garnituru koju su u Hagu odobrili. Pred Svetsko prvenstvo u Južnoj Africi dobili smo od Vučića crvene majice sa natpisom „Srbija navija“, neke šalove i kape. Da samo znate sa koliko ponosa smo nosili te majice - prisetio se Šešelj.

Aleksandar Radonić

BONUS VIDEO:

NA GRANICI MOGUĆEG Pogledajte koliko je pređenih kilometara iza igrača Zvezde samo u januaru VIDEO

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track