BLOG UŽIVO, VIDEO: Zlatan Ibrahimović odveo Junajted u četvrtfinale FA kupa
Foto: Reuters

NAJNOVIJE INFORMACIJE IZ SVETA SPORTA

BLOG UŽIVO, VIDEO: Zlatan Ibrahimović odveo Junajted u četvrtfinale FA kupa

Fudbal -

Sve o sportskim dešavanjima na jednom mestu, najnovije informacije, rezultati, najave predstojećih događaja.

BEOGRAD - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu.

23:23 - Pobede Rome i MilanaFudbaleri Rome pobedili su večeras Torino sa 4:1 u 25. kolu Serije A i tako zadržali drugo mesto tabele. U drugom večernjem meču, Milan je pobedio direktnog rivala u borbi za Evropu, ekipu Fiorentine 2:1. Roma je postigla po dva gola u svakom poluvremenu i tako zabeležila treću uzastopnu pobedu u prvenstvu. "Vučica" sada ima 56 bodova, sedam manje od lidera Juventusa i dva više od Napolija. Okršaj Milana i Fiorentine odlučen je prvom poluvremenu. Juraj Kucka je doneo vodjstvo domaćinu u 17. minutu, Nikola Kalinić je izjednačio u 21, a konačni rezultat postignut je u 31. minutu golom Herarda Deulofeua. Milan je sada sedmi sa 44 boda, četiri više od Fiorentine. "Rosoneri" se bore za Evropu i trenutno imaju četiri boda manje od Intera i Atalante, koji su na deobi četvrtog i petog mesta, koja vode u Ligu Evropa.

23:00 - Barselona pobedila posle penala u 90. minutuFudbaleri Barselone pobedili su danas na svom terenu Leganes sa 2:1 u 23. kolu Primere, a do trijumfa su došli golom iz penala u 90. minutu. Barsa je povela već u četvrtom minutu, kada je Luis Suares sa leve strane proigrao Lionela Mesija u šesnaestercu, a on je samo podmetnuo nogu za 1:0. Leganes je izjednačio u 71. golom Unaija Lopesa. Penal je dosuđen u 90. minutu zbog prekršaja nad Nejmarom u šesnaestercu gostiju, a siguran izvođač bio je Mesi. Barselona je tako sačuvala drugo mesto i ima bod manje od vodećeg Real Madrida, koji ima dve utakmice manje. Leganes je 17, sa 18 bodova, dva više od timova iz opasne zone. Ranije danas Valensija je pobedila kod kuće Atletik Bilbao sa 2:0 i tako se odmakao od ekipa koje se bore za opstanak na sedam bodova. Selta je na svom terenu sigurno savladala "fenjeraša" Osasunu 3:0, dok je u prvoj utakmici dana Viljareal u gostima pobedio Real Sosijedad 1:0.

22:00 - Karpoš sokoli osvojili Kup MakedonijeKošarkaši skopskih Karpoš sokola osvojili su večeras Kup Makedonije, nakon što su pobedili kavadarski Feni industri sa 80:69 (21:20, 21:17, 13:15, 25:17). U finalnoj utakmici Kupa koja je održana u, što je za makedonsku košarku neuobičajeno punoj sali u Kavadarcima, tim iz skopske opštine Karpoš pobedom nad domaćim timom osvojio je svoj prvi trofej. Finalna utakmica je tokom većeg dela bila izjednačena, a pobednički tim je prednost napravio na početku četvrtog perioda, u kojem je vodio i sa dvocifrenom razlikom. Za Karpoš sokole ovo je bilo drugo finale Kupa, nakon što je prošle godine izgubio od MZT iz Skoplja. Feni iz Kavadaraca je ostao na dva osvojena pehara u četiri finala Kupa. Prethodno su u finalnoj utakmici Kupa u ženskoj konkurenciji košarkašice Vardara osvojile taj trofej prvi put pobedom nad ekipom Badela 1862, koji je makedonski kup osvajao poslednje tri godine.

21:00 - Serhio Ljulj doneo Kup kralja madridskom RealuKošarkaši Real Madrida osvojili su Kup kralja pošto su u finalu pobedili Valensiju 97:95. Madriđani su tako došli do prvog trofeja u sezoni, a Serhio Ljulj je bio najefikasniji u ekipi Reala sa 22 poena, dok je Entoni Rendolf dodao 20. U poraženoj ekipi najbolji je bio Bojan Dubljević sa 28 poena, dok je San Emeterio dodao 17. Serhio Ljulj izabran je za najkorisnijeg igrača Kupa kralja.

20:20 - Everton: Želim da što pre zaboravim ovaj mečFudbaler Partizana Everton saopštio je da želi da što pre zaboravi današnju utakmicu protiv Rada, rekavši da je sve vreme vredjan na rasnoj osnovi, zbog čega je posle meča i zaplakao. "Čitav mesec smo vredno radili samo sa jednom željom, a to je da se što bolje pripremimo za početak sezone, dobijemo svaku utakmicu i borimo se za šampionsku titulu. Sa tim mislima smo i ušli i u ovaj meč koji smo iako nije bio lak na kraju dobili. Ali, zato sve drugo u vezi sa njim želim da zaboravim", navedeno je u saopštnju Evertona, koji se oglasio putem kluba. Partizan je danas pobedio Rad sa 1:0, ali je meč ostao u senci incidenta. Brazilac Everton je posle meča pritrčao tribini na kojoj su se nalazili organizovani navijači domaćeg tima i pokazao im srednji prst. Oni su ga tokom meča vredjali na rasnoj osnovi. Posle toga je došlo do koškanja medju igračima oba tima.

19:45 - Zlatan Ibrahimović odveo Junajted u četvrtfinale FA kupaFudbaleri Mančester junajteda plasirali su se u četvrtfinale FA kupa pošto su posle preokreta pobedili Blekburn 2:1. Blekburn je poveo golom Grejema u 16. minutu, a Junajted je izjednačio 10 minuta kasnije pogotkom Rašforda. Pobedu "crvenim đavolima" doneo je Zlatan Ibrahimović u 75. minutu. Totenhem je u gostima pobedio Fulam 3:0. Sva tri gola za Totenhem postigao je Kejn u 16, 51. i 73. minutu.

19:30 - Pobeda Lajpciga, remi Kelna i ŠalkeaFudbaleri Lajpciga vratili su se na pobednički put u Bundesligi, pošto su danas u gostima savladali Borusiju Menhengladbah sa 2:1. U drugom današnjem meču 21. kola Keln i Šalke odigrali su 1:1. Lajpcig je danas poveo u 31. minutu golom Emila Frosberga. Gladbah je mogao da izjednači, ali Torgan Azar nije iskoristio penal u 45. minutu. Najbolji strelac gostiju Timo Verner uvećao je prednost na 2:0 u 55. minutu svojim 12. golom u sezoni. Janik Vestergard smanjio je u 81. minutu na 1:2, ali domaćin nije uspeo da uradi ništa više do kraja meča. Lajpcig je tako zabeležio pobedu posle dva uzastopna poraza i ostao je na drugom mestu. Ovim trijumfom se približio se Bajernu na pet bodova zaostatka. Menhengladbah je pao na 11. mesto. Šalke je danas poveo već u drugom minutu golom Alesandra Šopfa, a Keln je izjednačio u 43. pogotkom Antonija Modestea. Šalke je u finišu meča imao tri odlične prilike, ali nije iskoristio nijednu. "Rudari" su ovim bodom preskočili na tabeli Menhengladbah zbog bolje gol razlike. Keln je sedmi sa 33 boda, jednim manje od Herte koja je na poslednjem mestu koje vodi u evropska takmičenja.

17:30 - Jelena Janković eliminisana u DubaijuSrpska teniserka Jelena Janković eliminisana je na startu turnira u Dubaiju, pošto je danas izgubila od Nemice Mone Bartel 6:1, 6:3. Bartel, 112. na WTA listi, ostvarila je drugu pobedu u trećem međusobnom duelu, za tačno sat igre. Turnir u Dubaiju igra se za nagradni fond od 2.236.250 dolara.

17:00 - Peskara konačno pobedila u Seriji AFudbaleri Peskare pobedili su danas na svom terenu Djenovu sa 5:0, u 25. kolu Serije A, i tako došli do svog tek drugog trijumfa u sezoni. Peskara je poslednju pobedu zabeležila još u avgustu, u drugom kolu a u 22 meča nakon toga pretrpela je 17 poraza. "Fenjeraš" Serije A, medjutim, vodio je danas 3:0 na poluvremenu, nakon autogola Lukasa Orbana i pogodaka Djanluke Kaprarija i Ahmada Benalija. U drugom poluvremenu Kaprani je dao još jedan gol, a tačku na meč stavio je Alberto Čeri tri minuta pre kraja. Peskara je ostala poslednja na tabeli i sada ima 12 bodova, jedan manje od Krotonea i dva manje od Palerma, ali i 10 manje od Empolija, prvog tima van opasne zone. Napoli je danas pobedio u gostima Kjevo sa 3:1 i tako izbio na drugo mesto, sa bodom više od Rome, koja kasnije danas igra protiv Torina. Inter je ranije danas savladao Bolonju 1:0, a pobedu je ostvario i Sasuolo, koji je u gostima savladao Udineze 2:1. Sampdorija i Kaljari odigrali su 1:1.

16:20 - Vojvodina ubedljiva u Subotici na početku prolećnog dela sezoneFudbaleri Vojvodine pobedili su danas u Subotici Spartak sa 4:1 u 22. kolu Super lige Srbije, prvom u prolećnom delu sezone. Vojvodina je ovako zadržala tri boda zaostatka za drugoplasiranim Partizanom, dok je Spartak sedmi na tabeli, sa istim brojem bodova, ali i boljom gol-razlikom od Radničkog. Novosađani su poveli već u petom minutu golom Dejana Melega, da bi u 54. povisli na 2:0. Ognjen Mudrinski vratio je Spartak u igru pogotkom u 57, da bi Filip Malbašić dva minuta posle toga povisio na 3:1, i tako krunisao period od pet minuta u kome su viđena tri gola. Tačka na meč stavljena je u 86. minutu, kada je posle kornera nastala gužva u šesnaestercu Spartaka. Lopta je na putu za mrežu zakačila više igrača, a gol je pripisan Milanu Puroviću. Junak meča bio je golman Vojvodine Emil Rockov, koji je u više navrata odbranio sjajne šuteve, a vadio je i loptu iz ćoškova.

15:13 - Tuča "delija" i "grobara" u BijeljiniDva lica su lakše povređena danas u fizičkom obracunu navijača "Crvene zvezde" i "Partizana" u Bijeljini, potvrdila je portparol bijeljinskog Centra javne bezbednosti Aleksandra Simojlovic, javlja BN televizija.Prema njenim rečima, do fizičkog obračuna navijača došlo na zaobilaznici u gradu, a policija je prijavu o ovom slučaju primila u 10.00 casova.Reč je o navijačkim grupama iz Prijedora i Teslića, koje su putovale kroz Bijeljinu.

14:34 - Inter pobedio Bolonju u gostima i izbio na četvrto mesto tabeleFudbaleri Intera pobedili su danas u gostima Bolonju sa 1:0 u 25. kolu Serije A, i tako izbili na četvrto mesto tabele.Pobedonosni gol postignut je u 82. minutu, kada je Danijele D'Ambrozio prodro u šesnaesterac sa desne strane, a onda prebacio loptu na drugu stranu, gde je dočekao Gabrijel i samo smestio u mrežu.Inter je sada četvrti sa 48 bodova, koliko ima i Atalanta, ali uz nešto slabiju gol razliku. Trećeplasirani Napoli ima 51 bod, a Roma 53, ali oni imaju po utakmicu manje. Ovo je timu iz Milana bila deveta pobeda u poslednjih 10 utakmica. Bolonja je pala na 15. mesto posle ovog poraza.

14:07 - Viljareal u nadoknadi vremena pobedio Sosijedad u gostimaFudbaleri Viljareala pobedili su danas u gostima Real Sosijedad sa 1:0 u 23. kolu Primere i tako mu prišli na dva boda zaostatka na tabeli.Na utakmici se nije dešavalo mnogo toga, a jedini gol postigao je Samu Kastiljeho u četvrtom minutu nadoknade vremena.Viljareal je sada izbio na šesto mesto tabele, sa 39 bodova, dva manje od petog Sosijedada.Kasnije danas igraju se još tri utakmice 23. kola.

13:25 - Karpoš sokoli i Feni u finalu Kupa MakedonijeU finalu košarkaškog kupa Makedonije večeras će igrati skopski Karpoš sokoli i Feni iz Kavadaraca.Košarkaši Karpoš sokola su u polufinalu ubedljvo pobedili Rabotnički sa 78:92, dok je Feni napravio iznenadjenje i slavio protiv branioca trofeja, MZT-a sa 80:79.Finalna utakmica Kupa Makedonije, koje se igra u Kavadarcima, počinje u 19.00.Pre toga će košarkašice Vardara i Badela 1862 odmeriti snage u finalu Kupa u ženskoj konkurenciji.

12:49 - Partizan bez Hečera, Marinkovića i Koprivice u finaluKošarkaši Partizana Vilijam Hečer, Vanja Marinković i Miloš Koprivica propustiće večerašnje finale Kupa Radivoja Koraća u Nišu protiv Crvene zvezde zbog problema sa zdravljem, rečeno je Beti u klubu.Hečer, Marinković i Koprivica zbog bolesti nisu igrali ni u jučerašnjem polufinalu protiv Mega Leksa, a najverovatnije će se vratiti za Beograd kako bi otišli na Infektivnu kliniku.Probleme sa zdravljem ima i trener Partizana Aleksandar Džikić, ali on će ostati u Nišu.Finale Kupa Radivoja Koraća igra se večeras od 21.00 u niškom Čairu.

12:25 - Sneg odložio utakmicu Metalac-RadnikUtakmica 22. kola Super lige Srbije izmedju Metalca i Radnika odložena je danas zbog snega u Gornjem Milanovcu.Meč izmedju Metalca i Radnika trebalo je da se igra danas od 14.00 sati."Ovakva odluka doneta je na osnovu stanja na stadionu FK Metalac u Gornjem Milanovcu, uz saglasnost klubova-učesnika, delegata utakmice i sudijskog tima", navodi se u saopštenju Super lige Srbije.U zavisnosti od meteoroloških prilika, ta utakmica će biti odigrana u novom terminu, a planirani datumi su 22. februar ili 1. mart.

11:46 - Pirlo se vraća u Juventus kao ambasador klubaItalijanski fudbaler Andrea Pirlo vratiće se u Juventus i biće ambasador tog kluba nakon što mu istekne ugovor sa Njujork sitijem, preneli su danas italijanski mediji.Kako navodi Tutosport, koji je priču o povratku Pirla objavio na naslovnoj strani, legendarni fudbaler nije prekidao kontakt sa "starom damom".U Juventusu veruju da je Pirlo poseban brend, kako u Italiji tako i u inostranstvu, piše Tutosport.Još nije poznato kada će Pirlo preuzeti novu funkciju, ali se pretpostavlja da će se to desiti kada okonča svoju karijeru u američkoj MLS ligi.Pirlo u maju puni 38 godina, a ugovor sa Njujork Sitijem ima do decembra 2017. godine.Andrea Pirlo je u Juventusu igrao četiri sezone i sa klubom iz Torina je osvojio isto toliko titula u Seriji A. On je 2015. godine prešao u Njujork siti.

08:54 - Čanak: Daćemo sve od sebe iako je Zvezda kvalitetnijaPomoćni trener Partizana Nenad Čanak rekao je da će košarkaši tog kluba dati sve od sebe da pobede Crvenu zvezdu u finalu Kupa Radivoja Koraća, bez obzira na to što je tim oslabljen zbog bolesti velikog broja igrača."Izuzetno bitna pobeda, ne samo što smo ušli u finale, već zbog okolnosti u kojima smo bili. Imamo problema, virus nas je razorio i pitanje je u kakvom ćemo sastavu izaći. U kom god da budemo, igra se za trofej tako da ćemo dati sve od sebe, iako je Zvezda kvalitetnija od nas i u boljem stanju čeka utakmicu", rekao je Čanak novinarima posle utakmice u Nišu.Partizan se plasirao u finale Kupa Radivoja Koraća pošto je pobedio Mega Leks sa 77:65. Za trofej će igrati protiv "večitog" rivala Partizana.Crno-beli su bili oslabljeni neigranjem Miloša Koprivice, Vanje Marinkovića i Vilijama Hečera zbog bolesti, a na klupi nije bio trener Aleksandar Džikić. Mihailo Andrić je igrao iako je imao temperaturu pred utakmicu.Čanak je naveo da se nada da do utakmice sa Zvezdom neće biti novih problema sa igračima, iako se ne zna "šta nosi noć".Kapiten Partizana Novica Veličković rekao je da je ulaskom u finale Kupa napravljen veliki rezultat."Ulaskom u finale smo napravili veliki rezultat i čeka nas velika borba sa 'večitim' rivalom. Probaćemo... Protiv Mege nas je pogurala želja, čestitam svojim momcima i sada treba da 'izginemo' u finalu", rekao je Veličković.Trener Mege Dejan Milojević čestitao je Partizanu na "zasluženoj pobedi"."Bili su kvalitetniji u svim segmentima, više su želeli pobedu. Nismo dovoljno dobri ove sezone da napravimo problem kvalitetnim ekipama, nismo dobili nijednu veliku utakmicu", rekao je Milojević, koji je poželeo sreću Partizanu u finalu protiv Zvezde, za koju je rekao da je "najkvalitetniji tim kod nas".Najbolji u timu Mege Ognjen Jaramaz rekao je da njegov tim nije igrao na pravi način."Nismo igrali na pravi način, dostojno polufinalu. Većinu duela je Partizan kontorlisao i nijednog trenutka nismo imali šansu da okrenemo u našu korist. Okrećemo se Jadranskoj ligi, da pobedimo što više utakmica u poslednja četiri kola", rekao je Jaramaz.Finale će se igrati u nedelju od 21.00.

08:00 - VESTI KOJE SU OBELEŽILE PRETHODNI DAN MOŽETE PROČITATI OVDE

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Pet razloga zbog kojih je Crvena zvezda favorit u Kupu Radivoja Koraća

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track