Hrvatski ultradesničari stižu u Poljsku

Policija u strahu

Hrvatski ultradesničari stižu u Poljsku

Fudbal -
Informacije iz UEFE da se u Poznanju očekuje oko 10.000 hrvatskih navijača među kojima će biti i grupa od njih 200 koja čini tvrdo jezgro ultradesničara

Posle Jelene i Viktorije Mikše, dve Hrvatice, čije gole grudi ne prestaju da intrigiraju javnost, na Evropsko prvenstvo u fudbalu, koje se igra u Ukrajini i Poljskoj stižu i ultradesničarski orijentisani navijači "kockastih" što prema trvrdnjama italijanskih medija izaziva strah policije u Poznanju gde se meč Hrvatska - Italija igra od 18 časova.

Novinari se pozivaju na informacije iz UEFE koje kažu da su policijske snage u stanju pripravnosti i da se u Poznanju očekuje oko 10.000 hrvatskih navijača među kojima će biti i grupa od njih 200 koja čini tvrdo jezgro ultradesničara.Italjani upozoravaju da je ta grupa željna nasilja i podsećaju da su se Hrvati već sukobili sa Poljacima i da ih je protiv Iraca na tribinama bilo oko 7.000. Veliki problem može da bude i taj što je veliki broj pristalica ekipe Slavena Bilića stigao u Poznanj, a nema ulaznicu za današnji meč.

Hrvatski navijači, tačnije njih dvojica su već napravili skandal na EP, pošto su posle pobede nad Irskom od 3:1 uspeli da utrče na teren, a jedan čak i da poljubi selektora Slavena Bilića u usta. Obojica su novčano kažnjena, zabranjen im je ulazak na stadion i proterani su iz Poljske.

Hrvatska je u prvom kolu grupe C porazila Irsku sa 3:1, dok je Italija igrala nerešeno sa Španijom 1:1.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track