(KURIR TV) PARTIZAN NASTAVIO POTERU ZA ZVEZDOM: Crno-beli golom Đurđevića savladali Rad na Banjici
Foto: Partizan

Gradski derbi

(KURIR TV) PARTIZAN NASTAVIO POTERU ZA ZVEZDOM: Crno-beli golom Đurđevića savladali Rad na Banjici

Fudbal -

Fudbaleri Partizana pobedili su danas u gostima Rad sa 1:0, u 22. kolu Super lige Srbije, prvom u prolećnom delu sezone

Crno-beli su slavili golom Uroša Đurđevića, nekadašnjeg igrača Rada, u 55. minutu meča. Partizan je ovako sačuvao šest bodova zaostatka za vodećom Crvenom zvezdom. Rad je ostao na 10. mestu sa 24 boda, šest manje od Spartaka na osmom mestu, poslednjem koje vodi u plej-of.

Prvo poluvreme na Banjici obeležili su prekidi, a malo tečne igre i lepih akcija na obe strane. Obe ekipe su ipak mogle do gola.Prvi šut ka protivničkom golu uputio je Partizan u četvrtom minutu kada je Miletić ubacio loptu u kazneni prostor a na drugoj stativi je probao ĐurĐević, ali je šutirao preko gola.

U 11. minutu stvorila se velika gužva ispred gola Filipa Kljajića ali niko od fudbalera Rada nije uspeo da uputi udarac ka golu.

Rad je veliku šansu imao u 23. minutu kada je Aleksandar Lutovac izašao sam ispred Kljajića ali je golman Partizana uspeo da obrani.

Cŕno-beli su veliku priliku propustili deset minuta kasnije, odnosno pomogao im je igrač Rada Nikola Maraš koji je za malo glavom lobovao svog golmana.Partizan je zaigrao bolje u nastavku a do prednosti je stigao u 75. minutu. Marko Janković je izveo korner s leve stane, lopta se odbila do ivice šesnaesterca gde je dočekao Đurđević. Napadač Partizana šutirao je po zemlji i pogodio za 0:1.

Veliko uzbuđenje usledilo je potom u samo jednom minutu. Prvo je ; Nikola Drinčić u 55. minutu izveo slobodan udarac, lopta se odbila do njega a nekadašnji fudbaler Partizana se oprobao ponovo i pogodio stativu.

Odmah posle te šanse Rada usledila je kontra Partizana, golman Rada je istrčao a ĐurĐević je umesto praznog gola pogodio stativu.

Drugo poluvreme

90+3 minut - Kraj utakmice

85. minut - Partizan ima inicijativuRad ne uspeva da ozbiljnije zapreti

74. minut - Opet šanse na obe stranePrvo je Drinčić pogodio stativu gola Partizana, da bi u kontranapadu Đurđević promašio potpuno prazan gol

69. minut - Slobodan udarac za PartizanProbao je Leonardo, brani Filipović

62. minut - Transparent navijača Rada Zanimljiv transparent, koji aludira na broj fudbalera Partizana, koji su ranije igrali za Rad. To su Kljajić, Đurđević, Ćirković, Mihajlović...

55. minut GOOOOOOOOL 0:1 ĐurđevićPosle korner koji je izveo Janković, Đurđević je šutirao i pogodio gol domaćina

51. minut - Novi pokušaj PartizanaOpet bez udarca u okvir gola

50. minut - Sanše na obe strane Prvo je Lutovac u kaznenom prostoru Patzizana loše reagovao, a zatim je sa druge strane Leonardov pokušaj glavom bio neprecizan

46. minut - Počelo je drugo poluvremeSa centra su krenuli fudbaleri Rada

Drugo poluvreme

45+1. minut - Kraj prvog poluvremena

33. minut - Nesporazum defanzivaca RadaMaraš je pogrešio, ali je golman Filipović uspeo da spreči autogol

31. minut - Nema penala Vulićević je pronašao Jankovića, ovaj je pao u kaznenom prostoru Rada, ali se sudija nije oglasio

23. minut - Zicer za RadPogrešio je Miletić posle čega je Rodić bio licem u lice sa Kljajićem, golman Partizana je sjajno reagovao

15. minut - Mirno je bez šansi Borba se odvija na sredini terena

11. minut - Prvi korner za Rad Za sada nema golova ni mnogo uzbuđenja pred golom Partizana

7. minut - Leonardo preti Brazilac je u prvoj prilici

4. minut - Prva šansa za PartizanProbao je Đurđević

1 minut - Počela je utakmica

Prvo poluvreme

TOK MEČA

RAD - PARTIZAN

Stadion: Kralj Petar prvi

Sudija: Srđan Jovanović, pomoćnici: Uroš Stojković, Dragan Bogićević; četvrti sudija: Marko Popović

RAD: Filipović, Ljubinković, Ćulum, Denić, Drinčić, Lutovac, Đenić, Rodić, Pajović, Maraš, Radivojević.

PARTIZAN: Kljajić, Vulićević, Ostojić, Milenković, Miletić, Jevtović, Everton, Stevanović, Janković, Leonardo, Đurđević.

Tradicija je apsolutno na strani "parnog valjka", ali ne treba zaboraviti da su "građevinari" u prethodnom periodu umeli da pomrse račune crno-belima.

Ekipa Rada je jesenji deo šampionata završila na 10. mestu sa 24 osvojena boda, dok je ekipa Partizana na kraju ovog dela zauzela 2. mesto sa 48 osvojenih bodova.

Tokom aktuelne sezone dva tima su odigrala jedan međusobni susret, a crno-beli su slavili ubedljivo rezultatom 4:0 (2:0). Strelci su bili Valeri Božinov, Nikola Milenković, Leonardo da Silva i Miroslav Radović.

Ako posmatramo bilans u prethodnih 37 međusobnih susreta u domaćim takmičenjima (u periodu 1996-2016) crno-beli su bili daleko uspešniji sa čak 30 pobeda, uz pet remija i samo dva poraza.

Oba trijumfa "građevinari" su ostvarili na svom stadionu, ali je poslednji ostvaren još u sezoni 2002/03.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track