ŠTULIĆ ŽELI NA MARAKANU: Džoni, dođi u Zvezdu
Foto: Saša Pavlić, Privatna Arhiva

Grofov poziv slavnom muzičaru

ŠTULIĆ ŽELI NA MARAKANU: Džoni, dođi u Zvezdu

Fudbal -

Nakon što je Bora Đorđević otkrio da bi Branimir Štulić voleo da obuče crveno-beli dres na nekoj revijalnoj utakmici, Zvezdin trener se obratio frontmenu Azre

Trener Crvene zvezde Miodrag Grof Božović uputio je otvoren poziv frontmenu grupe Azra Branimiru Džoniju Štuliću da dođe u Crvenu zvezdu.Veliki navijač crveno-belih Bora Đorđević svojevremeno je posetio Džonija u Holandiji i tada otkrio da roker ima želju da dođe na Marakanu.- Bio sam kod Štulića u Holandiji. Bio je divan. Rekao mi je da hoće da igra fudbal za Zvezdu na nekom revijalnom meču, a može i zvaničnom. Kaže da ga skupo prodam klubu jer će privući mnogo publike na stadion, ali da požurim jer ga godine sustižu. Rekao mi je i to da nije baš tako dobar igrač, ali da tim za koji igra uvek pobeđuje - pričao je tada Bora.Kurir je podsetio Crvenu zvezdu na želju Džonija Štulića, a trener prvaka Srbije Miodrag Božović s oduševljenjem je pozvao frontmena grupe Azra da bude gost nekadašnjeg šampiona Evrope iz 1991. godine. Popularni Grof i danas sluša rok, a često je u razgovoru s novinarima pominjao svoju mladost i vreme u kom je odrastao uz zvuke Riblje čorbe, Bijelog dugmeta, Azre...- Nama u Crvenoj zvezdi bilo bi veliko zadovoljstvo da ga ugostimo na našem stadionu. Štulić je čovek uz kog je odrasla moja generacija, čovek koji je bio veliki muzičar i pesnik - istakao je Grof za Kurir i dodao:- Džoni Štulić je obeležio jednu epohu u bivšoj državi. Stariji navijači Zvezde su slušali njegove hitove, a ovi mlađi bi sigurno mogli mnogo toga i da nauče. Ako još želi da dođe na Marakanu, vrata su mu širom otvorena!

ČinjeniceO Džoniju Štuliću...

Džoni Štulić rođen je 11. aprila 1953. godine u Skoplju

prvu gitaru kupila mu je 1966. tetka Ðurđa, sestra njegova oca, koja mu je kasnije poslala i majicu s likom Igija Popa

studirao je na Filozofskom fakultetu u Zagrebu

godine 1977. oformio je grupu Azra

redom su nastajali hitovi „Lijepe žene prolaze kroz grad“, „A šta da radim“, „Balkan“, „Jablan“...

kada je počeo raspad SFRJ 1991, s porodicom je iz Zagreba izbegao u Holandiju

od izdavača „Kroacija rekordsa“ potražuje više od 25 miliona evra za bespravno objavljivanje pesama

Rana mladostLOPTA VELIKA ŠTULIĆEVA LJUBAVBranimir Džoni Štulić je u svoje vreme, dok je bio mlad, bio izrazito talentovan fudbaler. Međutim, više od lopte voleo je gitaru, pa i ne čudi što je umesto fudbalske napravio veliku muzičku karijeru. Kad god bi mogao, rado bi s prijateljima, ali i ostalim muzičarima voleo da odigra pokoju partiju fudbala. Jednostavno, fudbal je uz muziku bio i ostao trajna ljubav Džonija Štulića.

Aleksandar Radonić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track