BLOG UŽIVO, VIDEO: Delfini pobedom nad Rumunijom osigurali Završni turnir Svetske lige
Foto: Dado Đilas

NAJNOVIJE INFORMACIJE IZ SVETA SPORTA

BLOG UŽIVO, VIDEO: Delfini pobedom nad Rumunijom osigurali Završni turnir Svetske lige

Fudbal -

Sve o sportskim dešavanjima na jednom mestu, najnovije informacije, rezultati, najave predstojećih događaja.

BEOGRAD - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu.

22:00 - Zoološki vrt nazvao bebu bubašvabu po Tomu Brejdiju Zoološki vrtu u Atlanti nazvao je bubašvabu po kvoterbeku Nju Inglenda Tomu Brejdiju, nešto više od nedelju dana pošto su Falkonsi iz tog grada izgubili od bostonskih Pejtriotsa u finalu Superboula. U današnjem saopštenju se navodi da je vrt u Atlanti imao opkladu sa vrtom iz Roud Ajlenda u Novoj Engleskoj da gubitnik mora da bebu životinju nazove po startnom kvoterbeku pobedničkog tima. Uprave oba vrta složile su se da će gubitnik biti prilično ogorčen, i zato su se dogovorile da životinja treba da bude vrsta bubašvabe sa Madagaskara (Gromphadorhina portentosa). Vrt u Atlanti predstavio je u video snimku celu porodicu bubašvaba, uključujući i sićušnog Toma Brejdija. Nju Ingland je uspeo da nadoknadi 25 poena zaostatka i da posle produžetka pobedi Atlantu sa 34:28 i tako osvoji svoju petu titulu prvaka NFL.21:40 - Krajinović izgubio od BenetoaSrpski teniser Filip Krajinović poražen je u drugom kolu čelendžera u francuskom Šerburu. Krajinović je poražen u drugom kolu od domaćeg tenisera Žulijena Benetoa koji je slavio u dva seta – 7:5, 6:3 posle 93 minuta igre. Prvi set odlučen je brejkom Benetoa u 12. gemu, a Francuz je meč prelomio novim brejkom u osmom gemu drugog seta. Njegov naredni protivnik biće Adrijan Menendes.

21:25 - Janko Tipsarević eliminisan u ArgentiniSrpski teniser Janko Tipsarević eliminisan je na startu turnira u Buenos Ajresu, pošto je večeras poražen od Ukrajinca Aleksandra Dolgopolova 6:3, 6:3. Meč je trajao 72 minuta, a Dolgopolov sada u međusobnom skoru vodi 2:1. Turnir u u Buenos Ajresu, na šljaci, igra se za nagradni fond od 624.340 dolara.

20:45 - Odbojkaši Zvezde završili takmičenje u Kupu CEVOdbojkaši Crvene zvezde završili su takmičenje u Kupu CEV 2017. u osmini finala. Nemački Volejs Rajnmajn je večeras u Beogradu u revanš meču osmine finala pobedio Crvenu zvezdu sa 3:0, po setovima 25:23, 25:21 i 25:19, posle 82 minuta igre. U prvoj utakmici, odigranoj u Ruselshajmu, Volejs Rajnmajn je pobedio Crvenu zvezdu sa 3:1 (23:25, 25:13, 25:16, 25:18). Rajnmajn će u četvrtfinalu igrati protiv pobednika duela Arago Set (FRA) – Lindemans Alst (BEL). U prvom meču, odigranom u Francuskoj, Belgijanci su slavili sa 3:1 (25:21, 20:25, 25:22, 25:23). Utakmice četvrtfinala Kupa CEV 2017. odigraće se 1. i 15. marta.

20:00 - Pavljučenko zaustavila JankovićevuSrpska teniserka Jelena Janković eliminisana je u prvom kolu turnira u Dohi, pošto je danas izgubila od Ruskinje Anastasije Pavljučenkove 6:1, 6:4.Mec je dva puta prekidan zbog kiše, a Pavljučenkova je stigla do četvrte pobede u šestom međusobnom duelu.Jankovićeva je u glavni žreb Dohe stigla kroz kvalifikacije, pa je i to verovatno uticalo na ishod meca, pošto je na terenu bila četvrti dan zaredom.Turnir u Dohi igra se za nagradni fond od 710.900 dolara.

19:20 - Olimpijakos bez Spanulisa 20 danaZvezda Olimpijakosa Vasilis Spanulis biće van terena oko 20 dana, pišu grčki mediji. On se povredio tokom duela sa Kolososom na Rodosu u ponedeljak. U utorak ujutro uradio je snimak magnetnom rezonancom koji je pokazao da je istegao preponu na desnoj nozi. Zbog ove povrede trebalo bi da propusti mečeve sa Fenerbahčeom i Makabijem u Evroligi.

19:00 - Spartak predstavio sedmoricu novih igračaFudbalski klub Spartak zvanično je danas u Subotici predstavio sedmoricu novih igrača s kojima će, kako ističu u klubu, pokušati da izbori plasman u plej-of Super lige Srbije.Klub je predstavio golmane Bojana Jovića i Miloša Ostojića, levog beka Aljaža Krefla, igrača sredine terena Vladimira Jovovića i napadače Nemanju Nikolića, Emila Abazija i Milana Purovića.Krefl i Jovović su došli u klub kao pozajmljeni igrači do kraja sezone. Slovenac Krefl dolazi iz ljubljanske Olimpije, dok je Jovović igrač Crvene zvezde.Iskusni napadač Purović potpisao je ugovor na godinu dana, Jović na godinu i po, dok su Abazi, Ostojić i Nikolić potpisali ugovore na po tri godine.Svi igrači su istakli da su u klubu da doprinesu da Spartak ostvari jedan od ovosezonskih ciljeva, a to je plasman u plej-of. ; Prolećni deo prvenstva za Spartak nastavlja se u nedelju od 14 časova kada će "golubovi" na svom stadionu dočekati Vojvodinu.

18:16 - Delfini pobedom nad Rumunijom osigurali Završni turnir Svetske ligeVaterpolo reprezentacija Srbije obezbedila je plasman na Završni turnir Svetske lige, pošto je slavila u Bukureštu protiv Rumunije 9:4 (3:2, 2:0, 2:2, 2:0).Srbija je došla do trećeg trijumfa posle četiri utakmice, uz jedan remi, i dva kola pre kraja osigurala prvo mesto A grupe.Po dva gola postigli su Gavril Subotić i Nebojša Toholj, a u strelce su se upisali još Sava Ranđelović, Miloš Ćuk, Nemanja Ubović, Nikola Jakšić i Viktor Rašović.U narednom kolu izabranici Dejana Savića dočekuju selekciju Nemačke.

17:14 - Gabrijel Žezus polomio metatarzalnu kostFudbaler Mančester sitija Gabrijel Žezus polomio je metatarzalnu kost desnog stopala, saopštio je danas njegov klub.Nakon dodatnih lekarskih pregleda znaće se koliko će ovaj 19-godišnji brazilski napadač odsustvovati s terena.Žezus je šepajući u 15. minutu napustio sinoćnju utakmicu protiv Bornmuta, koju je njegova ekipa dobila s 2:0. On se povredio nekoliko minuta ranije doskočivši nezgodno u pokušaju da dodje do lopte.Brazilac je po dolasku u Siti "izbacio" iz startne postave Serhija Aguera. On je na prve dve utakmice postigao tri gola.Mančester siti trenutno zauzima drugo mesto na tabeli Premijer lige sa osam bodova zaostatka za Čelsijem koji ima 60.

16:33 - KSS i klubovi: Kup Koraća je praznik, neka pobedi najboljiKošarkaški savez Srbije (KSS) i klubovi učesnici završnog turnira Kupa Radivoja Koraća pozvali su sve pristalice i ljubitelje košarke da u sportskom duhu podrže timove u tradicionalnoj borbi za vredan trofej. "Nacionalni kup nosi ime legendarnog Radivoja Koraća, predstavlja istinski praznik srpske košarke i treba da dozvolimo igračima da budu njegovi glavni akteri. Nadamo se da će svi mečevi našeg najmasovnijeg takmičenja proteći u fer i korektnoj atmosferi i da će "Žućkovu levicu" podići najbolja ekipa", navodi se u saopstenju koje su potpisali predsednik KŠ Predrag Danilović i predstavnici osam klubova koji će ucestvovati na zavrsnom turniru u Nišu. Borba za "Žućkovu levicu" počinje u četvrtak kada su sastaju Crvena zvezda - Vršac, odnosno FMP i Spartak, a pobednici tih duela odmeriće snage u polufinalu, dok će se u drugom polufinalu sastati bolji iz mečeva Partizana i Dunava, odnosno branioca trofeja Mega Leksa i Dinamika, koji su na programu u petak. Polufinala i finale, za koje su već rasprodate ulaznice, na programu su u subotu i nedelju.

16:08 - Dolonc završila igračku karijeru, prelazi u trenereNekadašnja FED kup reprezentativka Srbije Vesna Dolonc objavila je da zbog povrede završava karijeru aktivne teniserke i prelazi u trenerske vode. "Dragi prijatelji, želim da objavim da, nažalost, završavam svoju sportsku karijeru zbog povrede stopala. Posle duge borbe sa mononukleozom, izgledalo je da ću opet moći da igram. Polako, korak po korak ja sam počela da se takmičim. Međutim, počele su povrede i došlo je vreme da donesem odluku", saopštila je Dolonc, koja je rođena u Moškvi i pre nego što je zaigrala za Srbiju nastupala je pod zastavom Rusije. Ona je u karijeri najbolje bila plasirana na 84. mesto WTA liste, zaradila je blizu milion dolara i osvojila tri ITF titule.

15:14 - Maradona uz fudbalere Napolija u MadriduLegendarni argentinski fudbaler Dijego Maradona podržaće svoj bivši klub Napoli u Madridu protiv Reala u Ligi šampiona. Maradona je igrao za Napoli kada su se dva kluba poslednji put sastala u Evropi. Real je tada bio bolji, a Argentinac nije mogao mnogo da pomogne, iako je smatran jednim od najboljih fudbalera sveta. On će skoro 30 godina posle toga uživo na stadionu "Santjago Bernabeu" pratiti duel Napolija i Reala. "Da sam bio prorok, ne bih morao da se bavim fudbalom", odgovorio je Maradona na pitanje španskih medija šta očekuje u prvoj utakmici šesnaestine finala Lige šampiona. Maradona je bio najveća zvezda Napolija, kada su se dva kluba sastala u Evropskom kupu 1987. godine. Real je pobedio u dvomeču ukupnim rezultatom 3:1. Zajedno sa Maradonom, fudbalere Napolija će u Madridu bodriti oko 10 hiljada navijača italijanskog kluba. Za navijače Napolija rezervisano je 4.000 mesta u sektoru za pristalice gostujućih timova, ali se očekuje da ih ukupno na stadionu bude oko 10.000.Napoli očekuje da će eliminisati evropskog šampiona i ispisati nove stranice istorije prvim plasmanom u četvrtfinale Lige šampiona. Utakmica će se igrati u sredu od 20.45.

Dijego Maradona,  foto Rojters
Dijego Maradona, foto Rojters

14:41 - Čair spreman za Kup Radivoja KoraćaNiš je spreman za završni turnir Kupa Radivoja Koraća, koji će početi u četvrtak i trajati do nedelje, rekao je direktor Sportskog centra Čair Dragan Perić."Kapacitet hale je oko 4.500 mesta. Verujemo da će sva mesta, za sve utakmice, za stajanje i sedenje biti popunjena", rekao je Perić agenciji Beta.Perić je kazao da je organizator tamičenja, Regionalni košarkaški savez istočne Srbije, završio sve neophodne pripreme oko organizacije.Poslovnice Turističke organizacije Niš rasprodale su do petka sve komplete ulaznica, a na biletarnici Čaira se od ponedeljka prodaju pojedinačne karte.Po saznanjima Bete, ulazinice za finale i polufinalne utakmice već su rasprodate, a mogu da se nadju jedino za četvrtifinale.Kompleti ulaznica prodvali su se po ceni od 2.000 i 4.000 dinara, dok je cena pojedinačnih ulaznica 500 i 1.000 dinara. ; Prve polufinalne utakmice igraće se u četvrtak, a parovi su FMP - Spartak i Crvena zvezda - Vršac. Drugog dana će igrati Mega Leks i Dinamik, odnosno Partizan protiv Dunava iz Starih Banovaca.Polufinala će se igrati u subotu, a osvajač trofeja biće poznat u nedelju kasno uveče.

14:10 - Zvezda odgovorila Partizanu: Toliko smo "mali"...Vaterpolo klub Crvena zvezda nastavio je rat saopštenjima sa Partizanom, istakavši da nema nameru da vređa večitog rivala, kao što radi druga strana, a da o radu rukovodstva kluba najbolje govori činjenica da je za samo tri godine osvojena Liga šampiona.Iz Zvezde su drugi put reagovali posle zahteva Partizana da mu se pomogne u teškom finansijskom momentu, a posle optužbi da su "crno-beli godinama ucenjivali i otimali igrače, uz povlašćen status zbog bazena", i ponovili da ne bi voleli da se ugasi sedmostruki prvak Evrope jer je potreban vaterpolu."Nismo vas nijednom nazvali (ne)prijateljima kao vi nas, samo smo iznosili nepobitne činjenice na koje nismo dobili adekvatne odgovore u vašem saopštenju. Da ste "institucija" to niko ne spori, pa i mi sami smo rekli da smo "mali", toliko "mali" da nam na finale Lige šampiona, na vašem privatnom bazenu Banjica, dođe "samo" 5.000 navijača, toliko "mali" da je bazen Tašmajdan uvek bio pun kada smo igrali finala. Toliko o armiji Zvezdinih navijača kojima je sve potpuno jasno, kako kažete", navode iz Ljutice Bogdana.Kako se dodaje, koliko su ljudi iz Crvene zvezde "nesposobni" govori da su od oporavka osvojili Ligu šampiona za samo tri sezone."Koliko smo "nesposobni" zna neko iz vašeg kluba. Ko vam je doveo jednog "malog" privatnog sponzora, a sve po principu koliko Zvezdi toliko Partizanu? To je verovatno zato što ne znamo da radimo i ne želimo da pomognemo. Možda bi moglo da se vidi koliko smo sposobni, da smo imali Sportski centar u vlasništvu, ne na 30 godina koliko ga vi imate, nego samo na upola manje, 15 godina".Dalje se naglašava da su iz Crvene zvezde imali ideju da na bazen Banjica postave balon i trenira posle izbacivanja sa SC Milan Gale Muškatirović, ali nije realizovano, iako sve zavisi od Partizana."Nikoga nismo vređali i omalovažavali u našem saopštenju, kao što ste to vi uradili nama i neka vam je na čast. Kako što smo rekli, ne želimo da vas zadesi sudbina Zvezde jer ste potrebni srpskom vaterpolu", zaključuje se u saopštenju.Partizan je juče objavio je da je šokiran optužbama iz tabora večitog rivala, poručivši da sportski (ne)prijatelji prikrivaju sopstvenu nesposobnost.

13:35 - Donald: Borimo se za Zvezdino ime, imamo karakter za tituluFudbaler Crvene zvezde Mičel Donald rekao je da njegova ekipa ima karakter da odbrani titulu šampiona Srbije."Najvažnija je Zvezda i svi moramo da se borimo za to ime. Biće teško, ali smo dobra ekipa. Svi su motivisani, gladni pobeda i to je ono što nam je potrebno", rekao je Donald. Zvezda će za vikend nastaviti borbu za odbranu titule šampiona Srbije. Posle 21 kola ima 54 boda, šest više od drugoplasiranog Partizana. Crveno-beli su se u ponedeljak vratili u Beograd posle više od dve nedelje priprema na Kipru. Donald je kazao da mu se dopalo kako je ekipa radila u Pafosu. "Pripreme su bile teške. Mnogo smo trenirali, naporno radili. Što je najvažnije, imali smo vremena da se upoznamo, jer je u timu mnogo novih igrača", kazao je holandski fudbaler. On je pohvalio saigrače, a posebno mlade fudbalere Zvezde. Kako je rekao, u ekipi su svi momci veoma dobri. "Karakter je veoma važan. Ima mnogo različitih tipova ljudi i igrača u timu, ali svi idemo u istom pravcu i bitno je da delujemo kao jedan", naveo je on. Takođe, rekao je da će prednost njegovog kluba biti i ta što u timu ima mnogo iskusnih igrača, koji će mnogo pomoći mlađima. "Imamo mnogo iskusnih igrača, koji će to svoje iskustvo prenositi na mladje, manje iskusne igrače. Takva kombinacija je uvek dobra. Najvažnije je da nam je cilj isti, bez obzira na to da li je neki igrač mlad ili star, sa ili bez iskustva", rekao je Donald. Po njegovoj oceni, borba za titulu će biti znatno teža nego prošle sezone, ali Zvezda "zna šta radi". "Znamo šta radimo i moramo da se borimo na svakoj utakmici. Prošle godine smo dobili 24 utakmice uzastopno, ali su se sada stvari promenile, razlika je znatno manja", kazao je nekadašnji fudbaler Ajaksa, Rode i Mordovije. Zvezda će sezonu u Super ligi nastaviti utakmicom sa Novim Pazarom, posle čega je čeka Bačka, a potom i duel protiv Partizana. Donald je rekao da se raduje "večitom" derbiju, ali da ta utakmica ne sme da odnese pažnju sa prve dve. "Koncentrisani smo na prvu utakmicu. Naravno da nam je derbi sve više u podsvesti kako se taj datum bliži. Ali, prethodno imamo dve utakmice koje jednostavno moramo da pobedimo", rekao je Donald. Zvezda će u subotu od 15.00 dočekati Novi Pazar u 22. kolu Super lige. Vikend kasnije čeka je gostovanje Bačkoj, dok je "večiti" derbi zakazan za 4. mart.

12:51 - Nastasić finansira rekonstrukciju bolnice u ValjevuSrpski fudbalski reprezentativac Matija Nastasić donirao je sredstva Opštoj bolnici u Valjevu za rekonstrukciju i sanaciju Odeljenja pedijatrije.Kako navodi lokalni portal "Ugradu.info" fudbaler Šalkea, koji je rođen u Valjevu, izdvojio je sredstva i već su poceli radovi koji podrazumevaju zamenu kompletne elektroinstalacije i rasvete, postavljanje novih podova, zamenu spoljašnje sa novom PVC stolarijom, zamenu unutrašnje stolarije, sređivanje sanitarnih čvorova i kupatila sa keramičarskim radovima, molersko-farbarske radove, nabavku opreme za krevete...Nakon rekonstrukcije poboljsaće se infrastrukturni uslovi pedijatrijskog odeljenja, a potom će uslediti i aktivnosti na nabavci medicinske opreme.Godišnje se na pedijatrijskom odeljenju hospitalizuje oko 1.000 pacijenata kojima je obezbeđena dijagnostika i lečenje predviđeno za sekundarni nivo pedijatrijske zdravstvene zaštite.Nastasić je još kao decak došao u Partizan, ali nije nastupao za prvi tim crno-belih, nego je odmah zapoceo internacionalnu karijeru u italijanskoj Fiorentini, potom je nastupao u Engleskoj za Mancester Siti, a sada je u nemačkom Šalkeu.Za reprezentaciju Srbije odigrao je 23 utakmice.

12:14 - Barselona u potrazi za desnim bekom, Rukavina opet opcijaBarselona užurbano traži pojačanje na poziciji desnog beka posle loma noge Aleiša Vidala, a jedan od kandidata je i srpski fudbaler Antonio Rukavina iz Viljareala. Katalonci će, iako je istekao prelazni rok, iskoristiti pravilo da angažuje novog igrača koji je slobodan ili iz španskog kluba, jer će Vidal odsustvovati najmanje pet meseci.Rukavina se i u novembru spominjao kao potencijalno pojačanje, a pored njega na listi želja Barselone su slobodni Martin Kaseres, Žoao Kanselo iz Valensije, Seltin Džoni Kastro, Mičel Masedo iz Las Palmasa i desni bek Eibara Ander Kapa, prenosi španski Mundo Deportivo. Kada Barselona stekne dozvolu lekarske komisije posle izveštaja o povredi Vidala, imaće 15 dana da pronađe novog desnog beka.

Antonio Rukavina, foto: Saša Pavlić
Antonio Rukavina, foto: Saša Pavlić

11:40 - Srpske teniserke protiv Australije u baražuŽenska teniska reprezentacija Srbije sastaće se sa Australijom u baražu za popunu Svetske B grupe FED kupa, odlučeno je žrebom u Londonu. Srpske teniserke igraće na svom terenu protiv Australijanki 22. i 23. aprila. Izabranice Tatjane Ječmenice prethodno su baraž izborile u estonskom Talinu u grupi Evro-afričke zone, gde su u grupnoj fazi ostvarile tri pobede protiv Estonije, Bugarske i Izraela, a potom u plej-ofu bile bolje od Poljske.

11:00 - Durent: Jokić igra sa mnogo samopouzdanja, baš je dobarOdlične partije centra Denvera Nikole Jokića u NBA ligi nisu prošle nezapaženo, a poslednja u nizu pohvala stigla je od jednog od najvećih košarkaških zvezda Kevina Durenta. Jokić je sinoć protiv Durentovog Golden Stejta (132:110) ostvario drugi tripl-dabl u karijeri, nakon što je zabeležio 17 poena, 21 skok i 12 asistencija. "Jokic je bio jedini centar u reketu... On je igrač koji ima sjajan osećaj za pas, dobro kreira igru i svi napadi Denvera idu preko njega. Igra sa mnogo samopouzdanja, čim asistira iznad glave, baš je dobar košarkaš. Normalno je da će imati mnogo asistencija kada je njegov tim pogodio 24 trojke", rekao je Durent. Jokić od početka nove godine igra u sjajnoj formi, trenutno je prvi igrač Denvera i najzaslužniji što se ekipa iz Kolorada nalazi na mestu koje vodi u plej-of NBA lige - 8. pozicija na tabeli Zapadne konferencije.

Kevin Durent, foto: AP
Kevin Durent, foto: AP

10:23 - Napoli sa Maradonom na Real, može li Arsenal protiv Bajerna?Drugi dan osmine finala Lige šampiona donosi dva velika derbija, šampion Evrope Real Madrid sutra dočekuje Napoli, dok u Minhenu igraju Bajern i Arsenal. Madriđani na čak 18 utakmica zaredom ne znaju za poraz u elitnom takmičenju, u predstojeći meč ulaze u sjajnom raspoloženju jer su praktično pred dugo čekanom titulom prvaka Španije i ne treba podsećati da su favoriti protiv temperamentnog tima sa juga Italije. Ekipa Zinedina Zidana trenutno ima problema sa povredama, Geret Bejl neće nastupiti, dok je Kristijano Ronaldo "rovit", ali bi trebalo da se nađe u sastavu. "Napoli je snažan protivnik, sa brzim igračima i pokušaćemo da sačuvamo našu mrežu kako bismo mirnije otišli na revanš", rekao je kapiten Reala Serhio Ramos. Na tom putu najveća pretnja po gol Kejlora Navasa biće ultrabrzi Dris Mertens, strelac 13 golova na poslednjih 10 utakmica. Italijani će imati "vetar u leđa" jer će čak 10.000 tifoza iz Napulja biti na stadionu Santijago Bernabeu, a dolazak je najavio je legenda kluba Dijego Armando Maradona. Kada se tome doda da su iz tabora gostiju Raul Albiol i Hoze Kaljehon bivši fudbaleri Reala, a golman Pep Reina rođeni Madriđanin, očekuje se jako zanimljiv duel. Pažnja javnosti ništa manje neće biti uperena na Alijanc arenu gde srpski sudija Milorad Mažić deli pravdu u sudaru Bajerna i Arsenala. Čak četvrti put iz isto toliko sezona u Ligi šampiona žreb je spajao ova dva kluba, s tim da je Bajern ukupno uspešniji 5-2-3.Možda statistika ne govori pravo stanje jer je Bajern, kada je bilo najvažnije, tri puta eliminisao londonski tim u osmini finala, 2005, 2013. i 2014, a posebna je za Arsenal bila bolna druga jer je u Minhenu osvario trijumf 2:0, ali je ispao zbog gola u gostima. "Imamo loša iskustva protiv Bajerna. Ipak, mislim da je sada prilika da konačno slavimo. Već smo pobeđivali u Minhenu i važno je da izborimo dobar rezultat pred revanš. Imam dobar osećaj", rekao je Venger. Susreti u Madridu i Minhenu na programu su sutra u standarnom terminu od 20.45.

09:24 - Jokić tripl-dablom srušio Golden StejtSrpski košarkaš Nikola Jokić predvodio je u noći izmedju ponedeljka i utorka Denver do pobede nad vicešampionom NBA lige Golden Stejtom.Denver je pobedio sa 132:110, a Jokić je ostvario svoj drugi tripl-dabl u NBA karijeri. On je postigao 17 poena, uz 21 skok i 12 asistencija.Najefikasniji u pobedničkoj ekipi bio je Huančo Ernangomes sa 27 poena, Vil Barton postgao je 24, a Džamir Nelson 23.Golden Stejt je pogodio samo osam trojki iz 32 pokušaja, a Stefon Kari je šutirao jedan od 11.Milvoki je dobio Detroit sa 102:89, a srpski košarkaš Boban Marjanović je u poraženom timu bio bez poena, uz četiri skoka i jednu asistenciju za osam minuta na terenu.San Antonio je savladao Indijanu sa 110:106, za 20 uzastopnu pobedu. Najzaslužniji za trijumf bio je Kavaj Leonard sa 32 poena. Lamarkus Oldridž postigao je 19, od čega 16 u poslednjih šest i po minuta.Boston je bio bolji od Dalasa sa 111:98, uz 29 poena Ajzee Tomasa, dok je Vašington pobedio Oklahomu sa 120:98, predvodjen Markifom Morisom sa 23 poena.Najbolji igrač Oklahome Rasel Vestbruk je potpuno podbacio, pošto je postigao, za njega skromnih 17 poena i imao po četiri asistencije i skoka.Blejk Grifin vodio je sa 26 poena, 10 skokova i šest asistencija Los Andjeles Kliperse u pobedi nad Jutom sa 88:72.Olrando je bio bolji od Majamija sa 116:107, dok je Filadelfija pobedila Šarlot sa 105:99, uz još jednu dobru igru hrvatskog košarkaša Darija Šarića, koji je postigao 18 poena i imao 11 skokova.Memfis je pobedio Bruklin sa 112:103, a Oklahoma je savladala Finiks sa 110:108. Atlanta je posle produžetka sa 109:104 trijumfovala nad Portlandom.

08:52 - Lajović bez glavnog žreba u Buenos AjresuSrpski teniser Dušan Lajović nije uspeo da se plasira u glavni žreb turnira u Buenos Ajresu, pošto je na poslednjem koraku kvalifikacija izgubio od Italijana Alesandra Djanezija 6:3, 3:6, 6:1.Lajović je poražen od 127. igrača sveta, 32. mesta slabije rangiranog, nakon sat vremena i 42 minuta.Srbija će u glavnom gradu Argentine imati samo jednog predstavnika, Janka Tipsarevića, koji je dobio specijalnu pozivnicu organizatora i na startu igra protiv Aleksandra Dolgopolova iz Ukrajine.Turnir u Buenos Ajresu, na šljaci, igra se za nagradni fond od 624.340 dolara.

08:23 - Mančester siti siguran protiv BornmutaFudbaleri Mančester sitija pobedili su večeras u gostima Bornmut sa 2:0, u poslednjoj utakmici 25. kola engleske Premijer lige, i tako se približili lideru Čelsiju na osam bodova zaostatka.Bornmut je bio kvalitetan rival Sitiju, ali je ekipa Pepa Gvardiole ipak uspela da osvoji bitna tri boda u borbi za šampionsku titulu.Rahim Sterling doveo je "gradjane" u 29. minutu do prednosti, da bi konačan rezultat autogolom postavio Tajron Mings u 69.Mančester siti 13 utakmica pre kraja prvenstva zauzima drugo mesto na tabeli sa 52 boda, osam manje od Čelsija, dok je Bornmut 14. sa 26.

08:00 - VESTI KOJE SU OBELEŽILE PRETHODNI DAN MOŽETE PROČITATI OVDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track