ODLOŽILI KAZNU: Novopazarci izbegli suspenziju, jer ne razumeju SRPSKI JEZIK?!
Foto: Facebook

Kompletni stižu na meč sa Zvezdom

ODLOŽILI KAZNU: Novopazarci izbegli suspenziju, jer ne razumeju SRPSKI JEZIK?!

Fudbal -

Čelnici Novog Pazara poslali su žalbu Disciplinskoj komisiji FSS u kojom tvrde da im je odluka o zabrani registracije igrača dostavljena na srpskom, a ne na bosanskom jeziku.

Disciplinska komisija FSS je Novom Pazaru zabranila registraciju novih igrača zbog duiga od 143.000 evra prema bivšim fudbalerima i trenerima.

Međutim, čelnici Novog Pazara su tražili da im se na "njihovom" bošnjačkom jeziku dostavi odluka Disciplinske komisije FSS, s obzirom da dobijenu na srpskom nisu razumeli."Sportski žurnal" prenosi da je očigledno neko dobro posavetovao čelnike Novog Pazara s obzirom da po Ustavu Republike Srbije imaju pravo da traže odluku na "svom" jeziku.Ukoliko žalba bude prihvaćena, Novom Pazaru će biti dozvoljeno da registruje nove igrače. FSS će onda morati da angažuje prevodioca na bošnjački jezik i napiše novo rešenje o zabrani registrovanja igrača Novog Pazara. Kako se radi o dužem procesu, uprava Novog Pazara će imati dovoljno vremena da licencira sva pojačanja. Novi Pazar će imati pravo na žalbu i posle dobijanja rešenja na bošnjačkom jeziku, tako da će proces potrajati nekoliko nedelja, ako ne i duže.Novi Pazar će u subotu gostovati Crvenoj zvezdi u meču 22. kola Superlige Srbije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track