BLOG UŽIVO, VIDEO: Mikaela Šifrin osvojila zlato na SP
Foto: Reuters

NAJNOVIJE INFORMACIJE IZ SVETA SPORTA

BLOG UŽIVO, VIDEO: Mikaela Šifrin osvojila zlato na SP

Fudbal -

Sve o sportskim dešavanjima na jednom mestu, najnovije informacije, rezultati, najave predstojećih događaja.

BEOGRAD - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu.

23:31 - Pobede Lacija i AtalanteFudbaleri Lacija pobedili su večeras na gostujućem terenu Empoli sa 2:1, u utakmici 25. kola italijanskog prvenstva i popeli se na peto mesto na tabeli. Empoli je poveo u 67. minutu golom Radeta Krunića. Bivši fudbaler Donjeg Srema i Borca iz Čačka postigao je lep gol sa 20 metara, prvi u Seriji A. Lacio je izjednačio minut kasnije golom Ćire Imobilea, a pobedu rimskom timu doneo je Balde Keita u 80. minutu. Lacio posle treće vezane utakmice bez poraza zauzima peto mesto sa 47 bodova. Empoli je u poslednje četiri utakmice osvojio samo bod i posle drugog uzastopnog poraza zauzima 17. mesto sa 22 boda. Fudbaleri Atalante pobedili su u Bergamu Krotone sa 1:0 i nastavili niz od pet utakmica bez poraza. Jedini gol postigao je Andrea Konti u 48. minutu. Atalanta se posle treće uzastopne pobede popela na četvrto mesto na tabeli sa 48 bodova, dok je Krotone posle četvrtog vezanog poraza pretposlednji sa 13 bodova.

22:59 - Pobede Sevilje i AlavesaFudbaleri Sevilje pobedili su večeras na svom terenu Eibar sa 2:0, u utakmici 23. kola španskog prvenstva i popeli se na drugo mesto na tabeli. Sevilja je povela u 30. minutu golom Pabla Sarabije, a pobedu je obezbedio Viktor Vitolo u prvom minutu nadoknade vremena, posle asistencije Stevana Jovetića. Sevilja je posle druge uzastopne pobede u prvenstvu preuzela drugo mesto na tabeli sa 49 bodova i ima bod više, ali i utakmicu više od Barselone, koja u nedelju uveče igra protiv Leganesa. Eibar je prekinuo niz od tri pobede i zauzima sedmo mesto na tabeli sa 35 bodova. Fudbaleri Alavesa pobedili su na gostujućem terenu Deportivo iz La Korunje sa 1:0. Jedini gol postigao je Manu Garsija iz penala u 68. minutu. Alaves je 11. na tabeli sa 30 bodova. Deportivo je pretrpeo treći uzastopni poraz, u poslednjih šest utakmica nema pobedu i zauzima 16. mesto na tabeli sa 19 bodova, tri više od zone ispadanja. Ranije danas Real Madrid je pobedio Espanjol sa 2:0, dok je Atletiko Madrid pobedio Sporting Hihon sa 4:1.

22:40 - Odbojkaši Novog Pazara pobedili Spartak u LjiguOdbojkaši Novog Pazara pobedili su večeras u Ljigu ekipu Spartaka sa 3:1 u setovima (25:15, 22:25, 25:22, 25:23) u 16. kolu Superlige. Utakmica je trajala 103 minuta, najefikasniji u timu Novog Pazara bio je Irfan Hamzagić sa 26 poena, pratio ga je Srećko Ristić sa 19, dok su Dušan Lopar i Marko Radosavljević pobedi doprineli sa po 11 poena. U ekipi Spartaka Nikola Gajević osvojio je 17 poena, a Ivan Glavinić i Nikola Jovanović upisali su 14, odnosno 13 poena za Spartak. Novi Pazar je zadržao drugo mesto na tabeli sa 13 pobeda i tri poraza, trijumf više ostvarila je vodeća Vojvodina, dok trećeplasirana Crvena zvezda ima skor 11/5. Ribnica je četvrta sa 9/6 i utakmicom manje, a Spartak pretposlednji deveti sa pet dobijenih i 11 izgubljenih mečeva. Novi Pazar će u pretposlednjem 17. kolu dočekati Klek, dok će Spartak gostovati kraljevačkoj Ribnici.22:19 - Vaterpolisti Partizana poraženi od Pro RekaVaterpolisti Partizana poraženi su u Đenovi od ekipe Pro Reka 12:7 (3:1, 4:4, 1:1, 4:1) u meču 6. kola Lige šampiona. Cno-beli su zaigrali mnogo bolje nego u duelu sa Rekom pre deset dana, kada su Đenovljani slavili na Banjici sa 17:5. Golove za Partizan postigli su Repanović, Manojlović, Jakšić, Radojević, Stojanović i Janković. Najefikasniji u pobedničkom timu bili su Mandić, Filjoli, Pijetlović, Figari i Filipović koji su postigli po dva gola, a po jednom u strelce upisali su se Molina i Ečenike. "Cilj nam je bio da pružimo mnogo jači otpor Pro Reku nego u utakmici u Beogradu, kada smo se dobro držali dve i po četvrtine. Sada smo uspeli da na istom nivou odigramo meč od početka do kraja. Kad se uzme u obzir razlika u kvalitetu ove dve ekipe postigli smo odličan rezultat. Svi momci, počev od golmana Dobožanova, zaslužuju pohvale za izuzetno kvalitetnu partiju, pružili su maksimum i pokazali da Partizan ima veliki potencijal", rekao je posle meča trener Partizana Zoran Milenković.

22:05 - Tamara Salaški oborila državni rekordSrpska atletičarka Tamara Salaški postavila je danas državni rekord u trci na 400 metara na takmičenju "Serbian open" u Beogradu. U beogradskoj atletskoj dvorani na Banjici danas je održan drugi "Serbian open" miting, uz učešće takmičara sa tri kontinenta, navodi se u saopštenju Atletskog saveza. Jedan od najzapaženijih rezultata ostvarila je Tamara Salaški koja je rezultatom 52,99 sekundi u trci na 400 metara postavila novi rekord Srbije. Prva zvezda mitinga Ruskinja Darija Klišina osvojila je prvo mesto u skoku u dalj rezultatom 6,57 metara. Druga je bila Milica Gardašević sa 6,23 metara, a treća Antonija Radić sa 5,70. U muškoj konkurenciji pobedio je Lazar Anić, koji je skočio 7,88 metara. Najbolji srpski bacač kugle Asmir Kolašinac ostvario je rezultat 20,87 metara, što je njegov najbolji rezultat ove sezone, ali i je blizu njegovog državnog dvoranskog rekorda 20,91. Mihail Dudaš takmičio se u skoku s motkom i postavio novi lični rekord 4,82 metar, što mu je bilo ; dovoljno za treće mesto. Dudaš je trčao i u Memorijalnoj trci Borisava Pisića na 60 metara s preponama i takodje postavio novi lični rekord od 8,11 sekundi. Amela Terzić je trku na 800 metara istrčala za 2:05,83 minuta, dok je Miloš Raović na 400 metara ostvario rezultat od 47,36 minuta.

21:40 - Andrea Penezić produžila ugovor sa VardaromRukometašica Vardara Andrea Penezić produžila je ugovor sa tim klubom na još jednu sezonu, saopštio je danas makedonski šampion. Kako se navodi, sa levim bekom Vardara postignut je dogovor da ostane u klubu i u sezoni 2017/2018. Hrvatska rukometašica je u skopski tim došla 2014. godine. "Vardar je odličan klub koji nudi veoma dobre uslove za postizanje dobrih rezultata, tako da nisam imala dilemu oko ostajanja. Smatram da ćemo u budućnosti postići još bolje rezultate", rekla je Penezić, koja je sa skopskim klubom u poslednje tri godine osvajala treće mesto u Evropi. Hrvatska rukometašica je najbolji strelac Vardara u Ligi šampiona sa 53 gola i trenutno je na petom mestu liste strelaca u tom elitnom takmičenju. Prema oceni sportskih medija, Andrea Penezić je sa srpkinjom Andreom Lekić "udarna snaga crveno-crnih na bekovskoj liniji".21:25 - Gvardiola: Dva dana pre nas ovde je igran ragbiMenadžer Mančester sitija Đozep Gvardiola zadovoljan je igrom svog tima uprkos remiju sa Hadersfildom 0:0 u engleskom FA kupu. "Ne, nisam frustiran pošto je ovo bila teška utakmica, sa jednim od najboljih timova Čempionšipa. Zasmetao mi je teren jer je dva dana pre našeg meča ovde igran ragbi, pa je bio užasno 'spor' za igru, ali smo i pored toga uspeli da odigramo dobro. Oni su zaista dobar tim, čestitam im. Opet, ne žalim se jer je tim uradio sve što sam tražio", rekao je Gvardiola. Novi meč biće odigran na stadionu Sitija. "Volim svoj posao i ništa mi ne pada teško. Idemo u Abu Dabi malo pre revanša, vraćamo se i bićemo spremni. Takva su pravila", dodao je Pep.21:00 - Remi Hamburga i FrajburgaFudbaleri Hamburga i Frajburga odigrali su nerešeno 2:2. Domaći Hamburg poveo je u 15. minutu golom Arona Hunta, a Maksimilijan Filip izjednačio je u 23. minutu. Novo vođstvo domaćima doneo je Mihael Gregorič u 57. minutu, a konačan rezultat postavio je Vinčenco Grifo u 72. minutu.Hamburg je propustio priliku da pobedi, pošto je Hunt u 88. minutu promašio penal.Hamburg je vezao treću utakmicu bez poraza i nalazi se na 15. mestu sa 20 bodova, bodom više od Verdera, koji je u zoni ispadanja. Frajburg zauzima deveto mesto sa 30 bodova.

20:00 - Lalatović: Čukarički se konačno trgaoTrener fudbalera Čukaričkog Nenad Lalatović rekao je večeras posle debitantskog trijumfa na klupi "brdjana" da mu je drago što je njegova ekipa pokazala da se "trgla" i dodao da je najbitnije što su osvojena tri boda. "Javor je po tabeli bio favorit, ali kako smo mi odigrali u ovom drugom poluvremenu je pokazatelj da se Čukarički trgao. Moram da pohvalim svoje igrače, jer su uradili ono čemu sam težio težili, a to je da ne padneš kada gubiš. Odigrali smo drugo poluvreme onako kako ja želim da Čukarički igra, a to je da bude agresivan, da ne dozvoli protivniku da dodje do prilike... Oni nisu imali izglednu priliku u drugom delu", rekao je Lalatović novinarima posle utakmice. Čukarički je danas posle preokreta na svom terenu pobedio Javor sa 2:1 u poslednjoj subotnjoj utakmici 22. kola Super lige Srbije. "Mnogo će mojim igračima značiti ova pobeda. Preokrenuti za 45 minuta, postići dva gola, imati još mnogo prilika... To jednostavno znači da ova ekipa ne pada duhom, da ima jaču glavu,. Mnogo će mojim igračima ova pobeda značiti za dalji tok takmičenja, pogotovo za samopouzdanje, jer kada imaš samopouzdanje i kada lošije igraš, možeš da pobediš", rekao je Lalatović.

19:25 - Pliškova osvojila turnir u DohiČeška teniserka Karolina Pliškova osvojila je danas turnir u Dohi, pošto je u finalu pobedila 18. teniserku sveta, Dankinju Karolinu Voznijacki posle dva seta, 6:3, 6:4. Treća teniserka sveta Pliškova pobedila je za sat i 20 minuta, četiri puta je oduzela servis danskoj teniserki, koja je napravila jedan brejk. Pliškova je tako prvi put u karijeri pobedila Voznijacki, koja je prethodno od nje bila bolja u tri meča, 2013. i 2014. godine. To je druga WTA titula ove godine za Pliškovu, posle trijumfa u Brizbejnu u januaru, a ukupno osma u karijeri. "Na ovom turniru sam čekala dobar rezultat, pošto sam u poslednje tri godine ispadala u prvom i drugom kolu, tako da je ovo veliki korak. Uzbudjena sam što ću dobiti trofej i nove navijače u Dohi", rekla je Pliškova. Voznijacki je i 2011. godine izgubila u finalu na turniru u Dohi. "Karolina je igrala zaista dobro, zaslužila je pobedu. Ali, potrudiću se da se osvetim sledeći put", rekla je Voznijacki.

19:06 - Čukarički pobedio JavorFudbaleri Čukaričkog pobedili su danas na Banovom brdu Javor posle preokreta sa 2:1 u poslednjoj utakmici 22. kola Super lige Srbije. Na klupi Čukaričkog debitovao je trener Nenad Lalatović, koji je u jesenjem delu sezone predvodio Vojvodinu. Prvo poluvreme utakmice na Banovom brdu preteklo je u izjednačenoj borbi, u kojoj se bolje snašli gosti. Javor je poveo golom Alekse Amanovića u 35. minutu kom je to bio prvi gol u dresu ekipe iz Ivanjice. Čukarički je u drugom poluvremenu zaigrao znatno ofanzivnije, što je ekipi Nenada Lalatovića donelo velika tri boda u bori za plej-of Super lige Srbije. Izjednačujući pogodak postigao je Ognjen Ožegović u 63. minutu, da bi preokret doneo Aleksandar Jevtić u 82. Čukarički je 11. na tabeli Super lige Srbije sa 23 boda, dok je Javor šesti sa 32. "Brdjani" će u narednom kolu ponovo igrati na svom terenu, a u goste im dolazi Napredak iz Kruševca, dok Javor dočekuje Spartak.

18:45 - Milvol izbacio LesterEngleski trećeligaški fudbalski klub Milvol plasirao se danas u četvrtfinale FA kupa pošto je pobedio aktuelnog šampiona Premijer lige Lester sa 1:0. Jedini gol postigao je Šon Kamings u 90. minutu. Milvol je skoro 40 minuta igrao sa desetoricom igrača pošto je drugi žuti karton u 53. minutu dobio Džejk Kuper. Po završetku utakmice stotine navijača Milvola uletelo je u teren da proslave pobedu sa svojim igračima. Trener Lestera Klaudio Ranijeri napravio je 10 izmena u ekipi, pošto je želeo da odmori glavne igrače za predstojeću utakmicu sa Seviljom, u osmini finala Lige šampiona. Milvol je tako na putu do četvrtfinala FA kupa izbacio tri premijerligaša, pre Lestera pobedio je Bornmut i Votford. Drugoligaš Hadersfild danas je na svom terenu odigrao bez golova sa Mančester sitijem i izborio drugu utakmicu. Midlsbro se plasirao u četvrtfinale pošto je na svom terenu pobedio Oksford sa 3:2.

18:24 - Božović: Jači u nastaku sezone sa prekidima MilijašaTrener fudbalera Crvene zvezde Miodrag Božović izjavio je da je zadovoljan izdanjem svog tima u pobedi nad Novim Pazarom (2:0) u 22. kolu Superlige. "Svih 90 minuta smo bili dominantni, Pazar se znalački branio, pa nismo stvorili mnogo prilika. Pobedili smo i to je u ovom trenurku najvažnije. Zadovoljan sam igrom čitavog tima, ne samo odbrane,svi igrači Zvezde su dobro stajali u odbrani", rekao je Božović na konferenciji za medije posle utakmice. Božovića je posebno obradovala činjenica da je Nenad Milijaš na večerašnjem meču nagovestio da će Zvezdin veliki adut biti prekidi. "Osim možda Anđelkovića, nismo imali igrača za slobodne udarce kao što može da ih izvodi Milijaš. Sigurno ćemo sada imati više prilika za gol. Nadam se da će to da radi kao što je danas činio kada bude potpuno fit", naveo je Božović. Trener Pazaraca Nebojša Vučićević čestitao je Zvezdi na zasluženoj pobedi. "Zvezda je dominirala ceo meč, parirali smo koliko možemo i zadovoljan sam kako smo se borili i trčali. Zvezda nam nije mnogo dopustila, a na nama je da budemo optimisti u borbi za opstanak", poručio je Vučićević.

18:00 - Linkoln u četvrtfinalu FA kupaAmaterski engleski fudbalski klub Linkoln plasirao se danas u četvrtfinale FA kupa, pošto je na gostujućem terenu pobedio premijerligaša Barnli sa 1:0. Jedini gol na utakmici, navažniji u 133-godišnjoj istoriji Linkolna, postigao je Šon Reget u 89. minutu. Linkoln je tako postao prvi amaterski klub koji je posle 103 godine izborio plasman u četvrtfinale FA kupa. Na stadionu "Tarf Mur" bilo je 3.210 gostujućih navijača, koji su 15 minuta po završetku utakmice slvili sa svojim igračima i uzvikivali: "Idemo na Vembli". "Ovo je neverovatno. Kada smo počeli takmičenje u oktobru, to je bio san", rekao je napadač Linkolna Met Rid. Poslednji amaterski klub koji je igrao u četvrtfinalu FA kupa bio je Kvins Park Rendžers 1914. godine. Trener Barnlija Šon Dajč bio je ljut na svoje igrače. "Nema izgovora. Nažalost, mi smo deo njihove bajke", rekao je on.

17:20 - FSS: Obradović i Ognjenović novi selektori omladinaca i kadetaBivši fudbalski reprezentativci Milan Obradović i Perica Ognjenović izabrani su za selektore omladinske i kadetske reprezentacije Srbije. Kako je saopštio Fudbalski savez Srbije, odlukom Odbora za hitna pitanja, Milan Obradović predvodiće omladinsku reprezentaciju, generacije 1998. godište. Obradović je nekadašnji fudbaler Obilića, Lokomotive iz Moskve, Borusije iz Menhengledbaha, Metalista iz Harkova i Partizana. Karijeru je završio u OFK Beogradu 2014. godine, a posle toga se posvetio trenerskom poslu. On je radio kao pomoćni trener u Napretku i Koperu, a prošle godine bio je prvi trener tog slovenačkog kluba. Obradović će sa ekipom učestovati u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, koje će se igrati od 2. do 15. jula u Gruziji. Protivnici Srbije biće Nemačka, Slovačka i Kipar. Bivši fudbaler Crvene zvezde, Real Madrida, Dinama iz Kijeva i Kajzerslauterna Perica Ognjenović prevodiće kadetsku reprezentaciju, generaciju 2000. godište. On je karijeru završio 2011. godine u Jagodini. Ognjenovića očekuje završna runda kvalifikacija za odlazak na Evropsko prvenstvo u Hrvatskoj od 3. do 19. maja. Protivnici srpskim fudbalerima biće domaćin turnira Škotska, a tu su još Švajcarska i Crna Gora. Elit runda kvalifikacija za kadete igra se od 17.do 22. marta. Kako je naveo FSS, Odbor za hitna pitanja odlučio je i da će se finale Kupa Srbije u futsalu održati 10. maja u niškoj dvorani Čair. Takodje, najuže operativno telo FSS dobilo je novog člana, sada već bivšeg potpredsednika FSS, Branka Stojakovića.

17:00 - Pobede Borca, remi Napretka i VoždovcaFudbaleri Borca pobedili su danas u Čačku Bačku sa 1:0, u utakmici 22. kola Super lige Srbije. Borac je pobedio golom Lazara Jovanovića u 67. minutu. Borac je ostvario treću uzastopnu pobedu, ali je i dalje pretposlednji, 15. sa 18 bodova. Bačka na 14. mestu ima takodje 18 bodova. Fudbaleri Napretka i Voždovca odigrali su bez golova u Kruševcu. Beogradski tim završio je utakmicu sa desetoricom igrača, pošto je Uroš Sindjić u 86. minutu dobio crveni karton. Na klupi Napretka debitovao je trener Vuk Rašović, ali nije uspeo da pomogne ekipi da prekine niz od četiri utakmice bez pobede. Napredak je peti na tabeli sa 36 bodova, a Voždovac, koji je prekinuo niz od dve pobede, zauzima deveto mesto na tabeli sa 28 bodova.

16:40 - Atletiko pobedio Hihon uz het-trik GameiraFudbaleri Atletiko Madrida pobedili su danas na gostujućem terenu Sporting Hihon sa 4:1, u utakmici 23. kola španskog prvenstva i ostvarili treću uzastopnu pobedu. Atletiko je poveo u 46. minutu golom Janika Karaska, a tri minuta kasnije izjednačio je Serhio Alvares. Pobedu Atletiku doneo je Kevin Gameiro, koji je ušao u igru u 62. minutu. On je u razmaku od šest minuta postigao sva tri gola. Prvo je bio strelac u 80. minutu, zatim u 81. i u 85. minutu. Gameiro je postigao šest golova u 21 prvenstvenoj utakmici, a uglavnom je rezerva pošto trener Dijego Simeone daje prednost Fernandu Toresu. Atletiko je ostvario 13. pobedu u prvenstvu i ostao je na četvrtom mestu na tabeli sa 45 bodova, pet manje od vodećeg Real Madrida. Sporting Hihon je pretrpeo 15. poraz i nalazi se u opasnoj zoni na 18. mestu sa 16 bodova.16:22 - U Novom Sadu predstavljanje Regionalne lige u boksuBokserski klub Vojvodina iz Novog Sada predstaviće u ponedeljak Regionalnu ligu u boksu, koju će sačinjavati klubovi iz Srbije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Makedonije. Prezentaciji će prisustvovati predstavnici bokserskih klubova Loznica, Lazarevac, Vojvodina, Spartak iz Subotice, Sesvete iz Hrvatske, Slavija iz Banjaluke, Radnik iz Bijeljine, Pink Panter iz Makedonije. Govoriće predsednik regionalne lige Jurica Runtić, potpredsednik Ilija Mladenovski i direktor lige Dragoljub Radović, saopštio je danas Bokserski klub Vojvodina.

16:00 - Mladi košarkaši Lokomotive predvođeni Varagićem osvojili prvenstvo RusijeKošarkaši Lokomotive iz Krasnodara, uzrasta 2000. godište, osvojili su prvenstvo Rusije, pošto su u finalu pobedili Moskvu sa 63:30. Ekipu Krasnodara predvodi srpski trener Đorđe Varagić. "Oduvek smo verovali da možemo da pobedimo. Finale je bilo teško i komplikovano, ali i treninzi koju su nas doveli do njega. Očekivali smo da će utakmica biti teška i na to smo se pripremili. Išli smo korak po korak i verovali u najbolje. Naporno smo radili u prethodnih šest meseci i to je donelo rezultate. Čestitam svim trenerima, igračima, ljudima u klubu i navijačima koji su navijali za Lokomotivu. Nadam se da će ovaj uspeh biti velika motivacija deci za dalji napredak", rekao je Varagić za klupski sajt. U finalnoj utakmici najbolji u ekipi Krasnodara bio je Aleksandar Sinebanov sa 18 poena i 12 skokova.15:00 - Šifrin odbranila titulu prvaka sveta u slalomuAmerička skijašica Mikaela Šifrin drugi put uzastopno odbranila je titulu prvaka sveta u slalomu, pošto je pobednica današnje trke u Sankt Moricu. Šifrin je do četvrte medalje na prvenstvima sveta, a treće zlatne u slalomu došla u vremenu od minut, 37 sekundi i 27 stotinki. Srebrnu medalju, a drugu u Sankt Moricu, osvojila je Švajcarkinja Vendi Holdener sa sekund i 64 stotinke zaostatka.Bronzanim odličjem okitila se Šveđanka Frida Hansdoter sa 1,89 sekundi zaostatka za pobednicom. Četvrto mesto zauzela je Slovakinja Petra Vlhova, dok se na petom mestu našla Čehinja Šarka Strahova.Prvih deset kompletirale su Austrijanka Mikaela Kirgaser, Slovenka Ana Bucik, Šveđanka Emilili Vikstrem, Švajcarkinja Deniz Fajerabend i Bernedete Šild iz Austrije.Srpska skijašica Nevena posle solidne vožnje i 29. mesta posle prve vožnje, nije uspela da završi drugu trku, tako da je ostala bez plasmana. Svetsko prvenstvo u Sankt Moricu završava se sutra trkom slaloma u muškoj konkurenciji, koja je na programu od 9.45.

14:00 - Kiril Lazarov iz Barselone prelazi u NantRukometaš Barselone i kapiten reprezentacije Makedonije od naredne sezone će igrati za francuski klub Nant, preneli su danas makedonski mediji. Najbolji makedonski rukometaš, posle četiri godine u katalonskom klubu, potpisao je dvogidišnji ugovor sa Nantom, do juna 2019. Trener Nanta Tjeri Anti nazvao je Lazarova "rukometnim Mesijem" ; i istakao da francuski klub njegovom dolaskom "ulazi u novu dimenziju". Lazarov je za klupski sajt rekao da je zadovoljan jer prelazi u klub koji iz godine u godinu napreduje i da će noseći dres Nanta moći da igra u jednom od najboljih šampionata na svetu i u Ligi šampiona. Jedan od najboljih svetskih rukometaša, Lazarov, koji igra na poziciji desnog krila, za reprezentaciju Makedonije postigao je više od 1.000 golova na zvanćnim utakmicama.Na poslednjem Svetskom prvenstvu, u januaru ove godine, bio je najbolji strelac sa 50 golova, iako je makedonska reprezentacija stigla samo do osmine finala.

12:45 - Niš želi da nastavi tradiciju organizovanja završnog turnira KupaGradonačelnik Niša Darko Bulatović izjavio je danas da se nada da će se završni turnir košarkaškog Kupa Radivoja Koraća i ubuduće održavati u tom gradu."To je veoma značajan sportski dogadjaj. Niš zaslužuje poverenje. Trudimo se da sve podignemo na viši nivo, na zadovoljstvo ljubitelja košarke i gradjana", rekao je Bulatović novinarima na prijemu u Gradskoj kući u Nišu.Završni turnir Kupa Radivoja Koraća treću godinu se održava u Nišu, a taj grad ima ugovor s Košarkaškim savezom Srbije i za sledeću sezonu.Bulatović je naveo da se nada da je Niš ispunio očekivanja i da će sledeće godine organizacija turnira biti podignuta na još viši nivo."Naravno, nadamo se da će se turnir i posle sledeće godine održavati u Nišu, jer Niš zaslužuje podršku", kazao je Bulatović.Predsednik Košarkaškog saveza Srbije Predrag Danilović zahvalio je ljudima koji vode grad Niš na "izvanrednog organizovanom turniru"."Niš je pokazao da je jedan od retkih gradova koji to odlično radi. Nišlije vole sport. Verujem da će ovo biti praznik košarke, gde će ljudi pre svega da uživaju i izaći radosni iz Čaira", rekao je Danilović.Završni turnir Kupa Radivoja Koraća ušao je u treći dan. Večeras će se igrati polufinala. U 17.00 će se sastati Crvena zvezda i FMP, a od 21.00 Partizan i Mega Leks.Finale će se igrati sutra od 21.00. Sve ulaznice za utakmice su rasprodate.

09:01 - Jokić blizu tripl-dabla u meču "Zvezda u usponu"Srpski košarkaš Nikola Jokić zablistao je prve noći Ol-star vikenda u meču "Zvezda u usponu", pošto su mu dve asistencije nedostajale za tripl-dabl učinak u pobedi Tima sveta nad mladom ekipom SAD 150:141.Jokić je za 21 minut na terenu u Nju Orlaensu zabeležio 12 poena, imao je najviše skokova na utakmici 11, uz osam asistencija i tri ukradene lopte.Najbolji pojedinac meča bio je Jokićev saigrač na večerašnjem meču, ali i iz Denvera, Džamal Marej sa 36 poena i 11 asistecija, posle čega je proglašen za MVP-ija.Jokić nije završio nastup na Ol-staru jer se u noći između subote i nedelje takmiči u veštinama.

08:29 - Partizan ubedljiv protiv Dunava, sa Megom u polufinaluKošarkaši Partizana plasirali su se u polufinale Kupa Radivoja Koraća, pošto su sinoć na startu završnog turnira u Nišu savladali Dunav iz Starih Banovaca 80:60 (18:18, 23:5, 23:20, 16:17).Bez bolesnog Vilijama Hečera, kao i takođe prehlađenog trenera Aleksandra Džikića, crno-beli su sporije ušli u meč, pa je srpskoligaš odolevao celu prvu četvrtinu i pokazao da je sa pravom među osam najboljih.Najefikasniji u ekipi Partizana bili su Mihajlo Andrić sa 17 i Adin Vrabac sa 13 poena, dok je mladi debitant Nikola Tanasković postigao 10 poena, uz 11 skokova.Crno-beli će danas od 21 sat u reprizi prošlogodišnjeg finala igrati protiv Mege, koja je u prvom današnjem meču rutinski savladala Dinamik 84:57.U prvom polufinalu, od 17 sati, sastaće se Crvena zvezda i FMP.

08:00 - VESTI KOJE SU OBELEŽILE PRETHODNI DAN MOŽETE PROČITATI OVDE

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Pet razloga zbog kojih je Crvena zvezda favorit u Kupu Radivoja Koraća

Pet razloga zbog kojih je Partizan favorit u Kupu Radivoja Koraća

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track