BLOG UŽIVO, VIDEO Dion Tompson: Važna pobeda zbog Top 8, Marka Ivkovića, mene...
Foto: Aleksandar Jovanović Cile

NAJNOVIJE INFORMACIJE IZ SVETA SPORTA

BLOG UŽIVO, VIDEO Dion Tompson: Važna pobeda zbog Top 8, Marka Ivkovića, mene...

Fudbal -

Sve o sportskim dešavanjima na jednom mestu, najnovije informacije, rezultati, najave predstojećih događaja.

BEOGRAD - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu.

23:34 - Sosijedad pobedio Las PalmasFudbaleri Real Sosijedada pobedili su na gostujućem terenu Las Palmas sa 1:0, u utakmici 24. kola španskog prvenstva i učvrstili se na petom mestu na tabeli. Jedini gol postigao je Ćabi Prijeto u 74. minutu. Sosijedad je ostvario 14. prvenstvenu pobedu i peti je na tabeli sa 44 boda. Las Palmas je pretrpeo četvrti uzastopni poraz i zauzima 12. mesto sa 28 bodova.

23:12 - Verder pobedio VolfsburgFudbaleri Verdera pobedili su večeras na gostujućem terenu Volfsburg sa 2:1, u prvoj utakmici 22. kola Bundeslige. Sva tri gola postignuta su u prvih 19. minuta utakmice. Dvostruki strelac u ekipi iz Bremena bio je Serž Gnabri, golovima u 10. i 18. minutu. Konačan rezultat postavio je Borha Majoral u 19. minutu. Verder je ostvario drugu uzastopnu pobedu, ukupno šestu, i zauzima 15. mesto na tabeli sa 22 boda, dva više od zone ispadanja. Volfsburg je pretrpeo drugi uzastopni poraz i 14. je na tabeli sa takodje 22 boda.

23:01 - Pobede Panatinaikosa i ŽalgirisaKošarkaši Panatinaikosa pobedili su u Atini Uniks iz Kazanja sa 83:82 (24:25, 15:21, 13:15, 31:21), u utakmici 23. kola Evrolige i ostvarili 14. pobedu. Pobedu Panatinaikosu doneo je Majk Džejms "trojkom" u poslednjim trenucima utakmice. On je meč završio sa osam poena. Najefikasniji u grčkom timu bio je Janis Burusis sa 15 poena uz šest skokova, Kris Singlton postigao je 14 poena uz osam skokova, a Kej Si Rivers 13 poena. Kit Lengford bio je najbolji u ruskoj ekipi sa 21 poenom, četiri skoka i sedam asistencija. Panatinaikos je ostvario treću uzastopnu pobedu i uz skor od 14 pobeda i devet poraza zauzima peto mesto na tabeli, dok je Uniks u donjem delu tabele skorom od sedam pobeda i 16 poraza. Košarkaši Žalgirisa pobedili su na gostujućem terenu Brose sa 91:86 (28:22, 21:23, 18:23, 24:18). Žalgiris je do pobede predvodio Lukas Lekavičijus sa 29 poena, uz šut za tri poena 5/5, a dobru partiju prikazao je i Paulijus Jakunas sa 21 poenom i šest skokova. U nemačkoj ekipi najefikasniji su bili Nikolo Meli i Danijel Tajs sa po 17 poena. Žalgiris je 10. na tabeli sa 10 pobeda i 13 poraza, a Brose zauzima 12. mesto sa osam pobeda i 15 poraza.

22:51 - Cedevita pobedila Karpoš u neizvesnoj završniciKošarkaši Cedevite pobedili su u Zagrebu makedonski Karpoš sokoli sa 81:77 (14:20, 22:19, 25:20, 20:18), u utakmici 24. kola Jadranske lige i zadržali drugo mesto na tabeli. Najefikasniji u ekipi Cedevite bio je Marko Arapović sa 16 poena, Miro Bilan postigao je 14 poena, uz sedam skokova, dok su po 10 poena dodali Filip Krušlin i Rajan Boutrajt. Dragan Labović bio je najefikasniji u ekipi iz Skoplja sa 27 poena, Dominik Mavra postigao je 18, a Bojan Trajkovski 14 poena, uz 11 skokova. Karpoš je od početka vodio, a prednost je čuvao sve do 16. minuta kada je Cedevita prvi put povela (28:26). Ekipe su se posle toga smenjivale u vodjstvu, da bi makedonski tim u trećoj deonici stekao devet razlike (47:38). Cedevita je posle toga "trojkama" Džona Šurne i Krušlina, ali i koševima Arapovića uspela da preokrene na 66:59. Dragan Labović je posle toga "trojkama" zadržao Karpoš u igri, ali je Krušlin pogodio "trojku" u 39. minutu i postavio konačan rezultat. Cedevita je zadržala drugo mesto na tabeli sa 18 pobeda i šest poraza, pobedu više, ali i utakmicu više od trećeplasiranog Partizana. Karpoš je skorom od devet pobeda i 15 poraza deveti na tabeli.

22:05 - Svitolina i Voznijacki u finalu turnira u DubaijuRuska teniserka Elina Svitolina plasirala se u finale turnira u Dubaiju, pošto je pobedila drugu teniserku sveta Andželik Kerber iz Nemačke posle dva seta, 6:3, 7:6. Svitolina je pobedila prvog nosica na turniru za sat i 43 minuta. Trinaesta teniserka sveta je sedam puta oduzela servis Kerberovoj, koja je iskoristila pet brejk lopti.Kerberova je tokom meča imala problema s povredom kolena. Njoj je bila potrebno da osvoji turnir u Dubaiju kako bi se vratila na prvo mesto na WTA listi. "Ne razmišljam o tome. Za mene je važno da budem zdrava. Ne znam šta mi je sa kolenom, ali osećam bol. Dala sam sve od sebe", rekla je Kerberova. Svitolina je ostvarila 11. uzastopnu pobedu, a ovog meseca osvojila je turnir na Tajvanu, svoju petu titulu u karijeri. Ona će u finalu igrati protiv 15. teniserke sveta, Karoline Voznijacki iz Danske. Voznijacki je ranije danas pobedila 35. na WTA listi Letonku Anastasiju Sevastovu i igraće za 26. titulu u karijeri. "Srećna sam načinom na koji sam uspela da prebrodim prethodne dve nedelje, pošto je psihički bilo naporno. Ponosna sam na činjenicu što sam uspela da se održim na turniru", navela je Voznijacki. Ona je osvojila titulu u Dubaiju 2011. godine, a u sedam učešća na turniru šest puta je igrala najmanje u polufinalu. "Volim da igram ovde. Dobar je osećaj ponovo biti u finalu u Dubaiju", navela je Voznijacki.

21:39 - Varan povredio tetivu, neizvestan za revanš sa NapolijemFudbaler Real Madrida Rafael Varan mogao bi zbog povrede leve tetive da propusti revanš utakmicu osmine finala Lige šampiona protiv Napolija. Varan se povredio u sredu, tokom prvenstvene utakmice sa Valensijom 1:2. Real je naveo da je posle današnjih pregleda ustanovljeno da je Varan povredio levu tetivu, ali nije saopšteno koliko će odsustvovati sa terena. "Kraljevski" klub je u prvoj utakmici osmine finala Lige šampiona, 15. februara u Madridu, pobedio Napoli sa 3:1. Revanš utakmica na programu je 7. marta u Napulju. Narednu utakmicu Real će igrati u subotu u španskom prvenstvu protiv Viljareala. Ekipa Zinedina Zidana je prva na tabeli sa bodom više od Barselone i tri više od Sevilje, uz utakmicu manje.

20:36 - Efes pobedio BaskonijuKošarkaši Efesa pobedili su na svom terenu u Istanbulu špansku Baskoniju sa 96:85 (23:21, 24:17, 26:22, 23:25), u utakmici 23. kola Evrolige i ostvarili treću uzastopnu pobedu. Tomas Ertel predvodio je Efes do pobede sa 21 poenom i 11 asistencija, Tajler Hanikat postigao je 16, a Brajan Danston 15 poena uz sedam skokova. U španskom timu Rodrig Babua bio je najefikasniji sa 23 poena, Adam Hanga dodao je 20, a Kim Tili 15 poena. Efes sada ima 12 pobeda i 11 poraza, koliko ima i Baskonija, koja je večeras pretrpela treći uzastopni poraz.

19:44 - Murinjo nosio majicu sa inicijalima Klaudija RanijerijaTrener fudbalera Mančester junajteda Žoze Murinjo podržao je danas otpuštenog Klaudija Ranijerija, tako što je na konferenciji za novinare nosio majicu sa inicijalima bivšeg trenera Lestera. Uprava Lestera juče je otpustila Ranijerija zbog loših rezultata, devet meseci pošto je sa ekipom neočekivano osvojio šampionsku titulu u Premijer ligi. Murinjo je optužio fudbalere Lestera da su krivi za Ranijerijevo otpuštanje pošto su bili, kako je rekao, "opsednuti sobom". Portugalac je održao konferenciju za medije povodom utakmice sa Sautemptonom u finalu Liga kupa, a nosio je majicu sa inicijalima Klaudija Ranijerija. "(Majica) je omaž nekome ko zaslužuje da stadion Lestera bude nazvan po njemu, Klaudio Ranijeri, on je otpušten. Lester je pravio istoriju dve godine uzastopno, a prošle godine su napravili najdivniju stvar u istoriji Premijer lige i fudbala", rekao je Murinjo. Murinjo je i juče posle vesti o otkazu podržao italijanskog trenera na društvenim mrežama. "Šampion Engleske i najbolji trener godine u izboru Fife. Otpušten. To je novi fudbal, Klaudio. Nastavi da se smeješ, prijatelju. Niko ne može da izbriše istoriju koju si ispisao", naveo je Murinjo. Upitan da to prokomentariše, Murinjo je rekao: "Na mom Instagramu je bio mali omaž, a ova majica je drugi. Mislim da mu više ne treba nijedan omaž, pošto niko ne može da izbriše ono što je uradio", rekao je Morinjo.

18:43 - Vučićević: Pobeda protiv Metalca jedini izborTrener fudbalera Novog Pazara Nebojša Vučićević rekao je danas da je ekipa Metalca iskusna i dugo na okupu, ali da njegov tim nema drugog izbora osim pobede u 23. kolu Super lige Srbije."Dočekaćemo stare prijatelje fer i sportski, ali ćemo koristiti sva sportska sredstva da ih pobedimo. Neće biti lako, otišla su im dva-tri igrača, ali mislim da su doveli adekvatne zamene. Nama je svaki meč kvalifikacioni, ali nećemo glavom bez obzira. Pokušaćemo da uz pomoć navijača pobedimo i prekinemo niz od osam poraza", rekao je Vučićević. Metalac je 12. u Super ligi Srbije sa 22 boda, dok je Novi Pazar poslednji 16. i ima 12 bodova. "Očekujem tvrdu utakmicu. Oni igraju 4-1-4-1, a nećemo se ni mi preterano otvarati. Mora biti rata na terenu, ali u duhu sportske igre. Nadam se i dobroj atmosferi, kakvu ovdašnja publika zna da napravi", naveo je Vučićević. Domaćin će biti oslabljen neigranjem Milana Savića, koji je povredio petu, dok će ostali biti u konkurenciji za sastav. "Bićemo jači za Dejana Babića, tu je i Stefan Milojević. Biće jedna ili dve promene u odnosu na tim koji je igrao protiv Crvene zvezde", najavio je Vučićević. Utakmica Novi Pazar–Metalac igra se sutra od 14 časova na Gradskom stadionu, a ulaz na tribine je besplatan.

18:05 - Meklaren predstavio novi bolid MCL32Ekipa Meklaren predstavila je danas novi bolid MCL32 i vratila se korenima sa početaka u Formuli 1, kada su njeni bolidi bili ofarbani u narandžasto, crno i belo. Narandžastu boju odabrao je osnivač Meklarena Brus Meklaren šezdesetih godina prošlog veka. Prva pobeda Meklarena u Formuli 1 izborena je u narandžastom bolidu 1968. godine.Od sedamdesetih do devedesetih godina prošlog veka Meklarenovi bolidi su pre svega zbog sponzorskih ugovora bili crveno-beli, a od nedavno su bili obojeni u tamno sivo. Sada je bolid narandžasto-crni, dok je bela boja korporativnog brenda Honda, koja ekipu snabdeva motorima.Nova boja predstavlja početak nove ere u Meklarenu, posle odlaska direktora ekipe Rona Denisa."Lepo je videti Meklarenovu boju. Ovo je definitivno najlepši bolid koji sam vozio u poslednjih 16 godina. Sa novim pravilima bolidi izgledaju spektakularno i radujem se. Bolisi su seksi kada su brzi, pa videćemo šta će biti", rekao je vozač Meklarena Fernando Alonso, koji će ove godine voziti 16. sezonu u Formuli 1."Ovo je važna godina za nas. Za nas su 2015. i 2016. godina bile teške, a ove godine se nadamo da ćemo se vratiti na mesto koje nam pripada. Ne treba ništa da obećavamo našim navijačima ni sebi, samo da radimo naporno, da obavimo dobro testiranja sa mnogo predjenih kilometara. Ali, danas smo ovde jer verujemo da možemo da pobedjujemo", dodao je dvostruki svetski prvak.Osim Alonsa za Meklaren će voziti i Belgijanac Stofel Vandorn. Novi izvršni direktor Meklarena Zek Braun rekao je da je ekipa promenila boju bolida na zahtev navijača i da je cilj ekipe "da ponovo pobedjuje". Meklaren nije pobedio u trci Formule 1 još od 2012. godine. Ekipa nije ostvarila dobre rezultate od 2015. godine, otkako je počela da saradjuje sa Hondom, a Alonso i Dženson Baton su prošle sezone u više navrata kritikovali bolid.Meklaren je prošle godine zauzeo šesto mesto u konkurenciji konstruktora.

17:42 - SP u biatlonu za mlade i juniore: Maida Drndić 31. u sprintuReprezentativka Srbije u biatlonu Maida Drndić zauzela је 31. mesto u sprintu mladih na šest kilometara na Svetskom prvenstvu za mlade i juniore u slovačkom Osrblju. Drndić je tako izborila učešće u poteri na 7,5 kilometara, koja je na programu u nedelju od 14.30. U konkurenciji 92 biatlonke, zlatnu medalju osvojila je osvojila je Irena Lardšnajder iz Italije, srebro je pripalo Austrijanki Ani Gandler, a bronza Italijanki Samueli Komoli. U istom uzrastu kod muškaraca, Denis Džeković je u sprintu na 7,5 kilometara zauzeo 78. mesto u konkurenciji 100 takmičara. Pobedio je Francuz Emilijan Klod, ispred Sergeja Telena iz Ukrajine i Norvežanina Siverta Gutorma Bakena.

16:30 - Ferari predstavio novi bolid Formule jedanEkipa Ferarija predstavila je u svom sedištu u Maranelu model novog bolida SF70H za predstojeću sezonu u Formuli jedan. Novi model bi vozačima Sebastijanu Fetelu i Kimiju Raikonenu trebalo da omogući da smanje razliku u odnosu na Mercedes, tim koji dominira tri godine u takmičenju. U nazivu SF70H deo "SF70" odnosi se na 70 godina tima Ferari (scuderia Ferrari), a "H" je oznaka za hibridni motor. Mercedes je u poslednje tri godine osvojio šampionske titule u konkurenciji konstruktora i konkurenciji vozača. Prošle godine, tim Ferari je bio treći u kategoriji konstruktora, a u konkurenciji vozača Fetel i Raikonen su bili četvrti i šesti. Sa SF70H, Ferari se nada boljim rezultatima u 2017. godini.

15:36 - Budimpešta u sredu odlučuje o kandidaturi za Olimpijske igreSkupština Budimpešte glasaće u sredu o predlogu da se povuče kandidatura za organizaciju Olimpijskih igara 2024. godine, rekao je gradonačelnik Ištvan Tarlos. Tarlos, premijer Viktor Orban i prvi čovek Olimpijskog komiteta Madjarske Žolt Borkai složili su se ranije tokom nedelje o povlačenju pošto je postalo jasno da će projekat morati da se suoči sa referendumom. "Olimpijske igre se nikad nisu održale tamo gde je održan referendum, izuzev Zimskih igara u Vankuveru", rekao je Tarlos. Mađarska vlada je okrivila opozicione stranke, koje su ranije podržale olimpijski projekat, da su "uzdrmale nacionalno jedinstvo". Kandidati za organizaciju Olimpijskih igara 2024. godine ostaće Los Anđeles i Pariz, a domaćin će biti izabran u septembru.15:00 - Poketino: Dele Ali zna da je pogrešioTrener fudbalera Totenhema Maurisio Poketino rekao je da ne krivi igrača Dele Alija za eliminaciju ekipe iz Lige Evropa. Totenhem je sinoć odigrao 2:2 sa Gentom u revanš utakmici šesnaestine finala Lige Evropa. Belgijski klub je prošao u narednu rundu ukupnim rezultatom 3:2. Dele Ali je otežao posao svojoj ekipi pošto je u finišu prvog poluvremena dobio crveni karton. "On je veoma razočaran i tužan. To se dešava u fudbalu. On zna da je pogrešio. I ja mislim da je zaslužio crveni, on to zna. Ali takva situacija uvek može da se dogodi", rekao je Poketino i dodao: "Sada je vreme da ga podržimo, bio je veoma tužan u svlačionici".14:33 - Lalatović: Čukarički ne priznaje favoriteTrener fudbalera Čukaričkog Nenad Lalatović rekao je da će njegova ekipa dati sve od sebe da u predstojećem meču protiv Napretka osvoji sva tri boda. "Sutra nas očekuje teža utakmica od prethodne protiv Javora. Napredak je tim koji juri Evropu i koji ima dosta više bodova od nas, a mi se borimo za opstanak. Samim tim, Napredak je blagi favorit, ali je favorit na papiru, po bodovima koje trenutno ima i po mestu na tabeli koje zauzima. Mi favorite ne priznajemo, igramo kući, mi smo Čukarički", rekao je Lalatović na konferenciji za novinare. Fudbaleri Čukaričog sutra od 17.00 dočekuju Napredak u utakmici 23. kola Super lige Srbije. Ekipa Nenada Lalatovića je na 11. mestu na tabeli sa 23 boda, dok je klub iz Kruševca peti sa 36. "Moji igrači zaslužuju mnogo bolji plasman na tabeli. Nadam se da ćemo kvalitet koji imamo sutra pokazati na terenu. Ponavljam, respektujemo Napredak, to je tim koji nije slučajno tu gde jeste, ali verujem u svoj tim, verujem u svoje igrače", rekao je Lalatović.14:16 - Ivanović: Neće biti lako protiv RadaTrener fudbalera Vojvodine Dragan Ivanović rekao je da očekuje dobru utakmicu protiv Rada, iako je svestan da njegovim igračima neće biti lako da dođu do pobede. "Rad je dobro odigrao protiv Partizana i to je tim koji nije pretrpeo mnogo promena tokom prelaznog roka, možda na samo dve ili tri pozicije. S obzirom na to da su u prošlom kolu izgubili kod kuće, a i u poslednjem jesenjem kolu od Bačke, sigurno imaju imperativ da se u Novom Sadu predstave kao dobra ekipa", rekao je Ivanović, objavljeno je na sajtu kluba. "Po mom mišljenju, ne očekuja nas laka utakmica, jer Rad je školovana ekipa. Sastavljeni su od dobrih igrača. Međutim, ne bih se previše bavio njima", dodao je trener Vojvodine. Vojvodina u nedelju na svom terenu dočekuje Rad u utakmici 23. kola Super lige Srbije. Prema rečima Ivanovića, u ekipi Vojvodine vlada optimizam i želja da se osvoje nova tri boda. "Posle visoke pobede u Subotici, kod nas vlada dobra atmosfera i momci su dosta dobro radili ove nedelje. Konačno smo se kompletirali i ispunila mi se ona moja želja da kapiten Dejan Meleg što pre bude sa nama, a on se dobrom igrom potvrdio i u Subotici. Bog ga je nagradio da postigne gol već u petom minutu, što znači da je sa jedne strane sve čisto i uredno. Očekujem dobru utakmicu i normalno, nadam se pobedi ekipe Vojvodine", rekao je Ivanović. Utakmica se igra u nedelju od 17.00 u Novom Sadu.

13:58 - Stefanović želi maksimalan učinak na domaćem terenuTrener odbojkaša Novog Pazara Saša Stefanović rekao je da njegova ekipa želi da pobedom nad poslednjeplasiranim Klekom zadrži maksimalan učinak na domaćem terenu, uoči završnice Kupa Srbije. Želimo da ostanemo neosvojiva tvrđava, što bi nam mnogo značilo zbog predstojećih duela u Kupu Srbije na našem terenu (11. i 12. marta). Što se Kleka tiče, imali su par solidnih utakmica u drugom delu sezone, ali pet poraza od 2:3 na startu prvenstva uticali su na krajnji rezultat", naveo je Stefanović. Novi Pazar je drugi na prvenstvenoj tabeli sa 13 pobeda i igri poraza, dok je Klek na 10. mestu i ima skor 2/14. Ovim rivali će se sastati u pretposlednjem 17. kolu Superlige, a utakmica je zakazana za subotu od 18.00 u dvorani Pendik.

13:37 - Zvezda produžila ugovor sa Termama ČatežFudbalski klub Crvena zvezda nastaviće da se priprema u Termama Čatež, sa kojima je potpisan novi ugovor do juna 2019. godine. Zvezda se u Termama Čatež priprema od 2013. godine, od kada je osvojila dve šampionske titule u Srbiji. Generalni direktor kluba Zvezdan Terzić rekao je da se nada da će se uspesi preneti i na evropska takmičenja. "Suvišno je govoriti o uslovima, sigurno ne bismo potpisivali novi ugovor da nisu dobri. Pripreme tamo su nam pomogle da osvojimo dve titule, a na putu smo da osvojimo treću. Ostali smo dužni da napravimo iskorak u evropskim okvirima", rekao je Terzić prilikom potpisivanja ugovora. Direktorka Termi Čatež Alenka Pogačar kazala je da je zbog imena Zvezde ta lokacija postala jedna od najtraženijih za pripreme sportskih klubova. "Terme Čatež nisu vodeći rizort nego jedna od najtraženijih sportskih destinacija. Sigurna sam da je to baš zbgo legendarnog imena Crvene zvezde, koja je doprinela tome. Ako bi Zvezda ušla u Evropu, svi bismo bili srećni. To vuče promociju i Termi Čatež, tako da svakako navijamo za to", kazala je ona. Po rečima Pogačar, brojni zainteresovani klubovi, ne samo fudbalski, javljaju se svakodnevno, zbog čega će u Termama Čatež do leta biti izgradjen i treći teren za trening.

13:25 - Delfini u grupi sa Grčkom, Španijom i Južnom AfrikomVaterpolo reprezentacija Srbiće igraće na Svetskom prvenstvu u Madjarskoj u Grupi C sa selekcijama Španije, Grčke i Južne Afrike, odlučeno je danas žrebom u Budimpešti.Svetsko prvenstvo održaće se od 14. do 30. jula u Budimpešti.Srbija će prvu utakmicu igrati sa Južnom Afrikom, a potom slede utakmice sa Španijom i Grčkom.Grupa u kojoj su izabranici Dejana Savića ukršta se sa Grupom D.U Grupi A su Brazil, Crna Gora, Kazahstan, Kanada, grupu B čine Francuska, Italija, Australija, Madjarska, dok su u Grupi D reprezentacije SAD, Japana, Hrvatske i Rusije.

13:10 - Dodić: Partizan je favorit, priželjkujemo iznenađenjeTrener fudbalera Borca Mladen Dodić rekao je da je Partizan favorit u predstojećem meču Super lige Srbije, ali je dodao da njegova ekipa ne putuje u Beograd s belom zastavom. "Ne treba posebno trošiti reči kome pripada uloga favorita. Partizan je svakako jedan od naša dva najbolja tima i sigurno je da smo pred velikim izazovom. Bez obzira na poziciju na tabeli i neophodnost svakog boda nemamo preterani imperativ pred subotnji duel. To naravno ne znači da sa belom zastavom putujemo u Beograd", rekao je Dodić, objavljeno je na sajtu čačanskog kluba. Borac sutra od 17.00 gostuje Partizanu u utakmici 23. kola Super lige Srbije. "Priželjkujemo iznenađenje, a atmosfera u timu i pozitivna serija od tri uzastopne pobede nam daju za pravo da se nadamo. Što se konkretno rezultata tiče sve osim poraza bi u ovom trenutku bio veliki uspeh za nas", rekao je Dodić.

13:00 - Beogradska arena spremna za BalkanijaduPrvenstvo Balkana u atletici biće održano sutra u Beogradskoj areni i biće poslednja provera atletičara pred dvoransko Evropsko prvenstvo. "Da nema prvenstva Evrope, Balkanijada bi bila najveći atletski dogadjaj u Srbiji ove godine, ali je ovako Prvenstvo Balkana pomalo je u senci zbog velikog takmičenja koje nam predstoji", rekao je danas direktor Atletskog saveza Srbije (ASS) i potpredsednik Balkanske atletske federacije Slobodan Branković. Branković je naveo da je Arena spremna da ugosti atletičare iz 16 zemalja Balkana. "Sem nekih sitnih stvari koje su ostale da se urade, nema sumnje da će ovo biti jedan od najboljih balkanskih šampionata ikada organizovanih. Atletičari sa Balkana prvi će imati priliku da osete prelepu atletsku stazu na tri i po metara visine", rekao je Branković. Srpski atletičar Lazar Anić rekao je da se nada da će odbraniti titulu šampiona Balkana u skoku u dalj. "U sjajnoj sam formi, to pokazuju i moji rezultati na poslednja dva-tri takmičenja. Od Balkanijade očekujem da odbranim titulu od prošle godine i da to bude ispit pred Evropsko prvenstvo. Najbolji skakači iz regiona će biti tu", rekao je Anić. Ceremonija svečanog otvaranja Balkanijade održaće se sutra u 11.50, a takmičenje će otvoriti predsednik ASS Veselin Jevrosimović, predsednik Balkanske atletske federacije Dobromir Karamarinov i predsednik Skupštine grada Beograda Nikola Nikodijević. Dvoransko Evropsko prvenstvo održaće se od 3. do 5. marta u Beogradskoj areni.

12:35 - Zvezda gostuje Bačkoj, Partizan čeka BoracFudbaleri Crvene zvezde i Partizana u utakmicama 23. kola Superlige sastaju se sa Bačkom, odnosno čačanskim Borcem, a mislima su već u 153. večitom derbiju narednog vikenda. Oduvek su utakmice pre i posle derbija bile teške, pre svega na psihološkom planu, pa će treneri Miodrag Božović i Marko Nikolić imati zadatak da "nameste glave" svojim izabraničima protiv autsajdera. Lakši posao, bar na papiru, imaće Partizan jer dočekuje u Beogradu Borac, koji je u naletu od tri uzastopna trijumfa. Međutim ta serija je premala u odnosu na uspešan niz Partizana i čak 14 pobeda, uz dva remija, u prethodnih 16 utakmica u Superligi, pa svi i crno-belog tabora očekuju nastavak. Isti problem ima i Crvena zvezda jer Marku Petkoviću preti suspenzija, što se posebno naglašava jer nema adekvatnu zamenu, izuzev mladog i tek pristiglog Brazilca Mateusa Viveirosa. Prevashodni cilj Zvezde biće da se održi šest bodova prednosti pred sudar sa večitim rivalom, protiv tima čije su ambicije da sačuva opstanak u društvu najboljih u zemlji. Od ostalih duela izdvaja se onaj u Novom Sadu gde Rad gostuje Vojvodini, dok Radnički u Nišu dočekuje ekipu Voždovca. Raspored 23. kola Superlige, sutra: Bačka - Crvena zvezda (13 sati), Javor - Spartak (14), Novi Pazar - Metalac (14), Radnik - Mladost (14), Radnički - Voždovac (14), Čukarički - Napredak (17), Partizan - Borac (17). Nedelja: Vojvodina - Rad (17).

12:20 - Budimpešta zvanično odustala od OI; Orban: Ubijen stari san!Budimpešta je odustala od kandidature za Olimpijske igre 2024. godine, potvrdio je danas Viktor Orban, predsednik Vlade Mađarske. "Ubijen je jedan stari san". Tako je objasnio odustajanje Budimpešte od kandidature za Letnje olimpijske igre 2024. godine, Viktor Orban, predsednik Vlade Mađarske, gostujući na nacionalnom Košut radiju. "Nakon konsultacija sa više nadležnih tela, odlučili smo da spasemo Mađarsku od sramote i ozbiljnog poniženja i povučemo kandidaturu", rekao je Orban. On je naglasio da organizaciju "Momentum", koja je skupila 266.000 glasova birača da se organizuje referendum o održavanju Olimpijade, zapravo ne interesuju Olimpijske igre, već politika bliska socijalistima. "Referendum je stvar Mađarske, ali Olimpijske igre se ne dobijaju u Mađarskoj. Da bismo dobili Olimpijske igre treba nam jedinstvo, a ne većina. Zato nema referenduma u Parizu i Los Anđelesu. Nema primera u istoriji Olimpijskih igara da je održavan referendum o njima. Pa kad o tome raspravljamo u Mađarskoj, ko će glasati za nas? Ovo je velika sramota", istakao je mađarski premijer.12:05 - Nikolić: Stvara se loša medijska slika o PartizanuTrener fudbalera Partizana Marko Nikolić rekao je da je nezadovoljan kakva se slika kreira o crno-belima u javnosti i pozvao navijače da prepoznaju težak trenutak i podrže ekipu protiv Borca u utakmici 23. kola Superlige. "Dolazi nam Borac, tim koji je ostvario tri pobede u nizu. Nećemo menjati naš stil, očekujem agresivan i motivisan Partizana, a potrebna nam je i podrška navijača. Neophodno je da prepoznaju medijsku situaciju prema nama i serviranje negativnih informacija. Zovem ih da reaguju inatom na sliku koja se stvara o nama", rekao je Nikolić. Nikolić nije konkrentno rekao na šta je mislio, ali je istakao da se stvaraju nemiri oko njegove ekipe. "Moji igrači su svi na telefonima, tabletima, a do mene su došle pojedine stvari. Svakog dana mi saradnici prenose informacije sa ciljem da se "zaljulja" priča i unese nemir. Siguran sam da se to neće dogoditi", rekao je Nikolić. Utakmica 23. kola Superlige između Partizana i Rada igra se sutra od 17 sati na stadionu u Humskoj.

11.45 - Meč Mege i Partizana pomeren za ponedeljakMeč 24. kola ABA lige između Mega Leksa i Partizana NIS koji je prvobitno zakazan za nedelju od 21:00 u hali PSC Pinki u Sremskoj Mitrovici, pomeren je za ponedeljak u 21 čas. Karte za meč su već puštene u prodaju po ceni od 400 dinara za tribine i 1000 dinara za VIP mesta i mogu se kupiti u kafiću Pinki u okviru hale kao i na blagajni na dan utakmice.11:31 - Lajović: Bombardovanje nas ojačalo, zato je Novak snažanSrpski teniser Dušan Lajović izjavio je da je bombardovanje 1999. godine tokom NATO agresije ojačalo sportiste u Srbiji, a kako je naglasio, najbolji primer je Novak Đoković. "Zemlja nam je bila razorena posle rata, ali to je sve nas očvrsnulo. Zato je Novak toliko jak, prošao je kroz to u mladosti. Bar ja tako gledam", rekao je Lajović za brazilski "Brejk poen". Lajović je opisao kako je on doživeo bombardovanje, istakavši da mu je bilo teško da po drugi put prolazi kroz slične stvari. "Imam 26 godina i prošao sam dva rata, nisam ponosan na to, ali život mora da ide dalje. Sećam se da kao devetogodišnjak nisam išao u školu 78 dana i nisam najbolje shvatao šta se dešava. I sada kada se setim sirena podilazi me jeza. Padale su bombe, svi su tražili mesto da se sklone", naveo je Lajović. Brazilski novinari su konstatovali da je Srbije i pored rata uspela da izbaci sjajne tenisere i teniserke poput Đokovića, Janka Tipsarevića, Viktora Troickog, Ane Ivanović, Jelene Janković...

11:15 - Anderson do kraja sezone na pozajmici u KoritibiNekada najbolji mladi fudbaler sveta Anderson Oliveira do kraja godine igraće na pozajmici u brazilskoj Koritibi. Anderson je ugovorom vezan za Internacional, ali je posle ispadanja iz brazilske Serije A odlučio da ode u Koritibu. Njegova karijera doživela je veliki pad, 2008. godine dobio je nagradu "Zlatni dečak" kao fudbaler Mančester Junajteda, ali nije uspeo da iskaže sav potencijal i zbog čega je doveden na Old Traford za 30 miliona evra. On je osam godina bio član Junajteda, u koji je stigao na zahtev tadašnjeg menadžer Aleksa Fegusona, ali se pokazao kao promašaj. Tokom karijere igrao je za Gremio, Porto i Fiorentinu, dok za reprezentaciju Brazila ima osam nastu

11:00 - Jokanović ostaje menadžer Fulama do 2019.Srpski fudbalski stručnjak Slaviša Jokanović produžio je ugovor sa engleskim drugoligašem Fulamom do 2019. godine. Jokanović se u poslednje vreme dovodio u vezu sa Verderom i Malagom, ali je odlučio da ostane i produži saradnju koja je isticala na kraju sezone. "Nisam skrivao želju da ostanem u Fulamu i nastavim projekat. Menadžer sam fantastičnog kluba, velike istorije i tradicije i ponosan sam što sam deo njega. Imamo mlad i talentovan tim, verujem da može još da napreduje", rekao je Jokanović za klupski sajt. Jokanović je u Fulam došao u novembru 2015. godine, u teškom momentu jer je bio na dnu Čempionšipa, ali je uspeo da ga podigne i ove sezone da se bori za ulazak u Premijer ligu jer se nalazi na šest bodova zaostatka od plej-ofa, uz meč manje. On je ranije vodio Partizan, sa kojim je osvojio dve duple krune, tajlandski Muantong, Levski iz Sofije, Herkules, Votford i Makabi iz Tel Aviva.

10:38 - Murinjo podržao RanijerijaTrener fudbalera Mančester junajteda Žoze Murinjo podržao je kolegu Klaudija Ranijerija koji je dobio otkaz u Lesteru. "Šampion Engleske i FIFA trener godine. Otpušten. To je novi fudbal. Nastavi da se smeješ, prijatelju. Niko ne može da obriše istoriju koju si napisao", napisao je Murinjo na svom Instagram profilu. Fudbalski klub Lester otpustio je sinoć trenera Klaudija Ranijerija, devet meseci nakon što je klub napravio veliko iznenadjenje i osvojio titulu u Premijer ligi.

10:15 - Poketino ne krivi Alija za eliminaciju TotenhemaTrener fudbalera Totenhema Maurisio Poketino rekao je da ne krivi igrača Dele Alija za eliminaciju ekipe iz Lige Evropa. Totenhem je sinoć odigrao 2:2 sa Gentom u revanš utakmici šesnaestine finala Lige Evropa. Belgijski klub je prošao u narednu rundu ukupnim rezultatom 3:2. Dele Ali je otežao posao svojoj ekipi pošto je u finišu prvog poluvremena dobio crveni karton. Poketino, medjutim, posle utakmice nije upirao prstom u Alija. "On je veoma razočaran i tužan. To se dešava u fudbalu. On zna da je pogrešio. I ja mislim da je zaslužio crveni, on to zna. Ali, takva situacija uvek može da se dogodi", rekao je Poketino za britanske medije. "Sada je vreme da ga podržimo, bio je veoma tužan u svlačionici", dodao je Poketino.

09:48 - Dion Tompson: Važna pobeda zbog Top 8, Marka Ivkovića. mene... Košarkaši Crvene zvezde Dion Tompson naveo je tri razloga zašto mu je pobeda nad Galatasarajem važna, a to su približavanje plasmanu u Top8 Evrolige, ubijenog navijača Marka Ivkovića i ličnog učinka protiv nekadašnjeg kluba. Tompson je od dolaska u Crvenu zvezdu početkom nove godine odigrao najbolji evroligaški meč i 10 poena i šest skokova dao je veliki doprinos pobedi nad Galatasarajem 77:58 u dvorani Aleksandar Nikolić. "Napravili smo veliki korak ka mestu u Top 8 fazi i iskoristili priliku. Ova pobeda je i za Marka, tužno je to što se desilo u Istanbulu pre nekoliko godina. Svesni smo koliko ovaj meč znači našim navijačima. Treći razlog je taj što je i za mene veoma važan na ličnom planu", rekao je Tompson. Američki krilni centar zasluge za trijumf i njegovu partiju pripisao je treneru Dejanu Radonjiću. "Radimo naporno na treninzima, a Dejan zna kako da koristi igrače i uvede u ritam u pravom trenutku", poručio je Tompson, dodavši da takvu situaciju nije imao u Galatasaraju kod trenera Ergina Atamana. Najbolji pojedinac jučerašnje utakmice bio je Branko Lazić sa 17 poena (5/5 za tri), ali nije želeo sebe da stavlja u prvi plan. "Ceo tim je odigrao onako kako bi trebalo. Ostvarili smo važnu pobedu i došli korak bliže mestu među Top8. Zadovoljan sam kako smo igrali, kontrolisali smo dešavanja od početka do kraja meča i bili sve vreme skoncentrisani", rekao je Lazić, uz napomenu da pobeda još više dobija na značaju zbog ubijenog Marka Ivkovića.Crvena zvezda narednog četvrtka dočekuje Brose Bamberg u 24. kolu Evrolige u dvorani Aleksandar Nikolić.

09:25 - Ruski atletičari dobili dozvolu za učešće na EPTroje ruskih atletičara moći će da učestvuju na predstojećem dvoranskom Evropskom prvenstvu u Beogradu, pošto im je Medjunarodna atletska federacija (IAAF) dozvolila da se takmiče kao neutralni sportisti. IAAF je tu odluku doneo juče, što je bio i poslednji dan za prijavu takmičara za šampionat u Beogradu. Dozvole da se takmiče kao neutralni sportisti dobili su skakačica s motkom Anželika Sidorova, sprinterka Kristina Sivkova i Aleksej Sokirski, bacač kladiva. IAAF je navela da šestoro ruskih atletičara nije dobilo dozvolu da se takmiči, ali ne i o kojim sportistima je reč, kao ni razloge zbog kojih je odbila njihove zahteve. Ruski atletičari su zbog doping skandala u toj zemlji suspendovani od novembra 2015. godine. Na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru kao neutralni sportista takmičila se jedino Darja Klišina. Klišina će učestvovati i na Evropskom prvenstvu u Beogradu, a pored nje dozvolu je ranije dobila i Julija Stepanova. Dvoransko Evropsko prvenstvo u Beogradu održava se od 3. do 5. marta.

09:00 - Slaba partija Jokića u porazu DenveraKošarkaši Sakramenta pobedili su prošle noći na svom terenu ekipu Denvera sa 116:110 u američkoj NBA ligi, a srpski košarkaš Nikola Jokić imao je slabo veče u porazu svog tima. Kingse je do pobede predvodio Vili Kauli Stajn sa 29 poena i 10 skokova. U ekipi Denvera najbolji je bio Gari Heris sa 23 poena. Jokić je za 26 minuta na terenu postigao četiri poena, uhvatio deset lopti i upisao dve asistencije. Detroit je gubio sa 18 poena razlike u trećoj četverini protiv Šarlota, ali je napravio veliki preokret i posle produžetka slavio sa 114:108. Kentavius Kaldvel-Poup je postigao 33 poena, uključujući i tri trojke u samom finišu četvrte četvrtine. Boban Marjanović nije igrao. U poraženom timu najefikasniji je bio Kemba Voker sa 34 poena. Košarkaši Hjustona su pobedili Nju Orleans sa 129:99. Klivlend je bio bolji od Njujorka sa 119:114, a Lebron Džejms je upisao svoj 48. tripl-dabl u karijeri. Košarkaši Portlanda pobedili su Orlando sa 112:103. Golden Stejt je savladao Los Andjeles Kliperse sa 123:113.

08:35 - De Bur: Voleo bih da budem trener u Premijer ligiHolandski trener Frank de Bur rekao je da bi voleo da radi u Premijer ligi, posle neuspešnog boravka u fudbalskom klubu Inter. De Bur je bez mnogo uspeha predvodio Inter od avgusta do novembra prošle godine, ali je pre toga sa Ajaksom osvojio četiri šampionske titule. On je u prošlosti odbio ponude Liverpula, a mediji su spekulisali da su za njega bili zaniteresovani Totenhem, Njukasl, Svonsi i Hal. Bivši holandski reprezentativac rekao je da je spreman da se vrati trenerskom poslu. "Voleo bih da budem trener u Premijer ligi. Ali projekat mora da bude pravi. Bila mi je čast kada sam čuo da je Liverpul zainteresovan, ali to je bilo prerano, pošto sam bio u Ajaksu samo godinu dana. Želeo sam da postignem veći uspeh u Ajaksu i to sam učinio", rekao je De Bur.08:10 - Runi ostaje u Mančester junajteduFudbaler Mančester junajteda Vejn Runi rekao je da ostaje na Old Trafordu uprkos interesovanju drugih klubova. "Uprkos interesovanju pojedinih klubova, zbog čega sam veoma zahvalan, želim da stavim tačku na spekulacije i da saopštim da ostajem u Mančester junajtedu. Nadam se da ću imati značajnu ulogu i pomoći klubu u borbi na četiri fronta", naveo je Runi u saopštenju. Britanski mediji su ranije naveli da se agent fudbalera Mančester junajteda nalazi u Kini gde pokušava da obezbedi ugovor najboljem strelcu u istoriji Junajteda. Runiju ugovor s Junajtedom ističe 2019. godine. On je 2004. godine kao 18-godišnjak došao u Mančester junajted, a do sada je odigrao 549 utakmica i postigao rekordnih 250 golova. Osvojio je pet šampionskih titula, Ligu šampiona, svetsko klupsko prvenstvo, četiri Komjuniti Šilda, dva Liga kupa i FA kup.08:00 - VESTI KOJE SU OBELEŽILE PRETHODNI DAN MOŽETE PROČITATI OVDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track