Remi Engleske i Francuske na startu D grupe
Foto: BETA

Remi Engleske i Francuske na startu D grupe

Fudbal -
Englezi su poveli u 30. minutu golom Džoleona Leskota, a izjednačio je Samir Nasri devet minuta kasnije

DONJECK, 11. juna 2012. (Beta) - Fudbalske reprezentacije Engleske i Francuske igrale su nerešeno 1:1 u utakmici 1. kola Grupe D Evropskog prvenstva u Poljskoj i Ukrajini.

Englezi su poveli u 30. minutu golom Džoleona Leskota, a izjednačio je Samir Nasri devet minuta kasnije.

Francuska je tokom meča imala više prilika za pogodak od rivala, ali je na golu Engleske sigurno branio Džo Hart. Vodeći gol Leskot je postigao udarcem glavom sa pet metara, posle centaršuta Stivena Džerarda iz prekida na desnoj strani terena.

Odbrambeni fudbaler Engleske bio je uspešniji u vazdušnom duelu od Alua Dijare. Izjednačenje Francuskoj Nasri je doneo posle preciznog šuta sa 17 metara u donji desni ugao gola na kojem je stajao njegov saigrač iz Mančester sitija Džo Hart.

Duel Engleske i Francuske bio je jedan od derbi mečeva prvog kola Evropskog prvenstva, ali po broju uzbuđenja na terenu nije opravdao taj epitet. Francuzi su imali više prilika za pogodak, a po zvaničnoj statistici utakmice šutirali su 19 puta ka golu protivnika, dok su Englezi uputili samo tri šuta. Izabranici selektora Roja Hodžsona imali su prvu šansu u utakmici, kada je u 15. minutu Džejms Milner posle dodavanja Ešlija Janga izašao sam ispred golmana Uga Lorisa, ali je u nameri da ga zaobiđe otišao previše iskosa po levoj strani i sa oko osam metara šutirao pored gola.

Na drugoj strani, Francuzi su zapretili u 35. minutu kada je Alu Dijara dva puta pokušao da udarcima glavom savlada Džoa Harta. Prvi put šutirao je sa oko 10 metara pravo u golmana Engleske, dok je u nastavku akcije bio neprecizan.

U drugom poluvremenu prvi šut u okvir gola uputio je napadač Francuske Karim Benzema, kada je u 65. minutu pokušao da savlada Harta sa oko 25 metara, ali je engleski čuvar mreže dobro intervenisao. Hart se istakao i deset minuta kasnije, kada je Frank Riberi pokušao da ga iznenadi udarcem po zemlji iskosa sa desne strane kaznenog, pošto je prethodno prevario Leskota.

U drugoj utakmici Grupe D, od 20.45 u Kijevu igraju domaćin Ukrajina i reprezentacija Švedske.

http://www.youtube.com/watch?v=jI0WETQxQpY

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track