Putin zahteva od Poljske bezbednost za navijače
Foto: REUTERS

zabrinut

Putin zahteva od Poljske bezbednost za navijače

Fudbal -
Ruski predsednik je izrazio zabrinutost zbog situacije sa ruskim navijačima na evropskom šampionatu i istakao da organizatori međunarodnih takmičenja snose odgovornost za bezbednost stranih navijača, rekao je Putinov portparol

MOSKVA - Ruski predsednik Vladimir Putin zatražio je u telefonskom razgovoru od poljskog premijera Donalda Tuska da osigura bezbednost tokom održavanja fudbalskog prvenstva Evrope, nakon što je došlo do nasilja između ruskih i poljskih navijača u utorak u Varšavi.

"Ruski predsednik je izrazio zabrinutost zbog situacije sa ruskim navijačima na evropskom šampionatu i istakao da organizatori međunarodnih takmičenja snose odgovornost za bezbednost stranih navijača", rekao je Putinov portparol novinskoj agenciji Itar-Taš.

Evropska fudbalska unija (UEFA) je najavila da je Poljska suočena sa mogućim disciplinskim postupkom nakon velikih nereda na ulicama Varšave u utorak, kada su se sukobili domaći i ruski navijači.

Ranije UEFA je kaznila Rusku fudbalsku federaciju sa 120.000 evra zbog toga što su njeni navijači prošlog petka u Vroclavu izazvali incidente za vreme utakmice prvog kola A grupe protiv Češke. Bacali su petarde, potukli se sa redarima i vređali na rasnoj osnovi češkog reprezentativca Gebre Selasija.

UEFA je upozorila da će ruskoj reprezentaciji biti oduzeto šest bodova u kvalifikacijama za sledeći evropski šampionat ukoliko njeni navijači nastave sa izazivanjem nereda na stadionima.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track