LALATOVIĆ NEĆE ZVATI A REPREZENTATIVCE: Ne želim da remetim atmosferu. Ovi igrači se poznaju u dušu
Foto: Fss.rs

Selektor "orlića" objavio spisak

LALATOVIĆ NEĆE ZVATI A REPREZENTATIVCE: Ne želim da remetim atmosferu. Ovi igrači se poznaju u dušu

Fudbal -

Selektor mlade reprezentacije Srbije Nenad Lalatović rekao je da će na Evropskom prvenstvu u Poljskoj računati na fudbalere koji su izneli teret kvalifikacija i da neće zvati članove A selekcije poput Predraga Rajkovića i Aleksandra Mitrovića.

"Ne treba remetiti momke koji su izneli sav teret u kvalifikacijama. Možda ne bi bilo ni pošteno da pozovemo trojicu, četvoricu koja nisu igrala nijednu utakmicu. Veoma ih cenim, ali to je razlog. Bitna mi je atmosfera u timu. Ako su uspeli da se kvalifikuju, smatram da mogu da naprave dobar rezultat", rekao je Lalatović na konferenciji za novinare.Lalatović je objavio spisak mlade reprezentacije za prijateljske utakmice protiv Švedske i Slovačke, na kojima će debitovati od kada je postao selektor.On je kazao da je ekipa koju ima "najtalentovanija generacija" i da mu je žao što neće imati više vremena da provede sa njom."Ali, oni se poznaju u dušu. Imaću sedam dana sada da ih upoznam i još 10 dana pred prvu utakmicu na Evropskom prvenstvu. Pritisak je veliki, a selektor uvek nosi najveću odgovornost. Da ne verujem u ovu reprezentaciju, ne bih ovo prihvatio. Znam koliko oni mogu. Prihvatio sam vruć krompir i znam da zajedno možemo da napravimo dobar rezultat", kazao je Lalatović, koji vodi i ekipu Čukaričkog.Po njegovim rečima, mlada reprezentacija ima kvaliet i samopozudanje, ali da je treba "malo razdrmati", i dodao da nacionalni tim mora da bude "svetinja" za igrače.Lalatović je rekao da je za predstojeće prijateljske utakmice pozvao one koji su izneli najveći teret u kvalifikacijama, kao i da mu je drago što će Uroš Đurđević i Mijat Gaćinović na spisku selektora A reprezentacije Slavoljuba Muslina."A reprezentacija je prioritet. Čast nam je što je selektor Muslin uzeo ta dva igrača, to je pokazatelj njihovog kvaliteta", rekao je Lalatović i istakao da će na njih dvojicu moći da računa na duelu protiv Slovačke.Selektor mladih je naveo da bi za prijateljske susrete bio pozvan i levi bek Crvene zvezde Mihailo Ristić da je zdrav.Na spisku se našao vezni fudbaler italijanskog Kjasa Veljko Simić, koji u prethodnom periodu nije bio u mlađim selekcijama zbog povreda."Bio je standardan kod Veljka Paunovića, ali se povredio. Poslednje vreme igra standardno. Otvorilo se mesto posle Gaćinovića. Želeo sam da ga vratim, da vidim u kakvoj je formi jer je sjajan igrač i uvek je bio standardan u mladoj reprezentaciji", rekao je selektor.On je istakao da se stil igre u reprezentaciji neće razlikovati od onog koji gaji u klubovima, i da ekipa uvek mora da ide na pobedu."Moja vizija fudbala je da se uvek igra na pobedu. Opredeljenje nije da budem zadovoljan bodom, pogotovo ne na Evropskom prvenstvu. Samo prvi prolazi i najbolja drugoplasirana ekipa. Moramo da pobeđujemo, igramo napadački", rekao je Lalatović.Rivali Srbije u grupi na kontinentalnom šampionatu koji će se na leto održati u Poljskoj biće Portugal, Makedonija i Španija. Lalatović je rekao da neće biti "nimalo lako", ali da svi u reprezentaciji moraju da veruju u sebe.Dodao je da će se formacija menjati u zavisnosti od protivnika, a da će u prvom duelu biti 4-3-3. Stručni štab mlade reprezentacije, pored Lalatovića će činiti Vidak Bratić, Dragan Šarac, Boris Nađ i Aleksandar Mitić.

Lalatović saopštio spisak igrača za prijateljske utakmiceSelektor mlade fudbalske reprezentacije Srbije Nenad Lalatović saopštio je danas spisak igrača za predstojeće prijateljske utakmice protiv Švedske i Slovačke.Mladi fudbaleri Srbije igraće dve utakmice na gostovanjima, 24. marta protiv Švedske, a četiri dana kasnije protiv Slovačke.Igrači iz domaće lige će se okupiti 19. marta u Hotelu M, a dan kasnije je polazak na put za Marbelju, gde će direktno dolaziti igrači iz inostranstva.Ekipa će trenirati od 20. do 23. marta, a dan kasnije je utakmica sa Švedskom. Srpski fudbaleri će 25. marta otputovati za Slovačku, gde će tri dana kasnije igrati protiv domaćeg tima.Lalatović je pozavao sledeće igrače: Golmani: Boris Radunović (Avelino), Vanja Milinković-Savić (Lehija Gdanjsk) i Filip Manojlović (Crvena zvezda).Odbrana: Milan Gajić (Bordo), Aleksandar Filipović (Voždovac), Darko Lazić (Alanjaspor), Vukašin Jovanović (Bordo), Nikola Maraš (Rad), Miloš Veljković (Verder Bremen), Nikola Antić (Vojvodina) i Nemanja Antonov (Grashopers).Sredina terena: Andrija Živković (Benfika), Nemanja Maksimović (Astana), Nemanja Mihajlović (Partizan), Marko Grujić (Liverpul), Srđan Plavšić (Crvena zvezda), Sergej Milinković-Savić (Lacio), Saša Zdjelar (Majorka), Saša Lukić (Torino), Veljko Simić (Kjaso) i Dejan Meleg (Vojvodina).Napadači: Aleksandar Čavrić (Slovan) i Ognjen Ožegović (Čukarički).

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track