(VIDEO) SRBIJA OVO DUGO NIJE VIDELA: Partizan deklasirao Voždovac, Đurđević postigao gol sezone
Foto: Partizan.rs

Efikasno u Humskoj

(VIDEO) SRBIJA OVO DUGO NIJE VIDELA: Partizan deklasirao Voždovac, Đurđević postigao gol sezone

Fudbal -

Fudbaleri Partizana pobedili su danas na svom terenu ekipu Voždovca sa 4:0 u 27. kolu Super lige Srbije i tako svoju seriju utakmica bez poraza produžili na 23 utakmice.

Golove za Partizan postigli su Uroš Djurdjević u devetom i 62. minutu iz jedanaesterca, Leonardo u 44. i Nikola Milenković u 54. minutu.

Crno-beli su drugi na tabeli sa 64 boda, odnosno imaju tri boda manje od Crvene zvezde koja svoj meč 27. kola igra sutra protiv Čukaričkog.

Voždovac je na devetom mestu sa 37 bodova.

Partizan je od prvog minuta krenuo ofanzivno ka golu Voždovca, redjale su se prilike u prvih nekoliko minuta, a takav početak utakmice isplatio se crno-belima već u devetom minutu.

Nebojša Kosović je dodao loptu do Leandrea Tavambe, on je s leve strane ubacio u kazneni prostor, a Djurdjević je sjajno završio akciju - "makazicama" sa oko 12 metara.

Izabranici Marka Nikolića su i posle tog gola nastavili da kontrolišu igru i da stvaraju šanse, a u tome im je dosta pomagao i Voždovac koji je pravio grešku za greškom.

Jednu takvu grešku je u 34. minutu napravio Uroš Sindjić na sredini terena, ali poklon igrača Voždovca nije uspeo da iskoristi Djurdjević. On je pokušao iz punog trka da savlada Zorana Popovića sa ivice šesnaesterca, ali je golman "zmajeva" odbranio taj udarac.

Crno-beli su na odmor, ipak, otišli s prednošću od 2:0, pošto je Leonardo u 44. minutu postigao svoj 15. gol. Marko Janković je centrirao s desne strane, Marko Putinčanin je loše izbio loptu glavom i ona je stigla do Brazilca koji je bio sam, namestio se i lako pogodio sa 12-13 metara.

Na terenu u Humskoj se ništa nije promenilo ni na početku drugog poluvremena, pa su crno-beli za samo osam minuta dva puta obradovali oko 4.000 navijača.

Prvo se Milenković u 54. minutu najbolje snašao u velikoj gužvi u šesnaestercu Voždovca posle kornera i pogodio za 3:0, a samo osam minuta kasnije na semaforu je pisalo 4:0.

Miloš Mihajlov je u 61. minutu oborio Tavambu, a sudija Zoran Široki je bez razmišljanja pokazao na belu tačku i crveni karton igraču Voždovca. Minut kasnije siguran izvodjač penala bio je Djurdjević. Napadaču Partizana je to bio 15. pogodak u sezoni.

Fudbaleri Partizana su do kraja meča imali još nekoliko prilika da i ubedljivije savladaju Voždovac, ali rezultat se nije menjao.

U Super ligi Srbije sledi reprezentativna pauza, crno-beli u narednom kolu gostuju Radničkom u Nišu, dok Voždovac dočekuje Vojvodinu.

Drugo poluvreme

90+2. minut - Kraj utakmice

87. minut - Druga šansa za Voždovac Pokušaj Marinkovića završio je pored gola

84. minut - Pao je ritam igre Sve je odavno rešeno

74. minut - Domaćin i dalje atakujeSada su ataci Partizana nešto manjeg intenziteta

62. minut - GOOOOOOOOOOL Đurđević Napadač Partizana je veoma sigurno šutirao za drugi gol na meču

61. minut - Penal za Partizan Tavamba je oboren u duelu sa odbranom rivala, zbog čega je Mihajlov isključen

54. minut - GOOOOOOOOOL 3:0 MilenkovićPosle kornera i velike gužve Milenković se najbolje snašao i postigao gol

53. minut - Zicer za TavambuSjajna odbrana Popovića

50. minut - Tavamba pada u šesnaestercu Nema penala za Partizan

46. minut - Počelo je drugo poluvremeSa centra su krenuli gosti

Drugo poluvreme

45+1. minut - Kraj prvog poluvremena

44. minut - GOOOOOL 2:0 - Leonardo Posle centaršuta Jankovića , Brazilac, koji danas slavi 25. rođendan je iskoristio slabu reakciju odbrane

42. minut - Partizan ne stajeEkipa trenera Nikolića neprekidno napada

34. minut - Bomba ĐurđevićaSinđić je pogrešio, a šut napadača Partizana zaustavio je golman

25. minut - Kakv šut Nikolića Voždovac je prvi put zapretio

23. minut - Opasna kontra Partizana Đurđević nije uspeo da primiri loptu

18. minut - Partizan napadaIako su primili gol fudbaleri Voždovca ne uspevaju da dođu pred gol rivala

9. minut - GOOOOOL 1:0 - Đurđević Sjajna reakcija napadača Partizana i makazice posle centaršuta Tavambe

4. minut - Treća šansaIgra se pred jednim golom, ali se Voždovac za sada uspešno brani

2. minut - Đurđević nije uspeo Prva gužva pred golom gostiju

1. minut - Počela je utakmica Sa centra je krenuo Partizan

Prvo poluvreme

PARTIZAN - VOŽDOVAC, 17,00

Stadion: PartizanSudija: Zoran Široki (Smederevo)

PARTIZAN: Kljajić - Vulićević, Milenković, Ostojić, Miletić - Everton, Kosović, Janković, Leonardo - Tavamba, Đurđević. Rezerve: Jovičić, Mihajlović, Đilas, Đuričković, Jevtović, Ilić, Jovanović.Trener: Marko Nikolić.

VOŽDOVAC: Popović - Filipović, Mihajlov, Sinđić, Putinčanin - Petrović, Nikolić - Marinković, Zec, Ćirković - Dražić. Rezerve: Milošević, Krasić, Georgijević, Gajić, Ješić, Ivković, Blagojević. Trener: Ilija Stolica.

Sastavi

Tok meča

Tradicija ne ide na ruku ’’zmajevima’’ koji dugo nisu uspeli da savladaju ekipu Partizana, a da li će to uspeti ovoga puta biće izuzetno zanimljivo ispratiti ovog vikenda.Crno-beli se nalaze u odličnoj formi, a na startu prolećne polusezone ostvarili su četiri pobede i jedan remi. U prethodnom kolu slavili su na gostovanju u Lučanima u duelu sa ekipom Mladosti rezultatom 0:2. Trenutno zauzimaju 2.mesto na superligaškoj tabeli sa 61 osvojenim bodom, šest manje od prvoplasirane Crvene zvezde. Ekipa Voždovca je prolećnu polusezonu započela porazom i remijem, da bi potom vezali tri uzastopne pobede. U prethodnom kolu na svom terenu su slavili u duelu sa ekipom OFK Bačka rezultatom 4:0. Trenutno zauzimaju 7.mesto na superligaškoj tabeli sa 37 osvojenih bodova, jednim manje od šestoplasirane Mladosti.Današnji rivali su već sastajali tokom aktuelne sezone, a crno-beli su gao gosti slavili rezultatom 0:3(0:1). Strelci su na ovom susretu bili Leonardo da Silva, Bojan Ostojić i Everton Luiz.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track