Van Basten: Barselona je bolja i od mog Milana

Holanđanin priznao

Van Basten: Barselona je bolja i od mog Milana

Fudbal -
"Jednostavno je, samo izaberite ostale velike ekipe i uporedite rezultate. Niko ne može meri sa njima", rekao je Van Basten

Legendarni holandski fudbaler Marko van Basten rekao je danas da je sadašnji tim Barselone najbolji u istoriji, bolji i od njegovog Milana u kojem je igrao zajedno sa zemljacima Rudom Gulitom i Frankom Rajkardom.

"Jednostavno je, samo izaberite ostale velike ekipe i uporedite rezultate. Niko ne može meri sa njima", rekao je Van Basten.

On smatra da je tajna uspeha u profesionalizmu igrača Barselone, koji žive za fudbal.

"Rud Gulit je bio odličan igrač, ali i velika zvezda van terena. Sa druge strane, Ćavi je super fudbaler, ali uprkos tome živi porodičan život, Mesi i Inijesta isto. Možda samo Pike voli da bude u centru pažnje, ostale zanima samo fudbal", dodao je Van Basten.

On je tokom igračke karijere osvojio dve titule prvaka Evrope sa Milanom, a sa Ajaksom ima trofej Kupa pobednika kupova.

Za selekciju Holandije odigrao je 58 utakmica i postigao 24 pogotka, uključujući i spektakularan volej u finalu šampionata Evrope 1988. godine protiv Sovjetskog saveza.

Van Basten je od 2004. do 2008. godine obavljao funkciju selektora Holandije, a od naredne sezone biće trener Herenvena.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track