MARKO JANKOVIĆ: Ostajem posle treninga da bih vežbao prekide!
Foto: Partizan.rs/Miroslav Todorović

Prekid je njegova prednost

MARKO JANKOVIĆ: Ostajem posle treninga da bih vežbao prekide!

Fudbal -

Prvotimac Partizana Marko Janković akcijom iz prekida uposlio je centarfora crno-belih Leandra Tavambu i doneo Partizanu prvi od tri gola na utakmici Partizan – Metalac.

Janković je pre manje od mesec dana zvanično potpisao za crno-bele i postao igrač, posle višemesečne pozajmice na kojoj je bio iz Olimpijakosa.

– Dobro smo radili na pripremama i sada to polako sve nadolazi. Ujedno se i ja osećam dobro zbog svega, ali i igrački... Drago mi je da nastavljamo fantastičnu rezultatsku seriju i da kao tim igramo dobro. Poznato je da dobra timska igra uvek istakne par pojedinaca. Zaista dajem sve od sebe i nastaviću tako.

U minutu 43 minutu utakmice upravo iz prekida uposlio si Tavambu, koji glavom postiže prvi gol za Partizan. Radite dosta na prekidima?

– Prekid je važan segment naše igre, posebno kada je Tavamba na terenu. Radimo dosta na tome, a i ja sam počeo da ostajem posle treninga da pokušam da gađam zonu koja se od mene traži.

Kažu, Crnogorci gaze na terenu...

– Mnogo mi je drago zbog Kiće (prim. aut Nebojša Kosović). Imao je jedan težak period iza sebe, koji ga je sada gledajući samo ojačao. Bio sam uz njega sve vreme i nisam ni u jednom trenutku imao dilemu da će ako bude dobio priliku istu odmah iskoristiti. Tako je i bilo.Pokazuje da je odlučio da bude vrhunski igrač, što uz svoje kvalitete ukoliko ovako nastavi veoma lako može i da ostvari.

Partizan je zabeležio 21. utakmicu bez poraza. Koliko si ti lično zadovoljan?

– Ja sam zadovoljan startom sezone, a jedino što meni nedostaje je još više asistencija i golova. Asistencija će biti još dosta, a gol ću dati kad ode Đuka (prim. aut Uroš Đurđević), jer kad uđem u 16 metara ne služim ničemu, sve je njegovo – smeje se Janković.

U nedelju vas očekuje nova utakmica protiv Mladosti iz Lučana.

– Ima još mnogo da se igra, a na nama je da se borimo do kraja i da sačuvamo niz koji imamo. Gledamo samo ispred sebe i koncentrisani smo na svaku sledeću.

(Biljana Obradović/FK Partizan)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track