BLOG UŽIVO, VIDEO: Nadal u četvrtfinalu Mastersa u Majamiju
Foto: Fonet

NAJNOVIJE INFORMACIJE IZ SVETA SPORTA

BLOG UŽIVO, VIDEO: Nadal u četvrtfinalu Mastersa u Majamiju

Fudbal -

Sve o sportskim dešavanjima na jednom mestu, najnovije informacije, rezultati, najave predstojećih događaja.

BEOGRAD - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu.

22:59 - Nadal u četvrtfinalu Mastersa u MajamijuŠpanski teniser Rafael Nadal plasirao se u četvrtfinale turnira Masters serije u Majamiju pošto je u meču trećeg kola savladao Francuza Nikolu Maija 6:4, 7:6. Naredi rival Špancu biće Amerikanac Džek Sok koji je deklasirao zemljaka Džereda Donaldsona 6.2, 6:1.

21:35 - Rukometaši Makedonije nagrađeni za nastup na Svetskom prvenstvu u FreancuskojRukometna federacija Makedonije objavila je danas da je muškoj nacionalnoj selekciji isplatila premiju od 30.000 evra za plasman u drugu fazu Svetskog prvenstva.Na Mundijalu koji je održan u januaru u Francuskoj, Makedonija je uspešno prošla grupnu fazu pobedama nad Tunisom i Angolom i nerešenim rezultatom sa Islandom.U osmini finala makedonska rukomentna reprezentacija je izgubila od finaliste Svetskog prvenstva, reprezentacije Norveške.Nastup u Francuskoj je peto po redu učešće muške rukomnetne reprezentacije Makedonije na svetskom prvenstvima.

20:34 - Šesneastogodišnji Čurlinov najmadji reprezentativac MakedonijeŠesnaestogodišnji fudbaler Kelna Darko Čurlinov od danas je najmladji igrač koji je zaigrao za nacionalnu selekciju Makedonije.Čurlinov, koji je prema selektoru Igoru Angelovskog ekstra talent, za makedonsku A reprezentaciju je zaigrao sa 16 godina i osam meseci u prijateljskoj utakmici sa Belorusijim.Mladi fudbaler, koji je član reprezentacije do 18 godina, priliku da zaigra za A selekciju dobio u 82. minutu utakmice u kojoj je Makedonija pobedila Belorusiju3:0. Golove su dali Stefan Spirovski u 40. minutu i kapiten Goran Pandev u 61. i 69. minutu. ; Prijateljska utakmica Makedonije i Belorusije odigrana je ;u Skoplju na stadionu "Filip Drugi".

19:44 - Lalatovićevi Orlići poraženi u SlovačkojMlada fudbalska reprezentacija Srbije poražena je u Senecu od domaće Slovačke 1:2 (0:0) u prijateljskoj utakmici. Slovačka je za kratko vreme, pogocima Beneša i Trelaka u 58. i 61. minutu, došla do ubedljive prednosti, a konačan rezultat postavio je Sergej Milinković-Savić lepim golom sa 20-ak metara u 65. minutu."Orlići" prevođeni novim selektorom Nenadom Lalatovićem su, pre poraza u Slovačkoj, savladali aktuelnog prvaka Evrope, reprezentaciju Švedske, u prijateljskom susretu u Marbelji (2:0).Ovo je bila poslednja provera naše mlade reprezentacije pred Evropsko prvenstvo 2017. godine, koje će se od 16. do 30. juna održati u Češkoj.

19:33 - Omladinci Srbije igrali nerešeno s Kiprom za kraj kvalifikacijaOmladinska fudbalska reprezentacija Srbije igrala je danas nerešeno bez golova sa Kiprom u poslednjem, trećem kolu Grupe dva kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2017. godine u Gruziji.U meču bez velikog značaja, jer je pred ovo kolo selekcija Nemačke već obezbedila plasman na kontinentalno takmičenje, izabranici selektora Milana Obradovića imali su nekoliko prilika koje su mogle da odluče pobednika, ali na kraju se sve završilo bez golova.Nemačka je u ;drugom meču Grupe dva ;sa 4:0 pobedila Slovačku i tako potvrdila prvo mesto i plasman na EP.Srbija je kvalifikacija završila na drugom mestu sa četiri boda, pet manje od prvoplasirane Nemačke, Slovačka je treća sa tri, a Kipar poslednji, četvrti sa jednim.Evropsko prvenstvo za igrače do 19 godina održaće se od 2. do 15. jula u Gruziji.

19:03 - Mediji: Lalana mesec dana van terenaFudbaler Liverpula Adam Lalana propustiće predstojeći derbi protiv Evertona zbog povrede butine, a na terenu ga možda neće biti i mesec dana, preneli su danas britanski mediji.Lalana se povredio u meču izmedju Engleske i Litvanije u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2018.Britanski mediji su naveli da Lalana neće biti na raspolaganju Jirgenu Klopu mesec dana, odnosno da će propustiti pet utakmica.Lalana je ove sezone igrao na 27 od 29 utakmica u Premijer ligi.Utakmica izmedju Liverpula i Evertona igra se u subotu u 13.30.

18:26 - Rumenige: Promene u Ligi šampiona ne favoriziju bogateNajavljene promene u fudbalskoj Ligi šampiona neće favorizovati najbogatije klubove na kontinentu, rekao je danas u Atini predsednik Evropske asocijacije klubova (ECA) Karl-Hajnc Rumenige.Više od 150 članica ECA sastalo se danas u Atini sa visokim zvaničnicima Evropske fudbalske unije u nameri da se promeni percepcija da će reforma Lige šampiona bogate klubove učiniti još bogatijim, a siromašne još siromašnijim."Ja bih to zapravo nazvao lažnim vestima. To mora da se razjasni", rekao je Rumenige, koji je i predsednik Bajerna iz Minhena.Ključna promena u Ligi šampiona je to što će se od sezone 2018/19. u to takmičenje direktno plasirati četiri prvoplasirane ekipe iz četiri najjače lige - španske, engleske, nemačke i italijanske.Govoreći o nagradnom fondu, Rumenige je rekao da 86 odsto novca od TV sporazuma dolazi upravo iz te četiri zemlje i iz Francuske, a da 60 odsto od novčanih nagrada ide klubovima iz tih zemalja."Stvari se vrlo često saopštavaju na pogrešan način", rekao je Rumenige.

17:48 - Čehinja Strahova završila karijeruSvetska prvakinja u slalomu iz 2007. godine, češka skijašica Šarka Strahova saopštila je danas da završava karijeru."Imala sam izuzetno jak osećaj da je pravi trenutak da se pozdravimo", rekla je 32-godišnja Strahova.Osim zlatne medalje u Švedskoj, ona je osvojila srebrnu medalju na Svetskom prvenstvu 2009. godine, kao i bronzane 2005. i 2015. godine. Na Zimskim olimpijskim igrama u Vankuveru 2010. godine okitila se bronzanom medaljom.U karijeri je dva puta bila šampionka Svetskog kupa u slalomu, a u svojoj poslednjoj sezoni takmičenje je završila na šestom mestu.

17:00 - Predsednik UEFA Čeferin u petak gost FSS i KokezePredsednik Evropske fudbalske unije (UEFA) Aleksandar Ceferin, na poziv predsednika Fudbalskog saveza Srbije (FSS) Slaviše Kokeze, posetiće u petak Beograd i Srbiju. Kako se navodi na sajtu FŠ, u društvu prvog coveka UEFA dolazi i direktor Nacionalnih asocijacija UEFA Zoran Laković. Dolazak delegacije UEFA predviđen je u prepodnevnim satima, a tokom boravka u Srbiji, planirana je i poseta Sportskom centru FSS u Staroj Pazovi, gde će se Čeferin i Kokeza obratiti predstavnicima medija.

16:20 - Mesiju preti kazna zbog vređanja sudijeSvetska fudbalska federacija (FIFA) pokrenula je disciplinski postupak protiv Lionela Mesija nakon što je na utakmici između Argentine i Čilea verbalno napao pomoćnog sudiju. Mesi je, kako se navodi, vređao pomoćnog sudiju, a nakon meča je odbio da se rukuje s njim. Argentina je u tom meču kvalifikacija za Svetsko prvenstvo pobedila Čile sa 1:0, ali je već večeras očekuje novi duel - utakmica protiv Bolivije u gostima. FIFA bi odluku o eventualnoj kazni za zvezdu Barselone mogla da donese i pre početka te utakmice. Argentina je trenutno treća u južnoameričkim kvalifikacijama za šampionat sveta u Rusiji sa 22 boda.

16:00 - Francuska bez Conge i Gaskea protiv BritanijeFrancuski teniseri Žo-Vilfred Conga i Rišar Gaske propustiće četvrtfinale Dejvis kupa protiv Velike Britanije narednog meseca, rekao je selektor reprezentacije Janik Noa. Noa je naveo da Conga nije spreman da igra nakon rođenja deteta, dok se Gaske još oporavlja nakon operacije. Gael Monfis bi, takođe, mogao da propusti duel u Ruanu, jer ima problema s kolenom. Monfis je priključen Dejvis kup reprezentaciji Francuske kao zamena, a na spisku za duel s Britanijom su i Nikola Mau, Žil Simon, Luka Puj i Pjer-Ig Erber. Velika Britanija, takođe, neće igrati u najjačem sastavu, jer je prvi teniser sveta Endi Mari otkazao nastup zbog povrede lakta. Četvrtfinale Dejvis kupa između Francuske i Velike Britanije igra se od 7. do 9. aprila u Ruanu.

15:51 - Endi Marej propušta četvrtfinale Dejvis kupa zbog povredeNajbolji teniser sveta Endi Marej neće igrati za reprezentaciju Velike Britanije u četvrtfinalu Dejvis kupa protiv Francuske zbog povrede lakta. Marej se povredio na treningu prošle nedelje, a zbog povrede se povukao i sa mastersa u Majamiju. Britanski selektor Lion Dejvis rekao je da je neigranje Mareja veliki gubitak za ekipu, ali da je najvažnije da se što pre oporavi i vrati u formu. Za mečeve sa Francuzima u Ruanu od 7. do 9. aprila Dejvis je pozvao Dena Evansa, Kajla Edmunda, Džejmija Mareja i Dominika Inglota. Endi Marej u karijeri ima 45 titula, od čega tri gren slem titule, jedan završni masters i dva zlata na Olimpijskim igrama, u Londonu i Rio de Žaneiru, a Dejvis kup je već osvojio 2015.

15:30 - Rajevac i Ćurčić predvode asove u humanitarnoj utakmiciPoznati fudbalski treneri Milovan Rajevac i Radovan Ćurčić predvodiće legendarne asove u humanitarnoj utakmici koja će se 15. aprila odigrati u Užicu. Sav prihod od ulaznica namenjen je za kupovinu najmodernijeg ultrazvučnog aparata sa dve sonde za regionalni Centar za veštačku i vantelesnu oplodnju, koji će uskoro biti otvoren pri Opštoj bolnici u Užicu. Publika će na terenu moći da vidi nekadasnje asove poput Ljubinka Drulovića, Radiše Ilića, Milana Jovanovića, Milivoja Vitakića, Damira Kahrimana, Darka Belojevića, Filipa Kasalice, Zorana Njeguša kao i mnoge užičke legende kao što su Željko Berić, braća Čančarević, Hajrudin Rovčanin, Milojko Pivljaković, Ivica Jaraković. Akcija u Užicu je nastavk prošlogodišnjeg spektakla "Asovi za decu", kada je na stadionu Partizana odigrana humanitarna utakmica sa koje je prikupljeno više od 120.000 evra za izgradnju kliničkog odeljenja za decu obolelu od raka u Nišu. Utakmica u Užicu odigraće se u organizaciji Jovana Simića, EXIT fondacije, NURDOR-a, Grada Užica, Udruženja "Roditelj" i heroja akcije "Bitka za bebe" Zoran Milovanovića.

14:27 - Kresvel: Svi igrači Vest Hema su uz BilićaFudbaler Vest Hema Aron Kresvel rekao je da trener Slaven Bilić uživa potpuno poverenje svih igrača, uprkos brojnim glasinama da će biti smenjen na leto. Vest Hem je u seriji od tri uzastopna poraza u Premijer ligi, a u prvenstvu nema pobedu još od 4. februara. Kopredsednik kluba Dejvid Saliven javno se navijačima izvinio za poraz od Lestera 3:2 18. marta, pred reprezentativnu pauzu, rekavši da će sledećih nekoliko utakmica biti "ključne" za sezonu. "Ako pitate bilo kog igrača, svi će vam reći isto - potpuno smo uz njega i potpuno ga podržavamo. Nadam se da ćemo moći da preokrenemo trenutno stanje i skinemo taj pritisak sa svih", rekao je Kresvel. Mediji su navodili da bi Bilića mogao da zameni trener Redinga Jap Stam, ali je Kresvel uz sadašnjeg trenera. "On je pozitivan i strastveno se odnosi prema poslu. Stalno je pozitivan i širi takvu atmosferu. Hoće da ostane u pozitivnom raspoloženju, a to je ono što mi kao igrači želimo. Nema svrhe biti negativan zbog poraza koje smo pretrpeli", rekao je levi bek "čekićara". Vest Hem posle reprezentativne pauze ide u goste Halu, ekipi koja se bori za opstanak. "Svi momci ovde, ceo stručni štab i trener, svi daju 110 odsto svojih mogućnosti. Nismo sada na pravom putu, ali želimo da to ispravimo u subotu. Znamo da nismo bili dovoljno dobri, naročito u poslednje vreme, ali se svakako radujemo utakmici sa Halom. Vredno ćemo raditi u narednim danima i spremićemo se za meč", rekao je Kresvel.

13:46 - Karenjo Busta i Ramos Vinolas predvode Španiju u BeograduSelektor Dejvis kup selekcije Španije Končita Martinez saopštila je spisak igrača za četvrtfinale protiv Srbije u Beogradu na kojem, kako je i najavljeno, nema prve zvezde Rafaela Nadala. Sem Nadala izostaju i David Ferer, Felisijano Lopez i Roberto Bautista-Agut, pa će glavni aduti "Crvene furije" biti Pablo Karenjo Busta (19. na ATP listi), Albert Ramos Vinolas (24. igrač sveta), dok bi u dublu trebalo da igraju Marsel Granoljers (18. na dubl listi) i Mark Lopez (8. igrac sveta u dublu). Meč između Srbije i Španije igra se od 7. do 9. aprila u dvorani Aleksandar Nikolić u Beogradu.

13:25 - U sredu počinje prodaja ulaznica za utakmicu Zvezda - UniksUlaznice za košarkašku utakmicu Crvena zvezda-Uniks biće puštene u prodaju u sredu na svim prodajnim mestima Eventima, a klub je pozvao navijače da ispune Arenu do poslednjeg mesta. Prodaja ulaznica počinje od 10.00 širom Srbije. Zvezda je saopštila da će za ovaj meč biti otvoren i ulaz Jug, koji je bio zatvoren tokom jeseni i zime, kao i ulaz Istok. Utakmica se igra u petak od 19.00, a kapije Arene biće otvorene od 16.30. Klub je saopštio da će se posebnim saopštenjem oglasiti oko bezbednosnih protokola i ulaska u dvoranu.

"KK Crvena zvezda podseća da je na ime kazni zbog zatvorenih prolaza i bacanja predmeta u teren, već platio 87.000 eura samo u 2017.godini! Klub i ovoga puta poziva sve pristalice da ispune najveću srpsku dvoranu do poslednjeg mesta u jednoj od najvažnijih utakmica sezone, kako bi naš tim imao ponovo snažnu podršku svih sa Tribina, i pokušao da zabeleži još jednu pobedu koja bi nas približila plasmanu u TOP 8 fazu Evrolige", navodi se u saopštenju kluba.

Cene ulaznica za meč sa Uniksom:Tribina A (nivo 200): 1.200 dinara Tribina B (nivo 200): 1.200 dinaraTribina C (nivo 200): 1.200 dinaraTribina D (nivo 200): 1.200 dinaraTribina E (nivo 400): 600 dinaraPARTER B (nivo 200): 1.100 dinaraPARTER 4 (nivo 200): 1.100 dinaraLOŽA JUG (sezonske lože sve, nivo 200): 1.600 dinaraLOŽA SEVER (nivo 200): 1.600 dinaraPOČASNO MESTO (nivo 100): 10.000 dinaraPOČASNO MESTO BOČNO (nivo 100): 5.000 dinaraSkajboks (nivo 300) 5.000 dinara po osobi

13:10 - Stefanović: Probaćemo da pobedimo Zvezdu četvrti put zaredomTrener odbojkaša Novog Pazara Saša Stefanović rekao je da očekuje bespoštednu borbu protiv Crvene zvezde i u drugoj utakmici polufinala plej-ofa Superlige, ali da veruje da će njegov tim uspeti da sačuva prednost domaćeg terena. "Obe ekipe igraju sa puno želje, do granica fizičke i mentalne izdržljivosti. Videćemo na čiju stranu će otići te dve najbitnije lopte. Oni vladaju Srbijom pet godina, neće olako prepustiti tron, a mi smo željni da prekinemo taj niz. Probaćemo da ih dobijemo četvrti put zaredom i povedemo sa velikih 2:0, što bi nam obezbedilo peti meč na našem terenu. Naravno, voleo bih da i ranije završimo posao", rekao je Stefanović. Novi Pazar je na startu polufinalne serije na tri pobede savladao kao domaćin Crvenu zvezdu sa 3:2, a druga utakmica igraće se sutra od 18 časova u dvorani Pendik. "Bilo bi lepo da tribine budu još ispunjenije, ali i u nedelju je bilo fenomenalno. Momci to zaslužuju, znam da će dati i poslednji atom snage. Imamo najdivniju publiku u državi i pozivam ih da još više bodre naše igrače", naveo je Stefanović. On je ocenio da će Novopazarci biti bliži pobedi ako poremete prijem crveno-belih. "Oni su u prvom meču dosta dobro i hrabro servirali, Aleksandar Blagojević, Nikola Veljović i ostali pravili su nam dosta problema. Mislim da smo odgovorili zadatku i da je naš prijem na kraju bio stabilniji, pa smo lakše rešavali neke situacije sa krajeva. Voleo bih da još bolje serviramo, tako bi lakše stigli do pobede", kazao je Stefanović. Vojvodina u drugom polufinalu doigravanja za prvaka Srbije vodi protiv Jedinstva iz Stare Pazove sa 1:0, a drugi meč na programu je 30. marta od 17 časova u Novom Sadu.

12:59 - Delegacija Zvezde posetila povređne ruske navijačeRukovodstvo fudbalskog kluba Crvena zvezda posetilo je u bolnici u Beogradu navijače moskovskog Spartaka, koji su povređeni posle prijateljskog meča ove dve ekipe proteklog vikenda. Navijači Maksim Butrin i Pavel Bodrov napadnuti su posle utakmice u gradu, zbog čega su hospitalizovani u Urgentnom centru u Beogradu. Njih je danas posetila delegacija Zvezde koju su činili predsednik kluba Svetozar Mijailović, generalni direktor Zvezdan Terzić i predsednik Nadzornog odbora Dragan Milošević. Zvezda je saopštila da će lakše povređeni navijači danas biti pušten iz bolnice, a da je stanje teže povredjenog "i dalje veoma nadgledano". "Zvezdini zvaničnici su razgovarali sa povredjenim navijačima, i tom prilikom izrazili žaljenje zbog incidenta koji se dogodio. Rusima su uručeni i pokloni od strane kluba, kao znak podrške i pre svega zahvalnosti jer su došli u Beograd kako bi prisustvovali utakmici bratskih klubova", navodi se u saopštenju kluba.

foto: FK Crvena zvezda
foto: FK Crvena zvezda

11:45 - CAS: Partizan može u EvropuSud za Sportsku arbitražu saopštio je da će fudbalski klub Partizan moći da nastupi u Evropi naredne godine, pošto je postignut sporazum izmedju njega i Evropske fudbalske unije (UEFA). U Partizanu za sada niko nije želeo zvanično da se oglašava, ali je Beti rečeno da će klub izdati zvanično saopštenje posle podneva. Komisija zakontrolu finansija UEFA ranije je utvrdila da je Partizan prekršio pravila i suspendovao je klub sa jednom godinom neigranja u evropskim takmičenjima, prvom u kojoj to obezbedi u naredne tri godine. U klubu su tvrdili da je u pitanju nesporazum, jer UEFA nije uzela u obzir njihov reprogram obaveza prema državi, za šta je dokumentacija stigla pre arbitraže. CAS je saopštio da je po saslušanju slučaja koji je predstavio Partizan "razjašnjena pozicija kluba kada je u pitanju plaćanje poreza državi". "Po tom osnovu, strane su se složile da će isključenje koje je (UEFA) nametnula biti uslovno i da će zavisiti od toga da li će klub platiti zaostale dugove zaključno sa 30. septembrom. Uzimajući u obzir činjenicu da je Partizan ispunio osvaj uslov, klub će moći da se takmiči i narednim klupskim takmičenjima UEFA", navodi se u obrazloženju CAS.

11:30 - Svetsko prvenstvo za igrače do 17 godina održaće se u IndijiSvetska fudbalska federacija (FIFA) saopštila je da će se Svetsko prvenstvo za igrače do 17 godina (U17) održati u Indiji. Komisija FIFA obišla je svih šest objekata namenjenih ovom turniru i odobrila je da se takmičenje održati u Kolkati. U-17 Svetsko prvenstvo počinje 6. i završava se 28. oktobra. Utakmice će se igrati u Nju Delhiju, Navi Mumbaju, Goi, Guvahatiju i Kočiju. Finale će se igrati u Mumbaju. Žreb za prvenstvo održaće se u julu. Indija se automatski plasirala kao domaćin, a plasman su obezbedili još i Iran, Irak, Japan, Severna Koreja, Brazil, Paragvaj, Čile, Kolumbija i Novi Zeland. Timovi iz Evrope, Severne i Centralne Amerike, Kariba i Afrike igraće kvalifikacije tokom narednih meseci. Plasman iz Evrope obezbediće pet prvoplasiranih timova sa Prvenstva Evrope, koje se u maju igra u Hrvatskoj i na kome učestvuje i Srbija. Aktuelni U-17 šampion sveta je Nigerija, ali ona neće braniti titulu jer se nije plasirala. U-17 Svetsko prvenstvo održava se na svake dve godine.

11:09 - Zidan 'tera' Rodrigeza iz RealaTrener šampiona Evrope Real Madrida Zinedin Zidan zatražio je od uprave da proda kolumbijskog fudbalera Džejmsa Rodrigeza po završetku sezone, prenose španski mediji.Zidan ne želi nezadovoljne igrače u timu, a Rodrigez je jedan od takvih jer uglavnom provodi vreme na klupi za reverve.Francuski stručnjak neće biti ni protiv opcije da Realu ponudi Rodrigeza Čelsiju, uz novac, za transfer Edena Azara.Rodrigez je posle sjajnih igara na Mundijalu u Brazilu 2014. godine stigao kao veliko pojačanje iz Monaka za 80 miliona evra, ali nije opravdao uloženi novac.Kao moguće nove sredine Rodrigeza, pored Čelsija, spominju se Pari Sen Žermen, Mančester Junajted, Arsenal i Inter.

10:44 - Reprezentacija u Žablju odradili prve pripreme u novoj sezoni Najbolji srpski golferi tokom prošle nedelje odradili su u Žablju prve pripreme za novu sezonu, u kojoj ih očekuju nova iskušenja. Sa reprezentativcima Srbije radili su Vladimir Simeunović, kao i Uroš i Aleš Gregorič. Pojedini srpski golferi već su ove sezone odigrali nekoliko turnira, ali su se priključili na terenima u Žablju reprezentativnim saigračima. Sa trenerima nacionalnog tima, između ostalih, radili su Branimir Gudelj, Mihailo Dimitrijević, Marko Jokić, Sergej Stojiljković, Luka Jovanović, Jana Marinović i Jelena Lainović. -Uslovi za trening su bili dobri. Radili smo video analizu tehnike sa svim igračima već prvog dana, tako da smo pokušali da korigujemo ono što smo primetili kao nedostatke. Naravno, pored toga, radili smo i veliki broj vežbi za kontrolu distance kod pata i udaraca od 50 do 100 metara, koji su bili lošiji deo kod većine igrača u prvoj rundi na terenu. Igra iz peska je nezaobilazni deo na kojem radimo na svakim pripremama, pa tako i na ovim – istakao je Simeunović. Trener golf reprezentacije Srbije naglasio je da je sa svim golferima razgovarao o njihovim planovima i tome na kojim turnirima će nastupiti u narednom periodu. Plan je da većina igra SLO am tur, a zatim prvo kolo Srpskog amaterskog tura, koji se boduje za svetsku listu. Svi golferi će se ponovo okupiti u maju, kada će igrati Srbija Open. -Cilj nam je da tempiramo formu prvo za Srbija Open, gde očekujemo mnogo inostranih igrača i izuzetno jaku konkurenciju. Onda nas čeka i najvažnije timsko takmičenje u ovoj sezoni za muški deo tima – Evropsko amatersko timsko prvenstvo, divizije II u Mađarskoj i Evropski timski šild za dame u Bugarskoj – otkrio je Simeunović. SLO am tur, na kojem će srpski golferi proveriti svoju formu posle priprema, na programu je od 31. marta do 2. aprila, da bi vikend kasnije igrali prvo kolo Srpskog amaterskog tura.

10:14 - Lijanko Vojnović na leto oblači dres TorinaMladi brazilski fudbaler, srpskog porekla, Lijanko Vojnović od leta preći će u redove italijanskog prvoligaša Torina.Štoper brazilskog velikana Sao Paula doputovao je danas u Italiju gde bi trebalo da utanči detalje transfera vrednog devet miliona evra, potvrdio je predsednik "bikova" Urbano Kairo."Ostali su samo detalji. Pred Lijankom je svetla budućnost, mnogi klubovi iz Evrope su ga želeli, ali smo bili brži. Ukupna cena je devet miliona, od kojih su tri miliona kroz bonuse", rekao je Kairo, a prenose mediji na Apeninima.Talentovanog defanzivca mesecima su jurili Juventus i madridski Atletiko, ali je na kraju izabrao odlazak u ekipu Siniše Mihajlovića.Vojnovic, čiji je deda Srbin, ponovo će sarađivati sa srpskim trenerima nakon što je za omladinsku reprezentaciju Srbije upisao četiri meča.Kasnije je zahtevao da igra za mladu selekciju i dobio poziv tadašnjeg selektora Tomislava Sivića, ali se predomislio i odlučio da se ipak vrati u reprezentaciju zemlje u kojoj je rođen.

09:50 - Navijači prekinuli meč, napadnut Senegalac GasamaPrijateljska utakmica između Senegala i Obale Slonovače u Parizu prekinuta je u 88. minutu upadom navijača u teren i napadom na senegalskog fudbalera Laminea Gasamu. Nekoliko desetina pristalica ušlo je na teren pri rezultatu 1:1 i ragbi zahtvatom napalo Gasamu, posle čega je sudija igrače oba tima poslao u svlačionicu.Drugi put u poslednjih pet godina meč dve selekcije nije završen, kada je Senegal zbog ispada navijača eliminisan sa Afričkog kupa nacija 2013. Strelci na jučerašnjem meču bili su Sadio Mane u 68. iz penala i dva minuta kasnije Sirijak Gohi Bi za Obalu Slonovače.

08:49 - Čović: Ko pokušava da pokvari odnose Zvezde i Olimpijakosa?Predsednik KK Crvena zvezde Nebojša Čović upitao je ko pokušava da razdvoji višedecenijsko prijateljstvo između Crvene zvezde i Olimpijakosa i pravi podele među pristalicama beogradskih crveno-belih."Ovo je još jedan napad na "mala vrata" na sve što radimo, na Crvenu zvezdu. Utakmica sa Olimpijakosom treba da predstavlja svima primer poštenja i sportskog fer pleja. Ovo je sport, nikada u životu ne bih pustio brata da me pobedi i nikada ne bih ni kalkulisao. Verujem da isto razmišljaju i u Pireju, pobedili su nas košem u poslednjoj sekundi produžetka. Uostalom, zato smo i bratski klubovi jer imamo isto shvatanje sporta", rekao je Čović za klupski sajt.Prema njegovim rečima crveno-beli nikada nijedan tim neće pustiti, kao i da će ostati prijateljski odnosi Crvene zvezde i Olimpijakosa, što je tradicija već 30 godina."Sigurno je da nijedno sportsko nadmetanje neće promeniti i borićemo se da ga niko ne pokvari. Ono što me muči je pitanje, ko želi da pokvari te odnose, a sada je izvesno da takvih ima? Očigledno da neko smišljeno pokušava da svađa navijače Crvene zvezde koji su decenijama poznati upravo po jedinstvu".Kako je naveo Čović, u prošlosti su "neki" pokušavali da posvađaju fudbalski i košarkaški klub, iako su igrači međusobno pružali podršku na utakmicama."Ko pušta glasine o odlascima naših igrača tri meseca pre kraja sezone, ko dezinformiše javnost o dolascima Antića, Markovića, Nedovića, i milionima evra koje navodno spremamo za sledeću sezonu, a borimo se da završimo ovu? Ko po već oprobanom receptu dezinformacija i putem raznih mreža širi podele medu zvezdašima? U šumi problema mi, svi zajedno, na tribinama, nismo videli ni drvo koje nam je donelo neprijatnosti i pokušalo da nas posvađa", zaključio je Čović.

08:22 - San Antonio ubedljiv protiv šampiona, novi tripl-dabl VestbrukaKošarkaši San Antonija pobedili su Klivlend sa 103:74, i tako nastavili borbu sa Golden Stejtom za prvo mesto Zapada, dok je aktuelni šampion posle ovog poraza ostao bez prvog mesta Istoka.Od igrača iz Srbije, Boban Marjanović je u porazu Detroita imao samo simboličan nastup.Kavaj Lenard predvodio je San Antonio sa 25 poena, dok su Pau Gasol i Lamarkus Oldridž dodali po 14 za petu uzastopnu pobedu tima iz Teksasa. Spursi i dalje imaju dve pobede manje od prvog tima Zapada, Golden Stejta, koji je u seriji od sedam trijumfa.Klivlendu je ovo bio drugi uzastopni poraz, odnosno treći u poslednje četiri utakmice, i sada ima trijumf manje od vodećeg Bostona na prvom mestu Istoka. Ovo je aktuelnom šampionu najniži broj poena koji je postigao u sezoni.Kavalirsi su meč završili bez svoje prve zvezde Lebrona Džejmsa, koji je krajem treće četvrtine dobio udarac laktom u vrat. On je neko vreme proveo na klupi dok mu se ukazivala medicinska pomoć, a onda je otišao i nije se vraćao na parket. Posle meča je rekao da će biti spreman za sledeći meč tima, protiv Čikaga u četvrtak. On je i tako bio najefikasniji u svom timu sa 17 poena.Spursi su u jednom trenutku vodili i 33 poena razlike, a Džejms je posle utakmice rekao da njegov tim prosto ne igra dobru košarku trenutno."Kada se uzmu u obzir problemi koje imamo, ovo je poslednji tim sa kojim želimo da igramo. Oni su dobro podmazana mašina koja iskorišćava sve što ne radimo dobro u ovom delu sezone. Prosto, ne igramo dobru košarku trenutno. Moramo to da rešimo. Ovo je delikatan trenutak za ekipu. Biće dana kada ću govoriti neke stvari, ali i onih kada ću izaći i igrati", rekao je Džejms.Oklahoma je u gostima pobedila Dalas sa 92:91, uz treći uzastopni "tripl-dabl" Rasela Vestbruka, odnosno 37. u sezoni. Tander je slavio serijom od 14:0 u završnici, u kojoj je Vestbruk postigao 12 poena. Meč je završio sa 37 poena, 13 skokova i 10 asistencija.Maveriksi sada imaju 31 pobedu i 42 poraza, devet kola pre kraja, što znači da će na kraju sezone imati negativan skor, prvi put od kada tim vodi Mark Kjuban, koji je uporno tvrdi da Vestbruk nije superzvezda u NBA. Igrač je posle meča demantovao da je bio posebno motivisan da bi ubedio vlasnika Dalasa da promeni mišljenje."Ma ne. Igram isto svake noći. Uopšte me ne zanima šta on priča. On radi svoj posao, ja radim svoj", rekao je Vestbruk.Njemu fale još četiri "tripl-dabla" da bi izjednačio rekord Oskara Robertsona iz sezone 1961/62.Demar Derozan je pre utakmice sa Orlandom proglašen za najboljeg igrača Istoka prošle nedelje, a onda je postigao 36 poena za pobedu svog Toronta nad Orlandom od 131:112, što je bio šesti uzastopni trijumf ekipe. Reptorsi su tako sačuvali korak za Vašingtonom, koji je treći u konferenciji i ima isti broj pobeda.Sakramento je kod kuće u dramatičnoj završnici pobedio Memfis sa 91:90. Trijumf timu iz prestonice Kalifornije doneo je Daren Kolison penalima pet sekundi pre kraja. On je bio i najefikasniji igrač tima sa 23 postignuta poena. Memfis je predvodio Majk Konli sa 22 poena.Memfis je sedmi na Zapadu i trenutno ima šest pobeda više od osmog Portlanda i Devetog Denvera, koji imaju još devet mečeva do kraja, dok Grizliji imaju osam.Njujork je kod kuće pobedio Detroit sa 109:95, a srpski internacionalac Boban Marjanović proveo je jedan minut na parketu, bez statističkog učinka.Rezultati utakmica odigranih u noći izmedju ponedeljka i utorka: Njujork - Detroit 109:95 Toronto - Orlando 131:112 San Antonio - Klivlend 103:74 Dalas - Oklahoma 91:92 Sakramento - Memfis 91:90 Juta - Nju Orleans 108:100

08:00 - VESTI KOJE SU OBELEŽILE PRETHODNI DAN MOŽETE PROČITATI OVDE

POGLEDAJTE BONUS VIDEO

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track