SRPSKI FUDBALE, GDE SI?! Dva meča Lige šampiona kao celo kolo Superlige
Foto: Reuters

Tuga na našim terenima

SRPSKI FUDBALE, GDE SI?! Dva meča Lige šampiona kao celo kolo Superlige

Fudbal -

Dok je na samo dve utakmice u utorak uveče palo čak 14 golova, na svih osam mečeva prolećne premijere našeg prvenstva postignuto je 13 pogodaka

Utakmice šesnaestine finala Lige šampiona surovo su nas podsetile na „kvalitet“ fudbala najjače lige u Srbiji. Naime, dok je na samo dva meča u utorak uveče palo čak 14 golova, tokom celog kola srpske Superlige, tačnije na osam mečeva, postignuto je skromnih 13 pogodaka.Da podsetimo, Mančester siti pobedio je Monako sa 5:3, dok je Atletiko slavio sa 4:2.

Golovi su u utorak prštali sa svih strana, dok je prethodnog vikenda u Srbiji po utakmici palo siromašnih 1,6 golova. S obzirom na nedostatak uzbuđenja i majstorija na fudbalskim terenima širom naše zemlje, nije ni čudo što posećenost na srpskim stadionima opada iz dana u dan.

Goleada / Ovo su najveći preokreti u Ligi šampionaFinale 2005.Liverpul - Milan3:3, pp 3:2Neverovatno finale odigrano je i u Istanbulu 2005, kad je Liverpul posle prvog poluvremena gubio od Milana sa 0:3, da bi u drugih 45 minuta, u razmaku od šest minuta (54-60), crveni postigli tri gola izjednačivši rezultat, a onda na penale osvojili trofej.Polufinale 1999.Juventus - Mančester junajted2:3Posle 1:1 na Old Trafordu, gde je Junajted na jedvite jade izvukao remi golom Rajana Gigsa u sudijskoj nadoknadi, Juventus je u revanšu već posle deset minuta imao vođstvo od 2:0 golovima Filipa Inzagija. Ekipa ser Aleksa Fergusona se nije predavala, pa je u nastavku dala tri gola za finale.Četvrtfinale 2004.Deportivo - Milan4:0Milan je u prvoj utakmici na San Siru pobedio rezultatom 4:1 i očekivao se siguran prolaz roso-nera u polufinale. Međutim, Deportivo je na stadionu Rijazor priredio senzaciju i pobedom od 4:0 izbacio italijansku ekipu koju su predvodili Kaka i Ševčenko.Druga faza takmičenja 2001.Deportivo - PSŽ4:3Ekipa Pari Sen Žermena je posle sat vremena igre vodila sa 3:0 u gostima. Ali je tada Deportivo u ludoj završnici, zahvaljujući igračima s klupe i lucidnoj odluci trenera Havijera Amijana, napravio čudo. Postigli su četiri gola i osigurali plasman u četvrtfinale.Druga faza takmičenja 1998.Monako - Sporting3:2Sporting iz Lisabona vodio je u direktnom sudaru za plasman u četvrtfinale do 65. minuta protiv Monaka. I to sa dva gola razlike. Ipak, domaćin je na krilima Tijerija Anrija (75) i Davida Trezegea (65) okrenuo rezultat, a treći pogodak Anri (89) postigao je u sudijskoj nadoknadi.Četvrtfinale 2013.Dortmund - Malaga3:2Prvi meč završen je sa 0:0, a Malaga je od 82. minuta, kad je Eliseu dao gol, imala prednost i vođstvo od 2:1 i polufinale u džepu. Kada je škotski sudija Krejg Tomson označio sudijsku nadoknadu, na stadionu Borusije usledio je pravi triler i preokret.

Anja Vukašinović

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track