(VIDEO) VEČE UMETNIKA U LŠ Ne zna se koji je lepši: Spektakularni golovi u pobedama Reala i Bajerna
Foto: Reuters

Porazi Napolija i Arsenala

(VIDEO) VEČE UMETNIKA U LŠ Ne zna se koji je lepši: Spektakularni golovi u pobedama Reala i Bajerna

Fudbal -

Fudbaleri Bajerna pobedili su Arsenal 5:1 (1:1), dok je Real Madrid savladao Napoli 3:1 (1:1) u prvim utakmicama osmine finala Lige šampiona.

Revanše će igrati 7. marta u Londonu i Napulju.

Na dve večerašnje utakmice viđeno je deset golova i ne zna se koji je bio lepši.

Utakmicu u Minhenu sudile su srpske sudije na čelu sa Miloradom Mažićem, kome su fudbaleri Bajerna mnogo zamerali, jer je "svirao" penal za Arsenal, ali ne i za njih.

Foto: Reuters
Foto: Reuters

Uprkos tome, šampion Nemačke je stekao ogromnu prednost posle 90 minuta borbe i blizu je da ponovo eliminiše "tobdžije". Bajernu je postala navika da izbacuje Arsenal iz Lige šampiona...

Domaćin je na "Alijanc areni" poveo prelepim golom Arjena Robena već u 11. minutu. Ipak, tim Arsena Vengera je do izjednačenja stigao posle pola sata igre. Aleksis Sančez je izveo penal, Manuel Nojer mu je odbranio šut, ali je Čileanac iz trećeg pokušaja ipak pogodio mrežu.

Imali su gosti priliku za preokret, nisu je iskoristili, a onda ih je u drugom poluvremenu pogodio bavarski uragan. Robert Levandovski u 53. minutu, Tijago Alkantara u 56. i 63. i na kraju Tomas Miler u 88, samo dva minuta pošto je ušao u igru, doneli su Bajernu zasluženu ubedljivu pobedu - 5:1.

Sličan scenario viđen je i u Madridu. Za razliku od starta meča u Minhenu, na stadionu "Santjago Bernabeu" poveli su gosti. Lorenco Insinje je fantastičnim udarcem sa 30-ak metara šokirao "kraljeve" već u osmom minutu. Međutim, domaćin se brzo oporavio od šoka, a do izjednačenja je došao u 19. minutu preko Karima Benzeme.

Poput Bajerna, i Real je na početku drugog poluvremena dodao gas. Toni Kros u 49. i Kazemiro iz volejčine u 54. minutu doneli su aktuelnom šampionu Evrope značajnu prednost posle prve utakmice.

Kristijano Ronaldo se nije upisao u strelce, ostao je na 95 golova u Ligi šampiona, ali je zabeležio asistenciju kod gola Krosa.

Juče su igrali PSŽ - Barselona 4:0 i Benfika Borusija Dortmund 1:0, dok se sledeće nedelje sastaju: Mančester siti - Monako, Leverkuzen - Atletiko Madrid, Porto - Juventus i Sevilja - Lester.

Foto: Reuters
Foto: Reuters

TOK MEČEVA:

KRAJ!

88. minut - GOOOLLL - BAJERN - ARSENAL - 5:1 - MILER! Samo dva minuta ranije zamenio je Levandovskog i upisao se u strelce.

85. minut - ŠANSA za REAL! Sevnula je kontra Reala, ali je Marselo iz izgledne pozicije šutirao pored gola.

68. minut - ŠANSA za NAPOLI! Mertens je dobio odličnu povratnu loptu, ali je i on šutirao preko gola.

66. minut - ŠANSA za REAL! Benzema je poslao loptu ka Ronaldu, koji je pucao, ali visoko preko gola.

63. minut - GOOOLLL - BAJERN - ARSENAL - 4:1 - ALKANTARA! Razbijanje! Drugi gol Tijaga Alkantare. Ovaj put lopta je zakačila Džaku, malo promenila smer i četvrti put se zakoprcala u mreži Arsenala.

61. minut - DRAMA PRED GOLOM ARSENALA! Uzdrmana je prečka, a onda je posle šuta Robena lopta pogodila Gibsa u ruku, ali Mažić ponovo nije dosudio penal za domaćina.

56. minut - GOOOLLL - BAJERN - ARSENAL - 3:1 - ALKANTARA! Posle asistencije Levandovskog petom, Tijago Alkantara nije propustio da realizuje zicer.

54. minut - GOOOLLL - REAL MADRID - NAPOLI - 3:1 - KAZEMIRO! Strašan gol Brazilca iz voleja!

53. minut - GOOOLLL - BAJERN - ARSENAL - 2:1 - LEVANDOVSKI! Lam je odlično centrirao, a Poljak glavom poslao loptu u mrežu.

49. minut - GOOOLLL - REAL MADRID - NAPOLI - 2:1 - KROS! Preokret! Ronaldo je asistirao, a Nemac precizno ciljao sa 15 metara.

46. minut - Počelo je drugo poluvreme na obe utakmice.

Maradona sa devojkom na "Santjago Bernabeuu"

Foto: Reuters
Foto: Reuters

POLUVREME! NA OBA MEČA 1:1!

39. minut - ŠANSA za ARSENAL! Džaka je imao otvoren šut sa ivice šesnaesterca, ali ga je Nojer bez problema ukrotio.

35. minut - NOVI ISPIT ZA MAŽIĆA! Lopta je pogodila Beljerina u ruku, igrači i navijači Bajerna su tražili od Srbina da dosudi penal, ali je on pokazao na korner, verujući da Španac nije namerno igrao rukom.

33. minut - Mažić je pokazao žuti karton Sančezu zbog prigovora.

30. minut - GOOOLLL - BAJERN - ARSENAL - 1:1 - SANČEZ! Nojer je odbranio šut Aleksisa Sančeza s "bele tačke", ali se Čileanac snašao i iz trećeg pokušaja poslao loptu u mrežu, posle čega se golman Bajerna silno naljutio na saigrače zbog indolentnosti pred golom.

29. minut - MAŽIĆ JE DOSUDIO PENAL ZA ARSENAL! Levandovski je želeo da ispuca loptu, ali je šutnuo Košćelnog, pa je srpski sudija pokazao na "belu tačku".

26. minut - Mažić je drugi put izvadio žuti karton, a prvi za igrače Bajerna. Pokazao ga je Humelsu zbog prekršaja nad Aleksisom Sančezom.

Benzemin 51. gol u Ligi šampiona!

19. minut - GOOOLLL - REAL MADRID - NAPOLI - 1:1 - BENZEMA! Odličan centaršut Karvahala, posle kog je Francuz glavom poslao loptu u mrežu.

17. minut - Žuti karton za Serhija Ramosa. Kapiten Reala faulirao je Dijavaru.

15. minut - Mažić je već pokazao žuti karton - igraču Arsenala Mustafiju.

11. minut - GOOOLLL - BAJERN - ARSENAL - 1:0 - ROBEN! Sjajan šut Holanđanina, skinuo je paučinu!

8. minut - GOOOLLL - REAL MADRID - NAPOLI - 0:1 - INSINJE! Prelep gol, sa felšom, iz prve, sa 30-ak metara!

Nadal bodri Real

9. minut - Prvi šut u Minhenu. Pucao je Vidal, golman Ospina je bio siguran.

2. minut - Benzema je prvi zapretio. Imao je otvoren šut, ali je golman Reina odbranio.

1. minut - Mečevi su počeli!

Koreografija na "Santjago Bernabeu"

SASTAVI:

Ronaldo "juriša" na 96. gol u Ligi šampiona

Bavarci spremili paklenu atmosferu

NAJAVA:

Madriđani na čak 18 utakmica zaredom ne znaju za poraz u elitnom takmičenju, u predstojeći meč ulaze u sjajnom raspoloženju jer su praktično pred dugo čekanom titulom prvaka Španije i ne treba podsećati da su favoriti protiv temperamentnog tima sa juga Italije.

Ekipa Zinedina Zidana trenutno ima problema sa povredama, Geret Bejl neće nastupiti, dok je Kristijano Ronaldo "rovit", ali bi trebalo da se nađe u sastavu.

"Napoli je snažan protivnik, sa brzim igračima i pokušaćemo da sačuvamo našu mrežu kako bismo mirnije otišli na revanš", rekao je kapiten Reala Serhio Ramos.

Na tom putu najveća pretnja po gol Kejlora Navasa biće ultrabrzi Dris Mertens, strelac 13 golova na poslednjih 10 utakmica. Italijani će imati 'vetar u leđa' jer će čak 10.000 tifoza iz Napulja biti na stadionu Santijago Bernabeu, a dolazak je najavio je legenda kluba Dijego Armando Maradona. Kada se tome doda da su iz tabora gostiju Raul Albiol i Hoze Kaljehon bivši fudbaleri Reala, a golman Pep Reina rođeni Madriđanin, očekuje se jako zanimljiv duel.

Pažnja javnosti ništa manje neće biti uperena na Alijanc arenu gde srpski sudija Milorad Mažić deli pravdu u sudaru Bajerna i Arsenala. Čak četvrti put iz isto toliko sezona u Ligi šampiona žreb je spajao ova dva kluba, s tim da je Bajern ukupno uspešniji 5-2-3. Možda statistika ne govori pravo stanje jer je Bajern, kada je bilo najvažnije, tri puta eliminisao londonski tim u osmini finala, 2005, 2013. i 2014, a posebna je za Arsenal bila bolna druga jer je u Minhenu osvario trijumf 2:0, ali je ispao zbog gola u gostima.

"Imamo loša iskustva protiv Bajerna. Ipak, mislim da je sada prilika da konačno slavimo. Već smo pobeđivali u Minhenu i važno je da izborimo dobar rezultat pred revanš. Imam dobar osećaj", rekao je Venger. Susreti u Madridu i Minhenu na programu su u standarnom terminu od 20.45.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track