Najnovije vesti

(VIDEO) NATERAĆE VAM SUZE NA OČI Oproštajno pismo Ranijerija: Moj san je umro!
Foto: Reuters

Trener se porukom oprostio od 'lisica'

(VIDEO) NATERAĆE VAM SUZE NA OČI Oproštajno pismo Ranijerija: Moj san je umro!

Fudbal

Italijanski stručnjak Klaudio Ranijeri dobio je otkaz u Lesteru, a od 'lisica' oprostio se veoma emotivnim pismom.

"Juče je umro moj san! Posle euforije prošle sezone i osvajanja titule prvaka Engleske sve što sam ikada sanjao jeste da ostanem u Lesteru, klubu koji volim i kojeg ću zauvek voleti. Nažalost, to se neće dogoditi", započeo je Ranijeri svoj emotivni oproštaj.

"Hvala mojoj supruzi Rosani i celoj mojoj porodici na neverovatnoj podršci za vreme mog boravka u Lesteru.  Hvala i Paolu i Andrei koji su bili uz mene na ovom putovanju, kao i Stivu Kutneru i franku Granelu koji su me doveli u priliku da budem prvi", objasnio je slavni trener.

"Međutim, moram da zahvalim i Lesteru. Naša zajedniča avantura bila je neverovatna i živeće u meni zauvek. Hvala svim novinarima koji su uživali izveštavajući o najvećoj fudbalskoj priči. Iz sveg srca hvala svima u klubu, svim igračima, zaposlenima i svakome ko je bio tamo kao deo svega onoga što smo postigli", stoji u oproštajnom pismu.

foto: Reuters
foto: Reuters

Ranijeri je tvorac jednog od najvećih čuda u istoriji engleskog fudbala, jer je prošle sezone Lester, totalnog autsajdera, doveo do prve titule šampiona. Ipak, time nije stekao dovoljno kredita da završi i ovu sezonu, u kojoj 'lisicama' ne ide dobro u Premijer ligi.

Lester zauzima 17. mesto na tabeli Premijer lige posle 25 kola sa 21 bodom, samo jednim više od Hala, prvog ispod crte za ispadanje.

Ranijeri je u Lester došao u julu 2015. godine. U prvoj sezoni ekipa je jedva izborila opstanak. Međutim, u drugoj su "lisice" načinile senzaciju i osvojile titulu, a FIFA je proglasila Ranijerija najboljim trenerom sveta.

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...