OGLASILI SE SUPERLIGAŠI: Klubovi ne smeju da vrše pritisak na FSS! Terzić urušava sprski fudbal
Foto: Dado đilas

Reakcija čelnika Čukaričkog i Radničkog

OGLASILI SE SUPERLIGAŠI: Klubovi ne smeju da vrše pritisak na FSS! Terzić urušava sprski fudbal

Fudbal -

Fudbalski klub Radnički iz Niša ocenio je da generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić urušava srpski fudbal i pozvao sve klubove da podrže Fudbalski savez Srbije i osude svaki pokušaj mešanja u rad institucija.

"Radnički izražava bojazan da najnoviji pokušaj Zvezdana Terzića da utiče na izbor sudija dodatno urušava srpski fudbal", naveo je potpredsednik Radničkog Dejan Propadalo u izjavi dostavljenoj agenciji Beta.Generalni direktor crveno-belih Zvezdan Terzić juče je upitao FSS zašto predstojeći "večiti" derbi ne sudi Milorad Mažić već Majo Vujović. Nakon tog saopštenja Terzića, oglasili su se i predstavnici Sudijske komisije FSS i Partizan."Celokupno dosadašnje ponašanje generalnog direktora prema našem klubu i način na koji je dovodio u pitanju naše poštenje, pokazuje da je to njegov generalni odnos prema svim fudbalskim klubovima i sportskoj javnosti", naveo je Propadalo."Žao nam je što vidimo da nije doveden u pitanju samo naš integritet, nego da se broj tih 'spornih' povećava", dodao je on.Propadalo je rekao da su u Radničkom zabrinuti jer se "radi na podrivanju institucija srpskog fudbala, a sve samo da bi se dobio alibi i za eventualni lični neuspeh okrivio neko drugi"."U ovom slučaju FSS, u drugom biće Radnički, u trećem bilo ko. Zato pozivamo sve klubove da podrže FSS i osude svaki pokušaj mešanja i narušavanja onog što bi trebalo da predstavlja srž svakog sporta, a to je fer igra", rekao je Propadalo.

Predsednik Spartaka Dragan Simović rekao je ne vidi nijedan razlog da bilo koji klub komentariše delegiranje sudija i dodao da mu nije jasno kome i zašto smeta arbitar Majo Vujović.

"Ne vidim ni jedan razlog da bilo koji klub, pa ni Crvena zvezda ili Partizan komentarišu delegiranje jer bi tako svaki klub mogao svako kolo da nadje neku zamerku na delegiranje", rekao je Simonović.

"Posebno mi nije jasno kome i zbog čega smeta Majo Vujović, sudija iz elit grupe, koji je od sada vodio mnogo značajnih utakmica. Siguran sam da osim Milorada Mažića postoji mnogo sudija koje mogu kvalitetno i na visokom nivou da odsude bilo koju utakmicu, pa i sam večiti derbi", rekao je Simović, član Izvršnog odbora FSS i predsednik FSV.

"Godinama je 'ko fol' Mažić bio Partizanov sudija, pa je odjednom postao Zvezdin, a kafanske su priče da je Majo Zvezdin sudija i tako dalje. Ove prazne priče su ispod svakog nivoa. Pustimo te momke da se bave svojim poslom, a to je deljenje pravde na fudbalskom terenu. Smatram da treba dati šansu i drugim sudijama i imam maksimalno poverenje u Sudijsku komisiju i u njen rad", dodao je on.

Simović je rekao da "komentari koji stižu iz Crvene Zvezde motivisani stvaranjem pritiska na na sudiju i podgrejani željom da se postigne što bolji rezultat"."

Poručio bi svima da se opuste i da uživaju u fudbalskoj predstavi koju isčekuje cela Srbija, jer ovakvi potezi mogu da naškode ionako poljuljanom poverenju u domaći fudbal", rekao je Simović.

Čukarički: Ne treba vršiti pritisak na rad Sudijske komisijeFudbalski klub Čukarički saopštio je danas da klubovi ne treba da se mešaju u rad Sudijske komisije Fudbalskog saveza Srbije i da na taj način vrše pritisak na tu instituciju."Fudbalski klubovi ne treba da se bave i javno oglašavaju povodom delegiranja sudija za utakmice, jer je to vrsta presinga na rad Sudijske komisije FSS", navodi se u saopštenju Čukaričkog.Pitanje delegiranja sudija pokrenula je juče Crvena zvezda, odnosno generalni direktor kluba Zvezdan Terzić koji je upitao FSS zašto predstojeći "večiti" derbi crveno-belih i Partizana ne sudi Milorad Mažić već Majo Vujović. Nakon tog saopštenja Terzića, oglasili su se i predstavnici Sudijske komisije FSS i Partizan."Čukarički nikada nije ocenjivao ili se oglašavao o delegiranim sudijama i tako će ostati i u buduće. Derbi mečevi uvek privlače veliku pažnju javnosti, nose epitet 'praznika fudbala' i sve tim povodom treba usmeravati na fer i sportsku igru i navijanje. Rukovodstvo Crvene zvezde i Partizana, kao i ostali klubovi ne treba da vrše nikakvu vrstu pritiska na FSS", naveo je Čukarički."Uvereni smo da nije namera Saveza da pomogne jednom ili drugom klubu učesniku derbija, već da štiti rad svoje Komisije. Prva dva prvenstvena kola prolećnog dela Super lige Srbije pokazala su da nije bilo većih žalbi i potvrdila da Sudijska komisija FSS adekvatno ispunjava svoje zadatke", zaključuje se u saopštenju Čukaričkog.Večiti derbi između Crvene zvezde i Partizana igraće se u subotu na stadionu "Rajko Mitić" od 18.00.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track