DUŠAN TADIĆ JE TATA: Rivali ne mogu da zaustave Muslinovog asa!
Foto: Dado Đilas

Ideolog

DUŠAN TADIĆ JE TATA: Rivali ne mogu da zaustave Muslinovog asa!

Fudbal -

Srpski fudbaler, od 12 golova na pet mečeva u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo, četiri puta zatresao mrežu i upisao čak sedam asistencija

Kad igra Dušan Tadić, igra i Srbija! Kako će biti kad on ukoči, ne treba o tome razbijati glavu sada, dok „orlovi“ kolo vode u grupi D, ali ideolog igre našeg nacionalnog tima i za te trenutke vidi rešenje.S pravom je zaslužio nadimak Dušan Silni.- Nismo Gruzine potcenili, ali je tačno da smo bez veze primili taj gol, što je njima dalo dodatnu energiju. Stisli su nas, nismo umeli da odgovorimo na pritisak, tako da za takve situacije ubuduće moramo pronaći rešenje. Mene je „sedmica“ non-stop pratila, zbog toga je bilo više prostora za ostale saigrače, samo treba da prepoznamo te situacije - rekao je Tadić.

Ne štede ga protivnici... Tadić u duelu s Gruzinima
Ne štede ga protivnici... Tadić u duelu s Gruzinima

Od 12 golova na pet mečeva u kvalifikacijama za SP u Rusiji 2018, Tadić nije učestvovao samo u akciji Antonija Rukavine kod izjednačujućeg gola Aleksandra Mitrovića protiv Velsa u Kardifu. Postigao je četiri gola, od čega dva penala, i sedam puta asistirao, ako se računa i dodavanje do Mitrovića za vodeći gol protiv Gruzije.Statistika jasno pokazuje ko je glavni „orao“ u Muslinovom jatu. Bilo bi, ipak, mnogo lepše i manje stresno za gledanje ako bi se Tadiću i Mitroviću pridružio još neki saigrač. Taj novi raspoloženi pojedinac bi ovom tandemu doneo psihološko rasterećenje, a i protivnici bi teže čitali igru cele ekipe. Filip Kostić i Mijat Gaćinović pokazuju da imaju potencijal za tu ulogu, a meč s Velsom u junu biće prilika da Srbija dobije još jednog heroja ovih kvalifikacija.

Vošina vezaMIJAT SVE OBRADOVAODušan Tadić je s oduševljenjem komentarisao pobedu u Gruziji i učinak Mijata Gaćinovića. Obojica su ponikli u novosadskoj Vojvodini.- Drago mi je što sam učestvovao u Mijatovom debitantskom golu. Reč je o dobrom momku, odličnom igraču, koji je radom zaslužio priliku da igra za reprezentaciju - rekao je Dušan Tadić.

Tadićev učinak u kvalifikacijamaKao Piksi nekadaSrbija - Irska 2:2asistencija Kostiću u 62. min. za 1:1gol iz penala u 69. min. za 2:1Moldavija - Srbija 0:3asistencija Kostiću u 19. min. za 0:1asistencija Ivanoviću u 37. min. za 0:1gol u 59. min. za 0:3Srbija - Austrija 3:2asistencija Mitroviću u 6. min. za 1:0asistencija Mitroviću u 23. min. za 2:1gol u 74. min. za 3:2Gruzija - Srbija 1:3gol iz penala u 45. min. za 1:1asistencija Mitroviću u 64. min. za 1:2asistencija Gaćinoviću u 86. min. za 1:3

Dejan Petković

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track